- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
İlla evlat edinmek gerekmiyor bir küçüğün koruyucu ailesi olun. Ayrıca çocuklarınız kaç yaşında, anne diye ağlayarak uyandığına göre o da küçük diye düşünüyorum, üniversiteye gelmeden ben tercih etmezdim.Ben çocukları o kadar çok seviyorum ki anlatamam.bir kızım bir oğlum var.ben bi de evlat edinmek istiyorum ama eşim diyor ki ben elimde olmayarak ayrım yaparım evlat edindiğimiz çocuğa da yazık olur.ben bi şekilde bu mümkün olabilsin diye çok dua ediyorum.bazen kızım gece anne diye ağlayarak uyanıyor sarıldığım zaman kafasını boynumun oraya koyup yeniden huzur içinde uykuya dalıyor.o zamanlarda kimsesiz çocukları düşünüp o kadar üzülüyorum ki.ben kendimden eminim asla ayrım yapmam.anne olmak içindoğurmak gerekmiyor illa ki.melek onlar ya sevgimi şefkatimi göstermeyi çok istiyorum.evlat edinemeyeceğim ama belliki.peki ne yapabilirim? Somut bi adım atmak bi çocuğun manevi destekçisi olmak istiyorum.önerisi olan var mı?
Evlatlığın zor koruyucu aile daha kolay hatta devlet sayısını arttırmayı istediği için daha ılımlı yaklaşıyor.Evlatlık alamazsınız koruyucu aile olun diyenler olmuş,koruyucu aile olmanın evlatlık almaktan pek bir farkı yok.hatta bir bebeğin koruyucu aileligini yapıp yıllarca evladımız gibi buyutebiliyorsunz,ama evlatlıktan farkı şu,ailesi istediği surette çocuğunu geri alabiliyor.o kısmı biraz travmatik.birde eşiniz istemiyorsa bu durum biraz zor,sebebine gelince koruyucu aile olmanın veya evlatlık almanın prosedürü okadar cokki eşinizin o aşamada çok destek olması lazım.
Tebrik ederim düşünlerinizden dolayı . Benim de iki öz bir manevi oğlum var ..Ben çocukları o kadar çok seviyorum ki anlatamam.bir kızım bir oğlum var.ben bi de evlat edinmek istiyorum ama eşim diyor ki ben elimde olmayarak ayrım yaparım evlat edindiğimiz çocuğa da yazık olur.ben bi şekilde bu mümkün olabilsin diye çok dua ediyorum.bazen kızım gece anne diye ağlayarak uyanıyor sarıldığım zaman kafasını boynumun oraya koyup yeniden huzur içinde uykuya dalıyor.o zamanlarda kimsesiz çocukları düşünüp o kadar üzülüyorum ki.ben kendimden eminim asla ayrım yapmam.anne olmak içindoğurmak gerekmiyor illa ki.melek onlar ya sevgimi şefkatimi göstermeyi çok istiyorum.evlat edinemeyeceğim ama belliki.peki ne yapabilirim? Somut bi adım atmak bi çocuğun manevi destekçisi olmak istiyorum.önerisi olan var mı?
Benim de iki çocuğum var ve zenci bir bebek istiyorum ..çok seviyorum onları ,bayılıyorum . Yalnız psikolojim hiç uygun değil ..tedavim bittikten sonra deneyeceğim şansımı ..Ben çocukları o kadar çok seviyorum ki anlatamam.bir kızım bir oğlum var.ben bi de evlat edinmek istiyorum ama eşim diyor ki ben elimde olmayarak ayrım yaparım evlat edindiğimiz çocuğa da yazık olur.ben bi şekilde bu mümkün olabilsin diye çok dua ediyorum.bazen kızım gece anne diye ağlayarak uyanıyor sarıldığım zaman kafasını boynumun oraya koyup yeniden huzur içinde uykuya dalıyor.o zamanlarda kimsesiz çocukları düşünüp o kadar üzülüyorum ki.ben kendimden eminim asla ayrım yapmam.anne olmak içindoğurmak gerekmiyor illa ki.melek onlar ya sevgimi şefkatimi göstermeyi çok istiyorum.evlat edinemeyeceğim ama belliki.peki ne yapabilirim? Somut bi adım atmak bi çocuğun manevi destekçisi olmak istiyorum.önerisi olan var mı?
Eşin dürüstçe söylemiş, o sorumluluğu almak herkesin harcı değil.. Israrcı olmanin manası yok..
Arkadaslarin da söylediği gibi, gönüllü annelik yapabilirsiniz, masraflarina yardimci olabilirsiniz, kurumlara gidip ilgi, sevgi, sefkat gosterebilirsiniz..
Bildiğim kadarı ile tayin olduğunuzda çocuk sizin gittiniz aile sosyal politikalar il müdürlüğune nakil oluyorHepinize teşekkür ederim.çogunuz koruyucu aile olmayı önermişsiniz ama onun da aslında evlat edinmekten farkı yok.ben bu hafta içi kuruma gidip bi sorayım.istiyorum ki manevi çocuğum olsun onun her şeyi ile ilgileneyim.özellikle de eğitimi ile.istediği zaman gelsin kalsın bizde.eşim buna razı olur hatta onun da hoşuna gider.baba olamaz belki ama çok iyi bir abi olur.birlikte güzel vakit geçiririz.ams bu sefer de yurda geri dönmek istemezse çocuk daha büyük bir yıkım olmaz mı? Birlikte vakit geçirip sonra yurda bırakmak çok üzücü olurbi de maks. 5-6yıla başka bi ile tayinim çıkacak onu da düşünüyorum nasıl olur ki? Bırakıp gitmek istemem kesinlikle.en güzeli evlat edinmek de işte o da olmuyor (
Sizin dediginiz gönüllü annelik,gonullu ablalık..hiç koruyucu aile olmak için bir başvuruda bulunup araştırma yaptinizmi? Koruyucu aile olmak kolay bir durum degil,prosuduru onunda baya hassas ve özenli.evlatlik almaktan daha kolay yanlari var ama koruyucu aile hemen ha deyince olunmuyor.ciddi başvuru gerekiyor,bizzat basvuracaksiniz,sosyal hizmet uzmanları evinize gelip araştıracak filan hiçte kolay bi süreç degil.Evlatlığın zor koruyucu aile daha kolay hatta devlet sayısını arttırmayı istediği için daha ılımlı yaklaşıyor.
Koruyucu ailede anne baba değil teyze amca olmakta fayda var, baktığınız minik biranda başka bir aileye evlatlık verilebilir veya ailesi tarafından geri alınabilir o kısım zor tabii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?