eşim dün gece bodruma balık tutmaya gitti çıldırıyorum. Gelince nasıl davranmalıyım....

trip atmanız manasız sürekli gezen tozan bi kocanız varsa haklısınız da. adam kırk yılın başı gittiyse ellemeyin biraz stres atsın

Kızlar niye Bodrum'a kerhane mualemesi çekiyorsunuz?
Ha kaldı ki Kasım sonundayız, tatil sezonu biteli çok oldu, Rus, Alman falan kalmadı korktuğunuz buysa.
Valla şu adamları bir rahat bırakın gözünüzü seveyim. Evliliği hapishane hayatına çevirmekten ne zevk alıyorsunuz?

Sizde plan yapin..

Bodruma gitmeseymiş, izmirde tutsaymıŞ diyenlere soruyorum, izmirin neresinde tutmasını tavsiye edersiniz? Moklu körfezinde mi?

Hanginizin balık tutmak hakkında az çok bilgisi var? Balık deniz olan yerde değil, güzel ve bol balık olan yerde tutulur. Balık tutmak hobisi ise insanın değil izmirden bodruma, trabzona kadar gidebilir. Hüleyn keşke balık tutan bi kocam olsaydı da akşama bi kova deniz balığıyla gelseydi... Atardık fırına.

Evlendiniz diye her şeyiniz ortak olamaz ya, kaldı ki evlilik her an dipdibe yaşamak değil. Sürekli aynı kişiyle birlikte olmak bir süre sonra insanı sıkar bence. İki tarafın da eşi olmadan yaşamında özel kendine ait bir alanı olmalı. Tabiki birlikte de aktiviteler yapılır ancak biraz da kişisel haklara saygı duyun. Ama demiyorum ki eşin " ben bu akşam arkadaşlarla eğlenceye gidiyorum, sen de evde otur çay iç" desin. Bu yanlış ama balığa gitmiş ise ne olmuş. Sen de çocuklarına vakit ayırmış oldun işte ne güzel tadını çıkar yalnız değilsin. Başka gün de eşinle çıkarsınız. Cidden bunlar aşılmayacak şeyler değil. Böyle bakarsan olaya eşin de sana ve senin düşüncelerine daha çok saygı duyar..

Beni kastediyorsunuz çekinmeden alıntı yapabilirdiniz. İzmir'de Foça'da Çeşme'de Göztepe'de Karaburun'da balık tutulabiliyor... Siz bu konuda çok bilgilisiniz sanırım.
Ayrıca Türkiye'de balık tutulması açısından çok daha verimli yerler var dediğiniz gibi ama burada amaç balık tutmaksa daha yakın bir yerde de bu istek giderilebilir. Bir tarafta daha verimli balık tutma hevesi diğer yerde aile huzuru. Şahsen ben hobimi enn ama enn verimli şekilde yerine getireceğim diye eşimin sınırlarını zorlamazdım. Aynı kefeye konamayacak bir durum ve tercih meselesi

Yo sizi kastetmedim, sizin dışınızda bir çok kişi aynı yorumu yapmış. Bir kaç yerde denk gelince yazdım. Neden alıntılamaktan çekineyim?
Burda bir arkadaş grubunun yaptığı plan söz konusu. Bodruma karar verilmiş. Adam "kusura bakmayın benim karım bodruma izin vermez çeşmeye gidelim" mi deseydi? Kaldı ki balık tutmaya sabaha karşı çıkılır. Göztepe dışında saydığınız yerlere gidebilmek için yine geceyi dışarda geçirecekti muhtemelen. Göztepeyi zaten balık tutulabilecek yerler sınıfına sokmuyorum açıkçası. Çok bilgili değil biraz ilgiliyim sadece. Severim balık tutmayı.

vardır muhakkak bir sebebi, kimine gereksiz gelen kimine de önemli olan. Değişkenlik gösterir yani.
Bir müddet önce olsa sizin gibi düşünürdüm ama artık anlayışın çok da matah birşey olmadığını öğrendim. İlk önce benim gönül rızam diyenlerden oldum...

Anlayış gösteririm ki bana da anlayış gösterilsin. Karşı taraf benim isteklerime uysun ama ben kafama göre takılayım gibi bir şey söz konusu olmayacağına göre anlayış göstermek daha mantıklı bence.
Evet sebebini bilsek belki normal karşılayacağız. Ama arkadaşın diğer konularına da bakınca gereksiz kıskançlıkları olduğunu görüyoruz. Bu konuda da bir sebebi olduğunu sanmıyorum. Sadece onu yalnız bırakıp gitmesinden hoşlanmamış, biraz eşe bağımlı olma durumu var. Sebebi olsa muhtemelen konuyu açarken yazardı.

bence nasıl davranman gerektiği tuttuğu balıklara bağlı.

Izmirde bsliklara kiran mi girmis? Kitlik mi cikmis? Bodrumda çok nadir gorulen bir bslik görülmüş onlar da onu bulmaya mi gitmis? Aklim almadi deniz olan bir sehirde oturup baska sehire balik tutmaya gitme fantazisini.

Izmirde bsliklara kiran mi girmis? Kitlik mi cikmis? Bodrumda çok nadir gorulen bir bslik görülmüş onlar da onu bulmaya mi gitmis? Aklim almadi deniz olan bir sehirde oturup baska sehire balik tutmaya gitme fantazisini.
Canım ona bakılırsa bir sürü mağaza var hepsi kıyafet değil mi? Niye illa birine gidiyoruz. Yarın da eşi diyebilir evimizin yanında X mağazası var niye oraya gitmiyosun, başka yere gitmene rızam yok, kesin bir işler çeviriyorsun sen. Bu kadar da abartılacak bir şey değil bence

Heryerde balık tutulur, tatlı sularda da orda da burdada v.s. Fakat eğer bu bir hobiyse farklı yerler denenir, ucra yerler aranır. Bol balık her zaman her yerde olmuyor, ya da her balık çeşidi v.s

Burada önemli olan gittiği yer mi yoksa eşinin rızası olmadan mı gitmiş olması ?

Hayır deyınce eşlerin yınede yapacağı şeyleri engellememek gerekiyor.
Hem siz uzuluyorsunuz hem boşuna sozunuz yerde kalıyor.

Eğer kotu alışkanlıkların bulunduğu yere gidiyorsa erkekler ve kadına tersse bu durum savaşsın fakat değilse kimse kimseyi sıkmasın.
Evlilik demek kelepçe mi demek ?

Duşunsenize siz bir program yapıyordunuz eşiniz gitme diyor ne hissedersiniz ?

Balık tutmayı ben de çok severim.
Bodrum'da yaşıyorum zaman zaman Güvercinliğe balığa gideriz. Öyle kova kova tutamayız ama 3-5 ne çıkarsa idare ederiz. Ben hanımefendinin eşinin tutkusunu çok iyi anlayabiliyorum. Fakat yine de eşinin rizasını alması gerekirdi diyorum. Evet gitmeyebilirdi bir sonraki daha yakınlarda planlanan bir balık avı etkinliğine katılabilirdi.

Örneğin benim de hayatta ik tane tutkum var biri müzik diğeri motor.
Şimdi ben müzik yapmak isteyebilirim bunun belli başlı yerleri var fakat eşim bunda sakınca görüyorsa ben müziğimi evde de yapabilirim.
Raising motor kullanmayı çok istiyorum fakat annem o kadar çok endişeleniyor ki konusunu dahi açamıyorum. Ben de bu açlığımı scooter motor kullanarak gideriyorum. Sevdiklerimi kıracağıma kafamı kırıyorum anlatabildim mi?

Ama son mesajınızda konu sahibinin eski konularından bahsetmişsiniz gereksiz kısıtlama da yapıyor olabilir tabi hak vermedim değil.

in vino veritas arkadaşa sorunuzun cevabını verdim

Gereksiz kısıtlama olduğunu düşündüğüm için bu tarz yorumlar yaptım zaten. Konu sahibinin rıza göstermemesi için geçerli sebebinin olduğunu düşünmüyorum. O yüzden yorumlarım bu yönde.

Aksi halde tabi ki hayatımızdaki insanlarla ortak kararlar almamız mantıklı olan. Bir arkadaşa daha yazdım, anlayış görmek istiyorsam anlayış göstermeliyim. Hep bana hep bana olmaz, kah sana kah bana olmalı. Ha eşimi kıracağıma kafamı kırar mıyım, pek sanmıyorum. Mantıklı bir açıklaması varsa dinler, orta yol bulmaya çalışırım. Ama tek geçerli sebebi "ben istemiyorum" ise eğer orda bir dur bakalım derim...

Bilemiyorum vardır bir sebebi, vardır belki bir güvensizlik... Ben önce can diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…