eşim gizli gizli alkol aliyormus

Bu adam baştan vasatmış hemşiremişsin bi işe gir kimseye muhtaç kalmadan çık git arkadaşlar Edin başka şeylerle meşgul olun bırakın o sizin peşinize gelsin yalvarsın yakarsın kendinizi neden küçük düşürüyorsunuz ki aileniz arkanızda dursun yada durmasın siz ayaklarınızın üzerinde durun size bir gram acımayan insana siz neden bu kadar takıyorsunuz? Kendinizi düşünün çocuk olmuyor diye böyle diye düşünmeyin Rabbim belkidd bu yüzden vermedi belki boşan demek kolay diceksin ama bir kere size yalan söyleyen hep yapar boşanmanız en sağlıklısı

Ah be kardeşim sen ki içkiden nefret eden insan acaba evdemi içse kıvamına gelmişsin belliki boşanmayı düşünmüyorsun mesele içkiden de öte büyük bi yalan yuva kolay kurulmuyor kesin bosan diyemem ama evde alem nedir yahu adam aşmış kendini artık sende öğrendin rahatça keyif de yapar bi güzel sarhoşken küfür de eder calisiyimusun ekonomik açıdan iyi durumdaysan ve ailen arkandaysa uzun soluklu çekme bu adamı inş herşey iyi olur
Bencede arkadaş neyi savunacağİını şaşırdı kafası çok karıştı.

Ben alkole çok uzak bir ortamda büyüdüm . Babam ve annem çok dindar insanlar . Eşimle daha ilk tanistigimizda sorduğum ilk sorulardan biri buydu eve zamanında yaptım ama şimdi asla söz demişti . Ben annemlere gittiğim zaman başka şehir de yaşıyoruz meğer arkadaşlarını toplar bizde içki içermiş. Benim sosyal hesabimda yok tesadüf onukine bakarken dün mger bizim evde ben olmayınca alem varmış bunu gördüm. Dün de okey oynamaya gitti gece 12 geldi ve belli yine içmiş beni uyudu saniyo resimleri gösterdim söz vermiştim dedim . Canım istedi yaptım sana göre doğru bana göre yanlış sanane dedi. Ben saatlerce ağladım bana nasıl yalan söyler diye ağlama bile demedi sızdı kaldı. Şimdide ben hataliymisim gibi ne arıyor ne soruyor. Ben ne yapacağım. En çok korktuğum şey başıma geldi.
resmen sizi kandirmis. hayatta en sevmedigim.sey yalan.

Tepki verdiğinizde alkollü ve siz de normal Ayık olduğunuza göre sizin tepkinizi anlamakta güçlük çeker. .Alkollü iken istese de Ayık kalıp sizi teselli edemeyebilir ki alkol gereksiz bir cesaret verir. .ben alkol almasına kizmazdim ama ben yokken evimde içilmesi yalan söylenmesi ve kafa tutulmasina kizardim. ..eskiden içer bırakır veya tekrar başlar elbette sorun ama suz ağlarken uyudu deyip üzülmeyin o o anda farkında değil ve de kendini haklı sanıyor; mudehale ye maruz kaldığını düşünüyor..kendince haklı ...Siz bu konuda rahatsız iseniz ki bi hayat görüşü konusu :kökten ayrisiniz zaten. ..en doğruyu siz bilirsiniz elbette ama ben sadece döndü uyudu diye düşünüp kendinizi gazlamayin diye yazdım. ..

Alkol büyük bir sorun, benim için de taviz verilmeyecek bir konu. Eğer bunun devamı geliyorsa ayrılmak adınıza daha hayırlı olacaktır sanırım.

Çalışıyorum yani o ayrılık kararı alıp şehir değişikliği yapana kadar bir ay kimse izin vermez sonuçta yine başlıcam tabi ise ama nasıl giderim tekrar iki hafta olmuş

" Nasıl giderim , nasıl ayrılırım , gidecek yerim yok " diye diye hayatınızı karanlığa atın siz , bir kaç yıl sonra pişman olacaksınız .

Çok iyi bir evliliğiniz olsaydı , bu savaşa degseydi , önceden rest çektiğiniz alkol konusunda dahi mücadele edilebilir belki diyebilirdim ama şuan diyemiyorum.
Hem sizin sartinizi hiçe saymış , hemde yalan söylemiş.
Başka bir şey de deyip sizi bunaltmak istemiyorum artık. Hayat sizin ...

Gidip tekrar dönmeye karar verdiğim zman annem de babam da bunları yasayacagimi söylemişti ve ben eşime güvenip yapmaz diye geri döndüm onlara nasıl söylerim ve eşimin babası da yok
Ailene anlatp kulagni cektrmeyecksen cook zor bi surec beklio sni Allah yardmcn olsn.. tek basina bu yuku ne zmna kadar kaldirirsn . Defalarca sozler verck ve hep ayni seyleri yasayacaksin.

23 yaşındayım hemsireyim çalışmak gitmek zor değil ama seviyorum ben bu adamı çok seviyorum ve hala bu evlilige olan inancımı kaybetmedim yani bir türlü Sona geldik diyemiyorum
canım benim . bak mesleğin de var.
bence bu adam seni sevmiyor ve sen kendini harap ediyorsun. bırak yahu.
çocuk da yok henüz. sana kıymet verecek birini bulursun ilerde. istersen bulmazsın. ama böyle değersiz yaşamak daha kötü

En son yapman gereken sey bir kenara cekilerek ondan adım bekleyip trip atmak. Konuşarak çözüm ara. Suçlarıni yüzüne vurmak yerine onu anlamaya çalış. Neden sana yalan söylediğini degil de neden seninle doğruyu paylaşmadığını sor. Bir bağımlılık söz konusu mu?

Ayrica Allah tövbe etmeyi nasip etsin

En son yapman gereken sey bir kenara cekilerek ondan adım bekleyip trip atmak. Konuşarak çözüm ara. Suçlarıni yüzüne vurmak yerine onu anlamaya çalış. Neden sana yalan söylediğini degil de neden seninle doğruyu paylaşmadığını sor. Bir bağımlılık söz konusu mu?

Ayrica Allah tövbe etmeyi nasip etsin
Bağımlı değil haklısın saçma sapan triplere girdim bu konuda çok sıktım oda sakladı benden belki 5 ay da belki yılda bir ama sorun benden bunu saklamis olmasi tekrar nasıl guvenirim ne biliyim ben evde değilken bu adam ne yapiyo

Burda ikiniz de eşit derecede suçlusunuz. Sence bir erkeğin evli olduğu kadından içtiğini saklaması ne kadar normal? Koskocaman evli barkli adam, liseli bir ergenin sigara içtiğini babasından saklamasi gibi, senden alkol aldığını gizliyor. Bundan duydugu tedirginlik Allah'a karşı hissettiği bir sorumluluktan kaynaklanmali, "karı dırdırı" çekmek istememesinden degil. Bence kendini ciddi ciddi sorgulamalısın.

İçip içmemesini geçtim de sizin bu konudaki görüşünüzü bile bile sizin evde alem Nasıl yapar ki

Yani siz yokken dışarıda içse anlarım ama siz varken de içmiş
Bence bir derdi Var

Back
X