• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim depresyonda boşanmak istiyor

parla23

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
18
Eşimle 12 yıldır beraberiz 5 yıllık evliyiz geçen sene tüp bebekle bir oğlumuz oldu.birbirimizi çok severek evlendik farklı kültür ve mezheplerdeniz ancak bunlar ne bizim ne ailelerimiz için sorun olmadı ben onun şehrinde yaşıyorum evet arasa kavgalarımız oluyordu ben kestirip atıp boşanmak istiyorum dediğim de oldu son kavgamızda da söyleyince kabul etti tamam dedi ama ben beklemiyordum bunu beni durdurur diyordum şimdi senden soğudum eskisi gibi sevmiyorum diyor ama depresyonda olduğu o kadar belli ki iş yerinde çok anlaşmazlıkları vardı dün konuşurken bebeğin böyle zor olduğunu bilseydim istemezdim dedi çok üzüldüm ve bence depresyonda ama ne yapacağımı bilemiyorum bi yanım git diyor bi yanım oğlun için çabalamalısın diyor bana akıl verir misiniz

canım fazla naz aşık usandırır sürekli boşanalım dersen adam depresyona gırse gırmesede bıkar tamam boşanalım der blöf bı yere kadar herkesin bi sabrı var bıraz kendı haline bırakın kavga sebebiniz nedir ? Neyı bölüşemiyorsunuz ?

Depresyonda olduğunu düşündüğünüz ve iş sorunları yaşadığını bildiğiniz eşinize her tartışmada boşanmak istediğinizi söylemeniz ipleri koparmış. Üzgünüm ama eş ve evlilik sorumluluğu alabilen bir yetişkin gibi değil de ergen gibi davranmışsınız ve kendinizden soğutmuşsunuz.

Boşanma lafını ağzınıza bu kadar kolay alırsanız birgün ummadığınız bir cevap da duyabilirsiniz işte.
Ayrıca eşiniz depresyonda falan değil evlilik sorunları, çocuk sorumluluğu fazla gelmiş.
Gerçekten boşanma yoluna da gitmez belki ama adam akıllı sorunlarınızı konuşun ve ne dediğinize dikkat edin bundan sonra.

Son düzenleme:
O iki kişiyken olan rahatlik hala bitmemis olan tutku vs varken ilişki daha baska olur bi de iş sıkıntısı, maddiyat, ustune coluk cocuk eklendikten sonra ayni şekilde bakmaz erkek size.
Adam bosanirsan boşan der yani bi yerde Cocuk olduktan sonra erkeklerde daha az kaybetme korkusu oluyor kadin daha cok korkmaya basliyor benim gozlemledigim bu en azindan
Cocuk yaptiginiz adama boş blöfler atarsiniz siz rezil olursunuz her şeye boşanmak istiyorum diyip durmayin eger cidden istemiyorsaniz.

oğlun için çabalamalısın diyor
Boşanmak istiyorum derken oğlunuz söz konusu değildi de adam tamam deyince mi birden aklınıza geldi.

Boşanma blöfü yaparsanız eninde sonunda elinizde patlar böyle.

Adam depresyondadır değildir bilmem. Ama sizden bıkmış, soğumuş.

Her kavgada blöf yapıp boşanmak istiyorum derseniz yalama olur tabi. Adam da bir gün kabul eder öyyyyle kalırsınız.
Yazdıklarınızdan depresyonda olduğunu çıkaramadım. Sizin çıkarımınız gibi geldi. Zira depresyon böyle kolay bir şey değil.

Eşimle 12 yıldır beraberiz 5 yıllık evliyiz geçen sene tüp bebekle bir oğlumuz oldu.birbirimizi çok severek evlendik farklı kültür ve mezheplerdeniz ancak bunlar ne bizim ne ailelerimiz için sorun olmadı ben onun şehrinde yaşıyorum evet arasa kavgalarımız oluyordu ben kestirip atıp boşanmak istiyorum dediğim de oldu son kavgamızda da söyleyince kabul etti tamam dedi ama ben beklemiyordum bunu beni durdurur diyordum şimdi senden soğudum eskisi gibi sevmiyorum diyor ama depresyonda olduğu o kadar belli ki iş yerinde çok anlaşmazlıkları vardı dün konuşurken bebeğin böyle zor olduğunu bilseydim istemezdim dedi çok üzüldüm ve bence depresyonda ama ne yapacağımı bilemiyorum bi yanım git diyor bi yanım oğlun için çabalamalısın diyor bana akıl verir misiniz
Madem boşanmak istemiyordunuz neden sürekli boşanmayı öne sürüyorsunuz?
Karşımdaki kişi sürekli boşanacam boşanacam dese bir süre sonra seninle mi uğraşacağım boşanırsan boşan derim.
Depresyonda olduğununa siz karar vermişsiniz ama depresyonda değil de bıkmış gibi bir havası var.

Psikiyatrist misiniz?
Sevmediğini ve soğuduğunu söylemiş aslında, bu durumu teşhisini kendi kendine koyduğunuz bir hastalığa bağlamak çok mantıksız,
oturup adam akıllı sorunlarınızı açıkça konuşun, ısrarla sevmiyorum soğudum boşanalım derse zorla evliliğe devam edecek haliniz yok,
devam etme kararı alırsanız da blöf yapmayın kocaman kadınsınız ne gerek var böyle şeylere.

beni durdurur diyordum

BiHerhangi bir ilişkide sevgililik, evlilik içindeyken kavgalarda "ayrılalım, boşanalım, bitsin" diye ortaya laf atıp, beni kazanmaya çalışsın taktiği çok çok yanlış. Çok kırıcı yaptığınız. Bunu kime söyleseniz demekki bunun aklında benden ayrılmak var diye düşünür. Ve ayrılmak ister.

Söylenecek söz var, söylenmeyecek söz var. Gönlünüzü almasını beklemek için bitsin, boşanalım diyemezsiniz.

Ya özür dileyin bu sözü neden söylediğinizi anlatın, bir daha bu cümleyi kurmayın ya da boşanın.

Restine rest ul.n demiş, niye şaşırdın? Bu kadar kolay boşanma kelimesini söylersen ne olacak sanıyorsun ki? Böyle böyle milleti biktiriyosunuz. Küçük bebeğiniz var ikiniz de neyin showundasiniz oturun aşağı ya

Diline doladiğın boşanmayı kabul ettiği için depresyon tanısı mi koydun, bezdirdiğin, diline doladigin için evliliğinin degersizlestigi aklına gelmedi yani, kesin hastalık tanısı diyorsun himm, iyiymiş.
duygusal manipülasyon kuruyor aslında eşine 😁 iyi taktik

Back
X