• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim dost kazıgı yemiş

O dediğiniz yer düşündüğüm yer ise biz ordan düğün eşyalarını aldık.Üstüne ben ayrıca çeyiz eşyalarımı aldım baya bir çok ve hiç kefil istemediler.Senet imzalanıyor sadece.Birşeyler alınıyor,yanlışlıkla birşeyler oluyor...Olan da hep yakın arkadaşlar yüzünden oluyor nedense.Pek inandırıcı da degil.

En sinir oldugum konudur su yok adimiza kredi cekildi yok borc istendi yok kefil olun.. erkeklerin kafasi basmiyor gercekten arkadasa neden bu kadar guvenirsin. Gitsin kendi adina alsin. Bidaha esinden gizli os yapmamayi ogrenmistir insallah..

En sinir oldugum konudur su yok adimiza kredi cekildi yok borc istendi yok kefil olun.. erkeklerin kafasi basmiyor gercekten arkadasa neden bu kadar guvenirsin. Gitsin kendi adina alsin. Bidaha esinden gizli os yapmamayi ogrenmistir insallah..
Sanırım öyle birşey yok.Herkes boşuna kızmış olabilir.Konu sahibi zaten anlatırken mış mış lı anlatmış.Gözle gördüğü bir şey yok sanırım.

Hangimiz yemedik ki o kaziigi. Ayrica telefon bircundan hapis yatilmaz en fazla mal beyanindan yatar o da 1 hafta falan. Ha sicili icin iyi mi degil o ayri. Esiniz uzerinde haciz varken kredide cekemez. Siz bir kredi cekip borcu kapatin. Esinizde taksitleri odesin.

Bi yanlisi duzelteyim izninizle... Mal beyanında bulunmamak suçundan hapis yatilmiyor uzun zamandir.. Yakalama çıkar yakalanan mal beyanında bulunur ve bırakılır.. Ama taahhüt durumunda 3 ay tazyik hapsi cezasi vardir.. Indirimsiz olarak 3 ay hapis cezasi infaz etmek durumunda kalır hükümlü..

Hangimiz yemedik ki o kaziigi. Ayrica telefon bircundan hapis yatilmaz en fazla mal beyanindan yatar o da 1 hafta falan. Ha sicili icin iyi mi degil o ayri. Esiniz uzerinde haciz varken kredide cekemez. Siz bir kredi cekip borcu kapatin. Esinizde taksitleri odesin.
Eşi telefon borcundan değil aslında tahaddüt vermiş yani imza atmış ödeyeceğine dair tahaddüt bozulduğu için hapis yatar eğer imza atmasaydı dava açamazlardı 2 yıl değil 3 ay oluyor cezalar bu tür durumlarda.

Konu sahibi arkadaşım anlaşılan o telefon esinin uzerine çıktı.. Tahmin etmistim zaten.. Kendi hatalarının bir numarali öznesi arkadaslari oluyor bu adamlarin.. Eylem ne olursa olsun farketmiyor .. Bi arkadaşım bakmış, bir arkadaşım aramış, bir arkadaşım yazmış, bir arkadaş aldı...

Iyi geceler bu saatte kimse yok olsa da derdimi anlayan birilerinin olma ihtimali yok. Çok sinirli ve bi o kadar da üzgunum..

Eşimin arkadaşi taksitli ev esyalari satan hepimizin bildigi magazadan telefon almiş. Bundan 4. Sene once kadar eşimin adina almiş kefili baskasi yapmiş. Ve 1 taksit bile odememiş... borc 10 kusur milyar tabiki avukatlar falan.. eşim bana soylemişti bende cok kizmiştim. Neyse kavgali oldugumuz bir zamanda ( arkadasina ve kefile guvenerek) adliyede borcu taksitlere ayirip tahaahütname imzalamiş ( kendi adina) odemeleri de arkadasiyla konuşmus. Ne arkadasi ne kefil tek kuruş odememişler ( bu durumdan baristigimizda haberim oldu)

Dogal olarakta avukat esimi tahaautname ihlalinden mahkemeye vermiş..

Bu hafta mahkemesi var 7-7.5 milyar arasi odeme yapmasi gerekiyormuş mahkemeden once.. esimin arkadasinin ve kefilin umrunda degil bu durum. Esiminde morali bozuk bende oh olsun sana dostuna guvenmiceksin iste diyorum ama icim kan agliyor.

Ya kizlar biz napicaz... :KK43: hem borc bizim degil hem 7 milyar para nerden odenecek ya onu da gectim esim hapis yaticak. Avukat 2 sene 8 ay flan demiş. Cok ama cok mutsuzum. Karisik yazdiysam kusura bakmayyin. Ben rahat duramiyorum arkadasini arayip sayip sovmek istiyorum esim engel oluyo ne yapmaliyim bilmiyorum basina boyle bisey gelen varmi :KK43:

Guncelleme; Eşim dost kazigi yememiş...

Ben eş kazigi yemişim.
Sevgiler.
Tahaddüt bozma cezası 3 ay olur internetten yazıncada çıkıyor.Kredi çeksin diyeceğim ama çekemez artık.

Kizlar cok ozur dilerim konuyu actigim gece saatlerce uyuyamadim sabah olmuş aksam olmuş hatirlamiyorum size de yazamadim cok uzgunum. Bu konuyu actiktan sonra malum arkadasina mesaj attim. Bikac kelime kacirdi agzindan esimi uyandirdim anlat dinliyorum dedim. O da telefonu kendisinin aldigini arkadasinin sucu olmadigini evlenecegimiz zamanlarda borclandigini telefonla borcunu kapattigini soyledi. Neden soylemedin diye sordum korktum dedi kizarsin diye bu bir gerekce degil dedim. Neden odemedin bu borcu dedim. Calistigim parayi sana getiriyorum icinden alirsam sorardin bende aramiz bozulmassin diye sakladim dedi. Bu arada borcu esimin babasi ustlendi o odeyecek. Ama basima kaynar sular dokuldu keske yatsaydi hapiste. Bir insan bunu nasil saklayabilir. Konusmuyoruz gunlerce ailesine de durumu anlattilar karina neden yalan soyledin diye. O kadar şoka girdim ki bu konu aylardir var ve aylardir sana soylemek icin cirpiniyorum bu hapiste ortaya cikinca daha kotu oldum dedi. Insallah girersin insallah dedim ciktim odadan. Buyutuyormuşum ben gecmiste olmuş evlilik icin lazimmis falan filan. Ya kizlar cok sacma degilmi soylese destek olmazmiydim. Yaptigm sey yanlismiş odemicekmis girsinmis hapse benim bu davranislarimdan iyiymis bende uzulurmusum bu sekilde konusuyor. Ben hala şoktayim arkadasiyla konuşmasam belki hic ogrenemeyecektimmm

Bu arada kizlar para hesabi yapan biri degilim evimizin eksikleri vardi onlari aldik bende hesabimi bildigimden yillardir odemelerimiz ayni hic degismedi. O yuzden alirsam anlarsin gbisinden seyler soyledi. Insan kocasina bile guvenemiyor bu devirde.

Kizlar birde ben gece esime yalanciiii diye bagirdim. Geldi yanima dolu dolu gozlerle bak x zamaninda ben her hata yaptigimda babam beni doverdi hortumla terlikle ayaklarimizdan falan asardi dedi. Bende yalan soylemeye alistim dayak yememek icin dedi benimde gozlerim doldu ama guclu durdum karsisinda ve dedim ki bu bir bahane degil. Evet degil ama durustlugu sen ogret bana dedi cok sasirdim cunku esim herkes tarafindan sevilen gercekten durust bir insandi... bana bunca yalan soylemesi cok sacma giderim diyemi korkkuyo dayakmi atiyorum sanki kendisine bende mi sorun bilemiyorum kafam cok karisik :( bir o kadar da uzgunum... ben seni boyle tanimadim dedm herseyi korkumdan soylemedim sana diyor. Ne yapayim ben inanin bilmiyorum

Hem suçlu hem güçlü hem de seni nerden vuracağını iyi biliyor duygu sömürüsü yapıyor.Haklısın tavrında.Ben olsam daha ağır konuşurdum.Yalan söylüyor sıyrılmak için suçu başkasına atmaya çalışıyor.Üzülme sakın.İyi bir ders olur inşallah ona bu duruşun.

Cok gecmis olsun... Eşiniz vicdaniniza oynamış bence bu kadar cabuk yelkenleri indirmeyin.. Cocuklugunda kotu seyler yasamis olabilir ama bu hayatini yalanlar uzerine kuracagi anlamina gelmiyor hem de karşısında onu doven babasi yokken.. Yanlış hatirliyorsam duzeltin lutfen ama eski konularinizdan hatırladığım kadariyla esinizin daha once de yanlislari yalanlari olmuştu.. Bence bu kadar cabuk kanmayin mesela borcun gercekten ne zaman yapıldığıni ogrenin

Siz bu işi derinine inceleyin.
Kim izin verir bir telefon borcunun bu kadar büyümesine sırf eşinden çekiniyor diye. Baba da hemen borcu üstlenmiş. Sizden saklanan başka şeyler çıkmasın sonra.

Kizlar birde ben gece esime yalanciiii diye bagirdim. Geldi yanima dolu dolu gozlerle bak x zamaninda ben her hata yaptigimda babam beni doverdi hortumla terlikle ayaklarimizdan falan asardi dedi. Bende yalan soylemeye alistim dayak yememek icin dedi benimde gozlerim doldu ama guclu durdum karsisinda ve dedim ki bu bir bahane degil. Evet degil ama durustlugu sen ogret bana dedi cok sasirdim cunku esim herkes tarafindan sevilen gercekten durust bir insandi... bana bunca yalan soylemesi cok sacma giderim diyemi korkkuyo dayakmi atiyorum sanki kendisine bende mi sorun bilemiyorum kafam cok karisik :KK43: bir o kadar da uzgunum... ben seni boyle tanimadim dedm herseyi korkumdan soylemedim sana diyor. Ne yapayim ben inanin bilmiyorum
Duygu sömürüsüyse de ben taa buradan yedim vallahi yazık ne olacak :(

Back
X