• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi

ayla2025

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2024
7
0
1
35
Merhaba arkadaşlar ben 13 senelikk evliyim yurtdışında yaşıyorum eşimle ailesi Türkiye de daha önceden eşimin ailesi sürekli maddi yardım beklediği için agız atisması yaşadık artık sabredememiştim şimdi dede ara ara isteselerde para çok nadir yolluyoruz buseferde kurban yaklaşıyor eşimde bende çalışıyoruz eve çıkmak istiyoruz oyüzden birikim yapmamız lazım bayaga bi ikimizde kurbanı afrıkaya yollıycaz eşimin ailesi busene koyun keseceğiz diye eşime duyurmuş hersene inek keserler normalde bende dedim olsun benim ailemde koyun kesecek aradan zaman geçti eşim dün annemlere kurban için harçlık yollayakmı dedi bende para yollanacagı için öff yinemi sıkıldım artık dedim sürekli herseyi bizden bekliyorlar dedim eşimde onlar istemedi busene büyük baş kesemiyorlar benim icimden geldi ama artık yollamam gönlün yok bu kurban dedi sizce ben haksız mıyım özel günler de arada hediye alırız bazen harçlık yollarız bizimde birikim yapmamız gerekiyor dedim ailen sana duyuru yapıyor torunlarına falan Karşı hic cömert deyiller herseyi bizden bekliyor lar esimede naparsan yap bana sorma ozaman dedim oda sen aılene dogum günlerınde hedıye alıyor bisey dıyormuyum diyor ama ailemde bizi utandırıyor sürekli çocuklara harçlık hediye veriyor bende ufak ta olsa bisey yapmak istiyorum hem isim için hem para için kavga yaptık artık katlanamıyorum sürekli ailesi çıkıyor napcam lazım sizce

Esinizden nasil dengeyi kurmasini istiyorsaniz kendiniz de kurmaya gayret edin. Zirt pirt para yollamayin. Ama kurban icin imkanlari yetmiyorsa afrikaya yollamak yerine kendi cevrenize yollayin. Gecen kurban fiyatlarina baktik, yurtdisina yollasam Türkiyeden daha ucuz 🤷🏻‍♀️ yerinizde olsam kurban icin ses etmezdim. Ha su da var: yurtdisindayim, sahsen Türkiyedeki ailemden bir cömertlik beklemem, cünkü onlarin ekonomik durumlari bizimkinden zor.

Konudan bağımsız Afrika'ya kurban diye para verdiğiniz organizasyon şirketlerinin Afrika'da kurban kestiğine gerçekten inanıyor musunuz? Bana kalırsa sadece kendinizi kandırıyorsunuz, hiç durumumuz yok kesmeye diyerek bir şey yapmamak bile daha samimi bir davranış. Ayrıca kendi ülkesindeki insanlar açken, evlerine 1 sene boyunca et girmemiş aileler varken Afrika'ya kurban göndermeye çalışanlar bana çok samimiyetsiz geliyor. İslam önce en yakınınıza yardım edin diye öğütler

Kurbanı dillendirmeyin kurban telef olur derler.

Eşiniz abartıyorsa sizi zor durumda bırakıyorsa , para göndermemesi hakkında karşınıza alır konuşursunuz neye gonderdıgını dillendirmeden .

sizde eşinizde ailelerinize karşı maddi verirken birbirinizi kırmayacak şekilde davranın. öbür türlü durumunuz müsaitse eşiniz maaşınızı elinizden alıp sizi ezmiyorsa ve aileleriniz (iki taraf içinde geçerli) zordaysa nadir yapılan yardımları önemsemeyin

Konudan bağımsız Afrika'ya kurban diye para verdiğiniz organizasyon şirketlerinin Afrika'da kurban kestiğine gerçekten inanıyor musunuz? Bana kalırsa sadece kendinizi kandırıyorsunuz, hiç durumumuz yok kesmeye diyerek bir şey yapmamak bile daha samimi bir davranış. Ayrıca kendi ülkesindeki insanlar açken, evlerine 1 sene boyunca et girmemiş aileler varken Afrika'ya kurban göndermeye çalışanlar bana çok samimiyetsiz geliyor. İslam önce en yakınınıza yardım edin diye öğütler
Türkiye'dekiler Afrika'dakilerden aç mı sizce. En yakınlarına yardım edecek ne var zaten kurban kesiyorlarmış.

Türkiye'dekiler Afrika'dakilerden aç mı sizce. En yakınlarına yardım edecek ne var zaten kurban kesiyorlarmış.

Türkiye'de bırakın eti bir pide bile alamayan insanlar var. Siz bu insanları görmezden gelmeyi seçiyorsunuz diye yok olmuyorlar. En yakınından kasıt da kendi insanları, akrabaları değil. Bunu bile farklı anlamışsınız

Yaşadığın ülkede kurban fiyatları pahalı gelip ucuz diye başka ülkeye gönderiyorsan o zaman kurban kesecek şartlara sahip olmuş mu oluyorsun
Burda atıyorum küçük baş 15 iken afrikaya 5 gönderince kurban mı kesilmiş oluyor

Başkasının gönderdiği parayla alırsan bu çoluk çocuk akraba farketmez o zaman kurban kesilmiş oluyor mu bilmiyorum bunları o yüzden soruyorum

Ülkemizde bir sürü ihtiyaç sahibi varken nereye giittiği belli olmayan paralar…

13 yıllık evlilikte eşle yok ailen şunu aldı yok doğum günü hediyesi şu bu muhabbeti artık çok ucuz geliyor

Ya pozitif fakirliği en iyi bilenlerden birisin. Yapma Allah aşkına. Kırmızı et yiyemeyen çocuklar dolu bu ülkede. Kendi çocuklarımız et yiyemezken Afrika’ya göndermeyi mi savunuyorsunuz?
Hoş artık Türkiye’de kesenlerde derim dondurucu stoklamak için kesiyor. Gerçekten fakire ulaşmak için uğraşan yok

Afrika muhabbetine neden herkes tepkili anlamıyorum. Konu sahibinin niyeti birikim olduğundan kurbanı ucuza getirmeye çalışıyor anlaşılan, bence bu düşünce yanlış. Ancak kurban kesmek isteyip de yurt içine parası yetmeyen yurt dışında kesebilir bunun neresi yanlış ki? Bizimkiler yemiyorsa Afrikadaki çocuklar da yemesin gibi bir şey bu. Ha güvenmiyorum oraya gittiğine diyorsanız orası ayrı. Ama direkt buraya yetmiyorsa hiç kesme mantığını anlamıyorum.

Merhaba arkadaşlar ben 13 senelikk evliyim yurtdışında yaşıyorum eşimle ailesi Türkiye de daha önceden eşimin ailesi sürekli maddi yardım beklediği için agız atisması yaşadık artık sabredememiştim şimdi dede ara ara isteselerde para çok nadir yolluyoruz buseferde kurban yaklaşıyor eşimde bende çalışıyoruz eve çıkmak istiyoruz oyüzden birikim yapmamız lazım bayaga bi ikimizde kurbanı afrıkaya yollıycaz eşimin ailesi busene koyun keseceğiz diye eşime duyurmuş hersene inek keserler normalde bende dedim olsun benim ailemde koyun kesecek aradan zaman geçti eşim dün annemlere kurban için harçlık yollayakmı dedi bende para yollanacagı için öff yinemi sıkıldım artık dedim sürekli herseyi bizden bekliyorlar dedim eşimde onlar istemedi busene büyük baş kesemiyorlar benim icimden geldi ama artık yollamam gönlün yok bu kurban dedi sizce ben haksız mıyım özel günler de arada hediye alırız bazen harçlık yollarız bizimde birikim yapmamız gerekiyor dedim ailen sana duyuru yapıyor torunlarına falan Karşı hic cömert deyiller herseyi bizden bekliyor lar esimede naparsan yap bana sorma ozaman dedim oda sen aılene dogum günlerınde hedıye alıyor bisey dıyormuyum diyor ama ailemde bizi utandırıyor sürekli çocuklara harçlık hediye veriyor bende ufak ta olsa bisey yapmak istiyorum hem isim için hem para için kavga yaptık artık katlanamıyorum sürekli ailesi çıkıyor napcam lazım sizce
Biz de sizin gibi yurtdışında yaşıyoruz, eşimin ailesi Türkiye'de yaşıyor. Sizi çok iyi anlıyorum ve abarttığınızı düşünmüyorum. Türkiye'de yaşayan erkek aileleri sürekli bir para beklentisi içerisindeler, hiç düşünmezler oğlum gelinim onlarda ev oldular, geçimleri var diye. Benim kayınvalidemlerin durumları iyi, kendilerini geçindiriyorlar, yiyip içip geziyorlar bir şeyden kısmazlar. Biz de kendi yağımızda kavruluyoruz ama her fırsatta bir şeyleri bize ödetmek istiyorlar. Bütçeleri koyun kesmek için uygunsa onu yapsınlar, ha hiç durumları yoksa o zaman Afrika yerine onlara göndermeniz daha uygun olur.

Maddi gücün varsa kurban kesersin. Başkasından isteyerek değil. Ne kadarına yetiyorsa o kadar kessinler.

Ben afrikaya kurban göndermeye takıldım. Çevrenizde o kadar aç açıkta insan varken, her gün televizyonda izliyoruz, evine uzun süredir et girmemiş insanlar varken taaa afrikaya göndermek neden?

Herkes Afrika da kurban kesmenize takmış ama burda asıl sorun ailenin zırt pırt para istemesi. Kurban kesmek içinde oğlunun yumuşak tarafına oynayıp küçük baş kesicez diye acındırmazsın. Bu Allah’a yapılan bir ibadet kendi imkanın yoksa kesmezsin imkanın ne el veriyorsa onu kesersin illa büyükbaş kesilecek diye bir kural yok. Aileler neden oğullarının ayrı bir birey ayrı bir aile olduğunu kabul etmiyorlar anlamıyorum. Aileye harçlık vermek nedir ya benim evladım böyle bişey yapsa çok kırılırım benim vermem lazım neden ondan bekliyim. Hediye alınır o ayrı para vermek çok onur kırıcı bence. Eşinizin hediye konusunda size laf söylemesi de ayrıca kötü daha önceki verdiği harçlıkları söyleyin sizde. Allah bilir aldığınız hediye miktarı ile verilen harçlık tutarları arasında çok fark vardır ama onları görmezler.

Çok haklısınız. Kurban işinde gönülsüz para zaten olmaz. Bir de kesiyorlar mı kesiyorlar. Küçükbaş bile kesemeyen insanlar var. Güçleri neye yetiyorsa onu kesecekler zaten. Diğer türlü olsa sadece büyükbaş emredilirdi.

Doğumgününde hediye alıyorsanız çıkarın çocukların hediyelerini. Bunu anneannesi aldı bunu anneannesi aldı bunu anneannesi aldı. Hadi yavrum şimdi de sen babaannenin aldıklarını getir göster babana deyin

Back
X