- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi meryemmeryem
-
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, lütfen konularınıza böyle başlıklar yazmayın. Eski de bir üyesiniz, sizin bu kuralı daha iyi pekiştirmeniz gerekir diye düşünüyorum. Hem bu tarz konu içeriğini belirtmeyen konu başlıkları yazmak yasak.
Konunuza dönecek olursak, gerçekten ayıp etmiş. Zaten bir insanı sırtında taşırsın taşırsın bi kere sırtından indirsen senden kötüsü olmazmış ya, siz o kadar emek gösterin uğraşın didinin, ufacık bi hatada eşiniz size böyle bi tepki göstersin... Böyle vefasızlık olmaz... umarım hatasını biran önce anlar da kırdığı kalbinizden adam gibi özür diler...
Estağfirullah... Hani yazmışsınız ya "bir sorum olacak" diye, bunu yerine mesela örnek veriyorum "eşimin beni azarlaması" gibi gibi bi başlık yazsaydınız konu hakkında bir ön fikir olurdu. Zaten konu başlıkları da bu yüzden var, içeriğinde ne anlatıldığını belirtiyor...
sanki çok büyük yanlış yani,
fatura sahibine ulaşıp iptal edemiyor musunuz?
kaldıki şirket size aitmiş, BARİ SÖYLEYİNDE 600TL Yİ MAAŞINIZDAN DÜŞSÜN.
O şirket yakında barat. Ayrıca haksız yere bağırmamış... 600 iyi para!
aslında çıkarıp verecektim o parayı sustum uzatmadım ben.
tabiki sonra zaten aramış karşı tarafı yanlışlık olduğunu vs söylemiş sanırım.
ee madem konuşulup düzeltilecek bişey sizi kırmasına değmezdi,
bende ön muhasebe elemanıyım, çok yanlış kestiğim fatura olmuştur,
ama patronum ölüme çare yok takma kafana ara göndersinler geri derdi, adamın kıymetini bileyim demekki.......
aslında çıkarıp verecektim o parayı sustum uzatmadım ben.
tabiki sonra zaten aramış karşı tarafı yanlışlık olduğunu vs söylemiş sanırım.
ee madem konuşulup düzeltilecek bişey sizi kırmasına değmezdi,
bende ön muhasebe elemanıyım, çok yanlış kestiğim fatura olmuştur,
ama patronum ölüme çare yok takma kafana ara göndersinler geri derdi, adamın kıymetini bileyim demekki.......
bencede bil kıymetini bak bana dedim ya 10 yıllık elemanım ayrıyeten muhasebe departmanında çalışmıyorum
kendi görevlerim dahilinde değil hesap işleri
sadece eşim yokken yardımcı oldum ,diğer elemanlarda fatura ile sıkıntılar yaşanıyor diye bana söyledi
bende onunla sürekli konuşarak kestim faturaları sadece bunda yanlışlık yapmışım
Muhasebede herhangi biri bu hatayı yapabilir ben çalıştığımız tur şirketinin hep eksik fatura kesmesini sürekli uyarıyordum şierketi batıracaksın diye uyarmasam ki kimbilir kimlere eksik kesmiştir.
Sende faturayı kestiğin şirkete geri dönüş yapamıyormusun? bu doğal hakkın geri iade istemek ha vermezler bu kul hakkına girer vebali onlara eşine gelince normal çalışana bile böyle hakaret edilmez hiç profesynel değil gerekirse elemanın maaşından kesilirki kimse kolay kolay 1 kerelik hatayı yapmaz bizim muhasebede kız milyarlar zarara soktu diye duyardım yanlış faturadan patronlar affedıyordu.
Sana normalde bu argo kelımelerı kullanıyor olmalıki bu kadar rahat söylemiş hayatında hiç söylemediyse ilk defa söyluyorsa insan iyice şoka girer.
Esının kızası varmıs. Cok abartılı olmus sadece hesap hatası ıcın. Gerızekalı dedıgınde keske--- evet gerızekalıyım senınle evlendıgım ıcın ----deseydın
sabah oldu bu olay,şuana kadar ben hiçbişey demedim..
kendi masamda işimi yapıyorum şimdi..
mutlaka bir şekilde cevap vereceğim zaten
cevap derken bağırıp çağırmam da tavrımı koyacağım ama
çok üzüldüm kırıldım..
başka şeylere de sinirli sanırım benden çıkardı acısını
ha bu arada fatura için artı kdv yerine ben kdv dahil kesmişim..
600 tl gibi bir zarar oluyormuş.. hatamıda söyleyeyim
Aynı biz bu kadar olur. Benim eşim de yönetici birlikte kaç sene çalıştık. Personele bu kadar kızmaz bir yanlış olunca bana yüklenirdi. Ama sonraları baya düzeldi. Ben de doğumdan sonra başka şirkette başladım işe. Ama arada yine özlüyorum orda çalışmayı.
Bu yaptığın hatanın aynısını ben de yaptım. Muhasebeci izindeydi, ben o ay ki faturaları kestim bir faturayı yanlışlıkla KDV dahil kesmişim. O şirkete kesilen ilk faturaydı bir de müşteri arayıp indirim için teşekkür etmiş eşimeSonraki aylar da zoraki indirim olmadı anlaştık neyse ki ama iyi azar yemiştim. Sebep sadece paranın gitmesi değildi, adamlar aşırı ısrarcıydı indirim konusunda biz de geri adım atmak istememiştik. Bu nedenle iyi kızmıştı yani. Sen yine de güzelce konuş eşinle, işini bu kadar iyi yapmaya çalışırken yoğunluktan illa ki hatalar olduğunu, dediklerine kalbinin kırıldığını anlat canım. Alttan alıp olayı unutturma bence ki bir daha dikkatli olsun.
canım direk bana demedi aslında ortaya bağırdı tam anlamadım ama salak yada gerizekalı gibi bişey dedi
ama o faturayı kesen bendim..
zaten o kelimeleri duydum masamda gözlerim doldu ağlamamak için zor tuttum kendimi
o kadar çok kırıldım üzüldümki anlatamam
kimseylede paylaşamadım sizlere yazdım işte
aynı kaderi paylaşmışız :)
tabiii ben uygun bir zamanda bu durumu mutlaka konuşurum ama bugün yoğun..
uygun zaman bulunca anlatıcam ve anlasında utansın akıllı..
ama herkes o faturanın senin kestiğini ve hakaretin sana geldiğini biliyor bu daha kötü değilmi?
dediğim gibi hata yapılan şirketten talep edemiyormusunuz?
Evet canım aynı olay bu kadar benzerlik olur. Yalnız şu var, eşim bana telefonda kızmıştı şehirdışında eğitimdeydi. Müşteriye bozuntuya vermemeye çalışmış telefonda ama hemen çakmış benim yanlış kestiğimi
En çok hata muhasebede olur, bunlar olacak şeyler yani. Şimdi ne yanlışlıklar oluyor eşim kızmıyor, zaman geçtikçe herşey mükemmel olmalı prensibinden kurtuluyor sanırım sayemde:) Geçenlerde de müşteri bizim kestiğimiz faturayı bulamadı kaybetmişler, aslı gibi yapıp gönderildi. Sonra onu da kaybetmişler düşün yani büyük şirketler de olsa hata elbet oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?