Eşim dışarı çıktığında tartışıyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hgjkl1

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2019
90
308
8
Eşiniz, sevgiliniz arkadaşlarıyla dışarı çıktığında kendinizi huzursuz hissediyor musunuz?
Sevgiliyken eşim her dışarı çıktığında burnundan getiriyordum açıkçası, sebep kıskançlıktı. Ha bir şeyler yapar diye değil, birilerine bakar diye. Psikolojimde hiç iyi değildi o dönem, zaten çok kötü bir çocukluk geçirdiğim için izleri hala üzerimde. Ki kendisi de bekarken gerçekten o kadar çok gezerdi ki, çok severdi. Sonra kendimi toparladım, huzursuz olsam bile yıllarca hiç ses etmedim karışmadım. Şimdi tekrar o dönemlerime döndüm sanki. Dışarı çıktığında şartellerim atıyor, eve dönene kadar kendimi yiyorum. Hiçbir işime odaklanamıyorum, aynı sevgiliyken olduğu gibi. Çıkınca arar sorar, haberdar eder. Ama bunlar bile tatmin etmiyor. Gelince tartışıyoruz, ne güzel sakindik huzurluyduk..Ki ben kendimde arkadaşlarımla çıkıyorum, hiç ama hiç sorun etmez. O bu kadar normalken ben neden bu kadar saçmayım diye çok üzülüyorum. Sizde böyle dönemlerden geçtiniz mi? Çok yıpranıyorum.

Abartmadığı müddetçe gitsin yani ne var bunda

Eşiniz, sevgiliniz arkadaşlarıyla dışarı çıktığında kendinizi huzursuz hissediyor musunuz?
Sevgiliyken eşim her dışarı çıktığında burnundan getiriyordum açıkçası, sebep kıskançlıktı. Ha bir şeyler yapar diye değil, birilerine bakar diye. Psikolojimde hiç iyi değildi o dönem, zaten çok kötü bir çocukluk geçirdiğim için izleri hala üzerimde. Ki kendisi de bekarken gerçekten o kadar çok gezerdi ki, çok severdi. Sonra kendimi toparladım, huzursuz olsam bile yıllarca hiç ses etmedim karışmadım. Şimdi tekrar o dönemlerime döndüm sanki. Dışarı çıktığında şartellerim atıyor, eve dönene kadar kendimi yiyorum. Hiçbir işime odaklanamıyorum, aynı sevgiliyken olduğu gibi. Çıkınca arar sorar, haberdar eder. Ama bunlar bile tatmin etmiyor. Gelince tartışıyoruz, ne güzel sakindik huzurluyduk..Ki ben kendimde arkadaşlarımla çıkıyorum, hiç ama hiç sorun etmez. O bu kadar normalken ben neden bu kadar saçmayım diye çok üzülüyorum. Sizde böyle dönemlerden geçtiniz mi? Çok yıpranıyorum.
vesvese basmis biraz seni :işsiz:

Siz çalışıyor musunuz?
Arkadaşınız,Bir uğraşınız,sizi meşgul edecek birşeyler var mı?
Genelde ben de başka hiçbir uğraşım olmadığında sıkıntıdan dert ediyorum çünkü

İki taraf için de çok boğucu bi durum. Şöyle düşünün bi insana hergün "bugün bi şey çaldın mı" derseniz bi zaman sonra bu insan "demek ki çalmak benden beklenen bi şey" der ve içten içe bu fikri normal bulmaya başlar. Siz de her seferinde, dışarı çıktığı için eşinize türlü ithamlarda bulunuyorsanız buna eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek denir. Böyle düşünürseniz kendinizi dizginleyebilirsiniz belki.

Ciktigi miktari ve eve gelis zamanini abartmadikca sorun etmem ben.Ama bu iki kriter onemli tabi.Ne sıklıkla cikiyor ve eve kacta geliyor? Sizde de bunlar makulse oyalayin kendinizi esiniz cikinca disari.

Kötü çocukluk geçirmenin etkileri. Benim de çocukluğum zor geçti. Bizdeki psikolojik sorunlar bir tuhaf oluyor.
Psikolog yardımı alın. Endişe giderici belki ilaçlar kullanırsınız. Korkularınızı yenmek için.
Umarım yakın zamanda rahatlarsınız. Lütfen üzülmeyin. Kıskançlığınızla sakın paranoya yapıp başka bir kadını zor durumda bırakmayın.
Bunlar takıntı aslında yenmek zor oluyor ama önceden geçmiş yine geçer.

Hic yasamadim boyle seyler
Kiskanclik yapmam,esim de yapmaz. Yapsak birbirimizle evlenemezdik,evlensek evli kalamazdik. Ikimiz de ozgurlugumuze duskunuz. Bir de medeni hayat yasamaya gayret ediyoruz kendimize gore

Benimde sevgilim çıkınca bazen paranoya yapıyorum ama sakin kalmaya çalışıyorum biraz fazla kıskançımdır sağolsun çıkınca arada bir mesaj atıyor sakinliyorum :) fazlada sıkmamak gerekiyor sizde abartmayın böyle devam ederse eşiniz sizden bunalabilir.

Ben de öyleydim. Sonra büyük kavgalar sonucunda biraz kendimi dizginledim. Şimdi evliyiz çok az dışarı çıkıyor, dışarı çıksın diye gözünün içine bakıyorum 😂😂 ama hala içkili yerlere bensiz gitmesine izin vermem. Abartmadığı sürece bence siz de ses etmeyin.

Benimki de her akşam çıksa da elimdeki masa örtüsünü bitirip teslim etsem keşke.

Benim inerim kendinize mesgale bulun.

Mesela zamanım olsa Philippa Gregory nin Boleyn Kızı isimli kitabını tekrar tekrar okurdum.

Hint filmi izlerdim.

A101 leri gezerdim...

Ama zamanım yok🙄

Tek hobim buraya girip iki yorum okumak kaldı.

Kendinizi oyalayın. Eşinizi hayatınızın merkezine koymayın.

Aha benim bu😬 yani bu ara benim, niye bilmiyorum güvensizliğim de yok bakar eder diye bi korkum da. Benim problemim neymiş çözdüm ama, benden başkasıyla vakit geçirmesini, eğlenip, gülmesini istemiyorum ben, o yüzden arkadaşlarına gıcığım, sadece benle mutlu olmalı, gudubet tatsız tuzsuz bişey oldum çıktım🙄

Ben de dönem dönem böyle kıskançlık atakları geçiriyorum. Ama benim sizden farkım asssla lafını etmem tamamen içime atarım. Sizin gibi dışa vuranlara çok şaşırıyorum sonuçta el oğlu bi çeker iki çeker sonra daralır gider. Ben terapiye gidiyorum çünkü biliyorum ki bu durum eşimin flört olmasından değil benim bazen özgüven sıkıntısı yaşamamdan kaynaklanıyor. Hayatı özellikle kendime zindan etmemek için sorunumu halletmeye çalışıyorum

Ozguven eksikligi mi var sizde?
Bende hic olmadi bu. Hatta bazen nisanlim bana der ' kiskanmadin mi yaa" diye. Bende cok derinlerde az bi var olan kiskanclik damarimi kullanirim o vakit. Kiskanmis gibi yaparim.
Ozguvenim yerimde, benden daha iyisini bulamayacagini dusunuyorum + nisanlima guveniyorum.

Böyle bir huzursuzluk yaşamıyorum.
Sevgilime güveniyorum ama güvenim sarsılırsa bu benim değil onun sorunu olur diye düşünüyorum.

Yaşadıklarınızdan dolayı kendinizi güvende hissetmiyor olabilirsiniz.
Eşiniz güveninizi sarsacak bir şey yapmadığı halde böyle hissediyorsanız bir uzman yardımı alın. Bu durum sizin için de eşiniz için de çok yıpratıcı bence.

Hayır hiç böyle şeyler yaşamadık çocuklardan böyle şeyleri dert edecek vakit bulamıyoruz galiba..

benim sinirlenmem sundan oluyordu..her aksam olmasi rahatsiz ederdi beni. bildigin arkadaslarina bagimli gibiydi..pek iyi huylu arkadaslari oldugu soylenemez. ee korle yatan sasi kalkar ya..ayrica herneyse zamanla azaltmak istedi vs. ama simdi umrumda degil isin dogrusu, isterse sabaha kadar gelmesin.
olay guven olayida degil bence, baskasina gitmedigine eminim...

ama oyle huzursuzluk filan asla yok

Fazla sıkarsan ters teper. Konuşarak halletmeye çalış. Her akşam çıkmasını istemediğini söyle.

Seni huzursuz eden ne var bilmiyorum ama abartmadığı sürece çıkabilir eşin. Bende çok kızardım önceden. O yüzden ne benim çıkmama müsade ederdi ne kendi çıkardı. Artık geçtik o dönemleri. O da çıkar bende çıkarım, sorun yok. Nereye gitsek görüntülü konuşuruz filan. Bırakın çıksın, sadece arayın içiniz rahat olsun eşinize güveniyorsanız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X