Eşim evimizi kapatıyor

Trophy Wife

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2017
299
487
23
44
2 aylık evliyken boşanma sürecindeyiz henüz resmi adımlar atılmadı ama konuştuk. Oturduğumuz evin epey yüksek kirası ve yarıyıllık ödemiştik. Bu ay sonunda kalan yarısı ödenecek. 50.000 kadar bir tutar ve eşimin kafasıyla! işi de bıraktığımdan ödeme imkanım yok.
O avukatla görüşüp evi boşaltmayı teklif edecekmiş. Dolayısıyla ben de ortada kalıcam. Yasal olarak böyle bir şey yapmaya hakkı var mıdır? Ev sahibi ve avukatla anlaştı diyelim henüz boşanmadan kontratı iptal edip kendine başka ev tutma ve beni ortada bırakmanın bir bedeli olmalı sanki

Boşanma sebebinizi merak ettim ??

Erkekler hep kendilerini dusunuyorlar bu hayatta neden bosaniyorsunuz ki sizi gormemezlikten geliyor?

kocanızın kafasıyla nasıl işi bırakırsınız?

yasal olarak orası aile konutu olduğu için kira sözleşmesi kendi adına da olsa sizin rızanızı almaksızın kira sözleşmesini sonlandırma hakkı yok, hatta sizin kira sözleşmesini tapuya şerh ettirme imkanınız dahi var ama tabii, kira borcunun ödeniyor olması gerek, şu tabloda ödenmeyecek gibi duruyor. boşanma sürecinde evi tahliye etmesi ve sizi ortada bırakması tazminat talep etme hakkı verir size, ayrıca boşanma gerçekleşene kadar da geçiminizi sağlamak için tedbir nafakası isteyebilirsiniz.

Yani artık boşanıyorsunuz herkes kendi yoluna gidecek evi boşaltmak istemesi gayet normal

Boşanıyormuşsunuz, neden adam hala kira ödesin ki. Bir de empati yapın. Ben olsam boşanmak üzere olduğum adamın kirasını ödemem. Kontrat üzerime ise çekerim ev sahibine noterden ihtarnamemi olur biter.
Boşanmaya karar verdiyseniz bu tür şeyleri göğüsleyeceksiniz. Hem boşanıp hem de adam kirayı ödesin bana baksın deme hakkınız yok.
Kaldı ki daha 2 aylık evliymişsiniz. Hani çoluk çocuk olur anlarım da böylesini anlayamadım.

Bir laf var kadın kadının kurdudur. Boşanmaya karar verdiysem belli ki hayatımı tek başıma devam ettirecek gücüm de mevcut, şu anki sıkıntılı durumumun hukuki bir yaptırımı var mı niyetiyle bu konuyu açtım, bana niye sana baksın yorumları yapmanız için değil.

Evlilik hazırlıkları için benden sonbahara kadar işe ara vermemi istedi oldukça iyi düzeyde bir maaşla çalışıyordum, kendisinin de durumu iyidir.

2 ayda birtakım psikolojik sıkıntılarla yapamıycam ben evliliği diyip bitirmek istedi, evde toplam 10 gün geçirdik. Evin her detayıyla uğraştım tek başıma. O şehir dışında çalıştı. 3 ay hem onun hem benim evimi taşıyıp bu yeni eve yerleşme, düğün hazırlıklarıyla geçti. Üzerine 2 ay evde oturamadan işsiz, sebepsiz yere boşanmak isteyen bir eşle üzerine de evsiz durumdayım. Herkesin toparlanmak için süreye ihtiyacı olur. Bu kadar mağdur edilmeyi kimsenin hak ettiğini düşünmüyorum.

Eski konularınız okudum şimdi hatırladım sizi. Berbat bir eşten ayrılıyorsunuz.
Burada az bilgi verdiğiniz böyle yorumlar gelmesi doğal.
Avukat arkadaşlar daha iyi fikir verecektir.
Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…