Eşim doktora gitmiyor

size bunlari soyleme cureti olan bir adami baba yapma fikrinzii gozden gecirin diyorum sahsen. Hadi hastalik kismi uzun surdu yiprandi vs ama size kariyerinize de saygisi yok ki senin sinavin yuzunden vs diyebiliyor. Bu size saygisizlik gibi gelmeyebilir ama disaridan bakinca tam olarak sizin kendinizi grlistirmenizi icten ice kiskanan bir erkek profili. Tabi toplumda kabul edildigi sekliyle eve kapanip dogurup cocuk buyutmemissiniz ya sanki suclusunuz muamelesi. Ayrica bu da sehir efsanesi evet erkekler 60inda 70inde de baba olabilir ama genetik bozukluk riskinin ne olcude yukseldigini bilseniz bu adamlar bu yasta sansa baba oluyorlar dersiniz. O yuzden bu konuda bu dusuncenizi kendinize saklayip kocanizi ona muhtacmissiniz da ona gore hava hosmus gibi hissettirmeyin. Siz de kendinize ölmüş muamelesi yapmayin Allasen yasiniz daha 33. Bence sizin bu evlilikle ilgili sorunlari cozmeniz daha elzem. Bu evlilige yapacaginiz cocuk evliliginizin bitis noktasi olabilir ve cocugunuzu da mutsuz bir hayata surukleme riskiniz var, iyi dusunun derim. Son olarak doktora kontrole gitmeyen erkegin tek sebebi var, bir sorun cikarsa kendini yarim erkek eksik erkek hissedecek olmasi. Bu da ciddi bir ego problemi.

52 yaşında anne olmak bencilliğin tam adıdır.
Hatırlamıyorum şuan ilk çocuk muydu yoksa kaza bebek miydi.
Herkesin anne babası ömrü boyunca yanında olmuyor / olamıyor ki. 28 yaşında gencecik kız doğum yapıp vefat etse yavrusu annesiz kalsa mesela? Kimsenin hayatına yorum yapacak cesareti bulamıyorum kendimde hayatlarına vakıf olmadığım için. Bende bencil derdim önceden ama olayların altından bilmediğim acı hikayeler çıktığından beri daha empat yaklaşmaya başladım.

Yas geçtikçe hem zorlaşıyor hem sabir azalıyor.
Sizin yaşınız yirmilerde degil.
Bence tam çocuk yapma yaslari.
Erkekler bencil ve her yasta çocukları oluyor.
Bu adamla çocuk olsa ve anlasamasaniz tek başına çocuğa bakabilir misiniz?
Bence bunu hesaplayın.

Once siz bi gidin yumurtaliklara hormonlara bakilsin
Sonra yumurta takibi var klomen denen bi hapla en az 3 ay deniyor doktor bu yontemi
Ama tabi en bastan ikinize de bakilsa daha iyi olur sonucta spermde sorun varsa siz istediginiz kadar hap kullanin bosa olur

Mutsuz bir evlilikte çocuk istemek büyük cesaret.
Şu Türkler'in "yeter ki çocuk olsun hallederiz yea" kafasını anlamıyorum..

Sonra soruyoruz "günümüzde insanlar nasıl bu kadar mutsuz vb " diye .

Düşündüğüm şey öncelikli olarak ölüm değildi. 52 yaş farkı çok büyük. Çocuj hayat boyu bundan utanabilir. Daha kendisi küçücükken yaşlı anne babasina bakmak zorunda kalabilir. Ölüm kaybetme korkusuyla büyüyebilir. Bebeklik dönemlerinde daha hareketsiz bir anne bebek ilişkileri olabilir. Anne baba tahammülsüz olabilir. Bunlar olmaya da bilir tabii. Evet ölüm de konunun içinde. 28 yasinda birinin ölümü beklenmeyen bir ölüm. Kıyas edilemez.

Ben eşinizin çocuk istemediğini düşünmüyorum. Cahil adamlardan biri eşiniz. Doktora gitmeyen, bende bir kusur yoktur yeaa diye dolanan, bir problem çıkarsa eğer bununla yüzleşmekten korkan, sözümona erkekliğine leke sürülmüş sayacak biri. Bu sebeplerle gitmiyor. Gitmeyecek de.

Konuyu oturup ciddi ciddi konuşun. Her ikinizin de muayene olmasi gerektigini, anne olmak istediginizi, doktora gitmezse eğer bu evliliği sürdürmeyeceğinizi söyleyin.

Yani konu sahibesi yaşında bir şey yok o konuda strese kapılma bence de, eşin bir acaip adam iletşimsiz. Doktora gidelim diyorsun, hayır diyor. Ortaya adam gibi bir sebep sunmuyor anca seni suçluyor. 33 gayet normal bir yaş, yüksek eğitimli insanlar PhDydi iş bulmaydı derken zaten 30u değil 35i dahi geciyor. Mal mal konuşuyor yani. Çocuk aşkıyla yanıp ölüyordu madem o zaman PhD kadınla evlenmeyecekti. tatava yapmasın. Haa öyle ölüp bittiğini falan da sanmıyorum yoksa doktora gelirdi bir an önce olsun diye. Şunu hiç anlamıyorum böyle mal tiplerden çocuğu neden istiyor kadınlar , adam düzgün iletişim kurmaktan bile aciz Seni mi adam yerine koymuyor, kafadan mı sakat nesi var belli bile değil apacaip bir cins. Son olarak egitimine, PhDne, kariyerine, PhDye koydugun cabaya laf ettirme, boyle bir angut tarafindan cignenmek icin PhD islerine girmedin sen. Laf ederse susmasini soyle. Saglicakla kal umarim angut insan olmaya karar verir.

Benim aklima bu vajinismus süreci takıldı. 2 sene az degil. Çok severek evlenmis olsaniz bile 2 sene icerisinde sizden sogumus olabilir. Tabi boyle bisey varsa yine en iyi siz hissedersiniz, atlattiktan sonraki surecte her sey harikaydi iliskimiz cok iyiydi diyebiliyor musunuz? Eger oyle degilse sorunun kaynagi o zamanlara kadar dayaniyor ve bence bu çözümü daha zorlaştırır. Sorunlarımız var olur da bosanirsak anne olma şansını kacirmayayim diyerek cocuk yapilmaz bence. Once sorunlarinizi cozmeye ugrasmanizi tavsiye ederim. Esinizin de pek hevesi yok gibi gorunuyor çocuğa. Belli ki bu iliskisel problemlerin de onun bu halinde etkisi var.

Mutsuz bir evlilikte çocuk istemek büyük cesaret.
Şu Türkler'in "yeter ki çocuk olsun hallederiz yea" kafasını anlamıyorum..

Sonra soruyoruz "günümüzde insanlar nasıl bu kadar mutsuz vb " diye .

Bütünüyle mutsuz bir evlilik diyemem aslında çok güzel günlerimiz de oluyor, bizim sorunumuz çok fazla iniş ve çıkış olması aslında. Bi çok iyiyiz bi çok kötüyüz. Bunun da sebebi az çok anlaşıldı terapilerde ve bunun üzerine çalışıyoruz. Bir de bazı tartışmalarda eşim daha çocuğumuz bile olmadı gibi ifadeler kullanıyor ya da arkadaşlarının/başkasının çocuğunu görüdüğü zaman çocuğa dibi düşüyor diyebilirim çok özeniyor. Ben de ona bakınca baba olmak istediğini anlıyorum zaman zaman. Ama haklısınız, düşünüyorum şuan 25 yaşında olsam önce sorunlarımı mı çözerdim yoksa yine çocuk mu isterdim diye. Önce sorunlarımı çözerdim tabiki. Şuan beni en çok tetikleyen unsur yaş sanırım. Geç kaldım gibi hissediyorum. Ya da öyle hissettiriliyorum.

Ben düzenli gidiyorum yumurtalıklarda ve hormonlarda sorun çıkmadı şimdiye kadar. Ama yumurta takibi kısmına hiç girmedik. Şimdi gitsek belki de onu yapacak doktor. Eşim de ben de sağlıkçıyız aslında eşim de biliyor cahil biri değil ama yukarıda birisi yazmış sorunun kendisinde çıkmasından korkuyor diye ve sanırım öyle, bi de benim düzenli kontrollerime gittiğimi de biliyor. Yüzleşmek istemiyor. Sürekli bi erteleme.

Ablacım, 25 yaşında çocuk sahibi olan kaldı mı acaba ... Artık kadınların hiçbiri 25 yaş altında evlenmiyor ki, ne çocuğu. 20 yaşında çocuk sahibi olan kızlar var tabi onlar da buraya gelip kaçarak evlendim kaynana tarafından eziliyorum diye konu açıyor. Yani şu toplumun kadınlara koyduğu baskı var ya, yaşıydı çocuğuydu şunuydu bunuydu, en eğitimli kadın bile altında ezilip acaba diyor. Okumamış olsam da 25 yaşında evlenmezdim, gençken gezip tozmak gerekiyor enerji varken:) Eşim sağlıkçı eğitimli vb demişsin inanılır gibi değil, Doğu Anadolulu ve 85 yaşındaki dedemin bile artık kadınlar da çalışıyor madem paranla dilediğin gibi yaşa cano demişliği varken, senin adam artık Ortaçağdan çıkıp gelmiş gibi. Toplum adına utanç verici bir durum, eğitimli erkek bile karısını eğitimli olmakla suçluyor!, kadın da baskı hissediyor.

1.5sene denk getirdik getiremedik diye oyalandık. Sonunda eşimde genetik sebeplerden sperm dahi olmadığını öğrendik o yüzden sacmalamasın ve doktora gidin.

Gençsin 33 yaş geç değil, yanlış düşünüyorsun. Geçimsizlik içinde çocuk çok zor daha geçimsiz olursunuz.
Erkeğin yapacağı bi seks, omdan sonraki her zorluk kadının başına kalıyor zamanım az diye çocuk yapmak çok yanlış.

Bunlar yaşandı mı yoksa sizin fikirleriniz mi

Ben 40 yaşında doğurdum.
Hiçbir şey için geç olmaz siz önce eşinizle iletişim problemlerinizi halledin. Çünkü o sorunları halletmeden üzerine hamilelik ve bebek gelirse asla çözemezsiniz, hatta sorunlar katlanarak büyür. Sorunsuz evliliklerde bile çocuk gelince bi anda tersyüz oluyor her şey.

Evliliğiniz yazdıklarınıza göre çok sağlam değil. Güven vermiyor. Eşiniz çocuk istemiyor gibi gözüküyor.

Sizin kendinize sormanız gereken soru şu
Eşimden boşanacak olsam da çocuğunu istiyor muyum? Sizin için sadece sperm donöru olması problem olur mu ?
Bu şekilde en kötüyü düşünmeniz lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…