eşim dönüyor...karmakarışığım...

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.978
13.949
448
Ankara
merhaba
beni belki hatırlarsınız. eşim yurtdışında görevliydi. 6 yıla yaklaşmıştık. artık dualarım mı kabul oldu bilmiyorum. dönmem diyen adam dönmeye karar vermiş geliyorum dedi. ben hiç dönsün diye dua etmedim hayırlısıyla dönsün dedim. evliliğimizde 3,5 yıl birarada kalabilmiştik onda da iki kızımız olmuştu hamdolsun. izne geldiği zamanlarda burnumdan getirirdi onları hatırladım tek tek ne olacak nasıl olacak bilmiyorum sevinmeli miyim bilmiyorum. ben ayrı yaşamaya mı alıştım allahım sanki gelsin istemiyorum ondan korkuyorum. kayınvalidemi aradım anlattım anne gelecekmiş koorkuyorum dedim korkma yavrum ben sizin için hep dua ediyorum dedi. biliyorum her zaman duacı bizim için. şu an öyle karışığım ki ne yazdığımın bile farkında değilim kafamı toparlayamıyorum. gelip hayatı burnumdan getirirse diye çok korkuyorum. çünkü bana kan kusturduğu oldu izne geldiği günlerde hiç yüzünden... bunu onada söyledim ve hatta gelme dedim o şaşkınlıkla...güldü geçti...bana bir akıl verin geliyorsa bizi sevdiği yanımızda olmak istediği için geliyordur değil mi? ben neden korkuyorum neden ağlamak üzereyim neden gelmesin istiyorum allahım ben ne yapacağım...

ay ne güzel işte eşin evine dönüyor.gelmiyor diye üzülüyordun.korkma herşey daha güzel olacak ona inan.

"kazakistana gitmeden önce evliliğimiz peri masalı gibiydi" şeklinde bir cümle yazmıştınız aylar önce hatırlıyorum.
eğer bu doğruysa, mutluluğunuzu geri alacaksınız işte, sevinin.
terapistinizle de konuşmalısınız bu konuyu.

"kazakistana gitmeden önce evliliğimiz peri masalı gibiydi" şeklinde bir cümle yazmıştınız aylar önce hatırlıyorum.
eğer bu doğruysa, mutluluğunuzu geri alacaksınız işte, sevinin.
terapistinizle de konuşmalısınız bu konuyu.
haklısınız öyleydi ama yukarda yazdım ya izne geldiğinde çok çektirdi bana hiç yüzünden. şimdi nasıl olacak bilmiyorum ki...

Canım, eşinin seni ve kızlarını kaybetmemek için geldiğini biliyoruz ikimizde, öyle değil mi.
Bir kaybetme korkusu yaşadı ve dönüşünü hızlandırdı. Şimdi tam olarak ne zaman döneceki tarih var mı?

İzne geldiğinde kan kusturuyordu derken kastettiklerini açar mısın canım? nasıl bir rahatsızlık veriyordu?

Bu arada yalnız olmak ilk başta dokunur, ama sonra insan fena alışır ve kaybetmek istemez.
Ama emin ol 2 kız çocuğunu büyütmek, başlarında babaları ile çok daha kolay ve huzurlu olacak.

kötü anılarınızı hatırlatmak istemem ama eşimizin bazı sitelere üyeliği olduğunu öğrenmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.Ne oldu o mesele inşallah ilerleme kaydettiniz.

Canım, eşinin seni ve kızlarını kaybetmemek için geldiğini biliyoruz ikimizde, öyle değil mi.
Bir kaybetme korkusu yaşadı ve dönüşünü hızlandırdı. Şimdi tam olarak ne zaman döneceki tarih var mı?

İzne geldiğinde kan kusturuyordu derken kastettiklerini açar mısın canım? nasıl bir rahatsızlık veriyordu?

Bu arada yalnız olmak ilk başta dokunur, ama sonra insan fena alışır ve kaybetmek istemez.
Ama emin ol 2 kız çocuğunu büyütmek, başlarında babaları ile çok daha kolay ve huzurlu olacak.

izne geldiğinde ilk günler sanki bir alışma süreci gibi sancılı geçiyordu izin dönüşü yaklaştığında birbirimize daha çok alışmış oluyorduk benden ayrı yaşadığı günlerde beğenileri değişmişti fikirleri düşünceleri bir manevi ayrılık doğmuştu aramızda. bu bana ne kadar acı geliyordu bilemezsin. kilo aldım diye beni beğenmediğini defalarca söylemişti. ne kadar istediysem de zayıflayamadım:( incir çekirdeğini doldurmayacak konulardan kavga eder olmuştuk yeniden aynıları mı yaşanacak diye çok korkuyorum açıkçası

kötü anılarınızı hatırlatmak istemem ama eşimizin bazı sitelere üyeliği olduğunu öğrenmiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.Ne oldu o mesele inşallah ilerleme kaydettiniz.
canım ya hep inkar etti sonuna kadar. ve kapandı o üyelikler. elbette değişik isimle nickle falan açabilir ve ruhum duymaz ama ben artık umursamadım açıkçası. kullandığım ilacın faydası sanırım beni biraz umursamaz yaptı. önceleri günde 500 defa arayıp her lafı sayıp doymuyordum öfkem dinmiyordu. son bir aydır elimi çektim ne aradım ne sordum o aradığında da suya sabuna dokunmayan konuşmalar yaptık.
telafi mi olduk bilmiyorum. rabbime bırakıyorum hakkımızda hayırlısı neyse inşallah o olsun

canım benim yeter ki sağlığın yerinde olsun kilo alınır da verilir de. sıkma canını.yavaş yavaş verirsin.:6::6::6:

Nasıl sevindiğimi anlatamam. Bu çok iyi bir haber. Demek ki seni kaybetmeksitemedi. Son zamanlardaki kararlılığın aklını başına getirdi onun.
Lütfen panikle hareket etme. Herşey güzel olacak. Çok mutlu olacaksınız. Hakettin sen bunu. Neden korkuyorsun ki

Nasıl sevindiğimi anlatamam. Bu çok iyi bir haber. Demek ki seni kaybetmeksitemedi. Son zamanlardaki kararlılığın aklını başına getirdi onun.
Lütfen panikle hareket etme. Herşey güzel olacak. Çok mutlu olacaksınız. Hakettin sen bunu. Neden korkuyorsun ki

canım sağol allah razı olsun neden korktuğumu bende bilmiyorum ama korkuyorum. inşallah dediğin gibi olur herşey. çok sağol rabbim hepimize tüm evlilere huzur ve mutluluk versin inşallah amin

Aslında korkun yanına geldiğinde sana insan gibi davranmamış oluşu sanırım eşim karar verdi ve seni seçti o yurtdışındaki kadını başından savdı kaynanandan güzel bir fırça yedi, herhalde kaynananda "öyle bir geçer zaman ki" dizi izliyor herhalde senin adına sevindimaman ki" dizi izliyor herhalde senin adına sevindim

Son düzenleme:
Allah huzurlu ve aşk dolu zamanlar nasip etsin size bundan sonra.

Korkmayın.Elbetteki ilk zamanlar çok zorluk çekeceksiniz ve belkide çok çekişmeler olacaktır.Ama sonraları düzelecektir inşaallah.

izne geldiğinde ilk günler sanki bir alışma süreci gibi sancılı geçiyordu izin dönüşü yaklaştığında birbirimize daha çok alışmış oluyorduk benden ayrı yaşadığı günlerde beğenileri değişmişti fikirleri düşünceleri bir manevi ayrılık doğmuştu aramızda. bu bana ne kadar acı geliyordu bilemezsin. kilo aldım diye beni beğenmediğini defalarca söylemişti. ne kadar istediysem de zayıflayamadım:( incir çekirdeğini doldurmayacak konulardan kavga eder olmuştuk yeniden aynıları mı yaşanacak diye çok korkuyorum açıkçası

Prof.Üstün Dökmen'in seminerinde anlattığı bir anısı var, çok önemsiyorum ben.
Kendisi eşiyle meslektaş, Zehra hanımla.
ÜStün hocayı Amerikaya çağırıyorlar ve 2 sene kalsın istiyorlar. "Bu müthiş bir fırsat olmasına rağmen gitmedim, ben evliliğimi seçtim. Çünkü Zehra burada kalırsa ve ben tek başıma gidersem, orada ben gelişirken Zehra yerinde kalacaktı ve döndüğümde farklı noktalarda olacak, evlilikten aynı tadı alamayacaktık." diyor..

Eşin ve sen 6 sene gibi bir süreyi bambaşa ortamlarda, başka koşullarda yaşadınız.
Herşeyden evvel 2 kız çocupuna babalık etmeyi öğrenecek önce..
Türkiyede iş ortamına alışacak, yeniden aile çevresi olacak, yalnız yaşadığı bekar hayatı bitecek.
Zor bir süreç bekliyor evet hem eşini, hem seni.
Ama aşılmaz değil, sadece tüm bunların farkında ol ki afallama diye yazdım.

Prof.Üstün Dökmen'in seminerinde anlattığı bir anısı var, çok önemsiyorum ben.
Kendisi eşiyle meslektaş, Zehra hanımla.
ÜStün hocayı Amerikaya çağırıyorlar ve 2 sene kalsın istiyorlar. "Bu müthiş bir fırsat olmasına rağmen gitmedim, ben evliliğimi seçtim. Çünkü Zehra burada kalırsa ve ben tek başıma gidersem, orada ben gelişirken Zehra yerinde kalacaktı ve döndüğümde farklı noktalarda olacak, evlilikten aynı tadı alamayacaktık." diyor..

Eşin ve sen 6 sene gibi bir süreyi bambaşa ortamlarda, başka koşullarda yaşadınız.
Herşeyden evvel 2 kız çocupuna babalık etmeyi öğrenecek önce..
Türkiyede iş ortamına alışacak, yeniden aile çevresi olacak, yalnız yaşadığı bekar hayatı bitecek.
Zor bir süreç bekliyor evet hem eşini, hem seni.
Ama aşılmaz değil, sadece tüm bunların farkında ol ki afallama diye yazdım.

Üstün Dökmen'i beğenirdim ama şimdi daha bir beğendim ,ne güzel bir davranış Allah herkese böyle düşünceli evliliğine odaklanmış eşler nasip etsin..

Canım çok özür dilerim ama sizinki bana evlilik gibi bile gelmedi:( Allah sana vallahi peygamber sabrı vermiş nasıl 6 sene dışarda kalmasına dayandın? İnşallah yanılıyorumdur ama büyük ihtimalle aldatılmışsındırda. Bu kadar şeye katlanabildiysen bundan sonrasınada katlanırsın diye düşünüyorum.
Allah halinize acıyıp eşine merhamet vermiş olsa gerek inşallah bundan sonra çok farklı çok güzel bi hayatınız olur. İlk zamanlar çatışacaksınız çok normal aranızda dağlar kadar fark olmuştur artık ama zamanla alışırsınız yeni evleniyor gibi olacaksınız bununda vardır güzel yönleri;) Amaann olmadı ayrılırsın biter ya zaten bekar gibisin baksana kızların yanına kar kalır ben olsam çoktaaaannn bitirmiştim:(

Ben birşeyi çok iyi öğrendim "yaşanacaklar yaşanıncaya kadar nokta gelmiyor"...

Kaderciyimdir de aynı zamanda...

Uzun süre ayrılıklar, yaşanan iyi kötü olaylar hepsini okudum...

Demek ki birinize çok büyük sabır yüklenmiş ki bu evlilik devam etmiş...

Ve endişelenmeyin... Daha yaşayacaklarınız varmış...

Hakkınızda hayırlısı olsun...

Eşin neden 6 senedir Kazakistan daydı? Bu süre zarfında hiç görüşmediniz mi telefon yada yüz yüze olarak? Bu nasıl bir evlilik anlamış değilim, seni ve çocuklarını senelerce başka bir ülkede bırakan bir adamın yokluğuna alışmanız bana çok normal geldi,sonuçta sizide yanına aldırabilirdi??

çok teşekkür ederim yorumlarınız için. eşim zaman zaman izne geldi 6 ayda bir 10 ayda bir geldi.
ipekçim verdiğin örnek çok doğru sanırım bizde bunu yaşayacağız ve daha başka zorluklar... rabbime güveniyorum
aldatıldığımı düşünen arkadaşım aldatıldığımı sanmıyorum böyle bir şey görmedim duymadım günahını alamam yaptıysa da kendisi verecektir hesabını kendimi bu düşünceyle harap etmek istemiyorum. yeni evliymiş gibi olacaksınız demişsiniz inşallah dediğiniz gibi olur hepinizden allah razı olsun yorumlarınızla beni motive ettiniz içime umut verdiniz inşallah rabbim yardımcım olsun amin

Back
X