Eşim doktora gitmiyor

Namutenahii

"Direnenler yaşar"
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
3.680
6.546
158
Merhaba hanımlar
Yaşım 33, 5 yıllık evliyim. İlk 2 sene vajinismus tedavisi gördüm. Atlattım. Üçüncü sene doktora yeterlik sınavım vardı, bilen bilir, çocuk düşünebilecek bir sene olmadı benim için çok yoğundu. Dördüncü sene de öyle böyle geçti. Son 1 senedir çocuk istiyorduk eşimle. 1 senedir olmadı. Doktora gidelim diyorum. Gününü denk getirememişizdir diyor eşim. 12 ayda en azından 3 4 kere denk getirdiğimizi biliyorum. Ovulasyon testlerinden. Sürekli yapmadım testleri ama 3 4 kere denk geldik yaptık olmadı. Bu arada da eşimin ailesiyle sorunlarımız var, eşimle de zaman zaman iletişimsel sorunlarımız olduğu için çift terapisine başladık, psikolojik destek de alıyoruz 1 aydır.
Eşim doktora benim gitmeme zaten karışmaz ama kendisinin de gitmesi gereken bir durum olursa yan çizecek gibi duruyor.
Belki şimdi diyeceksiniz terapi alıyorsunuz önce sorunlarınızı halledin, evet haklısınız ama ben de yaşımdan dolayı strese giriyorum artık.
Erkekler 60 yaşında da baba olabilir ama kadınların biyolojik bi saatleri var eşim bu konuda da anlamıyor gibi hissediyorum.
Terapiler işe yaramasa bir gün boşansak kendisi gidip 25 yaşında bir kızla evlenir yine baba olur.
Ama ben geç kalırsam anne olamam
Çok mu yanlış düşünüyorum bana yol gösterebilir misiniz

Bunu da soruyorum, istemesem 1 yıldır neden korumasız cinsellik yaşıyayım diyor. Ne istediği de bilmiyor olabilir.

Hevesli degilmis gibi geldi bana. Sen doktora git bakalim ne diyecek vs seklinde de ustune düşmüyor. Gecistiriyor. Bence olursa olur, olmazsa olmaz kafasında. Sizin kadar istedigini düşünmüyorum ben.

Eşinin sülalesine çocuksuz evli bireyler var mi Namutenahii
Erkekligine konduramadigi icin mi yan çiziyor acaba?

Olumlu bak bu arada inan okuldan 45 yasinda bir arkadasin bebeği oldu. Insanlar 40 yasindan sonrada anne oluyor senin en verimli cagin su an. Ve bence stres en onemli unsur kiz. Bi salın bak kendinizi...Tez zamanda gebe kalirsin inşallah.

Hevesli degilmis gibi geldi bana. Sen doktora git bakalim ne diyecek vs seklinde de ustune düşmüyor. Gecistiriyor. Bence olursa olur, olmazsa olmaz kafasında. Sizin kadar istedigini düşünmüyorum ben.

Bana da öyle geliyor, ama başka zaman çocuk konusu açıldığında da beni suçluyor senin vajinismusun ve sınavların yüzünden geç kaldık diyor. Geç kaldıysak madem sorun neymiş öğrenelim belki hiçbi sorun yoktur kafamız rahatlar doktora gidelim diyorum sen git diyor gelmiyor. Kendisi 20 sene sonra da baba olabilir ona göre hava hoş...

Sucu size atip kendisi konunun ustune bile düşmüyor. Bence bir terapiste gorunun derim.

Eşimin ailesinde aksine çocuk sevdası var, çocuksuz kimse yok, bizden de bekliyorlar hatta 5 yıllık evliyiz artık beklemekten bıktılar öyle diyim. 40 45 yaşından sonra da tabi anne olanlar vardır benim de tanıdığım var ama ihtimaller azalıyor yaş ilerledikçe o yüzden paniğe kapılıyorum. Çok teşekkür ederim destekleyici mesajınız için

Gerçekten doğum kontrol hapına mı başlasam diye düşünmeye başladım en azından adet sancılarıma iyi geliyordu

Bu kadınların hiç canı yok değilmi ne çatala yatmalarımız ne alttan muayene ler ne anne olmak için karından vurulan iğneler ne normal doğumlar ... Kendi Dr gitse belkide içeçği iki ilaç. Çok bencil bir ırk bunlar hani diyorlar ya etimle kemiğimle nefret ettim!

bazi erkekler ne kadar cocuk istese de dr a gitme konusunda adim atmak istemiyorlar. benim esim de oyleydi. ben git dedikce randevu alamiyorum vs dedi. ben kendim dr arastirip randevu almistim esim icin. sonra gitmek zorunda kaldi. cok sukur ki gitti, cozum oldu.

Annem 38 yaşında doğum yapmıştı. Hastanede şahit olduğum en geç yaştaki anne ise yanlış hatırlamıyorsam 52 yaşındaydı.
Umudunuz hep var olsun. Stres de önemli bir etken çünkü

Ben senede 1 veya 2 senede 1 gidiyordum zaten genel muayeneye ama bu sefer infertilite için gideceğiz birlikte gidelim diyorum zaten sanırım tam anlaşılmadı burası.
İnfertilite ihtimali neden ilk aklınıza geldi. Eşiniz bu sebeple korkup yan çiziyor olabilir.Belki de sebep bu değildir. Benim arkadaşım yıllarca doğum kontrol hapı kullandı şimdi hamile kalmak istiyor yıllardır da kalamıyor sebep yumurta tembelliği çıktı şimdi tedaviye başladı
Demem o ki bence siz önce gidin doktora detaylı muayene olunmsizde bir problem çıkmazsa ozaman eşinize elinizde kağıtlarla gidin durumu anlatın ozaman ona baksınlar.

Kendiniz de yazmışsınız aslında ama öncelikle diğer sorunlarınızı halledin bence. Çünkü çocuk sahibi olunca halledemediğiniz bir problem varsa önünüze çığ gibi büyümüş olarak gelebilir.

Annem 38 yaşında doğum yapmıştı. Hastanede şahit olduğum en geç yaştaki anne ise yanlış hatırlamıyorsam 52 yaşındaydı.
Umudunuz hep var olsun. Stres de önemli bir etken çünkü
52 yaşında anne olmak bencilliğin tam adıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…