Eşim dişlerini fırçala dememe bozuldu

neslisu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
40
0
36
Diğer
Cok degil bir yili az asmis bir evliliğim var, esimle aslında cok sorunum var ama dun yasadigim tuhaf bir sey hakkında fikir istiyorum,

esiminden benim fazla kilolarımız var, hatta onun benden daha fazla o bana defalarca laf etti, seslenmedim ben ona bir defa zayıflarsan eski kotlarına girebilirsin diye kesinlikle imalı olmayan bir cumle soyledim ve alındı, bunun ustune bende bana kilolarımla ilgili soylediklerinden alındıgımı belirttim birazcık azalttı gibi çok sükür.. bana düğmeli birsey giydirmez, neymiş sevmiyormuş.. her giydigime kusur bulur, karnı acsa pişirdigime yer, cok ac degilse yemeklere de kusur takar.. bu liste uzar gider..

asıl tuhafıma giden olay su, dun aksam yemeginde çiğ sogan yedi, bayaca da yedi. diş fırçalama alışkanlığını malesef pek kazanamamış esim.. neyse gece yattık, öpmek istedi, sabredebilirmiyim dedim ama dayanamadim kokuya, arkamı dondum alındı. Belki anlar diye kalktım sogan yememiş olmama ragmen dişlerimi fırçaladım geldim, yine yok.. artık durdum duramadim oldukca sakin ve yapıcı bir dille beni yanlış anlama ama dişlerini fırcalarmisin dedim, gitti fırcaladi geldi ve arkasını donup yattı.. sabah ta biraz limoni gitti..

simdiye dek onun onlarca tavrina için için kırılmış biri olarak cok mu sey istedim, mecburmuyum tiksinerek susmaya..

neyi yanlış yapıyorum.. daha cok yeni evliyiz ben esimle konusarak anlasarak mutlu olmak istiyorum, ama ne zaman konusmaya kalksam o genelde seni seviyorum(seven niye boyle yapar anlamıyorum) deyip beni susturuyor, ne konusabiliyoruz, ne mutluyum, ne de ne yapacagimi biliyorum..

Hiçte haksızz değilsin tam tersi eşin anlayışsız boşuna üzülme.. Bende yeni evliyim eşim soğan sarmısak oldumu sofradan ben yemesem zorla bı kasık verir ki tiksinmiyim diye herhalde ben yemeyincede yemez... Diş fırcalama konusuna gelınce televızyon kapanır hadi banyoya derım bırlıkte fırcalarız hem daha eglenceli oluyo sanki evimde bebek varda bakıyo gibiyim yani.. Kalp kırmadan yaparsan inan alınmaz imalı bir şekilde davranırsan beyimiz huzursuz olabilir... Bazen uyanınca ınsanın agzı kokar mesela eşime derim bunu benimde kokar yani hatta kalkınca opunce nefes almayız sakalasırız.. Karşındaki insanın cok ıyı tanımana baglı sen şimdi tam o öperken agzın kokuyo desen tabıkı alınır... Yada en iyisi minik tabletler var yemek yedıkten sonra al bunları de acık ol ama tam o sahnede yapma

Son düzenleme:
bence sorun tepkiniz değil de zamanlamanız ve üslubunuz.. yatmadan önce tatlı bir dille uyarsaydınız daha güzel olurdu..

Basdan beri seni kirdiginda bunu ona belirtmeliydin (hangi dilden anliyosa artik) ama sende kilolusun ben sana laf sokusturuyomuyum diye degil. Sen bana bu sekilde konusunca ben kiriliyorum üzülüyorum gibisinden. Söyledikce o da anlar ama icine atarsan hep sen üzülürsün hemde bi gün gelir patlarsin...
Dis sagligi cok önemli ve sogan yemese bile fircalamasi lazim, yani kendi agiz kokusundan rahatsiz olmayabilir ama sen neden cekesinki.. Onuda aksamlari tatli dille söyliyebilirsin, mesela aksamlari yatmadan önce gel askim dislerimizi beraber fircalayalim felan gibisinden... Erkekler cocuk gibi bazen, bazi seyleri bi kez degil bin kez söylemen gerekiyor.. Sen kafana takma, seni rahatsiz eden bisey olursa tatli dille anlat ki icinde büyümesin. Yeri geldigindede o kirilsin yani, nasil baslarsa öyle gider bundan emin ol...
Bide seni seviyorup dediyinde susturtma kendini, biliyorum beni sevdigini bende seni seviyorum ama de, dal konuya :)

Soğan-sarmısak konusunda tanvaktine katılıyorum.Bizde de böyle olur.Ben sarmısak yiyeceksem,sen de yer misin,yoksa yemeyeceğim derim.
Sen,eşinin anlaması için,bunun tersini uygulayabilirsin."Soğan mı yiyeceksin ? O zaman ben de biraz yiyeyim,kokmasın" gibi...

Ama genel olarak eşinde bir alınganlık var sanırım.
Bunu aşmak için,hadi yapalım-edelim gibi ikinizi katarak konuşabilirsin.Hadi gel dişlerimizi fırçalayıp yatalım....
Diş macununu keskin naneli olanlardan seçebilirsin.
Biz eşimle kokuya çok hassasız.Evde,arabada,çantamda mutlaka naneli şeker ve sakız bulunur.Sana da tavsiye ederim.Kendin yerken,eşine de ikram edersin.

Kilo konusunda şikayetçiysen,onu da çaktırmadan çözebilirsin.
Yemekleri diyete uygun hazırlarsın.Diyet ekmek alıp daha sağlıklı olduğunu söylersin.
Ben çok kilo aldım,yürüyüş yapmam lazım,yalnız yürümek istemiyorum,birlikte yürüyelim dersin vs....

aslında tam operken demedim, ama dayanamayı uzaklastım ondan 5-10 dk sonra filan soyledim.. ama işte dediklerinizi denemeliyim, kendim susarak cozemeyecegim biliyorum..

Son düzenleme:
Soğan sarımsak kokusu diş fırçalamaylada geçmezki nefesten geliyor çünkü. En iyi çözüm ya beraber yemek yada birisi yiyince diğerini rahatsız etmemek için uzak durmak.
5 yıllık evliyim ve şunu anladımki erkekler imalı cümlelerden anlamazlar ne söyleyeceksen açıkça söyleyeceksin.Soğan kokusundan rahatsız oluyorsan açıkça söyle soğan yemişsin hayatım çok fena nefes alamıyorum deyin bence.Eşim dün akşam acıkmıştı sucuk yapayım dedim yok yemiyim beni yatağa almazsın dedi. Bende yerim biraz birşey olmaz dedim. Yani eşim kokudan rahatsız olduğumu biliyor çünkü açıkça belirtmişim önceden. Kilonuzla ilgili şakalarada aynı şekilde rahatsızlığınızı belirtin açıkça.İma edip erkeğin anlamasını beklersek daha çok bekleriz.

Son derece haklısınız.

Koskoca adam olmuş artık; diş fırçalamayı siz mi öğreteceksiniz?

Hem daha cicim aylarında bu kadar özensiz olması hoşgörülemez.

Valla değil çiğ soğan, benim kocam öğle yemeğinde pişmiş soğanlı yemek yese akşam rahatsız oluyorum ve dile getiriyorum; o da tabii daha hassas davranıyor.

Sonuçta ter kokusuydu, ağız kokusuydu, insanın cinsel hayatını doğrudan etkileyen şeyler.

Kilo meselesine gelince asla sizi kilonuzdan dolayı aşağılamasına izin vermeyin; bunu bi kere yapmaya başlarsa sakız gibi çiğner durur sürekli.

Son düzenleme:
kilolarımın nedeni dogum yapmış olmam, ve emzirdiğim için diyet de yapamıyorum malesef..esim beni zayıf istiyor bende sıkıldım kilolarımdan ama az yiyince süt gidiyor bu sefer vicdan azabı.. kısır bir döngü.. bundan sonra daha acık konuşmaya gayret edecegim inş.. hiç hayır demeyi beceremeyen biriyim ben, bu benden cok sey goturuyor malesef.

Doğum yapmasanız neyse diycemde sonucta o kilolar cok normal değil mi benmi yanlış biliyorum yoksa... Çocuk sütten kesilince azimle siz kilo verisiniz hem öyle düşünün o size söylemese kendini koyverirsinizz aman alan almış böyle demesi sizi daha çok azimlendirir... Ayrıca az yemekle sut gıtmez bence sut yapan bazı besınler var ayrıca hafıf suan hangılerı bılemıycem ama çalışmıyosan evde spor yap..

Son düzenleme:
Tatlım kendini bu konu için okadar üzme kilo dediğin nedir ki sen verirsin bırak o şişman kalsın sen ver ondan sonra sen onun kilolarına laf söyle ve eşine soğan mevzusunu açıkla o yerken sevmesen bile sende ye mecburen ve yatmadan önce hadi dişlerimizi fırçalıyalım falan de ve durumu izah et. Yok buna alıncak yok şuna kırılcak diye düşünürsen ömür öyle geçmez laflarını şimdiden söylemeye başlamazsan ömrün gider. Bunlar konuşulmıycak veya anlaşılamıycak konular değil. Asıl konuşulması lazım gelen konular konuşulmazsa eğer eşler arasında ilerde çok büyük sorunlara neden olabilir ve aranızda büyük soğuklur yaratır. O yüzden ilerde büyük olaylara sebep olmaması için eşinle biran önce konuş canım...

ilk 6 ay emziren annelere diyet vermiyorlar, vucut kolay yakabilecegi gıdalar geldiginde süt üretiyor ama diyet gibi bir az yeme durumunda kıtlık psikolojisi ile "oruc gibi" ekstra harcamalar (süt) dan kacıyor. ha sütüm olmuyor diye onume geleni yiyen birisi degilim zaten ama vermek de zorlasıyor, yürüyüş yapıyorum ama 9 ayda alınan kilolarda hemen gidivermiyor ki

haklısınız, bende kendimde bunu gormeye basladım, ufak ufak konular ama beni dolduruyor ve büyüyorlar içimde..

eşin çok alıngan biri anlaşılan söylediğin sözde kötü birşey yok ki.bana da eşim der dişini fırçala diye yada ben ona terlemişsin vs gibi kelimeler kullanırım.yani karı koca arasında böyle konularda kırgınlık olmamalı bencealıngan olması kötü umarım tatlılıkla konuşarak bu alınganlığını yenebilirsin
kilonuza laf etmesine ben takıldım kendiside kiloluymuş .o zaman neden seni eleştiriyor ki.buna izin vermeseni kırmadan güzel bir dille kilo vermeni isteyebilir ama bunu isterken beraber kilo vermeliyiz dese daha iyi olu bence

ben de arkadaşlara katılıyorum, çok haklısınız; fakat söyleme tarzınızı ve zamanlamanızı değiştirriseniz mükemmel olur, gerçi onun da kilolarınız için söylediği şeylerin tarzı da zamanlaması da yanlış; ama erkekler odun işte değişmiyorlar.bebeğinizi emzirmeyi bırakınca verirsiniz siz kiloları, hiç dert etmeyin; ama sizi eşelirirse susmayın da, iyice tepenize çıkmasın...yemeğe laf edince de sen yap o zaman deyin :)

Aslına bu güzel bir örnek olmuş evlilikler için.

Çiftlerin ne söylediği önemli değil bence, nasıl söyledikleri önemli. Sıkıntında haklısın ama tarzın yanlış. Şahsen eşim benimle 2 dk öpüşse, pat diye arkasını dönse, şak diye banyoya koşsa dişlerini fırçalasa, sonra bana dönüp "dişlerini fırçala" dese çooook kırılırdım....

Erkekler bizim kadar düşünceli değiller evliliklerde. Gerçi bu kişisel bi bakım durumu ama yine de insanları yanlıştan döndürmenin güzel yönleri var.

düğmeli neden giydirmiyor merak ettimm

Bende soğan sarımsak kokularından pek haz etmem .Eşimde aksine her ikisinide çok sever. Sölerim dişlerini fırçalamadan öpmem diye . .
Ama herşeyden önce eşinize şunu söyleyin diş sadece kokulu yiyecekler yenildiğinde değilde hergün fırçalanması gerekiyor .Siz fırçalarken eşinizide dürtükleyin .
Bende evlendikten sonra eşime bu alışkanlığı kazandırdım ve çok mutluyum . . . :)

ooo oda bişeymi benim kocama söylediklermi duysan şoka girersin ozaman heralde :):) şaka bi yana ben vücut temizliğinde özellikle çok titiz bi insanım helede dişlerde ve benim eşiminde her akşam diş fırçalama alışkanlığı yok halbuki biz çocukluğumuzdan beri dışardan içeri geldimi babam hemen zorla banyoya sokardı yatmadan mecburduk diş fırçalamaya ama gel görki eşim bu konularda okadar eringeçki bazen diyorumki ben bu adamla nasıl evlendim diye hayret ediyorum yani ben açıkça söylerim herşeyi git dişi ni fırçala derim banyo yap derim yani senin bi suçun yok oda sen demeden düşünseydide gidip yapsaydı iyi yapmışın hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…