Eşim Geri Döndü.. Kafam Çok Karışık..

evlilik bu lise flörtü değil
bide teraspiste gidin bakalım belki bi çözümü olur
özür dileme konusuna gelince bilemiyorum:umursamaz:

Eger ozurdilerseniz, bu boyle surup gider..
Anladigim kadariyla esinizin gucu size yetiyor, ailesine degil.
Bu yuzden sorunlar hep sizin bazi seyleri kabul etmenizle cozulmesini bekliyor.
Esinizin kotu bir insan oldugunu dusunmuyorum, sizi cok sevdiginden de eminim.
Fakat ilk planda kendi ailesini, yani sizi tutmuyor. Hala kendi ailesinden cekiniyor..

Ona soyle diyebilirsiniz: ben senden ozurdiledim gururunu kirdim diye.. onlardan ozur dilemem, ve onlardan da ozur beklemem..
Yeniden baslayalim, ama artik ilk planda ben olacagim, aileni bana karsi savunmayacaksin... ilk once bizim cikarlarimiz, gururumuz onemli.. onlari savunup beni ikinci plana atarsan bu seferde benim onurumu zedelersin.. bunlara dikkat et ve sen buna alisana kadar hic gorusmeyelim... Sadece bayram/ seyran yeterli olsun.. Eger benden vazgecemiyorsan bunu bana garanti etmelisin.. bende senin ailenin yaninda ona gore davranirim..

Aileler ve gurur yuzunden bir evlilik bitmemeli. Ben bunu yasadim ve insan gercekten 'bosu bosuna' ayrilmis oluyor! Ikinizde bunun farkina vardiniz sanirim, o yuzden syky anlasmalar yapin ve tekrar baslayin..

Insallah cok mutlu olursunuz!

aslında "senin yerinde olsam" diyemiyorum çünkü yaşadıklarını tam olarak bilemiyorum. yani geçirdiğin olayları anlatmak başka, yaşamak çok başkadır. ancak yazdıklarından çıkardığım sonuç sen de eşini çok seviyorsun hala. eşim benden böyle birşey isteseydi eğer seviyorsam gider o özrü dilerdim. el öpmeyle dudak aşınmaz, ha tabi bu demek değil ki her dediklerine boyun eğin. özrünüzü dilersiniz ama yeri gelir öyle bir konuma gelirsiniz ki onlar sizden özür dileyecek durumda olur.

Söylediğiniz gibi el öpmeyle dudak aşınmaz ancak, bu güne kadar bana yapılanlar kaşısında eşimin ailesini bırakın eşim bile kusura bakma demedi. Üstüne ben her kırıldığımda, bana yapılan her haksızlıkta "ne var bunda" diyerek onları savundu. Şimdi ben onların evinde tartışma çıkardım diye onlardan özür dilememi bekliyor. Ve bu şekilde yine aynı şeyi yapmış oluyor. Ne olursa olsun ailem haklıdır. Onlar suçluysa da haklıdır, sen suçluysan gider özür dilersin. Ki bu güne kadar ailesi ile hiçbir şekilde tartışmaya girmedim. Yaptıklarına, söylediklerine karşı dönüp birşey demedim. Onlar yokken eşime söyledim, ve sürekli bana karşı onları savundu. Kusura bakma diyemedi.
Belki de onlarla olan sorunlarımı, kırgınlıklarımı onlarla oturup konuşsam daha iyi olur, eşimi işe hiç karıştırmasam. Çünkü hiçbir şekilde haklı haksız ayrımını yapamıyor. Buna da çok bozuluyorum..

Söylediğiniz gibi el öpmeyle dudak aşınmaz ancak, bu güne kadar bana yapılanlar kaşısında eşimin ailesini bırakın eşim bile kusura bakma demedi. Üstüne ben her kırıldığımda, bana yapılan her haksızlıkta "ne var bunda" diyerek onları savundu. Şimdi ben onların evinde tartışma çıkardım diye onlardan özür dilememi bekliyor. Ve bu şekilde yine aynı şeyi yapmış oluyor. Ne olursa olsun ailem haklıdır. Onlar suçluysa da haklıdır, sen suçluysan gider özür dilersin. Ki bu güne kadar ailesi ile hiçbir şekilde tartışmaya girmedim. Yaptıklarına, söylediklerine karşı dönüp birşey demedim. Onlar yokken eşime söyledim, ve sürekli bana karşı onları savundu. Kusura bakma diyemedi.
Belki de onlarla olan sorunlarımı, kırgınlıklarımı onlarla oturup konuşsam daha iyi olur, eşimi işe hiç karıştırmasam. Çünkü hiçbir şekilde haklı haksız ayrımını yapamıyor. Buna da çok bozuluyorum..

erkeklere göre işin içine ailesi girince hayat duruyor malesef. dediğim gibi yaşadıklarınızı bilemem, anlattığınız kadarıyla zor günler geçirmişsiniz. ancak eşinizi seviyorsanız ve ayrılmak istemiyorsanız bunu aynı bu şekil ona da söyleyin, sonra birlikte ortak bir karar alın. mesela kendi görüşsün siz hiç gitmeyin. sizin psikolojik sağlığınız aile bağlarından daha önce geliyor...

özür dile ve bak gör neler oluyor.eşinde aileside kaldığı yerden devam edecek.hiçbirşey değişmeyecek

ya neden hemen erkekler kopamıyor ailelerinden anlamıyorum. artık kendileri bir aile kurmuş,evlenilmiş. aileler neden karışır evliliklere onu da hiç anlamıyorum. aile kavramını bizim toplum olarak binn kez daha gözden geçirmemiz lazım bence.
çok zor bi durum canım.benzer bi olayı yakın bi dostum yaşıyor ama onun kocası hiçbir şekilde eşinden yana değil. seninki seni seviyor ve bunu sana söylüyor. bence de ona şans ver. ama ailesiyle aranda bi mesafe koyacağını belirt. ben olsam özür dileyemezdim. bilemiyorum. bunlar benim fikirlerim. sadece empati kurdum yorum yaptım. en kısa zamanda mutlu olman dileğiyle. çok içten dua ediyorum sana...

Sizi çok iyi anlıyorum, bende bir müddet görüşmedim, eşim görüştü ben görüşmedim ama sonra çocuğum adına görüşme kararı aldım, onlar eskisi gibi olmak istiyorlar ama ben yaşadıklarımı kolay kolay unutamam, benim için eşimin annesi ve babası o kadar, eşimin kardeşi ile ikimizde görüşmüyoruz ama eşime görüşme demem asla kendi gidip görüşür barışır kardeşi dir ama ben asla görüşmek görmek dahi istemiyorum, bugünlerde k.valide küçük bir operasyon geçirecek eğer kırgınlıklar yaşanmamış olsaydı derdim ki ben gelir kalırım yanında ama diyemem, o teklif ederse hayır demem fakat benden öyle bir teklif gitmez o da zaten kızına söyler eminim mecbur kalmazsa bana söylemez... insanın içi bir tuhaf oluyor ama tekrar yakınlaşmaya tekrar kırılmaya korkuyor, eğer kırgınlığınız taze ise görüşmeyin bir müddet, eşinizin görüşmesine hiç müdahale etmeyin ne de olsa ailesi hatta ailesi hakkında da bir şey söylemeyin sizin kafanız da rahat olmuş olur eşiniz de iki arada kalmamış olur, bir de sorunlarınızı eşiniz vasıtası ile söylediğiniz halde haksız sayılmışsınız bunca zaman, artık direkt yüzlerine söyleyin bence

Son düzenleme:
Eşin sana duygu sömürüsü yaparak önce senin gönlünü kazanıp, daha sonra seni özür dilemeye ikna ederek ailesinin gönlünü kazanmak istiyor bence özür dileme tavrını koy

eşin için ailesini bir kalemde silmek zor ama seni onlarla aynı ortama getirmeye bilir sonuçta bence burnu sürtmeye başlamış biraz daha beklesin anasını da alıp senden özür diletir gbime geliyor çünkü evi terkettiği halde gelip ağlayıp sızlamış sana karşı

ailesinin yanında tartışma çıkardın diye neden ailesinden özür diliyorsun ben onu anlayamadım. ailesiyle tartışmamışsın ki, eşinle tartışmışsın.
misal ben sevgilimle arkadaşlarımın yanında tartışsam arkadaşlarımdan özür mü dilemem gerekecek? her çiftin arasında tartışmalar olur, birine istemeden de olsa şahit olmuşlar, ailenin buna anlayışla yaklaşması gerek bence
ama sanırım sizde durum şu, eşiniz ailesinin gözüne alttan alan taraf olarak görünmek istemiyor. siz aileden özür dilemezseniz, o gururunu hiçe sayıp gelip sizi barışmaya ikna etmiş gibi görünecek ailesinin gözünde. yani bana göre eşiniz tamamen imaj peşinde.
bence eşinizle oturun konuşun. biribirimizin kıymetini anlamış olmamız güzel ama ben ailene karşı birşey yapmadım ki onlardan özür dileyeyim deyin. içi rahatlayacaksa ve siz de razıysanız aileye barışma talebinin sizden geldiğini söylesin ama gidip özür dilemeyin bence. özür dilenecek birşey yapmamışsınız ki.

Aileler arasında tartışma yanlış. Bunub yapmanız hata olmuş.
Yalnız şöyle de bir durum var. Madem ailesiyle görüşmemeyi göze almış. Niye yine de özür dilemenizi istiyor. Bu bir çelişki.

canım aynı srunları bende yasadım bazen olanları oldugu gıbı kabul edemıyoruz. bak esının devamlı senı rahatsız eden kısılerı koruması bır sure sonra artık olaya degıl korudugu ıcın esıne tepkı vermeye baslıyorsun. aslında aılesının yaptıgı seylerdede onunda sucu yok ama tavır akmadıgı ve tepkı vermedıgı ıcın esıne kızıyorsun. allahım aynı benım esım. kesınlıkle onlarda ozur dıleme. muhtemelen esın aılesının yanında bır suru laf ettı ozur dıleyecek falan dedı, tabı aılesıde gazladı sısırdı sımdı dedıgınıde yalayamadıgı ıcın senın ozeur dılemenı beklıyr. acık net tavrını koy derım. senın onun aılesıyle problemın aslında olmadıgını yapılan bır cogu seyı umursamayacagını ama ona anlettıgında sedece sınlemek ve bırlıkte olmak yerıne korudugu ıcın ona kızdıgını acıklaman lazım ama bunu acıklarken net ol derım.

Bayramda eşimin ailesinin evinde tartışmamız sonucu eşimin eve gelip eşyalarını toplayıp gitmesinden daha önce "Boşu Boşuna Boşanıyoruz" konu başlığı altında bahsetmiştim.

1 Haftadır mide ağrısı çekiyordum, hastalığımı duyunca cuma günü geri geldi. Endoskopi yaptırdık 1,5cm yara varmış. Stresten tabiki..
Hastane işlerinden sonra oturup biraz konuştuk. Ailesinin yanında tartıştığımız için onuru kırılmış, suçluyum ablama söz dinletemedim dedi. Onurunu kurtarması için ailesinden özür dilememi istiyor. Giderken sarıldı, ağladı. Keşke mutlu olabilseydik, senden vazgeçemiyorum dedi. Gidelim ailemle konuşalım, bir dah da onlarla görüşmeyelim, en baştan başlayalım dedi.
İlk defa ağladığını gördüm, ben de duygulandım.
Ama yine aynı şey değil mi?:sm_confused:
Onların bana yaptıklarına karşı ailesini bırakın eşim bile benden özür dilemedi, üstüne onları savundu. Şimdi ben suçluyum diye ki tamamen ben suçlu değilim kendisi de biliyor benim onlara gidip konuşmamı bekliyor. Ailesi hata yaptığında hiçbir şey yok, ben yaptığımda onlardan özür dileyeceğim. Sanırım yine en başa döndük. Benim en büyük sorunum bir tarafta ailesi bir tarafta ben olduğumda her zaman onların tarafını tutması idi. Şuan yaptığı şey de pek farklı değil.
Kendimi bir nokta kabul edersem, sen çevremdeki ilk çembersin, sonra ailem diyor:roflol: Ama pek inanamadım. Madem onuru kırılan eşim, niye ailesinden özür dileyecekmişim!!
Siz ne dersiniz kızlar, yerimde olsanız naprdınız. Bu arada işe de girmiş, salı günü başlıyomuş..
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

yıkmak kolaydır yapmak zor onun için yapıcı olmakta yarar var özür dilersiniz ama belirtirsin sırf yuvam ve eşim için özür diliyorum dersin sonuçta gelmiş hastalığında yaındaymış yani olumlu olmakta fayda var .....
"en iyi çıkış yolu tam ortadan geçendir"
iyisi sen ortayı bul ve huzurlu bi şekilde hayat kur kendine...

Back
X