• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok zor biri

Bak canım bir insan sağlıklı yaşamayı benimsemiş olabilir bu iyi bişey fakat şeftali yok elma var diye sorun çıjarıyorsa orada sıkıntı vardır
işte liste dışına çıkmak burda sorun yani en küçük bir şey bile belirlenen şeyden farklı olamaz :KK43:

ilginç senin elinden zehir olsa yerim demesi gerekiyor...
madem bu imkanlar içinde özellikle sizden istiyorsa ....
ah işte ilk zamanlar bende heves ederdim pastalar börekler yapardım ama sırf uğraştım diye tadına bakardı o da zoraki tabi sonra da güzelce anlatırdı canım boşuna bunları yapmak için uğraşma diye bende yapmıyorum zaten çünkü ziyan oluyor :KK12:

sağlıklı yaşamak istemesi değil ki sorun. sorun seni çocuk gibi zorlayarak eğitmek istemesi.
sana zaman verse zaten uyum sağlamak için isteyerek çabalayacaksın.
ama bu adam mahmut hoca gibi,dediğini yapmazsan tek ayak üstünde durma cezası verecek neredeyse.
bence ciddi bir konuşma yapmalısın evliliğe ve ona alışman için sana zaman vermesi konusunda.
10 yaşında bakıcı düzenine muhtaç, mecbur bir çocuk değilsin.
niyeti iyi olsa bile yöntemi yanlış.
az önce aradı napıyosun nasılsın diye hiç iyi değilim dedim hiç taviz vermedim geliyim mi dedi gelme dedim :KK43:

az önce aradı napıyosun nasılsın diye hiç iyi değilim dedim hiç taviz vermedim geliyim mi dedi gelme dedim :KK43:
tamam işte mutsuzluğunuzun nedenini açıkça ve suçlamadan anlatın gelince.
her şeyin ilacı zaman.
sizi seviyor ama 24 yaşındaki birine bu kadar da müdahale edilmez ki.

Ya arkadasim allahini seversen bu ne boyle ne zannediyo kendini meslegi ne bu zibidinin adama bak ya kölesimisin sen onun bence onun sana yaptiginin aynisini sende ona yap

tamam işte mutsuzluğunuzun nedenini açıkça ve suçlamadan anlatın gelince.
her şeyin ilacı zaman.
sizi seviyor ama 24 yaşındaki birine bu kadar da müdahale edilmez ki.
sesim kötü diye telaşlanır o, gelir kesin birazdan :KK51:
konuşıyım gelince dimi :KK14:

disiplinli olmak güzel olabilir. bana göre bu kadarı hastalık boyutunda olsa da bu onun seçimi olabilir eyvallah ama, siz onun askeri değilsiniz. bu hayatta sadece onun kuralları için yaşamıyorsunuz. bu kurallarla mutlu olabiliyorsanız ne ala! ama mutlu değilsiniz! sizin eşinize izah edeceğiniz tam da bu! bu hayatı sadece birilerini mutlu etmek için yaşamıyoruz. annemiz babamız eşimiz çocuğumuz fark etmez..
benim de eşim disiplinli, yemek beğenmez, titiz. ama bu onu ilgilendiriyor beni değil. evliliğimin ilk 2 yılı çok zor geçti, çok tartıştık. şimdi eve geldiğinde yemek yediği için şükrediyor. kızımla ve benimle zaman geçirmek için işin ucundan tutuyor. yine sorumluluk ve organizasyon bende tabi ki, ama bu kadarı benim için yeterli.
benim bu hayattaki varlık sebebim sadece onu mutlu etmek değil! elbette o mutlu olursa ben de olurum ama önce ben mutlu olacağım ki, onu mutlu edecek enerjim olsun!

Ya arkadasim allahini seversen bu ne boyle ne zannediyo kendini meslegi ne bu zibidinin adama bak ya kölesimisin sen onun bence onun sana yaptiginin aynisini sende ona yap
konuşucam geldiğinde bakalım
yani sebebini bilsin.
anlayacak mı beni bilmiyorum ki yine başlayacak ama böyle şöyle falan diye :KK43:

nişanlıyken bilmıyormuydun böyle olduğunu :)
ayrıca evde yardımcı var ve çalışmıyorsunuz sadece yemek yapmak bu kadar zor olmamalı
eşiniz biraz abartıyor galiba ben sizin yerinizde olsam kesinlikle yapmam o an aklımda ve neye imkan varsa o yemeği yaparım...
akşam eşime bir kezde bunun için sarılacam :KK68:kuzumm benim yemek vermesem neden yemek yok demez..Meyve yi çok sever fakat kendi almaz ben manavdan unutmaz alırsam yer :KK14:
bu arada ben haftanın 6 günü çalışıyorum ve eve akşam 9 da gıdıyorum o yüzden eşim hiç zorluk yapmaz...çünkü ne aç bırakırım nede evimi kirli bırakırım hergün planlıdır işlerim ::nazar::nazar::nazar:

disiplinli olmak güzel olabilir. bana göre bu kadarı hastalık boyutunda olsa da bu onun seçimi olabilir eyvallah ama, siz onun askeri değilsiniz. bu hayatta sadece onun kuralları için yaşamıyorsunuz. bu kurallarla mutlu olabiliyorsanız ne ala! ama mutlu değilsiniz! sizin eşinize izah edeceğiniz tam da bu! bu hayatı sadece birilerini mutlu etmek için yaşamıyoruz. annemiz babamız eşimiz çocuğumuz fark etmez..
benim de eşim disiplinli, yemek beğenmez, titiz. ama bu onu ilgilendiriyor beni değil. evliliğimin ilk 2 yılı çok zor geçti, çok tartıştık. şimdi eve geldiğinde yemek yediği için şükrediyor. kızımla ve benimle zaman geçirmek için işin ucundan tutuyor. yine sorumluluk ve organizasyon bende tabi ki, ama bu kadarı benim için yeterli.
benim bu hayattaki varlık sebebim sadece onu mutlu etmek değil! elbette o mutlu olursa ben de olurum ama önce ben mutlu olacağım ki, onu mutlu edecek enerjim olsun!
nasıl başardınız bunu yani evde yemek yediği için şükrediyor dediniz ya , inşallah bende bunu anlatabilirim ona

nişanlıyken bilmıyormuydun böyle olduğunu :)
ayrıca evde yardımcı var ve çalışmıyorsunuz sadece yemek yapmak bu kadar zor olmamalı
eşiniz biraz abartıyor galiba ben sizin yerinizde olsam kesinlikle yapmam o an aklımda ve neye imkan varsa o yemeği yaparım...
akşam eşime bir kezde bunun için sarılacam :KK68:kuzumm benim yemek vermesem neden yemek yok demez..Meyve yi çok sever fakat kendi almaz ben manavdan unutmaz alırsam yer :KK14:
bu arada ben haftanın 6 günü çalışıyorum ve eve akşam 9 da gıdıyorum o yüzden eşim hiç zorluk yapmaz...çünkü ne aç bırakırım nede evimi kirli bırakırım hergün planlıdır işlerim ::nazar::nazar::nazar:
uzun bir nişanlılık dönemi olmadı bu kadarını farketmedim dediğim gibi

ne güzel sizin adınıza ama dediğiniz gibi yaptım zaten olmadı ters tepti hatta

konuşucam geldiğinde bakalım

anlayacak mı beni bilmiyorum ki yine başlayacak ama böyle şöyle falan diye :KK43:
konuşa konuşa orta yolu bulacaksınız. başka yolu yok.
ya da o da sizin isteklerinizin bir kısmına evet diyecek. mesela bir gün bir dilim pasta yiyeceksiniz beraber ya da bir gün yatak keyfi yapmak, yarım saat geç kalkmak gibi.
her şey karşılıklı olunca güzel.

Kocan, eş değil hizmetçi aldığını sanıyor herhalde.
Sende niye koşturuyorsun yapamıyorum de yani bir de yemek konusunda bile bu kadar katı bir adamla niye evlendin ?
Gizli yemek yemek nedir ?
Anlattıklarını kendi içinde bence yumuşatıyorsun ama resmen psikolojik baskı bu.

nasıl başardınız bunu yani evde yemek yediği için şükrediyor dediniz ya , inşallah bende bunu anlatabilirim ona
ben de hiç çaba sarf etmedim değil. annesinin el lezzetine ulaşamam belki ama eşimin yöresel yemeklerinin de hemen hemen hepsini artık yapabiliyorum. ben de bekarlığımdaki kadar rahat değilim mutlaka, yan gelip yatmıyorum. daha organizeyim, daha pratiğim. ben ev işini üstlenmeyi gözümde büyütmedim hiçbir zaman. yani, evlenip bir erkeğin kahrını çekiyorum gözüyle bakmadım. yalnız da yaşasaydım evimi temizleyecektim, yemek yapacaktım. ama her şey onun istediği gibi onun istediği zamanda olacak diye bir kural yok. benim gücüm neye yeterse onu yaptım. yaptığımda mutsuz olacaksam yapıp da surat etmektense yapmamayı tercih ettim. her zaman onun sevdiği yemeği yemedik. bu adım adım oldu. dediğim gibi 2 yılımı aldı. önce bağırıp çağırıyordum ama o fayda etmedi. sonra sakince kendimi ifade ettim her seferinde. ben insanım makine değilim ve olmak da istemiyorum dedim. evim dağınık da kalabilir yeri geldiğinde, ekmek arası domates peynirle öğün de savabilirim bunu ona izah ettim sürekli.
eşim ayrıca bakımsız olmamdan da hiç hazzetmez. hafif makyajım, bakımlı saçım, uyumlu ve şık kıyafetimle arz-ı endam etmeliyim her zaman. ailesine giderken kot giyecek olsam, "şu elbiseni mi giysen acaba" derdi.
bu arada evimiz çok dağılmaz, çok kirlenmez çünkü ben de düzeni seviyorum. bakımsız bir kadın da değilim.
ama canım istemeyebilir! bu kadar basit! o gün canım makyaj yapmak istemiyorsa yapmam veya bir kot bir tişört giymek istiyorsa da giyerim.
benim eşimi kızımız da çok değiştirdi kabul etmem gerekirse. daha vicdanlı daha merhametli oldu. belki de kızına yapılmasını istemediğini bana yapmadı diye düşünüyorum.

haklısınız bu konuda bende farkındayım o yüzden zaten konu açtım ama inceldiği yerden kopsun bu akşam bakalım:KK51:
birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz çok iyiyiz ama karnımız acıkana kadar galiba çünkü yemek zamanı gelince gerilme oluyor :eek:
İnceldiği yerden kopsun değil aslında ilk başta ki çözüm. Bu onun yaşam biçimi olabilir tamam ama size dayatması asıl mesele. Siz nasıl ona saygı duyuyorsanız onun da sizin isteklerinize saygı duyması gerekiyor bunun için konuşmak içinizden ne geliyorsa söyleyin olmadı mektup yazın okusun. Siz kendinizi sevmez ve saygı göstermezseniz eşinizin yada bir başkasının size saygı duymasını beklemeyin.

Ne kadar düzenli ve saatli.olsa da ben adami saygisiz buldum
Sizin uyku duzeninizi bile kendine gore ayarliyor bu bence kisinin kendisine saygısızlık
Özgürlük baskasinin alanina girilmedigi muddetce istediği gibi yasamaktir ama o sınırlarını kendi belirlediği, insanlarin ona uyduğu bir özgürlük istiyor kusura bakmasin madem yogun calisiyor o yogunluga uyacak bir yardimci tutsun

Back
X