- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
- 398
Söyler misiniz ben ne yapayimm ??
Kardeşlerin arasını açmayın
Gayet normal bi durum abartmışsınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende de aynı sülük tip kayın var seni çok iyi anlıyorum kardeşne 500 tl, ne 1500 tl istediği aldığı paranın haddi hesabı yok. İnsan kullanıldığını hissediyor, enayi gibi sürekli karşı tarafın ihtiyacı olmadığı halde tek taraflı iyilik yapmak mı kardeş sevgisi? Ben seni çok iyi anladım, konu tek seferlik yardımlar değil. Sesini çıkarmaya devam et, ne demek gerekirse ben aç yatarım kardeşim iyi olsun ya? Senin o kocan önce hayat arkadaşı ne demek onu bi öğrensin. Çalışsan da çalışmasan da o evin bir bireyisin, o adamın arkasını önünü sen topluyosun, aynı yastığa sen baş koyuyosun, sıkıntısını sen çekiyosun. Elbette bütçeye de karışacaksın. Eşinin gözü açılır mı bilemem ama sen sakın susma. Umarım gönlüne göre de bir iş bulursun.
Sizene onlar abi kardeş kim kimi terk ediyorsa eder sizin girmemeniz gereken bir durum..
Ayrıca daha nişanlılıkta pasta için seni arıyormuş ya mesela o zamanlar ki tavrınızıda merak ettim doğrusu..hesabı oturup sen yapıyorsan olur tabi senin başın agrır..eşinin fatura mutfak şu bu masraf diye bir hesap kitap derdi yoksa harcadığı parayı ayrı bir takmayabilir..birde evet benim daha değişik olduğum kesin ve kesin ve Allah’a şükür sizin gibi değilim. Yine Allah’ıma binlerce binlerce kez şükürler olsun eşimde ailelerimizde sizin gibi değil benim için bu çok irrite edici bir durum..konu açtın yorum yaptım benim gibi düşünmek zorunda değilsin. Burda iki yorumumdan sonra karakterin kişiliğin değişmeyecek neticede.
Ben anladım seni.Ama diyebileceğim tek şey sakın aralarına girme olur.Kardeş onlar et tırnak yani.Ağzına geleni saysan da yapacak zaten.Kendini yıpratırsın başka işe yaramaz itirazın.
Bir de lütfen çocuk yapıp boşanıcam düşüncesinden koşarak uzaklaş.Bu çok bencilce.
Benim esimde beni hiç dinlemiyordu hep onlara inanırdı hep tartisirdik onlar için
Bı gün annem dediki sen niye gitmemek için tartisiyorsun ki git ye içi ne güzel onlar kullanıldığını anladığında zaten ısrarcı olmaz bı güzel kullandım aynı onların yaptığı gibi ye iç gel bulaşığı filanda ellemezdim
Abisine borç verir almazdı çocukların ufak tefek ihtiyacını görür geri almazdı eşim hep tartisirdik bu yüzden
Gel zaman git zaman ben müdahale etmemeye başladım .abisi başkasına yaptıklarını anlattıkça o kendini gördü abisinin anlattığı kişilerde
Kullanıldığının farkına vardığında hiç bakkkk gördün mü ben sana demiştim demedim
10 yıllık evliliğin 2 yılı onların sömürgesi altında geçti. şimdi o konuda ipler bende sayılır çünkü çocuklarını da rızkı olduğu için kazandığı paradan diyorum bizim hakkınızı bize sormadan kimseye yediremezsi n
Çok yaşa katılıyorum bu tiplere böyle yapacaksın benim eşiminde kuzenleri ıphone istiyorlar hergün mesaj cekiyorlar bende ev aldıracam böyle olmayacak bizleri merkez bankası görüyorlar
Kardeş de biryere kadar. Her ailede çıkıyor böyle yiyici bir tip, bütün aileyi yiyip kenara çekiliyor. Anne-babalarimizda da şahit olmuşuzdur.
Benim kaynıma da evlendiğimiz zaman ay çok fakirler modunda yaklasiliyordu. Hatta onun garanti işi yok diye kayinbabam bütün parasıyla ona ev almış. Şimdi bakıyorum en lüks restorantlarda yemekler, en pahalı içkiler, bir giydiğini bir daha giymemeler... ben çift maaş o kadar lüks hayatım yok. Eşim 500 lira değil 50 lira bile verse helal etmem, sorun çıkarırım. Ben de vereyim o zaman kardeşlerime, aileme. Bu ev nasıl geçinecek?
Sonuna kadar okudum gerçekten 500 tl içinmiş bu kadar kin
Eşiniz o parayı bekarken vermiş. Evlendikten sonra sizin sıkıntı çekmenizin nedeni o 500 tl olamaz.
Ben de eşinin çocuğunun rızkını ailesine yedirenlere sinir olurum da sizinki gerçekten lafı yapılacak bir para değil.
Ben arada aldiklarini bilmiyordum. Bunu ilk bastan daha acik belirtebilirdin. Sanirim esinle kizmadan kirmadan konusmalisin.söyiliyim..ben çok çalışmak istememe rağmen 1 senedir evdeyim iş bulamıyorum..üniversite mezunuyumm..eşim uzak yere de göndermiyor..ve haliyle bu durumda daha da zorlaşıyor...kardeşlerime şu an zaten bşy yapmıyorum..
işte aynen öyle...helal olsun tam anlamışsınız...biz nişanlıyken bile böyleydi...o evliydi ve bir pasta alacak parası yoktu..babalarının d.günüydü sen al param yok diyip telefon ederdi..
ahhh keşke sizin dedğiniz kadar kolay olsaydı bi iş bulup çalışmak..1 senedir çalışmayı bekliyorum..
kardeş sevgisini sonuna kadar tattım..hala da tadıyorum ok şükür..bence siz abinize ve abinizin eşine çok iyi bakın..çünkü bulamazsınız öyle bir gelin..belki o da size içteniçe söylenıyordur ki belki değil kesin...bu arada iyiymiş ya siz yiyp için abiniz ve eşi ödesin..ohhh
kardeş sevgim çok şükür zirvede..tabiki benim düğünüm önemli..parrası olamyan çocuk da yapmasın...2 yıllık evliyim ve sırf maddi durumum kötü diye çocuk yapmıyorum..ayrıca size ne demkki seviyorum gösterişi..
bir kez bu kadar büyük bi meblağ oldu..ama ara sıra yine ufak tefek oluyordu..benim için sıkıntı çeken için büyük bi meblğ..emin olun kaynım abisi için abisinin yaptıklarını yapmaz..
az öncede yazdım yine de yazıyorum...vıdı vıdı yaparım çünkü 1 senedir iş istiyorum bulamıyorum..ve geçinmek için kuruşlarla hesap yaparım...ben bu durumda vıdı vıdı da yaparım fazlasını da yaparım..
sizin daha değişik olduğunuz kesin..ben de ütçeme göre davranırım arkadaşım...ama ben tek kişi çalışıp kuruşlarla hesap yaparken ve onlar iki kişi çalışırken yine onlara eşim harcama yaparsa tamam ben değiişik olurum sıkıntı yok....eşi herkes bulur...ama hibir kadın sıkıntı çekmek için evlenmiyor..ben eşimi bu haliyle kabul ederken o hala eş isterse buyrun derim..ve emin olun ben eşimi terketmem de kardeşi terkeder
nişanlıydık..ayrıca davul zurna tutamadı bana....500 tl yi bebeğin beşiği iççin vermişti..simdi demeyin bana Allah aşkına...davul zurna mı önemli bebek mi...yapmasaydı o zaman...bakın ben 2 yıllık evliyim yapamadım çocuk falan..kimse bana da aman sizin de çocuğunuz olsun biz yardım ederiz demedi..
şu yorumları hayretle okuyorum
çok mu sevgisiz büyüdünüz acaba siz?
eş'im istemiyor diye çalışmamak kolay
bu 500 tl için kopardığınız kıyameti keşke çalışmak için de koparsaydınız da keşke siz de kardeşlerinizin bebeklerine yardımlarda bulunsaydınız
eşinizi burada resmen sizin rızkınızı yediren biri gibi gösterdiniz, nişanlılıkta verilen 500 TL için! neymiş davul zurnaymış
haa bir de "sen alsaydın" demiş, pardon
Kayın ve elti nasıl tipler bilmiyorum ayrıntılı değil konu. Belki cidden yiyici tiplerdir.. Konu sahibinde bir şeyler birikmiş belli. Davul zurna 500 tl vs değil bence konu. Bezmiş artık, bıkmış. Eşinin sürekli kardeşine yardım etmesine değil kendini enayi yerine koydurmasına kızıyor belli ki.
Zor durumda kalan kardeşe yardım edilir tabi ki ama har vurup harman savuran ve bunu ritüel haline getiren kardeşime de bi "Hop ne oluyoruz" derim yani.. Yoksa adam hazıra alışacak. Armut piş ağzıma düş olayı insanı bir süre sonra tembelleştirir.
Bizler çocuklarımız bir zorlukla karşılaştığında onun yerine o zorluğu mu hallederiz, yoksa o zorluğu nasıl aşacağına dair ona yol gösterip cesaret mi veririz.. Küçük kardeşler de kaç yaşına gelirse gelsin evlat gibidir bilirsiniz.. İyilik yapayım derken ona zarar vermek de var işin ucunda.
Yahu niye siz çocuk yapacaksınız diye size yardım etsinler? Beşik için verilen 500 tl ile sizin söylediğiniz çok farklı. Ben yeğenimin park yatağını ve pusetini aldım. Bu benim kardeşime para yedirdiğim anlamına mı geliyor? Bir de gerçekten davul zurna ile bebeği mi kıyasladınız yanlış mı anladım?
Ben abartılacak birşey göremedim tutup tüm evin parasını vermiyor ya Allah aşkına alt tarafı yiğeni için alışveriş için 500 tl vermiş bir de davul zurna tutmak istemiş o zamanlar ki onu da yapamamış zaten yani para vermemiş eee alamadığı birşeyi sizin almanız jesttir insanlıktır ben bu gibi hesaplar yapılmasına karşıyım ben olsam para varsa alırdım ne var yanii sürekli değil yaa. Sizi zor duruma da sokmuyor kardeşler arasında böyle yardımlaşmalar olur yani.
Anladığım kadarı ile sizin için maddiyat çok önemli.Ben diyorumki kardesine 500 ₺ verip sonra bana param yoktu davul zurna tutamadim dediginine uzuluyorum..bu arada karsi taraf kari-koca parasi olsa da alir parayi..cunku erkek kardesi sömürmeyi seviyor..evlenmis hala bedava paraya bakiyor..
Evet kardesler arasinda yardimlasma olur..ama bugun yarin benim cocugum oldugunda ayni yardimlasmayi göremeyiz eminim..hatta kiytirik bi hediyeyle bile gelebilir..zaten eger oyle gelirse tamamen keserim iliskiyi
bazi erkekler cok asiri aileci kardeslerine cok duskundur gerekirse canlarini verirler sizin este bu tiplerden.benim esimde duskundur param yok desin kardesi cebinde ne varsa cikarir verir kardesler arasinda boyledir bu ask falan deil oyle adlandirmayin bence bunun icin neden caninizi sikiyorsunuz kendinizle kiyasliyorsunuzki onlarin iliskisini ben hic karismam ayrica esiniz yapiyor diye onlarda yapicak diye birsey yok bazen karsiliksiz oluyorEvet kizlar eşin erkek kardesine düşkün..ben bu konuyu apacik kimseyle paylasamiyorum bile..siZlerden de akıl istiyorum..
Ben nisanliyken kaynimin cocugu olucak maddi sıkıntilari varmis birazda..eşim o zaman 500₺ vermiş kaynima..ve daha sonra benim dugunum olucak dugun gunu bana dediki davul zurna tutamadim param yoktu..ve bunun gibi birkac olay..
Az önce de ev gormeye giderken misafirlige hediye aliyorduk eltimle..eltim istedigini bulamadi almadi..esimle eve geldik konusuyoruz bana diyorki sen alsaydin..bu arada eltimin ve kaynimin calistigini bizimde sadce esimin calistigini ve maddi sikintida oldugumuzu soyliyim..
Bunu ona soyledigimde ben gerekirse ac yatarim kardesim yatmasin diyor..peki kaynimmi ?? Son derece kendini dusunen uyanik benclin teki
Ben diyorumki kardesine 500 ₺ verip sonra bana param yoktu davul zurna tutamadim dediginine uzuluyorum..bu arada karsi taraf kari-koca parasi olsa da alir parayi..cunku erkek kardesi sömürmeyi seviyor..evlenmis hala bedava paraya bakiyor..
Evet kardesler arasinda yardimlasma olur..ama bugun yarin benim cocugum oldugunda ayni yardimlasmayi göremeyiz eminim..hatta kiytirik bi hediyeyle bile gelebilir..zaten eger oyle gelirse tamamen keserim iliskiyi
Siz aşk gormemissiniz benim babam 100 bine yakın dağıtmıstir kardeşlerineEvet kizlar eşin erkek kardesine düşkün..ben bu konuyu apacik kimseyle paylasamiyorum bile..siZlerden de akıl istiyorum..
Ben nisanliyken kaynimin cocugu olucak maddi sıkıntilari varmis birazda..eşim o zaman 500₺ vermiş kaynima..ve daha sonra benim dugunum olucak dugun gunu bana dediki davul zurna tutamadim param yoktu..ve bunun gibi birkac olay..
Az önce de ev gormeye giderken misafirlige hediye aliyorduk eltimle..eltim istedigini bulamadi almadi..esimle eve geldik konusuyoruz bana diyorki sen alsaydin..bu arada eltimin ve kaynimin calistigini bizimde sadce esimin calistigini ve maddi sikintida oldugumuzu soyliyim..
Bunu ona soyledigimde ben gerekirse ac yatarim kardesim yatmasin diyor..peki kaynimmi ?? Son derece kendini dusunen uyanik benclin teki