Eşim eve girmiyor!..Kendim ettim kendim buldum

deryadeniz0606

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
55
1
16
Ankara
Eşim her akşam bir bahaneyle dışarı çıkıyor. Ama söyleyince çok sinirleniyor. Tavsiye bile isteyebilecek yüzüm yok biliyor musunuz kızlar çünkü böyle olduğunu bile bile evlendim. Böyle olmaz sandım. Babam çok karşı çıktı, bu çocuk gezmeye tozmaya meyilli dedi, beni vazgeçirmek istedi ama ben ısrar ettim.
Şimdi kimseye şikayet edecek yüzüm yok valla.Utanıyorum babamın dedikleri çıktığı için. Adam benim iyiliğimi istiyordu ama ben dinlemedim. Hoş dinlesem sanki etraf koca mı kaynıyordu. Zaten bir doğu kentinde yaşıyorum, ki Türkiye'nin genelinde biliyorsunuz genç kızlara diretilen bir evlenme baskısı var. Zaten pek çok kız bu yüzden layığı olmayan kişilerle evleniyor artık. Evlenince statü atlamış gibi oluyorsunuz toplumun gözünde. Bekarsanız da tüm suçlar sizin oluyor, 2 kişiyle gezseniz adınızın başına o.... diye bir sıfat koyuyorlar. Neyse toplumun bekar kadınlara yaptığı baskıları biliyorsunuz, hele boşanmış bir kadınsanız ölün daha iyi.
Bunları anlatacak kimsem de yok,iyi ki bu site var, sahiplerinden Allah razı olsun.
Az önce yine dışarı gitti kocam.Burada kar yağıyor, gidip arkadaşlarıyla kardanadam yapıyor, sanki benimle yapılmaz, öküz işte.
Ne anlıyor bu erkeklerle gezmekten anlamıyorum.
Burada belki kızlarla geziyordur diyenler olabilir, yok henüz onu yaşamadık ama böyle giderse tabiki sonumuz öyle olabilir, sonuçta çok gezen tavuk ayağında pislik getirir.
Kısacası kendim ettim kendim buldum gül gibi sararıp soldum:(
Ne olacak sonumuz bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bazen dıları çıkınca beddua ediyorum, elini ayağını falan kırıp geliyor. Yine beddua ettim bugün sonuçları sizinle paylaşırım:) çaresizlik böyle bir şey işte
genç kızlara tavsiyem,18'i geçince okul falan diyip mantıklı kısmetlerinizi geri çevirmeyin ve ailenizin onayladığı biriyle evlenin.

Eşim her akşam bir bahaneyle dışarı çıkıyor. Ama söyleyince çok sinirleniyor. Tavsiye bile isteyebilecek yüzüm yok biliyor musunuz kızlar çünkü böyle olduğunu bile bile evlendim. Böyle olmaz sandım. Babam çok karşı çıktı, bu çocuk gezmeye tozmaya meyilli dedi, beni vazgeçirmek istedi ama ben ısrar ettim.
Şimdi kimseye şikayet edecek yüzüm yok valla.Utanıyorum babamın dedikleri çıktığı için. Adam benim iyiliğimi istiyordu ama ben dinlemedim. Hoş dinlesem sanki etraf koca mı kaynıyordu. Zaten bir doğu kentinde yaşıyorum, ki Türkiye'nin genelinde biliyorsunuz genç kızlara diretilen bir evlenme baskısı var. Zaten pek çok kız bu yüzden layığı olmayan kişilerle evleniyor artık. Evlenince statü atlamış gibi oluyorsunuz toplumun gözünde. Bekarsanız da tüm suçlar sizin oluyor, 2 kişiyle gezseniz adınızın başına o.... diye bir sıfat koyuyorlar. Neyse toplumun bekar kadınlara yaptığı baskıları biliyorsunuz, hele boşanmış bir kadınsanız ölün daha iyi.
Bunları anlatacak kimsem de yok,iyi ki bu site var, sahiplerinden Allah razı olsun.
Az önce yine dışarı gitti kocam.Burada kar yağıyor, gidip arkadaşlarıyla kardanadam yapıyor, sanki benimle yapılmaz, öküz işte.
Burada belki kızlarla geziyordur diyenler olabilir, yok henüz onu yaşamadık ama böyle giderse tabiki sonumuz öyle olabilir, sonuçta çok gezen tavuk ayağında pislik getirir.
Ne olacak sonumuz bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Bazen dıları çıkınca beddua ediyorum, elini ayağını falan kırıp geliyor. Yine beddua ettim bugün sonuçları sizinle paylaşırım:) çaresizlik böyle bir şey işte
genç kızlara tavsiyem,18'i geçince okul falan diyip mantıklı kısmetlerinizi geri çevirmeyin ve ailenizin onayladığı biriyle evlenin.

önce şu önyargılı cümlelerden vazgeçin. siz de onaylıyor musunuz yoksa bu genellemeleri?
beddua etmeyin. hamilesiniz bir de, bedduanız fazlasıyla tutarsa en çok üzülen yine siz olursunuz. eşinize birşey olursa mutlu mu olacaksınız?

Son düzenleme:
Ben bu cümleleri bir bayanın kurabileceğine pek ihtimal veremiyorum nedense. İk kişi ile gezse o.. olur falan neler yazmışsınız böyle yorum yazasım bile gelmedi ama tutamadım kendimi. Birde beddua ediyorum kolunu bacağını kırıp geliyor bugünde ettim gelişmeleri yazarım demişsiniz cidden komik çok mu mutlu olacaksınız yani. Valla benim için bir kız 18 yaşında değil okulunu okuyup bitirince kendi ayakları üstünde durunca evlenmeli. Yazdıklarınız çok tuhafıma gitti neyse iyi akşamlar.

Diyecek bişey bulamıyorum..
Bunları onaylamadğınızı söylemişsiniz, ama hiçte öyle gözükmüyor yazdıklarınız beni çok rahatsız etti.
Kusura bakmayın ama adam evlendi diye her akşam sizinle evde mi oturacak tabiki makul ölcülerin altında tabiki arkadaşları ile görüşecek bu düşüncelerin etrafında siz evliliğin böyle olacagını tahmin etmeliydiniz :S
Ayrıca beddua etmeniz de hiç hoş değil. Ne olursa olsun o hayatınızı birleştirdiğiniz insan eve elini kırıp geldiğinde hiç canınız yanmıyor mu?
Yanmıyorsa problem gerçekten büyük

konuyu ne cıddı anlatmıssın ne espırılı anlatmıssınn. sende ne ıstedıgnı bılmıyorsun sanırsam..

eşe beddua edılırmı. onun ekmegını yıyorsun onun evınde kalıyorsun..basına bı ıs geldımı ne yapcaksın?

senı aldatmamıs bılmem napmamıs.tek sorun dısarı cıkmasıysa ne ala..buda sorunmu yani..sana olan gorevlerını yerıne getırmıyorsa neyse.

ama arkdlarıyla dısarı cıkıyor dıye bır dert edınmıssınz kendınıze kı bence bu bı dert degıl...ha tabı herseyın fazlası zarar ınsan ısterkı benımlede vakıt gecırsın ıster ama anlatım uslubunuz cok yanlıs..
esıne baskı yaparsan o senın ınadına daha cok cıkar.kendınız etmıssınz yanı yapcak bırsey yok...

baskı falan diyosun ama sana baskı falan yapan olmamış baban evlenme diye uğraşmış dinlememişsin, koca isteyen sensin son tavsiyende bunu gösteriyo okul mokul demeyin evlenin diyosun sen evlendinde noldu, ben 26 yaşında okulum bitip işe girince evlendim şikayetim yok

ben yandım diyorsunuz ama kızlarada yanması için tavsiyede bulunuyorsunuz,tuhaf bir durum. bende çok erken evlendim ama şimdiki aklım olsa çoçuk yaşta evlenmezdim.insan aklını başına işini eline almadan evlenmemeli ki sizin durumunuza düşmesin.hamilesiniz umarım eşiniz düzelir ve bebeğinizi huzurlu bir şekilde büyütürsünüz.

Evlenmeden once birazda mantikli dusunmek lazim benide cok seven biri oldu ama ickisi ve gece gezmeleri vardi ben sirf yasam tarzindan olayi biraktim onu ayrilali 10 yil oldu ve hakli ciktim bir kac ay once face.de konustuk hala ayni hic degismemis sabah 5 te 6 da disarda arkadaslariyla iciyomus bide bunu bana rahat rahat soyluyo yani iyki mantigimi dinlemisim keske sende babani dinleseydin gerci bu saatten sonra keskelerin bi faydasi yok konusarak halletmeye calisin bu durumu bence...

Ben mutlu degilim başkası da 18'inde evlenip mutsuz olsun diyorsun yani.

Garip :)

Ayrıca bir de hamilesin, madem her şeyin farkındasın neden hamile kaldın?

Çocugu da kendiniz büyüteceksiniz heralde...

Son düzenleme:

herşeyi anladım da şu son cümlede ki tavsiyeyi anlayamadım ben..siz evlenmişsiniz Allah mesut etsin ama evlilik okumaktan önce mi gelir? çok mu matah birşey sanki de böyle bir tavsiye veriyorsunu?

bu arada beddua etmeyin döner dolaşır sizi bulur.

her gece dışarı çıkılmaz senle ilgili bi sıkıntısı olabilir.. ya da şimdi sen hamilesin biraz abartıyo olabilirsin.. otur konuş problemi hallet..

bu arada mesleğini eline almış bi bayan evde kalmaz, koca için panik yapmaz.. evlenmeden önce paylaşsaydın sıkıntılarını burda doğru yolu bulurdun bence..

arkada$im 18 de evlenilirmii:53:
oha diycem yanii
okusunlar , meslek edinsinler kizlar, kocalarinin eline bakmasinlar , bigun olurda okuzle evlenirlerse çekmek zorunda kalmasinlar bassinlar tekmeyiii!!
okumu$un evde kalmi$i olmaz hem :)))
benide kendin gibi konu$turdun bak

kocani bilerek evlenmi$in ona diycek lafim yok
ölÜYÜM daha iyi diyorsun dul olacagina
ya bu deveyi gudecen ya bu deveyi gudecen o zaman arkada$im..

Back
X