eşim düzeldi kv nin ağzına bakmıyor artık diyen var mı?

Okudukca daha iyi anliyorum; "yuvayi disi kus yapar" sozunu. Ne kadar cok seyi susuyoruz evliligimizin yuruyebilmesi icin. Gozumuzden sakindigimiz analarimizi babalarimizi esimizin annesinin dedikosu malzemesi yapmasina izin veriyoruz. Oysa ki yer degisse kisiler kucuk kiyamete yer hazirlar. Ama alinan bu ah'lar da elbet bigun karsilarina cikar. Soylemek istedigim o kadar sey var ki icimde dag oldu sanki..n

Benim kvde öyleydi eşimin ve kendi anlattiklarimi herkesten duyuyordum bi ara beni hamile bile etti kendi kendine yani esimin bunlari farketmesi tam 3 senemi aldı çok şükür artık ona inanmiyor ve dinlemiyor nasil oldu dersen benim soylememle asla olmadi ben soyledikce daha cok kacti onlara ve kendi gördü duydu bana hak verdi kendileri görmeden anlamiyorlar canim
darısı başıma

Benim babam değişti. Annesi de babası da, ama özellikle annesi, senelerce anneme ve bize çektirdi. Hep para para para. İstekleri hiç bitmedi. Babam onların borcunu iki maaşı kadar parayı yatırarak öder gelir, ertesi gün yeni kredi çekerlerdi bağkurdan. Sonra da tabi, babanın evine haciz mi getirteceksin ödemeyip de derlerdi babama. Tabi babam bulur buluşturur yine verirdi. Her gittiğimizde Fransa'da yaşayan oğullarının gönderdiği şeylerden bahsederler, onu ne kadar sevdiklerini anlatırlar ve ona eşdeğer bir eksikliklerinden bahsedip şunu da sen alsan nolurdu falan derlerdi. Babam onlara verir sonrasında parasızlıktan stres olur gelip bizi döverdi ya peynir bitti diye ya başka şeyden. Babamın evde peynir bitti diye kıyamet estirdiği, ne kadar çok yiyorsunuz diye bize kızdığı dönemde kendi babası peynircilik yapıyordu ve asla bir teneke de sizin olsun deyip vermediler.
Annem beni (ilk çocuğum)kaynanasının evinde doğurmuş. Neden? Çünkü adet ya. Sütün peynir olur diyerek günlerce yemek yedirmemişler. Kendi annesi gelip üzüm hoşafı falan getiriyormuş, lohusalıkta iyi gelir diye, sana olmaz bu deyip kendileri yiyormuş. Bir kaç kez bayılacak hale gelince babam artık kızmış, sağarız gerekirse sütü, yesin demiş. Yani doğduğum günden beri içtiğim anne sütünde dahi gözleri oldu.
Biz üç kız kardeşiz. En küçük kardeşimin doğmasına yakın, babam tabi ki annesinin ağzına bakıyor onu melek gibi düşünmeye zorluyor ya kendini (sanki kendi bilmiyor), annem gelip sana baksın diye tutturdu anneme. Çünkü riskliydi biraz. Babaannem geldi. Yirmi gün boyunca oturduğu koltuktan asla kalkmadı. Hep tespih çekip durdu o koltukta. Asla yardım etmedi. Ben de dokuz yaşındaydım daha pek bir şey yapamıyorum yardım olacak. Diğer kardeşim altı. 20 gün durduktan sonra, aman bari erkek olsa da beklediğime değse, ben kız torun için bekleyemeyeceğim daha fazla dedi gitti.
Taaa son zamanlarında, ben artık 25 yaşında falanken, hala annem için oğluma büyü yaptı o yüzden oğlum bizimle ilgilenmiyor, bize hiç bakmıyor diye laf çıkarmış. Üstelik o sırada şehirde (çünkü babaannem kendi ifadesiyle o s....li köyde yaşamak istemiyormuş, 80 yaşına kadar köylü değildi sanki, küs olmadığım kimse kalmadı köyümde demiyor da) babamın kendileri için satın aldığı evde yaşıyorlar, onun aldığı eşyaları kullanıyorlar, onun ödediği faturalarla duruyorlardı. Bütün mallarını da satıp diğer oğullarına ve kızlarına verdiler o dönemde.
Annesi öldüğü gün babam kaldırıma oturup beni niye bir gün sevmedin diye ağladı.
Annem asla ağzını açıp yüzlerine karşı bir laf etmedi. Gitmemek görüşmemek gibi bir şey de yapmadı. Hep yaşlılar, bakmamız lazım, bize emanetler dedi.
Kötü insanların çocuklarıyla evlendiğiniz zaman ne yazık ki kurtuluşunuz olmuyor. Görüşmemek vs. sadece kocanızı size içten içe soğutuyor. Çünkü onun annesi babası. Ne menem olduklarını bilse de onlara karşı genetik bir çekimi var. Ve kendi bilse de başkasının, özellikle de karısının onlara laf etmesi çok dokunuyor.
Biraz kıskanç, biraz laf sokmayı seven, biraz dik başlı kvye sahip olmak başka, kötü bir insanın oğluyla evlenmek bambaşka. Birincisi biraz alttan alma, biraz güç dengesi, biraz sevgi gösterme, hatta biraz manipülasyonlar halledilebilir. İkincisinin çözümü yok.

of of valla annenizde ne sabır varmış....babanıza inanılmaz kızdım. benim kv biraz son satırda söylediklerinizden maalesef farklı, kötü niyetli ama kendini dünyanın en iyi insanı gibi sunmayı bilir. en tehlikelisi de o zaten...

Okudukca daha iyi anliyorum; "yuvayi disi kus yapar" sozunu. Ne kadar cok seyi susuyoruz evliligimizin yuruyebilmesi icin. Gozumuzden sakindigimiz analarimizi babalarimizi esimizin annesinin dedikosu malzemesi yapmasina izin veriyoruz. Oysa ki yer degisse kisiler kucuk kiyamete yer hazirlar. Ama alinan bu ah'lar da elbet bigun karsilarina cikar. Soylemek istedigim o kadar sey var ki icimde dag oldu sanki..n

aynı şeyi ben de düşündüm inanın...ne fedakarlıklar diyorum , değer mi bunca şeye? kv nin de kızı var evli, bunları kendi kızı yaşasa neler yapar acaba? emin olun yeri göğü kaldırır...kv si görümcemi yanına çağırdığı zaman bile arkasından söylemediğin bırakmıyor. onların da evliliğine karışıyor bakalım pek haberim yok ama bana bu çektirdiklerini kendi kızı da yaşarsa anlar belki...

of of valla annenizde ne sabır varmış....babanıza inanılmaz kızdım. benim kv biraz son satırda söylediklerinizden maalesef farklı, kötü niyetli ama kendini dünyanın en iyi insanı gibi sunmayı bilir. en tehlikelisi de o zaten...
Benim babaannem de öyledir. Hep elinde bir tesbih. Çok dindar çoook.
Dedem öldü. Cenazeye gittik. Eşimin ailesinin yanındaydık o sırada bayramdı tam o yüzden eşimin annesi de geldi bizimle. Geçmiş ağlıyor, kvme diyor ki, bana kimse bakmaz napıcam ben, dedeleri yine iyi adamdı ona bakarlardı severlerdi çünkü, beni sevmezler bunlar bana kimse bakmaz... Benim kvm de ona üzülmüş, kendisi ona yakın hissetmişti. Dedim anne nolur sen kendini onunla kıyaslama, sen onun seviyesinde bir insan değilsin. Kocasını hiç umursamadığını zaten biliyordum babaannemin, çünkü adam 70-80 yaşından sonra köyünden ayrılmak zorunda kaldığı için gözümüzün önünde çöktü,kanser oldu hiç umurunda olmadı. Ama insan onun cenazesinde böyle kendini acındırır mı?
Hem kötü olduğunu biliyor hem de bunu acındırma aracı olarak kullanıyor. Mantığa bak. İki ay sonrasında öldü neyse ki tek başına. Annem bir de hastalığında bakmak zorunda kalmadı. Çünkü kesin yapardı.
Babama ben de kızıyordum. Hala kızıyorum. Annem mesela babanız bana iki kere tokat attı hayatımız boyunca, ikisi de annesinin yanındaydı demişti. Bunu sonra ben hatırlatınca kızıyor, ne gerek var kötü şeyleri hatırlamaya diye. Eh ama onun yediği iki tokattı, biz bütün çocukluğumuzu dayakla geçirdik adam sürekli stres makinesi olarak dolaştığı için.

Benim babaannem de öyledir. Hep elinde bir tesbih. Çok dindar çoook.
Dedem öldü. Cenazeye gittik. Eşimin ailesinin yanındaydık o sırada bayramdı tam o yüzden eşimin annesi de geldi bizimle. Geçmiş ağlıyor, kvme diyor ki, bana kimse bakmaz napıcam ben, dedeleri yine iyi adamdı ona bakarlardı severlerdi çünkü, beni sevmezler bunlar bana kimse bakmaz... Benim kvm de ona üzülmüş, kendisi ona yakın hissetmişti. Dedim anne nolur sen kendini onunla kıyaslama, sen onun seviyesinde bir insan değilsin. Kocasını hiç umursamadığını zaten biliyordum babaannemin, çünkü adam 70-80 yaşından sonra köyünden ayrılmak zorunda kaldığı için gözümüzün önünde çöktü,kanser oldu hiç umurunda olmadı. Ama insan onun cenazesinde böyle kendini acındırır mı?
Hem kötü olduğunu biliyor hem de bunu acındırma aracı olarak kullanıyor. Mantığa bak. İki ay sonrasında öldü neyse ki tek başına. Annem bir de hastalığında bakmak zorunda kalmadı. Çünkü kesin yapardı.
Babama ben de kızıyordum. Hala kızıyorum. Annem mesela babanız bana iki kere tokat attı hayatımız boyunca, ikisi de annesinin yanındaydı demişti. Bunu sonra ben hatırlatınca kızıyor, ne gerek var kötü şeyleri hatırlamaya diye. Eh ama onun yediği iki tokattı, biz bütün çocukluğumuzu dayakla geçirdik adam sürekli stres makinesi olarak dolaştığı için.

of karakter aynısı valla. benim akrabalarımı bile acındırmayla kendine inandırmış düşünün. öyle de rol yapar kendini acındırır. senaryo yazmakta üstüne yok. böyle insanlardan uzak kalalım inşallah ama nerde hiç sevmediğim insan tipi geldi beni buldu. annenize çektirdi, size çektirdi, babanıza çektirdi. böyle bir insan bence bencilin tekidir. neyse vefat etmiş allah rahmet etsin diyelim herkes hesap verecek sonuçta...

kendime de bol bol sabır diliyorum :)

Back
X