• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ev islerine cok karisiyor....

aynı benim abim gibi
oda işten gelir direk mutfağa gider
tezgahı kontrol eder buzdolabını açar inceler
sonra diğer odalara gider ortalık derli toplu değilse başla söylenmeye
yemek gelir önüne başlar kusur bulmaya
şu şöyle olmuş bu böyle olmuş vıdı vıdı vıdı
gelinimiz çok sabırlı valla
artık alıştı gülüp geçiyor
diyorum nasıl dayanıyorsun bu duruma ilk zamanlar cok ağladı sızladı şidilerdede gülüp geçiyorum
onu öyle kabul ettim bazen ne dediğini duymuyorum diyor
o bu duruma böyle bir çözüm üretti

benim esimde yillardir karisir.O söyler ben dinlemem.Arada sirada elestirilerini dikkate alir yaparim sonra gene ayni.Bu böyle sürer gider.Ben surat asmayip,fazla sürdürmedikten sonra cok da kavga etmeyiz.bazen begenmiyorsan biletimi al giderim derim,o da gitmeye pek meraklisin der.amaaaan cokda takmayin.

aynı benim abim gibi
oda işten gelir direk mutfağa gider
tezgahı kontrol eder buzdolabını açar inceler
sonra diğer odalara gider ortalık derli toplu değilse başla söylenmeye
yemek gelir önüne başlar kusur bulmaya
şu şöyle olmuş bu böyle olmuş vıdı vıdı vıdı
gelinimiz çok sabırlı valla
artık alıştı gülüp geçiyor
diyorum nasıl dayanıyorsun bu duruma ilk zamanlar cok ağladı sızladı şidilerdede gülüp geçiyorum
onu öyle kabul ettim bazen ne dediğini duymuyorum diyor
o bu duruma böyle bir çözüm üretti

canim galiba abin titizliginden yapiyor ama bizde bu söz konusu degil esim daginiktir...yigidi öldür hakkini yeme demisler arada bi yapar ama daha cok dagitir...

hiç karışamaz değil o da evin bireyi illaki bi yerde bişi sölemeye hakkı vardır.yardım ettiği zaman işimize geliyosa eleştirisine de açık olmalıyız kanımca:26:
ama bi hanımdan daha iyi bilemez sanırım neyin nasıl olcağını.eşim de bazen karışır.mesela şöyle şöyle yap dediği olur.bakarım öyle daha iyi olcaksa tamam derim yanlışsam düzeltsin.ama dediği doğru değilse sölerim o da uzatmaz zaten...

Benimde eşim ilk evlendiğimiz sene çok karışırdı..şimdi pek karıstırmıyorum..deli oluyordum..diyordum benım babam karısmaz ..bayan işine sen nıye karsııyorsun dıye hep soylenırdım..diye diye 4 senede anca arındırdım..bazı seylerden..herseyden deıl tabı..hala sey der mesela..bu banyoda ne var nıye sureklı burayı temızlıyorsun..veya anca sen balkon yıka..gıbı sen karısma dıyorum..susuyor...

Benim eşimde temizliğe hiç karışmaz, 1 ay evi süpürmesem toz almasam farketmez bile çok umursamaz o konuda. Ama mutfakta yemek yaparken bunu önce koyman gerekmiyormuydu, bunu böyle yapmaman lazım yok o öyle soyulmaz, vs. demeye başladı yemeklerim öyle kötüde değildir herkes bayılır onun derdi annesi gibi yapmıyorum. En sonunda dedim ki adım hıdır elimden gelen budur istersen yemeyebilirsin tabiki seni niye zorliyim hayatım :66: Baktı aç kalacak şimdi her yemeğime ayrı methiyeler :60:

:1: gülüyorum çünkü benim eşimde böyle..
melek gibi adam canımdır herşeyim amaa tek kötü huyu bu..
ev hanımı gibi evin herşeyinden bilgisi vardır... söylerde..
ama şöyle bakalım olaya
evine karışmasa hiçbirşeyden bilgisi olmasa ne halin varsa gör der gibi olsa dahamı güzel iyi tarafını görmeye çalış canım yoksa düşünürsen kendine edersin...

haaa bu durumda napacaksına gelirsek;
ilk olarak eşin bir şeyleri demeden yapmaya başlaki o art diyetli yaklaşıyosa bu duruma onun gözünde iş bilmez biri olma diye..
bir zaman sonrasında sonrasında karşınca deki..
beni sinirlendirirsen yapmam sen yaparsın...
işime karışmıcaksın.
ha karışıyomusun ozaman yapmamada karışacaksın..
çamaşarıları beraber atacaz makineye beraber asacagız...
(bir keresinde makineden çıkan çamaşırlardan kendiminkileri astım onunkiler 2 gün makinede durdu baktı olacak gibi değil kalktı astı!!!) hatasınıda anladı..eleştirdiği için yaptım onu gömlekleri çürüsü umursamazdım...
Yani işin özü kafana takma.. sorun yapma huyu bu demekki.. değiştirmen zor ama şekle sokabilirsin...

Son düzenleme:
:1: gülüyorum çünkü benim eşimde böyle..
melek gibi adam canımdır herşeyim amaa tek kötü huyu bu..
ev hanımı gibi evin herşeyinden bilgisi vardır... söylerde..
ama şöyle bakalım olaya
evine karışmasa hiçbirşeyden bilgisi olmasa ne halin varsa gör der gibi olsa dahamı güzel iyi tarafını görmeye çalış canım yoksa düşünürsen kendine edersin...

haaa bu durumda napacaksına gelirsek;
ilk olarak eşin bir şeyleri demeden yapmaya başlaki o art diyetli yaklaşıyosa bu duruma onun gözünde iş bilmez biri olma diye..
bir zaman sonrasında sonrasında karşınca deki..
beni sinirlendirirsen yapmam sen yaparsın...
işime karışmıcaksın.
ha karışıyomusun ozaman yapmamada karışacaksın..
çamaşarıları beraber atacaz makineye beraber asacagız...
(bir keresinde makineden çıkan çamaşırlardan kendiminkileri astım onunkiler 2 gün makinede durdu baktı olacak gibi değil kalktı astı!!!) hatasınıda anladı..eleştirdiği için yaptım onu gömlekleri çürüsü umursamazdım...
Yani işin özü kafana takma.. sorun yapma huyu bu demekki.. değiştirmen zor ama şekle sokabilirsin...

cnm ben onun camasirini yapmasam sanirim daha cok inatlasir....bilmiyorum yani...

Benim eşimde herşeye karışır, evliliğimizin ilk aylarında çok tuhafıma gitmişti tepki gösterdim, artık o mu daha az karışır oldu ben mi ona alıştım bilemiyorum :1:

Kadının işlerine karışan erkeklerden nefret ediyorum.

Ara sıra fikir verilir,yanlış düzeltilir ama temizlik ve ev düzeni hakkında konuşturmam .

Zaten temizimdir titizimdir neyapacağımı bilirim.

Bence düzelmez,azalabilir ama tamimiyle karısmaktan vazgecmez.

cogu zamanda camasiri az attigima karisir...ama bazen mecbur kaliyorum...sonucta calisan bi bayanim ve yeri geliyor ortadan kalksin istiyorum daha az atiyorum...

tek değilsin canım benimde eşim çok karışır çamaşır asmama kadar bende çok sinrileniyorum sırf ev işleri yüzünden kavga ediyoruz zate başka sorunum yok ama bende tepkimi verince artık birşey söylemeden yanlış anlama ama şu neden böyle diye soruyor:)))

bizdede hep çamaşır biriktiriyorum diye sorun oldu iyi sen bilriisn elektrik ve suyu düşünmüyorum artık 2 tane bile çamaşır olsa yıkıyorum

Lal32 Sanki benim eşimi anlatmışsın.Bu yazdıklarını ben 22 senedir yaşıyorum.Aklına ne gelirse bilsin, bilmesin, başında sürekli dikiliyor,ben de içimden ya sabır çekiyorum.Yada hiç duymamış gibi sessiz kalıyorum. cevap versem gürültü kopacak, seni çok iyi anlıyorum.

babamda öyle..annemin canına okuyor bazen...gereksiz titizlikleriyle:( değişmemiş yani...belki biraz azalmıştır ama:(
benim eşim hiçç karışmaz:) çünkü çamaşırları o makineye atar:27:

ayyyyy bazen bizimki de karışır. söyleme tarzına bağlı olur genelde tepkim. o benim canımı yakarsa azarlarım, yakmazsa ayyy ne çok biliyon bee allah her şeyi kararlamış dayaratmış kadın olsan mazallah mahalleyi birbirine katacakmışsın der şaka yollu takılırım:)

ya ne deyım valla böyle gereksız yere can sıkıntısıda insanın ayrı canını sıkıyo Allah bu erkeklere akıl versın sen onu işine karısmıyosun o senın işine karısıyo ıyy iğrenclık dayanılmaz çünkü çok saçma ve ceyar arkadasımızn da dediği gibi ileri düzeyde iticilik..

hiç karışmaz canım eşim
hatta bazen azcık karışsın istiyorum "sence bunu mu alsam şunu mu" sorarım bi temzilik ürünü yada başka bişey hakkında "bana sorma kuzu yaa, hangisini alırsan al" der sinir olurum..
en sevmediğim de "ne yemek yapsam" soruma "ben anlamam" demesi
ama ne yaparsam yapayım bi güzel över her defasında :))
ütüm dağ gibi birikse bile, "yoruluyosun zaten işte boşver, sonra yaparsın" der ve o ütü bazen 1 hafta beklese de salonda hiç bişi demez..
karışmaya kalksa kıyametleri kopartırım o ayrı mevzu gerçi :1: sinir olurum ben, kaynana gibi davranmasına erkeklerin.. :26:

önce sorunu beynimizde bitirelim karışma demeyelim fikrini söylüyor diyelim.herkes fikrini söylemede özgür yapılıp yapılmayacağına tabiki işi yapan karar verir değil mi?
benimde eşim hemen hemen tüm konularda fikrini söyler ama ben pek kaale almam neden dediğinde canım öyle istiyor derim çok kızdırdığı zaman sessiz kalırım duymamış gibi yaparım o da işe yarar bırak söylesin fikrini açıklama yapma derim....

Back
X