• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim,eltimi en ufak bi eleştirimde neden eltimi tutuyor onu savunuyor, haksız da olsa

serapss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
126
0
0
İstanbul
Fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

Son düzenleme:
böyle durumlarda ters psikoloji uygulayabilirsiniz =) örneğin eltiniz herkesin gözü önünde size veya başkasına kötü bir davranışta bulunduğunda eşinize eltimde ne iyi biri falan derseniz eşiniz tam tersine ne alakası var yaptığı tamda bir kıskançlık şeklinde sizin yanınıza geçebilir büyük ihtimalle =)
hem bu şekilde siz onu kıskanıyo gibi bir imaj çıkmasınıda önlemiş olursunuz çok da iyi olur :61:

Eşin,eltini değil,eltin dolayısıyla kendi kardeşini savunuyor olabilir.
Senin söylediğin sözlerin bir ucu kaynına dokunuyordur ister istemez.

Ne yapıyor ki eltin sana ?

Eşin,eltini değil,eltin dolayısıyla kendi kardeşini savunuyor olabilir.
Senin söylediğin sözlerin bir ucu kaynına dokunuyordur ister istemez.

Ne yapıyor ki eltin sana ?

evet bu çok doğru bizim ailemizdede erkek kardeşler herzaman birbirini tutarlar kendi eşleri ne olursa olsun dışlanır malesef ....

Eşinize şikayet etmeyin siz de. O iyi ya da kötü dese ne değişecek ki. Üstelik onu koruduğunda sinirleriniz daha çok bozuluyor. Eğer rahatlamak istiyorsanız yakın arkadaşınıza anlatın

inan normal bir durumu söylediğin halde kendi gözüyle görmediği için çoğu kez "şikayetçi hatta kıskanıyor da ondan söylüyor"durumuna düşersin eşinin gözünde..
bekle sabırla illa ki dengesizliklerini eşinin gördüğü bir zamanda da yapar..ben söylediğimde pek inanmıyordu sanki..ama zamanla eşim anladı onun ne olduğunu...şimdi" istediği oldu 2 kardeşi ayırdı" diye kızıyor ..ne zamandır diyorum çocuklarını görmeye evlerine gidelim diye..bebekken gittik ya diye kızıyor istemiyor.diyorum onlar 2 kere de elbise alıp geldiler nie altında kalayım gidelim elbisemizle lafını etmesin..ama gitmem diyor!!
sen de sabret elbet eşin anlar ne olduğunu onun!

evet bu çok doğru bizim ailemizdede erkek kardeşler herzaman birbirini tutarlar kendi eşleri ne olursa olsun dışlanır malesef ....

ok.birbirlerini tutuyolardır erkek kardeşler ama.eşimin kardeşi bişey olsa kendi eşini tutuyo benimkide onlarla bir olup beni suçluyo.

Eşim neden eltimi savunuyo abisinden mi çekiniyo.ama aramızda konuşuyoruz onlar duymuyo ki benim eleştirilerimi.buna rağmen eltimin hatalarını saçmalıklarını kabul etmiyo bana sen senaryo yazıyosun diyo.Bu yüzden kavga ettim eşimle bana sahip çıkmıyosun hak vermiyosun.ne zaman görücek eşim o kadının sahtekar olduğunu.Eltimin Beni kıskandığını ve kendi kardeşinin de onunla yarıştığını maaş açısından falan ne zaman anlıcak.Ama karar verdim ağzımı açmıcam naparlarsa yapsınlar bana.ne faydası varki onları savunuyo kötü ben oluyorum.Maaşı yetmiyo kredi ödüyoruz.Ben veriyorum ona harçlık(çalışıyorum)veriyorum evi geçindiriyorum.Ama nankör bu benim kocam.Yinede eltimi tutuyo.Neden sizce?(eltim çalışmıyo ve ev işlerinde falan kayınvalideme yardım etmek zorunda.bu da ağırına gidiyo benim işni yapmam.)

bence eltini tutmuyordur dedikodu yapmayı sevmiyor olabilir, senin kime karşı olursa olsun negatif düşüncelerinden hoşlanmıyor olabilir, yani eltini tutmakla alakası yoktur belki. Bazı erkekler bu tarzdır çünkü...
hem eşin onun sahtekar olduğunu görse ne görmese ne, kardeşinin onla yarıştığını fark etse ne etmesene ne, bu konularla ilgilenmiyosa bence sende bahsedip durma
ayrıca hayat müşterek hayat ikinizin, ben ona harçlık veriyorum nankör demen hoş mu

inan normal bir durumu söylediğin halde kendi gözüyle görmediği için çoğu kez "şikayetçi hatta kıskanıyor da ondan söylüyor"durumuna düşersin eşinin gözünde..
bekle sabırla illa ki dengesizliklerini eşinin gördüğü bir zamanda da yapar..ben söylediğimde pek inanmıyordu sanki..ama zamanla eşim anladı onun ne olduğunu...şimdi" istediği oldu 2 kardeşi ayırdı" diye kızıyor ..ne zamandır diyorum çocuklarını görmeye evlerine gidelim diye..bebekken gittik ya diye kızıyor istemiyor.diyorum onlar 2 kere de elbise alıp geldiler nie altında kalayım gidelim elbisemizle lafını etmesin..ama gitmem diyor!!
sen de sabret elbet eşin anlar ne olduğunu onun!

çok oynuyo ama.kayınvalidemin yanında falan bana yardım etmek istiyomuş gibi davranıyo.kendini iyi gösteriyo yani.hiç sevmediğim şeyler bunlar.

bence eltini tutmuyordur dedikodu yapmayı sevmiyor olabilir, senin kime karşı olursa olsun negatif düşüncelerinden hoşlanmıyor olabilir, yani eltini tutmakla alakası yoktur belki. Bazı erkekler bu tarzdır çünkü...
hem eşin onun sahtekar olduğunu görse ne görmese ne, kardeşinin onla yarıştığını fark etse ne etmesene ne, bu konularla ilgilenmiyosa bence sende bahsedip durma
ayrıca hayat müşterek hayat ikinizin, ben ona harçlık veriyorum nankör demen hoş mu

hayat müşterekse benim yanımda olsun onların değil.sinirimi bozdu ya.nankör tabi.

Bence artık şikayet etme ama kabullenmede.Sadece sessiz kal.Eleştirme,tepki verme.Hatta mecbur kalmadıkça eltinle konuşma bile.Sen eltinle normal iletişim kurmayınca dahada çirkinleşebilir.Böylece kendi yüzünü sen sürekli şikayet etmediğin içinde daha çabuk ortaya çıkarmış olur diye düşünüyorum

hayat müşterekse benim yanımda olsun onların değil.sinirimi bozdu ya.nankör tabi.

Parası neyse veririm yanıma alırım diyosun yani?

Boşyere evinin huzurunu bozuyorsun. Nefret ettiğin eltin de sen kocanla çekişirken, kocasıyla karşılıklı çay keyfi yapıyodur, ev hanımı ya, kayınvalideye yardım etmek zorunda ya napsın ancak cay icecek vakit bulabiliyodur(?)

hayatım hiç kafana takma şikayette etme yoksa sen kötü olursun onlar mağdur
ben olsam yok sayardım birine verilecek en büyük ceza onu yok saymaktır
bırak kendi fesatlıklarında kendi boğulsun yeri geldiğince uslubunca cevabını verirsin olur biter

Diğer konularınızı hatırladım ve biraz baktım da.
Sürekli eltinizden kayıvalidenizden şikayet ediyorsunuz. henüz yeni evlisiniz. Böyle davrandığınız için size tepkili olamazlar mı. Biraz daha uyumlu olmaya çalışsanız daha rahat etmez misiniz

bence esınle bu konuyu konusmalısın hersey konusularak halldedılebılır yaptıgı yanlıs esler her yerde bır butun olmalı hele de böyle aıle ıcınde baskalarına karsı bırbırlerının arkasında olmalı:63:

serapps benim huyumda söyle, kiminle problemim varsa bu hayatta birebir konusurum, yani kimseye yakinmayi sevmem, cünkü hic bir faydasi olmaz.
O insana derdimi söylerim ve gözlerinin icine bakarim. Sonra anlarimki aslinda düsündügüm gibi degilmis veya ben hakliymisim karsi taraf yanlis anlamis ama konusunca problemi cözünce cok rahatliyorum ve karsi tarafda artik hareketlerine ve sözlerine dikkat etmeye basliyor.
Yoksa cok kafama takarim o problemi cözmediysem eger.
Bence sende öyle yap, cok güzel oluyor.

çok oynuyo ama.kayınvalidemin yanında falan bana yardım etmek istiyomuş gibi davranıyo.kendini iyi gösteriyo yani.hiç sevmediğim şeyler bunlar.

bence biraz sabret oynuyorsa eninde sonunda dayanamaz gerçek yüzünü gösterir zaten...

birde sen söyledikçe karşı taraf savunmaya geçecektir, bırak herkes kendi görsün onun gerçek yüzünü...

herkesi olduğu gibi kabul et boşverrr bırak sen değil ki o kıskanıyor sizi bırak egolarını tatmin etsin ne olacak ki

sen umursamaz davrandıkça o daha da sinir olacaktır.... bak mutlaka dene güzel taktik çoook işe yarıyor söyleyeyimm

sürekli şikayet eden başkalarını eleştiren insanlar tepki alırlar..

bırak herkes onun gerçek yüzünü kendileri görsün sen ses çıkarma

eğer birgün eşin sana derse yengem bizi kıskanıyor diye ben sanademiştim zamanında dersin olur biter...

Son düzenleme:
evet konutam bana gore. benım esımde eltımın dolaylı olarak degıl bırebır yaptıgı seylerı bıle gormemezlıkten gelıyordu. cok sonra anladımkı aslında ben sıkayette bulundukca savunmaya gecmesı onalrı cok sevdıgı yada benı suzlu gordugu ıcın degıl tamamıyle ınsan fıtratı geregı yapıyormus.
sen eksık ve kusurlardan bahsettıkce o sana asla evet hayatım aslında boyle bı kız bosver sen demeyecek. sen soylendıkce o sana oyle olmadıgını gostermek ıcın savunacak. sankı senınle aynı fıkırde konusunca senın yanında onalrın arkasından kuyu kazıyormus gıbı hıssetmemek ıcın yapıyor emın ol.ben son zamanlarda esıme kısılerı sıkayet etmektense kım sınırımı bozuyorsa onunla yuzyuze gelmeyı tercıh edıyorum. esımı araya sokmaya huzurumu bozmaya hıc gerek yok. eltım mı sınırımı bozdu gorusmuyorum artık. kayınvalıdemmı sınırımı bozdu ya soguk konusuyorum yada bır sure gıtmıyorum. esım eger gıdelım dersede bahaneler uyduruyorum kafasını baska seylerle mesgul edıyorum. asla esıne durut olmak adına hıssettıgın seylerı soyleme . bıraz o parcaları bırlestırsın. boylelıkle keyfıne bak . ben bazen yapıyorum bazen yapamıyorum bu da senın ne kadar sabırlı oldugunla alakalı.

Eşim neden eltimi savunuyo abisinden mi çekiniyo.ama aramızda konuşuyoruz onlar duymuyo ki benim eleştirilerimi.buna rağmen eltimin hatalarını saçmalıklarını kabul etmiyo bana sen senaryo yazıyosun diyo.Bu yüzden kavga ettim eşimle bana sahip çıkmıyosun hak vermiyosun.ne zaman görücek eşim o kadının sahtekar olduğunu.Eltimin Beni kıskandığını ve kendi kardeşinin de onunla yarıştığını maaş açısından falan ne zaman anlıcak.Ama karar verdim ağzımı açmıcam naparlarsa yapsınlar bana.ne faydası varki onları savunuyo kötü ben oluyorum.Maaşı yetmiyo kredi ödüyoruz.Ben veriyorum ona harçlık(çalışıyorum)veriyorum evi geçindiriyorum.Ama nankör bu benim kocam.Yinede eltimi tutuyo.Neden sizce?(eltim çalışmıyo ve ev işlerinde falan kayınvalideme yardım etmek zorunda.bu da ağırına gidiyo benim işni yapmam.)

inanır mısın bir an düşündüm acaba bu konuyu ben mi açtım diye :) o kadar uyuyor ki anlattıkların bire bir yani...

eşimin abisi de meslek ve maaş yönünden sürekli eşimle kıyaslar kendini... eltim ev hanımı ben eğitimciyim... ilk geldiğimden beri kendini benimle kıyaslar... kendi maharetlerini övünürcesine sunar ve sürekli pohpohlanma bekler... ama ben aynı şekilde bir şeyde başarılı olsam sus pus kesilir ses tonu değişir... eşimin ve kayınvalidemin yanında bana o kadar iyi davranır ki sanırsın melek... ama onlar yoksa benimle konuşmaya tenezzül bile etmez... eşim evlenmeden önce 7 yıl birlikte yaşamış eltimle aynı evde... o yüzden onun çok büyük iyiliklerini görmüş anlatır durur hep.. tabi bu arada benim zeki kocam aldığı maaşının nerdeyse tamamına yakınını abisine vermiş çok uzun bir süre onlar ev alsın diye... kendinin dikili bir ağacı bile yokken üstelik... şu anda biz kiradayız onlar evlerindeler... eminim biz ev almaya kalksak aynı fedakarlığı gösterirler :37:

her neyse senin konunu meşgul etmeyeyim canım... şu ana kadar bana yaptığı çok şey var eltimin... ben de ilk başlarda eşime anlatırdım şöyle dedi böyle yaptı diye ve çok tartışmışızdır bu yüzden çünkü eşim hep şey der "ne senin ailem hakkında konuşmana izin veririm ne de ailemin senin hakkında konuşmasına" sonradan ben de bıraktım kendi görsün dedim ve artık öyle bir durumda kendisi direk görüyor her ne kadar bana anlatmasa da samimiyetlerinin azaldığını görüyorum ve artık eskisi gibi o da görüşmek istemiyor onlarla... bu da onların açısından eşimin bana daha çok yakınlaşması onlardan uzaklaşması demek oluyor... bu da bana yeter zaten :)

Back
X