• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim gerçekten boşanmak mı istiyor yoksa...

Bosanmak isteyen erkegi bilirim. Konusmaz, direk uygulamaya gecer.
Kopan iletisimi bir sekilde yeniden saglamalisiniz. Birbirinize acik olmalisiniz.
Ve beraber vakit gecirecek ortamlar yaratin. Hafta sonu mesela beraber biryerlere gidin. AVM gezmeye degil ama.

Bakalım cumartesi az çok belli olur, geçen hafta arkadaşları gelmiş onlarla zaman geçirdi çok mutlu olmuş. Bir önceki haftada beni kesmiyor mutlu etmiyor diyordu arkadaşlarla olmak :)

Yani zaten siz birbirinizi tanıyosanız bunu özel olarak anlatmasına gerek olmadığını düşünüyorum, şahsen ben oturup da eşime 6 yıldır (yarın 6. yıldönümümüz) bi kere bile açıklama yapmak durumunda kalmadım bu tarz şeyler için.. Birbirinizi severek evlendiyseniz zaten her mimikten her hareketten kendi üstünüze alınıp da "sevmiyo mu acaba" , "sıkıldı mı acaba" diye anlam çıkarmanız hiç doğru değil.. Ben eşimin yüzü düşükse, işte ya da başka bi mevzuyla ilgili düştüğünü düşünürüm hemen mesela hiç acaba bana mı yapıyo bu suratı diye düşünmem -ki öyle de olması gerek bence.. Az önce aradı mesela "kendim karar vermek istemedim et-şarap mı yoksa rakı-balık mı?" dedi.. Yarın için mi dedim heralde yani 6.yıldönümümüz boru mu dedi gülüştük :KK70: Başka kadın olsa aman sürpriz olsaydı bana sormasaydı falan belki bin tane sorun çıkarabilirdi bu durumdan ama benim nasıl hoşuma gitti şu an nasıl yüzüm gülüyo anlatamam :) Yani bu kadar sevgisinden duygusundan emin olmadığınız bi evliliği ya sürdürmeyin ya da artık emin olun bazı şeylerden.. O böyle söylemiş belki sizi denemek için, belki istedikleri beklentileri bu ilişkide karşılansın diye biraz zarf atmış göz dağı vermiş, ya da gerçekten bitirmiş bilemem bunu bilecek anlayacak olan sizsiniz.. ama lütfen önce olumlu tarafından bakın ve öyle yaklaşın en son kötüyü düşünün.. Bence aile olmak istiyorum çocuk istiyorum diyen adam pek ayrılığı düşünmüyodur siz de artık kıssas yapmayın oturun düzgünce karşılıklı güzelce konuşun..

Bende hep moralinin bozukluğunu işe vs verdim hatta hep dertleşirdi benimle, suratını bana asıyormuş meğerse. Bilmiyorum ben eşimi anlayamıyorum bazen cidden. Şöyle aile olamadık dedi, bak çocuğumuz olsa şu yaşında olurdu falan, yoruldum çok dedi.

Güzelce konuşuyorum beni ikna edemiyorsun diyor, tamam bitsin diyorum içinden gelerek söylemiyorsun diyor, beni de ikilemde bırakıyor...

Aile olamadık dedi, bundan sonra istiyorum demedi...Bilmiyorum ya benimde kafam çorba gibi oldu inanın...
Ama siz hiçbir karar almamissiniz.Resmen isteklerini sıralamış esin (çok makul istekleri var) ama bunları seninle mi gerçekleştirmek istiyor ...nasıl olacak? Sen bunları gerçekleştirirken kaç parçaya boluneceksin? Süreçte onun rolü olacak mı? (Bu yoğunlukta çalışan bir kadının çocuk dünyaya getirmesi beraberinde bu çocuğa kim bakacak sorununu doğuruyor...çözümü var mı? Bu yoğunlukta eve misafir çağırmak ikram zorunluluğu doğuruyor ...bir gece önce sana yardım edicek mi? ) Sadece sorunları sıralamak değil birlikte "peki bu sorunu nasıl çözelim" i de konusmalisiniz

Kızlar, eşimle ailesi yüzünden sorunlar yaşamış, bayağı kopmuştuk sonra düzelttik derken son bir iki aydır eşimde gene soğukluk isteksizlik vardı, 3 hafta önce birden patladı ben çok sıkılıyorum, hayatımız normal değil, pazar günleri evdeyiz vs hatta konu açmıştım. Bu süreçten sonra biz kah kavga ettik, kah konuştuk, yıllarca içimizde biriktirdiklerimizi, konuşmamız gerekenleri...Eşim artık boşanmak istediğini, mutsuz olduğunu, aile olmak istediğini, 6 senedir bir düzen oturtamadığımızı, kendinde de istediklerini açık açık söylemediği için hata aradığını anlattı. Ben de içimdekileri döktüm; ailesinin beni ne kadar yaraladığını, arkamdan konuştuklarını vs vs..Ben bunların hiçbirini bilmiyordum kendimi kandırılmış salak gibi hissediyorum dedi. Etrafımıza bak herkes çoluklu çocuklu, kimsemiz yok, çocuğumuz olsa şu yaşa gelirdi falan...İlk defa bana bunları söylüyor, ben sanıyorum ki istemiyor hiç. Bir düzen oturtamamışız ki söyleseymiş.

İlerleyen günlerde sen aslında düzenini bozmak istemiyorsun, kendini bana mecbur hissediyorsun vs dedi. Anlatıyorum kendimi ikna olmuyorum diyor, tamam ikna olmuyorsan sen bilirsin zorlayamam seni, ev bakayım ben de bir plan yapayım dedim bozuluyor, içten söylemiyorsun bunları biliyorum diyor.

Yani anlamıyorum benim açığımı kullanarak (kendince düzen bozmak istememem vs vs ) beni ikna etmeye mi çalışıyor, yoksa gerçekten boşanmak mı istiyor anlamadım.

Cinsel hayatımızda da düzensizlik vardı, onu da anlattım uzun bir mesajla çünkü o kadar duygusallaştım ki hemen ağlıyorum...

Eşim Aslan burcu bu arada....

Burçlar konusunda bi bilgim yok ama ikinizde boşanmak istemiyorsunuz bence düzemi bozmaktan ziyade onu sevdiğinizi son zamanlarda biraz yorulduğunuzu eşiniz için de uygun olursa kısa bi tatile çıkmayı teklif edin.. çocuk istiyorsanız eğer olmasını istediğinizi anlatın.. iletişimsizlik had safhada.. aman annen zamanında şunu dedi sen zaten böyle demiştin diye geçmiş zamanı şimdiki zamana taşımayın hanımlar olarak bizşm sorunumuz bu bence bilmem kaç hafta önce annen bunu demişti yapmayın illa diyecekseniz o gün 1 kere diyip konuyu kapatın. Onu o gün tartışın bitirin kafanızdan evinize taşımayın

Evet doğru okumuşsunuz zaten bence asıl sebep bu gibi geliyor bana, ne zaman cinsel hayatımız bozuldu eşim eskiden takmadığı şeyleri sorun diye getirdi önüme. Hiç bir zaman misafir ağırlayan bir tip olmadım ben sürekli ama eşimin bunu bahane etmesi hep cinsel yaşamdaki düzensizlik sonrası ortaya çıktı.
bakın asıl sorunun ne oldugunun az çok farkindasiniz,o yüzden bence bu gece o adımı atın ve yakınlaşın esinizle:KK66: değişime bu geceden baslayin:KK66:

Bende hep moralinin bozukluğunu işe vs verdim hatta hep dertleşirdi benimle, suratını bana asıyormuş meğerse. Bilmiyorum ben eşimi anlayamıyorum bazen cidden. Şöyle aile olamadık dedi, bak çocuğumuz olsa şu yaşında olurdu falan, yoruldum çok dedi.

Güzelce konuşuyorum beni ikna edemiyorsun diyor, tamam bitsin diyorum içinden gelerek söylemiyorsun diyor, beni de ikilemde bırakıyor...
Bence sizin onu anlayamadiginiz kadar o da sizi anlayamiyor.. açik ve net konusmaniz lazim imalarla genellemelerden ziyade spesifik olmaniz lazim ikinizin de.. mesela cocugumuz olsa su kadar olurdu dediginde "cocuk mu istiyosun" diyebilirsiniz. O dolaylama konussa da sorularinizla onu siz netlestirin madem ;)

Ama siz hiçbir karar almamissiniz.Resmen isteklerini sıralamış esin (çok makul istekleri var) ama bunları seninle mi gerçekleştirmek istiyor ...nasıl olacak? Sen bunları gerçekleştirirken kaç parçaya boluneceksin? Süreçte onun rolü olacak mı? (Bu yoğunlukta çalışan bir kadının çocuk dünyaya getirmesi beraberinde bu çocuğa kim bakacak sorununu doğuruyor...çözümü var mı? Bu yoğunlukta eve misafir çağırmak ikram zorunluluğu doğuruyor ...bir gece önce sana yardım edicek mi? ) Sadece sorunları sıralamak değil birlikte "peki bu sorunu nasıl çözelim" i de konusmalisiniz

+1
bir de tabi green bunu istiyor mu? tamam es istiyor da, hatta istekleri gayet makul de, green de istiyor mu onemli, bunun da konusulmasi gerekir.

Kızlar, eşimle ailesi yüzünden sorunlar yaşamış, bayağı kopmuştuk sonra düzelttik derken son bir iki aydır eşimde gene soğukluk isteksizlik vardı, 3 hafta önce birden patladı ben çok sıkılıyorum, hayatımız normal değil, pazar günleri evdeyiz vs hatta konu açmıştım. Bu süreçten sonra biz kah kavga ettik, kah konuştuk, yıllarca içimizde biriktirdiklerimizi, konuşmamız gerekenleri...Eşim artık boşanmak istediğini, mutsuz olduğunu, aile olmak istediğini, 6 senedir bir düzen oturtamadığımızı, kendinde de istediklerini açık açık söylemediği için hata aradığını anlattı. Ben de içimdekileri döktüm; ailesinin beni ne kadar yaraladığını, arkamdan konuştuklarını vs vs..Ben bunların hiçbirini bilmiyordum kendimi kandırılmış salak gibi hissediyorum dedi. Etrafımıza bak herkes çoluklu çocuklu, kimsemiz yok, çocuğumuz olsa şu yaşa gelirdi falan...İlk defa bana bunları söylüyor, ben sanıyorum ki istemiyor hiç. Bir düzen oturtamamışız ki söyleseymiş.

İlerleyen günlerde sen aslında düzenini bozmak istemiyorsun, kendini bana mecbur hissediyorsun vs dedi. Anlatıyorum kendimi ikna olmuyorum diyor, tamam ikna olmuyorsan sen bilirsin zorlayamam seni, ev bakayım ben de bir plan yapayım dedim bozuluyor, içten söylemiyorsun bunları biliyorum diyor.

Yani anlamıyorum benim açığımı kullanarak (kendince düzen bozmak istememem vs vs ) beni ikna etmeye mi çalışıyor, yoksa gerçekten boşanmak mı istiyor anlamadım.

Cinsel hayatımızda da düzensizlik vardı, onu da anlattım uzun bir mesajla çünkü o kadar duygusallaştım ki hemen ağlıyorum...

Eşim Aslan burcu bu arada....
Cocugunuz yokmu

Açıkça sorun o zaman.
Çocuk mu istiyorsun, ayrılmak mı istiyorsun ,yoksa ailenle iyi olalım diye blöf mü yapıyorsun?

İşte zaten genel hatlarını bile konuşmamışken detaya inemiyoruz ki. Bunları ben seneler önce söyledim ona ona göre hepsi bahane. İkram için hazır alırız ne olacak diyordu. Çocuk tam bir muamma zaten. Adam kafamı çorba yapıp bırakıyor her seferinde

Bende senin konularını biliyorum canım eşin zaten sana uzun zamandır isteklerini belli ediyordu. Gezelim çevremiz olsun gidip gelelim evde aile ortamımız olsun bu istekler çok güzel ve dert edilmiyecek hatta mutlu olunacak istekler. Kk da kaç tane kadın var arkadaşlarım eve gelince eşim surat asıyor mahcup oluyorum diyen biliyosun. Adam senden sevgisinden de eminki çocuk istiyor kaç senelik evlisiniz buda önemli tabi çocuk için ama ben eşinde sorun göremedim bence sorunların birikmişliğiyle sen herşeyin altında bişey aradın. Bence güzel bi yemek hazırla onu sevdiğini açık açık konuşursanız ortak biyerde buluşabileceğinizi ama buna rağmen birbirinizin isteklerini karşılaysmayacağınızı düşünürseniz herkezin mutlu olduğu hayatı yaşamaya hakkı olduğunu belirtin. Çünkü bu gidişatın sonu üzgünüm ama aldatma o yüzden yapıcı bi şekilde konuşun karşılıklı fedakarlık olmadan evlilik yürümüyor malesef iki taraf içinde

Bir aslan olarak yazayım.
Ne istediğimizi net biliriz, net de ifade ederiz aslında.
Eğer net olamamışsak kendimiz de net değiliz demektir. :)
Çok netlikten uzak yorum oldu farkettim :D

Bir aslan olarak yazayım.
Ne istediğimizi net biliriz, net de ifade ederiz aslında.
Eğer net olamamışsak kendimiz de net değiliz demektir. :)
Çok netlikten uzak yorum oldu farkettim :KK70:

6 senelik kocam isteklerini ilk kez net bir şekilde ifade etti öyle söyleyeyim...

Ben sizin konularınızı da hatırlıyorum ve sizin düşünceleriniz eşiminkilere çok benziyor aslında..

Boşanma konusunda sizin fikriniz nedir? Benden mi emin olmak istiyor, yoksa gerçekten niyetli mi?

Daha oncede yazdim sana ama.. esinde sende iyi insan olabilirsiniz ama uyumsuzmussunuz gibi geliyor bana.. neden diye sorarsan.. anlattigin herseyden yola cikiyorum

6 senelik kocam isteklerini ilk kez net bir şekilde ifade etti öyle söyleyeyim...

Ben sizin konularınızı da hatırlıyorum ve sizin düşünceleriniz eşiminkilere çok benziyor aslında..

Boşanma konusunda sizin fikriniz nedir? Benden mi emin olmak istiyor, yoksa gerçekten niyetli mi?

Beni mutlu eden şey gerçek anlamda yaşamaktır.
Gezerek, sevdiklerimle dolu dolu vakit geçirerek yaşamaktan bahsediyorum.

Ama açıkçası uzun yıllardır, özellikle bu evliliğin içinde yaşamıyorum da
sanki yaşar gibi yapıyormuş gibi hissediyorum.

Bu sebepten seviyor olsam da ciddi ciddi boşanmayı düşündüm.
Öyle ki eşim bıraksa bitecek.
Bırakmadığı için ve de sevdiğim için hala bekliyorum.

Belki bir gün birlikte gerçekten yaşarız diye..

Eşiniz aslında şunu demek istiyor:
Evet gezmeyi seviyorum, sevdiklerimle olmayı..
Ama en çok sevdiğim sensin herkesten önce seninle yapabilmek istiyorum bunları.
Ama sende ışık yok. Görmüyorsun, ruhumun ihtiyaçlarına kapalı gözlerin.
Mutsuzluğa sürükleniyorum ve bu evliliğimizi sona götürüyor.
Bir şeyler yap. Bitmesin..

Ufak ufak sorunlar,konuşmadıkça birikmiş.
Büyük bir probleminiz yok gibi,boşanmayı gerektirecek yani.
Eşiniz de en az sizin kadar yorulmuş,bıkmış olabilir.
Sıkıştıkça boşanma lafı geçiyor gibi olmuş.
Destek almayı deneyin.
Bu sebeplerden boşanılmaz.

Eşiniz,siz nelerden hoşlanırsınız bunu düşünün.
Güzel bir ortam 1-2 günlük neyse evden uzaklaşın.
Beraber bir program yapın yani.
Sonra evinize gelip tekrar konuşun.

Bağırmadan,kızmadan karşılıklı Sakin kafayla konuşmak iyi gelecektir.

Evet hep bir arkadan konuşma vardı kv soruyor anneme falan. Evlendikten sonra hiç söylemedi, evlenmeden söylerdi ismi şu olur falan sonra kesildi ben de istemiyor diye sormadım zorlamadım zaten ben de öyle aman aman istemiyordum.
Ney kuzum anlamadim. Kaynana senin arkandan annene cocuk varmi diyemi soruyor?
Ama nasil sen korundun mu?
Adamda hata var soylemesi lazimdi cocuk istiyorum diye 6 yil icinde

Back
X