Esim degismiyor

yaseminsy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
1
Arkadaşlar ben 12 senelik evliyim eşim evliliğimiz başından beri evin ihtiyaclari konusunda hep cimriydi bu arada bn evliliğimiz ilk yıllarında çalıştım beraber borçlarımızı kapattık çocuk olduktan sonra calisamadim maalesef bu arada sürekli maddi sıkıntılar yaşadık ve hala devam ediyor eşimin borçları evin ihtiyaclari çocukların masrafları derken ay sonu ucu ucuna yetiyor onada hak veriyorum ama tek kişi bu devirde çalışıp geçinmek çok zor ama benim durumumda belli benim halimi bildiği halde sinirledndiginde sende çalış tek kişi bu kadar oluyo diyo mesela mutfa ihtiyaclarini söylediğimde soylene söylene aliyo desem bı turlu demesem evde bitmiş niye söylemiyorsun diyo söylesem şikayet ediyo gibi tavırlar yıllardır böyle soğudum konuşuyorum tavır yapıyorum düzelir gibi oluyo 2 güne aynı değismiyor sizin eslerinizde böylemi

Bu cimri adamdan kaç çocuk yaptınız? Gecinemiyorsaniz siz niye çalışmıyorsunuz?

Çocuk olunca işi bıraktım yazmışsınız arada da çocuklar yazmışsınız yani kendi geçiminiz konusunda böyle sıkıntılar varken başından belli biriyle kaç çocuk yaptınız. 12 sene değişmeyen şimdi nası değişecek

Sizin durumunuz neden belli onu anlamadım. Ülkede gerçekten her çocuk doğuran komple çalışmayı bırakıyor mu sanıyorsunuz. Çoğu insan işine, durumuna göre planlıyor çocuk işini.

Evet bu devirde tek başına belli bir seviyenin altında kazanılan maaşla ev geçindirmek cok zor. Hakkıyla çocukların ihtiyaçlarına yetişmek mümkün değil.

Eşinizin tavrını, üslubunu onaylamıyorum ancak sizin de çalışmanız gerektiği konusuna katılıyorum. Yetmiyorsa eşler birbirine destek olmalı. Evde oturup, bol bol çocuk yapıp adam para getirsin diye beklenmemeli.

cimri derken

cimrilikten kasıt nedir?
kendine üst baş alıyor size almıyor mu?
kendi dışarda yiyor içiyor sizi götürmüyor mu?

kök ailesine mi veriyor? başkasına mı harcıyor?
kendi başına tatile gidiyo kendi hobileri var onlara mı harcıyor?

diyorsunuz ki "evin ihtiyaçları konusunda cimri" ihtiyaç kavramınız ne burada? kombi yakmadan mı oturuyorsunuz?
meyveyi taneyle mi alıyorsunuz.

önce bi onu anlatırsanız
cimri midir fakir midir onu bi anlayayalım

maaşı ne bu adamın?

Yani bi tık haklı iki çocuk varsa yetiştirmek zor bu devirde tek maaş gerçekten zor eviniz kira ise faturalar çocukların masrafları pek kolay olmaz.

Çocuk öncesi bir çalışma hayatınız varsa, belki en küçük çocuğunuz en azından kreş yaşına gelince çalışmak mantıklı olabilir, bir noktada yetişmeyince çalışma hayatı olmayan kadınlar bile çalışıyorlar mecbur.

Eşinizin size olan tutumunu onaylamam mümkün değil o çalışıyorsa sizde evinize ve çocuklarınıza bakıyorsunuz ancak zorlanması da normal cimrilikle alakalı bir durum değil gibi sanki.

Alıp karşınıza sakince konuşsanız bir orta yol bulamaz mısınız?

İlk evlendiğiniz günden beri hep borç harç geçinmiş,cimri ise bu o zamandan beri bildiğiniz bir şey....Ama çocuk yapmaktan geri durmamışsınız hadi kaza oldu bu " cimri" adama bir çocuk verdin eeee sonra iki üç derken çalışmakta yalan oldu.Bu kaderi bile bile siz yazmışsınız ya kalkar düzeltirsinizya da bir çocuk daha yapıp şikayet etmeye devam edersiniz...

Değişmez , 15 yıl oldu ,çözümü 36 yaşımda oturup kpss çalışıp atanmakla buldum , asla para isteyebilen biri değildim , oda vermezdi zaten ihtiyaçlara da söylenir , sanki kendim için istiyormuşum gibi davranırdı.. Hala aynı ama artık istediğim zaman kendi paramı harcıyorum onun dırdırını çekmiyorum çok şükür ... Cimri adam çok zor bacım , Allah yardımcın olsun

Kadına neden yükleniliyor. Herif ilişkiye girerken bilmiyor mu çocuk olacağını? Onun aklı yok mu çocuk olunca bakıma muhtaç olacağını hesap etmiyor mu. Neden bakmakta zorlanacağı çocuğu yaptırıyor kadına? Hadi kadın yaptı da adam niye yaptı mızmızlanarak bakacağı çocukları. Yaptırdı ki bakacak. Eşşek gibi bakacak. Bıktım şu erkeklerin mızıklanmasından. Yeter da. Çocuk tek başına kadınla yapılmıyor erkek de akıl sahibi. Üremesin o zaman bakmak zorsa.

yani haksız değil ama ifade biçimi yanlış. çocuklar çok mu küçük ufaktan başlasanız bir işe ?

çünkü derdi kadına kalıyor

evde bütün gün çocuklarla ilgilenen -genelde- kadın
pişirecek şey olmasa çocuklara ne yedircem diye düşünen kadın
beslenme çantalarını hazırlayan kadın, veli gruplarında okuldan şunu istediler bunu istediler, ödev şuymuş malzeme bu alınacakmış konuşmalarını yapan whatsapp kullanıcılarına bakın kaç tane erkek veli var? alayı kadın. bunları yapmasa ayıplanan da kadın.

erkekler zaten %80 belki %90 durumda sadece para veren konumdalar, parayı da vermiyorsa (ha var da mı vermiyo bilemiyorum) başka bi işe yarayan erkek sayısı bizim toplumumuzda düşük

ya da yarın boşansa
erkeğe maaşına göre 10 bin 12 bin bir nafaka bağlanır
bu kadın kalır çocuklarla

işte o yüzden kadına yükleniliyor.
evet kadın çocukları tek yapmadı
babasının evinden de getirmedi

ama bu toplumda, bu erkekle yaptı...

Yani bu devirde durumu gerçekten iyi olan bile 3 çocuk yapmıyorken kıt kanat geçinen insanlarda bir zahmet 3 çocuk yapmasın. Düzenli korunma yöntemlerinin masrafı daha az.
Eşinizin üslubunu onaylamıyorum fakat burada iki tarafta da problem var. Tek erkek çalışıyor bir de üç çocuk masrafı varken eşinize cimri diyemezsiniz. Olmayan parayı mı harcamadığı için mi cimri diyorsunuz?
Üzgünüm ama çalışmaktansa başka şansınız yok.

Başlığa istinaden söylüyorum kaç yaşına gelmiş insandan değişmesini bekleyemezsiniz.İnsanlar değişmez.Ya olduğu gibi kabul edip yaşamaya devam edersiniz ya da yollarınızı ayırırsınız.

`