• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim dısında herkesi korkutan gereksiz bulunan kararım..

Zor karar verilecek bir durum herkes kaldıramaz bunu. Siz masallah bayadır düsünüyorsunuz. Hele de cocuk sahibi olabiliyorken böyle bir seye girismek her yiğidin harcı degil. Benimde ailem karsı cıkardı bu duruma. Aileler öyle bence takılmayın. Kimsesiz bir cocuga yuva acıp ona bir sürü imkan sunmak ne güzel bir fedakarlık. Bende isterdim böyle bir sey.
Ben tek cocugum annem hayatta degıl.. hayatımıza dahıl edecegımız cocugu tek basına karar vererek sahıplensek keske. Ben mutlaka bunu gerceklestırıcrm mutlaka.. ama herkese bıraz zaman vermelıyım sanırım

Ne kadar merhametli, güzel bi yüreğiniz var.. Eşiniz ve siz çok cesaretlisiniz ve ortak bi karar almışsınız bence insanların ne düşündüğünü önemsemeyin.. Evlenmeden önce benimde böyle bi düşüncem vardı kendim bi bebek yaparım ikinciyide evlat edinirim diye falan ama nebliyim ilerde annesi babası çıksa geri alsalar falan o kdar alştktan sonra naparım diye düşündüm önemli olan bir çocuğun hayatının düzene girmesi kurtulması ama nebliyim böyle sçma sapan bi dşünceye girmiştim zaten eşim böyle bişeyi kabul etcek biride değil ama inşallah her zaman sizin gibi iyi ve cesaretli insanlar olur bu hayatta..
Ben cocugun bu durumu bılmesı taraftarıyım. Anne baba olamasakta abı abla oluruz. Bır yuva oluruz her zaman kapısı acık olan ıstedıgındede gıdebılecegı bır kapı. Bır arkadasımın iki cocuguna 5 ay ben baktım trafık kazası sebebıyle cok uzun zaman yogun bakım sureclerı ve toparlanma surecı oldu. Anne ve babası yurt dısında ve gelemedıler nedense!! Kuzen ve kardeslerı calışıyormuş gelip benım evımde sevdıler:) o dönem benım evlat edınme gorusmelerım suruyordu. Raporlarımda bu durumda kaydedıldı. Demek istedıgım esımde ve kendımde gordumki hep o cocuklar varmış gıbıydık hemen actık kollarımızı onları anladık onlarla agladık gulduk .. hıc anne olamayacakmısım gıbı geliyordu. Sımdi hamileyim sukurler edıyorum bıcok cocugun enerjısı ile bu mutlulugu rabbım verdı dıye dusunuyorum.

Gerçekten çok duyarlı bir davranış.. tebrik ederim..
İlerde evlenmeyecek olsam bile, ben de düşünüyorum evlat edinmeyi..
Daha önce gittim çocuk yurtlarına.. O kadar etkilendim ki, bakışlarını bile hala hatırlıyorum.
Hatta günlerce aklımdan çıkmamıştı, o derece..!
O tatlı minikler; tek başlarına ve de o kötü şartlarda yaşamayı hak etmiyorlar kesinlikle!
Sadece yemek+yatak+oyun üçgeni yeterli değil.. Görevlilerin ters davranışlarını da gördüm o masumlara..
Zaten ailesini kaybetmiş, hayata eksik başlamış o çocuklara, bebeklere çok yazık..!
Fakat bu karar, sizin "kendi ailenize" ait özel bir konu.. Çevrenin bu derece etki etmemesi gerekir..
Sonuçta hamileyken kimsenin onayını almadınız, evlat edinirken neden onay bekliyorsunuz ki?
Hem ülkede kime sorsanız, %90 bunu kabul etmez.. "madem yapıyorsun, ne gerek var?"kafası.! Ne kadar bencilce..!
Tabii siz bilirsiniz.. ama ben, kişinin kendisinin ve ailesinin geleceğiyle ilgili karara, kimsenin karıştırılmaması taraftarıyım.!
Kararı verecek olan siz ve eşinizsiniz.. İnsanlar da buna saygı duymak zorunda..!!

Gerçekten çok duyarlı bir davranış.. tebrik ederim..
İlerde evlenmeyecek olsam bile, ben de düşünüyorum evlat edinmeyi..
Daha önce gittim çocuk yurtlarına.. O kadar etkilendim ki, bakışlarını bile hala hatırlıyorum.
Hatta günlerce aklımdan çıkmamıştı, o derece..!
O tatlı minikler; tek başlarına ve de o kötü şartlarda yaşamayı hak etmiyorlar kesinlikle!
Sadece yemek+yatak+oyun üçgeni yeterli değil.. Görevlilerin ters davranışlarını da gördüm o masumlara..
Zaten ailesini kaybetmiş, hayata eksik başlamış o çocuklara, bebeklere çok yazık..!
Fakat bu karar, sizin "kendi ailenize" ait özel bir konu.. Çevrenin bu derece etki etmemesi gerekir..
Sonuçta hamileyken kimsenin onayını almadınız, evlat edinirken neden onay bekliyorsunuz ki?
Hem ülkede kime sorsanız, %90 bunu kabul etmez.. "madem yapıyorsun, ne gerek var?"kafası.! Ne kadar bencilce..!
Tabii siz bilirsiniz.. ama ben, kişinin kendisinin ve ailesinin geleceğiyle ilgili karara, kimsenin karıştırılmaması taraftarıyım.!
Kararı verecek olan siz ve eşinizsiniz.. İnsanlar da buna saygı duymak zorunda..!!
Ah ne guzel bır cumle hamıleyken kımsenın onayını almadım evet. Ama cok degerli bır aıle esımın aılesı hıc beklemezdım hıc. Daha önce ılgılendıgım hasta cocuklardan da meslegımı ıcra etmek ve destek olmak için gıttıgım cocuk esırgeme yurtlarındada cok hoşlanmıyorlarmış. Bız yıpranıyormusuz. Manevı doygunluğuma yıpranmak dıyorlardı. Sosyal hızmetler cevre faktörunu goz onunde bulunduruyor. 1,5 yıldır bana saygı duyup ınanan bır kurum var karsımda bırcok sosyal projede bırlıkte calıştık. Esimin düştüğü kararsızlık bıle onlardan önce benı bıraz dusunelim demeye itiyor. Hıcbır cocugu bır kaosun ortasına getrmek dogru degıl. Ama içim cok sıkkın :(

Ah ne guzel bır cumle hamıleyken kımsenın onayını almadım evet. Ama cok degerli bır aıle esımın aılesı hıc beklemezdım hıc. Daha önce ılgılendıgım hasta cocuklardan da meslegımı ıcra etmek ve destek olmak için gıttıgım cocuk esırgeme yurtlarındada cok hoşlanmıyorlarmış. Bız yıpranıyormusuz. Manevı doygunluğuma yıpranmak dıyorlardı. Sosyal hızmetler cevre faktörunu goz onunde bulunduruyor. 1,5 yıldır bana saygı duyup ınanan bır kurum var karsımda bırcok sosyal projede bırlıkte calıştık. Esimin düştüğü kararsızlık bıle onlardan önce benı bıraz dusunelim demeye itiyor. Hıcbır cocugu bır kaosun ortasına getrmek dogru degıl. Ama içim cok sıkkın :KK43:
Canım şimdi düşünme artık kalk yat
Zamana bırakmak en iyisi, belki zamanla aile de daha yumuşayacak, Allah büyük, bi bebeğiniz doğsun büyüsün toparlansın, tekrar düşünürsünüz, belki ozaman onların da düşüncesi değişir , kısmet nasip bu işler , biraz zaman
Şimdi ne kadar düşünürsen düşün kendini yormaktan öteye gitmeyecek

Bu nikah düşme meselesine bi açıklık getirmek istiyorum. İslam dininde birinci dereceden akraba olmadığın kişiyle nikah düşer. Çocuk ergenlige girdikten sonra erkekse kadının , kızsa adamın dokunma sevme gibi karşı cinse haram olan davranışlardan uzak durması gerekir." O benim çocuğum gibi. Ben ona karşı hiç bir şey hissetmiyorum. " diyebilirsiniz. Ahzab suresinde : "Allah , hiçbir adamın içine iki kalp koymamıştır . Kendilerine zıhar yaptığınız eşlerinizi de anneleriniz yapmamıştır. Yine evlatlıklarınızı da öz çocuklarınız (gibi ) kılmamıştır. Bu sizin ağızlarınızla söylediğiniz (fakat gerçekliği olmayan ) sözünüzdür. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola iletir."
Bir çocuğu evlat edinmek, onun hayatını güzelleştirmek çok güzel. Hz.Muhammed (sas ) de Zeyd bin Harise yi evlat edinmişti. Fakat Rabbimizin de dediği gibi evlatlıklarımız evladımız gibi değildir. Peygamberimiz hayatı yaşayışı ve davranışlarıyla müslümanların önderi olduğundan dolayı bu konuda da bir örnek oluşturarak Rabbimizin emriyle Zeyd bin Harise nin boşandığı eşi Zeynep binti Cahş ile evlenmiştir. Ve ayette der ki : " Vakta ki Zeyd , o kadından alakasını kesti ,onu boşadı.Kadın da iddetini tamamladı. Biz de onu sana zevce yaptık. Ta ki evlatlıkların ,kendilerinden alakalarını kestikleri zevcelerini almakta müminler üzerine günah olmasın. "

ilk once doguracaginiz cocugunuzun gelisim sureclerine taniklik edin,gorundugu kadar kolay degil bebek bakmak,uykusuz geceler,yara olmus gogus baslari,gazi,hareketi,atesi,disi,oyunu,hava almasi bunun yaninda ilgi bekleyen es,ev isleri,akraba ziyaretleri,isyeri problemleri..hani bunun maddiyatla da cok alakasi yok,insanin enerjisi tukeniyor,bakiciniz olsa bile gonlunuz elverip bebek bakimini kimseye birakmak istemeyeceksiniz.
daha sonra ikinci bebegi dusundugunuz zaman ve kendi cocugunuz sizden biraz bagimsizlastigi zaman dusunun derim ben bu evlat edinmeyi..
hatta bana kalirsa ilk etapta koruyucu ailelikle baslayin surece,herkesin kaldirabilecegi bisey degil cunku hasta bi bebege bakmak,koruyucu aile oldugunuzde en azindan devletin bi eli ustunuzde..

Merhaba arkadaslar
2 yıl cocuk sahıbı olmak istedık. Tedavı sonucu hamıleyım. Allah nasıp ederse sonunda bır evladımız olacak.. ama benım gonlumde yatan ki bu duygusallıkla verılmış bır karar degıldır.. 2. Cocugumu evlat edınmek istiyorum. Maddı en önemlisi manevı anlamda 10 cocuga kucak acabılecek durumdayız. Aynı kandan olmanın zerre önemi olmadıgını kimsesiz hasta cocuklarla vakıt gecırdıgım senelerde anladım. Esımle sadece cocuk bayramı bayramlarda cocuk esırgeme kurumlarını zıyaret edıyoruz. Ama işte o gun bırkac saat . Sıfır yas grubu bır cocuk belki kronık bır hastalığı olan.. zor evet ama esımın gonlu benım yıllardır tum cocuklara gosterdıgım ılgı sabır sevgı.. bu fıkrım netlestıgınden berı bır psikologa danıstım ve 6 ay bu konuyu ele aldık. Psikologum bır degıl on cocuga annelık yapmaya hazırsın vb seyler soyledı..işlemler vs prosedur bıraz cetrefilli bır sure hamıleliğim ve cocugumla bu surece adım atacagım . Benım cocugum olunca cok sevınen esımın ailesi bunu konudakı kararlılığımızı öğrenınce sook oldu. Olamazmıski zaten cocuk sahıbı olabılıyormusuz:) olamasak neyse!! Ne oldugu belirsiz ustelik hasta cocugu ömur boyu yuk edıncekmısıZ:) Bela olurmus basınız vb bır suru sacmalık. Arkadaslar bız ne ara bu kadar kötu olduk . Dunya iyisi insanlar esımın ailesı. Hıc yakıştıramadım . Bana; zaten kanser hastası cocukları evıne soktun bırde evlat edınmek neymış denildi. Sadece bızım olması gerekıyor sevmemiz için evımızı acmamız için öyle mi. Saygı duymuyorum bu soylenenlere. Bir öğretmen olarak anası babası sag durumu iyi ama manevı boşlugu olan cocuklara bıle bır anne sıcaklığı ile yaklasıyorsak ve bu normalse alkış alıyorsa . Kımsesız son derece boktan bır hıkaye ile dort duvara mahkum mınıcık bır bebegın gunesı olmak istemek mı dogru degıl?? Ne ara bu kadar sevgısız olduk:KK43:
Ne.mutlu sana hala bu kadar bencil insanin yasadigi su dünyada hala bu kadar iyi kalabilmek cidden çok zor...bende çok istiyorum biliyor musun?hde o kadar çok istiyorum ki kendi canimdam kanindan olan bir cocuga annelik yapmak,hastayken basinda beklemek,odevlerinw yardimci olmak,sevdiği yemeği yapmak rabbim inşallah nasip eder bana da dört çocuğum var,on tane cocugumda olsa bir tane meleği evlatlik istiyorum,özellikle ailesini savaşta kaybetmiş yetim bir çocuk ama inaniyorum Rabbim nasip edicek inşallah sanada nasip olur

Ne güzel yürekli arkadaşlar varmış burda.

Ülkemin geleceği adına umutlarım sona ererken bu güzel yorumlar mutlu etti beni.

İnşallah engelleri aşar, bir cana anne baba yuva olursunuz hepiniz

Keşke..
Çalışanlar cok bıkkın cok soğuk her anlamda cok yetersıZ. Bunu demek ne kadar dogru bılmıyorum ama öyle:KK43:
Ben boyle yerlerde aslinda gorev almak istiyorum hele bebeklerin hepsini koynuma alip annemm diyesim geliyo cok uzuluyorum bebeklere..hele tv de uzulen aci ceken bebek gordum mu annem kuzum yavrum diye sayikliyorum agliyorum farkinda olmadan.biseyler yapmaliyiz.

Hassas bir donemdesiniz .Cocugunuz dogmamış bile daha .Bu karar icin erken bence ...

Sen bu anaçlığınla bana bile anne olursun, senin Allahına kurban koca yürekli kadın, durumun da var psikolojin de müsait neden olmasın, olsun yani, ne mutlu sana keşke hepimiz yapabilsek inan çok duygulandım şu anda cennetini yaparsın bu işe gönül verirsen

Sizi tebrik ediyorum ne güzel yürek, ne güzel düşünce...
Ben kendi evladıma sahib olmaya cesaret edemezken size helal olsun
Umarım herşey gönlünüzce olur
Belkide eşiniz biraz uzak bakacaktır ama Rabbim gönlünüze göre versin
Ya size bir fikrimi sunabilir miyim
Anladığıma göre projeler de yapıyormuşsunuz
Mesela oradan bir çocuğu en azından her hafta sonu alıp evimde misafir etmek isterdim.
Güvenilir ailelere böyle bir imkan tanınsa nasıl olur ki acaba???
Çocuğun psikolojisini olumsuz yönde mi etkiler sizce
Hani evlatlık almayı şuan düşünmüyorum o yüzden orada ki çocuklar için ne yapabilirim sizce?

ne güzel bi karar senin gibi insanlarla sanalda bile olsa karşılaşmak çok mutluluk verici kararınızdan dolayı tebrik ediyorum seni ve eşini

evlat edinmek diyince dini boyutundan tutta başka bi çok konuda birden alim kesiliyo insanlar benim için önemli olan tek şey ise bir miniğin hayatını kurtarmasına yarımcı olmak sende böyle düşün ve çevreye kulaklarını tıka.eğer o çocuğu kendi çocuğundan ayırmayacağına ve ömür boyunca koşulsuz seveceğine eminsen hiç durma.

bende koruyucu aile olmayı çok istiyorum

Sizin görüşünüzü canı gönülden takdir ediyorum. Çocuklarınızı sevginizle büyütün ki oda sizler gibi yüce gönüllü olsun... Ailenin tavrını kınıyorum.. Siz öyle hadı canımız sıkıldı alalım sonra bırakalım gıbı hovarda bı tavırla da yasamıyosunuz bu duyguyu ustelik.. Kendinizi sınamıssınız ve bunun için saglıklı karar verıp vermediğinizi anlamak adına psikolog desteği ile sabrınızın ve sefkatınızın sınırını bir uzmandan görüş alarak teyit etmişsiniz.Bu kadar bilinçli insanlara az rastlanır.

Yalnız çevrenizin bu duruşu çocuğun psikolojisini nasıl etkiler, onların nabızlarını nasıl sakınlestırebilirsiniz.Bunun için de bir uzman desteği almanızda fayda var gibi.. Çocugu bi stresten kurtarmaya çalısırken, diğerinde boğulmasına sebep olmamak gerekir.

Dilerim sizinle bir cocuk yuva bulur ve bir hayat kurtulur.Gonlunuz kadar guzel bir hayat sizinle olsun inşallah..

Madem hamilesiniz ve 0 yaş grubu düşünüyorsunuz. Onuda emzirin. Hem eşinizin hem sizin süt çocuğu olur. Nikahta düşmez.

Bende bu konuyu düşünüp eşime söylemiştim. Olmaz dedi. Halbuki her sorusuna mantıklı cevap bile vermiştim.

ahh ne güzel düşünmüşsünüz insanlara garip geliyor nedense kendinize inanıyorsanız herkesin saygı duyması gerek :kahve:

Merhaba arkadaslar
2 yıl cocuk sahıbı olmak istedık. Tedavı sonucu hamıleyım. Allah nasıp ederse sonunda bır evladımız olacak.. ama benım gonlumde yatan ki bu duygusallıkla verılmış bır karar degıldır.. 2. Cocugumu evlat edınmek istiyorum. Maddı en önemlisi manevı anlamda 10 cocuga kucak acabılecek durumdayız. Aynı kandan olmanın zerre önemi olmadıgını kimsesiz hasta cocuklarla vakıt gecırdıgım senelerde anladım. Esımle sadece cocuk bayramı bayramlarda cocuk esırgeme kurumlarını zıyaret edıyoruz. Ama işte o gun bırkac saat . Sıfır yas grubu bır cocuk belki kronık bır hastalığı olan.. zor evet ama esımın gonlu benım yıllardır tum cocuklara gosterdıgım ılgı sabır sevgı.. bu fıkrım netlestıgınden berı bır psikologa danıstım ve 6 ay bu konuyu ele aldık. Psikologum bır degıl on cocuga annelık yapmaya hazırsın vb seyler soyledı..işlemler vs prosedur bıraz cetrefilli bır sure hamıleliğim ve cocugumla bu surece adım atacagım . Benım cocugum olunca cok sevınen esımın ailesi bunu konudakı kararlılığımızı öğrenınce sook oldu. Olamazmıski zaten cocuk sahıbı olabılıyormusuz:) olamasak neyse!! Ne oldugu belirsiz ustelik hasta cocugu ömur boyu yuk edıncekmısıZ:) Bela olurmus basınız vb bır suru sacmalık. Arkadaslar bız ne ara bu kadar kötu olduk . Dunya iyisi insanlar esımın ailesı. Hıc yakıştıramadım . Bana; zaten kanser hastası cocukları evıne soktun bırde evlat edınmek neymış denildi. Sadece bızım olması gerekıyor sevmemiz için evımızı acmamız için öyle mi. Saygı duymuyorum bu soylenenlere. Bir öğretmen olarak anası babası sag durumu iyi ama manevı boşlugu olan cocuklara bıle bır anne sıcaklığı ile yaklasıyorsak ve bu normalse alkış alıyorsa . Kımsesız son derece boktan bır hıkaye ile dort duvara mahkum mınıcık bır bebegın gunesı olmak istemek mı dogru degıl?? Ne ara bu kadar sevgısız olduk:KK43:

kocaman kalbin var senin maşallah ne diyeyim

Back
X