Eşim evlatlık istemiyor :(

İlla evlat edinmek gerekmiyor bir küçüğün koruyucu ailesi olun. Ayrıca çocuklarınız kaç yaşında, anne diye ağlayarak uyandığına göre o da küçük diye düşünüyorum, üniversiteye gelmeden ben tercih etmezdim.
Bu arada bu sadece sizin isteğinizle olacak iş değil, eşinizin de istemesi lazım. Yoksa küçükle ayrı eşinizle ayrı çocuklarla ayrı uğraşırsınız.

Evlatlığın zor koruyucu aile daha kolay hatta devlet sayısını arttırmayı istediği için daha ılımlı yaklaşıyor.
Koruyucu ailede anne baba değil teyze amca olmakta fayda var, baktığınız minik biranda başka bir aileye evlatlık verilebilir veya ailesi tarafından geri alınabilir o kısım zor tabii

Ben de koruyucu aile olmak istedim. En azından bir çocuğun maddi manevi her türlü ihtiyacını karşılariz, haftasonu bile olsa aile ortami yasatiriz belki gidip goremeyecegi yerleri gezdiririz ne bileyim buyuyunce universite okutur evlendiririz diye çok isterdim ama eşim bunun büyük sorumluluk olduğunu, olur da bizim işlerimiz ters giderde o çocuktan ayrılma durumumuz olursa daha büyük travma yasayayacagini söyleyip kabul etmedi...

Koruyucu aile olmak evlat edinmekten çok da farklı değil.sadece nüfusa geçirmiyorsunuz.çocuk sizinle kalıyor.isterseniz paralı koruyucu aile de olabiliyorsunuz.devlet eğitim,kıyafet vs.gibi para ödüyor size o durumda.ayrıca koruyucu ailelerin yanındaki çocukların sadece yüzde ikisi biyolojik ailesi tarafından geri istenmiş.bu çocuklar aileleri tarafından yurda verilirken geri alacağız evlatlık verilmesin denilen çocuklar.arkadaşların dediği gönüllü annelik haftasonu,bayramlarda falan evinizde ağırlayabiliyorsunuz tabi onun da süreci var.

Herkes böyle bir sorumluluk alamaz . Eşin zaten dürüstçe söylemiş bence zorlamayın sonra daha büyük problemlere sebeb olabilir diye düşündüm

Biz kadınlar her daim anneyiz ama erkekler kolay kolay baba olamıyorlar. Şimdilik eşinizle birlikte kurum ziyaretinde bulunabilir, gönüllü olabilir, beraber organizasyonlar yapabilirsiniz. Eşiniz bu fikre alışır ya da alışmaz, ama siz en azından kimsesiz yavrular için bir şeyler yapabilirsiniz.

Bizde karı koca bu konuyu epeyidir gündeme aldık eşim ve ben hep gelen çocukla çocuğumuz aramızda ayırım yapmayacagimiz konusunda kendimize guveniyormuyormuyuz bunu çok olctuk bictik bu konuda yaklaşık bir yıldır dusuncemiz gelen yavruya haksızlık yapmayalim diye ve bu konuda karı koca kendimize güveniyoruz şimdi tayin dönemi netletsin yaz sonu bunu gündeme alacağız

Eşiniz kendini hazır hissetmeli ve bu konuda güvenmeli adil davranacagina zamana bırakın bu konu hemen karar verilecek bir konu değil

Tebrik ederim düşünlerinizden dolayı . Benim de iki öz bir manevi oğlum var ..

Eğer koruyucu aile olursanız devlet çocuğa her ay ödemesini yapar. Mevsim geçişlerinde kıyafet alışverişi parasını, her okul döneminde kırtasiye parasını öder. Üstelik her özel okulda olan 'sehit cocugu- shçk çocugu'olan kontenjanindan özel okullarda okuyabilir- eğer siz azıcık peşinde kosarsaniz bu olayın.
Ayrıca çok daha hızlı. Evlat edinmek için insanlar önce basvuru yapıyorlar, bir süre sonra evlerine görevliler gelip inceleme yapıyorlar, uygun bulunursa sıraya giriyorlar. O sıra da ortalama 2 senede geliyor.
Kaldı ki eşiniz gönülsüz, eğer bunu görevliler anlarsa ilk ev ziyaretinde elenirsiniz.
Yani bence sizin için çok daha iyi bir seçenek koruyucu aile olmak.
Ayrıca koruyucu ailede çocuğun zaten bir ailesi ve kendi kardesleri oluyor. O yüzden 'ona baba olamam' triplerine girmeye gerek yok. Ona sadece yaşadığı bu zorlu süreçlerde destek olacak 'koruyucu aile' olmanız yeterli.

Benim de iki çocuğum var ve zenci bir bebek istiyorum ..çok seviyorum onları ,bayılıyorum . Yalnız psikolojim hiç uygun değil ..tedavim bittikten sonra deneyeceğim şansımı ..

Sen de koruyucu aile olabilirsin . Bir çocuk evlat edinecegine ,bir sürü çocukla vakit geçirip , yine bir sürü küçük kalbi mutlu edebilirsin .tabi ki evlat edinmek farklı ..en azından bir tanesinin hayatına dokunmuş oluyorsun .umarım herşey yolunda gider ve 3.çocuğunu evlat edinirsin

Biz eşimle geçen hafta koruyucu aile olmak için başvuruda bulunduk. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip başvurmak istediğini söyleyince yardımcı oluyorlar zaten. Çok da ilgilendiler bizimle. Bizim şehrimizde 10 çocuk ve 8 aile bu yıl içinde kabul edilmiş. Bakalım ne zaman süreç başlayacak merak ediyoruz. Biz bunu çok eskiden beri düşünüyorduk. Bebek sahibi olamazsak da evlat edinmeyi düşünüyoruz zaten, hatta kendi bebeğimiz olsa da ikinci olarak bu dünyada zaten olup ailesi olmayan bir çocuğun elinden tutmak, evladımız yapmak istiyoruz. Şimdilik koruyucu ailelikle başlamak istedik.

Ama hassas bir konu. Eşiniz istemiyorsa zorlamanın manası yok, çocuk için de olumsuz olur sonucu. İki kişi de aynı oranda istemeli bence.

Çocuklarınızla ciddi bir yaş farkı olursa bence ayrımcılık ihtimali düşer. Sizinkiler 15yaş civarındayken düşünün bence. Hem enerjiniz bölünmez, hem de ayrımcılık yapılmaz.

+++++++
Adami takdir ettim durustce soylemis

Hepinize teşekkür ederim.çogunuz koruyucu aile olmayı önermişsiniz ama onun da aslında evlat edinmekten farkı yok.ben bu hafta içi kuruma gidip bi sorayım.istiyorum ki manevi çocuğum olsun onun her şeyi ile ilgileneyim.özellikle de eğitimi ile.istediği zaman gelsin kalsın bizde.eşim buna razı olur hatta onun da hoşuna gider.baba olamaz belki ama çok iyi bir abi olur.birlikte güzel vakit geçiririz.ams bu sefer de yurda geri dönmek istemezse çocuk daha büyük bir yıkım olmaz mı? Birlikte vakit geçirip sonra yurda bırakmak çok üzücü olur bi de maks. 5-6yıla başka bi ile tayinim çıkacak onu da düşünüyorum nasıl olur ki? Bırakıp gitmek istemem kesinlikle.en güzeli evlat edinmek de işte o da olmuyor (

Bildiğim kadarı ile tayin olduğunuzda çocuk sizin gittiniz aile sosyal politikalar il müdürlüğune nakil oluyor

Sizin dediginiz gönüllü annelik,gonullu ablalık..hiç koruyucu aile olmak için bir başvuruda bulunup araştırma yaptinizmi? Koruyucu aile olmak kolay bir durum degil,prosuduru onunda baya hassas ve özenli.evlatlik almaktan daha kolay yanlari var ama koruyucu aile hemen ha deyince olunmuyor.ciddi başvuru gerekiyor,bizzat basvuracaksiniz,sosyal hizmet uzmanları evinize gelip araştıracak filan hiçte kolay bi süreç degil.

Iyi guzel yaziyorsunuz ama o cocuklar hep cocuk kalmayacak, tek ihtiyaci gece sarilmaniz olmayacak. Buyume dönemleri, okulu, evlenmesi. Insanlar kendi öz cocuklarinda bile bazen dengeyi tutturmakta zorlanabiliyor veya kendi cocuklariyla bile anlasmazliklara dusebiliyor gordugum kadariyla. Eşinizi zorlamayin, kendini bilerek mantikli bir karar vermiş.

Tebrik ettim bu guzel düşünceniz için .
Koruyucu annelik fikri nasıl olur ?
Eğer Çocuklarınız küçükse biraz Büyüyünce düşünebilirsiniz . Belki o zaman eşiniz daha ılımlı yaklaşır .

koruyucu anne olmanızı tavsıye ederım çünkü evlatlarınız var... olmasaydı alın derdim... ya o çocuk daha çok mutsuz olursa ... anne babasız buyuyen bırı bu duruma zorda olsa alışır çünkü çevresindeki çocuklardada durum budur ama bır anne baba yanınında eşitsizliği gorurse bu durumun telafısı yok ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…