• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim değiştirmi

aysenese88

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2008
41
-5
611
Fransa
Selam hanımlar,
18 senedir evliyim ,eşim beni severek aldi ama ben eşimi hiç tanımıyordum.
Eşim sinir hastası çok siddet gördüm, şimdi görüyorum desem yalan olur ama nedenini soyleyim, çünkü cevap vermiyorum, çok korkuyorum biliyorum benim sonum onun elinde....birgün sinirlenip bana zarar verebilir....4 tane evladım onlar icin susuyorum...
Sizce değişirmi olgunlaşırmi

Selam hanımlar,
Eşim sinir hastası çok siddet gördüm, şimdi görüyorum desem yalan olur ama nedenini soyleyim, çünkü cevap vermiyorum, çok korkuyorum biliyorum benim sonum onun elinde....birgün sinirlenip bana zarar verebilir....4 tane evladım onlar icin susuyorum...
Demeyeyim diyorum da 4 çocuk niye peki? Yazık değil mi o sabilere. Neden bu herifin psikopatlıklarına şahit olsunlar.
Ayrıca aklınızı başınıza alın. 18 yılda bebek büyüyüp üniversiteye başlıyor. Siz kocam değişir mi diyorsunuz. İnme inerse dövemez, dili de dahil olursa yeremez. Bu saatten sonra ancak bu olur.

18 senedir evliyim

18 yıllık evli olduğunuza göre eşiniz 40 yaşlarında, 40 yaşına kadar olgunlaşmayan af buyurun özür dilerim kötü bir benzetme olacak ama ancak teneşire yattığında durulur.

Yurtdışında yaşıyorsunuz, niye oranın size sağlayacağı imkanları kullanmak varken bu adamı çekiyorsunuz onu da anlamış değilim.

Değişseydi 18 yıl boyunca değişirdi zaten. 'Benim sonum onun elinde' dediğiniz adamdan neden 4 çocuk yaptınız demeden duramıyor insan. Böyle yaşamak hoşunuza gidiyor herhalde. Hasta yaşlı bir adam olduğunda değişir oda bencillikten. Yani İyi bir bakıcı olmanız için değişir.

Selam hanımlar,
Evet değişir.60/70 yaşına gelip çişini tutamamaya başlayıp size muhtaç olduğunda değişir merak etmeyin şunun şurasında bir şey kalmamış.
İlk şiddet uyguladığında kabul etmeyip susmasaydınız ,şiddet görüp karşında korkudan konuşamadığınız bir adamdan dört tane de çocuk yapmışsınız.Boşanın desem bu saatten sonra boşanamam çocuklar var diyeceksiniz eşiniz değişmez hanımefendi o zaman susup huzursuzluk çıkmasın diye herşeye onay verip bu evliliğe devam edeceksiniz.

Selam hanımlar,
Abla huylu huyunu terketmez ancak teneşirde terkeder bence imkanın varsa boşan

Evet değişir.60/70 yaşına gelip çişini tutamamaya başlayıp size muhtaç olduğunda değişir merak etmeyin şunun şurasında bir şey kalmamış.
İlk şiddet uyguladığında kabul etmeyip susmasaydınız ,şiddet görüp karşında korkudan konuşamadığınız bir adamdan dört tane de çocuk yapmışsınız.Boşanın desem bu saatten sonra boşanamam çocuklar var diyeceksiniz eşiniz değişmez hanımefendi o zaman susup huzursuzluk çıkmasın diye herşeye onay verip bu evliliğe devam edeceksiniz.
Komşumuzun kocası yatalak halinde dili durmazdı, öyle de öldü, kadının ömrü de heba oldu.

Selam hanımlar,
Yani elma armut olsa 18 senede olgunlaşmaktan artık çürür yok olurdu bu adam değişmez sende biliyorsun ama belli ki boşanmayacaksın üzüldüm bi umut işte belki iki kelime iyi bişi duycam diye yazmışsın ama maalesef değişmez ama yaşlanınca durulur mecbur o da başından gitme de ona bak diye

Selam hanımlar,
Onu boşver sen değişmezsen hiçbir şey değişmez

18 yıllık evli olduğunuza göre eşiniz 40 yaşlarında, 40 yaşına kadar olgunlaşmayan af buyurun özür dilerim kötü bir benzetme olacak ama ancak teneşire yattığında durulur.

Yurtdışında yaşıyorsunuz, niye oranın size sağlayacağı imkanları kullanmak varken bu adamı çekiyorsunuz onu da anlamış değilim.
Bence yurt disinda yalnizlik ortami yaratip pusturuyor erkekler. Bi akrabamizin esi de hem 5 kurus vermiyomus, gir calis diye baski yapiyomus. Ailesiyle gorusmesin diye eve kamera taktirmis.. Saka gibi yani.. Normalde de hic oyle ezik bi kiz gibi degil ama demek ki bu el oglu eline firsat gecince hic belli olmuyor. Care tek. Kadinlarin gozunu acip onune bakmasi. Zararin neresinden donersen kar ama gecmis 18 yil. Ustelik konu sahibinin sorusu adamin ne zaman olginlasacagi.. Yani durum pusturmaktan da ote 🤷🏻‍♀️

Muhtemelen bir umut, iyi bir şey duyarsınız diye açtınız konuyu. Ama aslında siz de farkındasınız bence gerçeğin. Eşiniz değişmez tabii ki, ama sizi değiştirmiş. Şiddet görmemek için susmayı, itaat etmeyi öğretmiş 18 yılın içinde.
En büyük hata çocuklarım için susuyorum demek. Sizin korkudan sustuğunuz bir evde, o çocuklar ne kadar sağlıklı ve mutlu olabilir ki? Erkek çocuğunuz varsa eş olmayı korku salmak, eşine şiddet uygulamayı normal olarak öğrenecek. Kız çocuğunuz ise eşine itaat etmeyi, saygı görmemeyi, şiddete uğramayı doğal bulacak. Çünkü büyüdükleri ev onlara bunu öğretiyor.
Susarak 18 yıl çalmışsınız kendi hayatınızdan. Lütfen silkelenin ve kendinize gelin. Artık tahammül edemediğiniz belli, hem kendiniz hem çocuklarınız için aksiyon almalısınız. Ailenizden yardım isteyin. Aileniz de aynı kafadaysa bir avukatla görüşün. Gerekiyorsa uzaklaştırma çıkarın. Siz kendi hayatınızın kıymetini bilmezseniz kimse size altın tepside sunmaz. Sunulacak olsaydı bu 18 yılda sunulurdu. Umarım açtığınız konu, değişim isteğinizin ayak sesleridir ve bu kabustan bir an önce kurtulursunuz. 🙏

Back
X