eşim hayatımı zindana çevirdi

boşanmak fikri hep kafamda ama nasıl olacak yalnız bunu nasıl becereceğim ailem boşanmamı istemez.
sizin eşleriniz bu konuda nasıl davranıyor aldıklarınıza yediklerinize karışırmı

Benim esim maasini aldigi gibi bana verir , nereye harcamisim ne yapmisim hic sormaz .. birgunde bile maasini harcasam sesi cikmaz bu konuda asla hesap yapmaz.
Ki ben calistigimdada asla maasima karismazdi ne kadar aldigimi bile sormazdi..

boşanmak fikri hep kafamda ama nasıl olacak yalnız bunu nasıl becereceğim ailem boşanmamı istemez.
sizin eşleriniz bu konuda nasıl davranıyor aldıklarınıza yediklerinize karışırmı

İşin içinde şiddet ve psikolojik baskı var. Hayatı altüst eder, sizi siz olmaktan çıkarır, evladınızı mutsuz eder bu durum. Boşanmak tek çare , en azından benim kafamdaki netlik bu.
..

Velev ki boşanamıyorsunuz, buna imkanınız da cesaretiniz de yok diyelim ( çalışıyorsunuz ve annesiniz, guclu bir kadın yani) , aileniz, çevre buna musade etmez ( onlar değil bunu yaşayan, kabul ettirmesini bilmek lazım) diyelim; peki eşinizde gelecek görüyor musunuz ?
Mesela adam olacak gibi mi? Aile buyuklerinden birinin devreye girmesiyle, ya da bir terapistle çozum olabilir mi ?

Kim ister ki yuvaların yıkılmasını. Tamiri olabilir evliliklerin devam ettirilmesi en güzeli.
Fakat gemi su almaya çoktan başlamışsa tahribatı ağır olur.
İyi düşünün ne olur.

Duzelir diye beklersen yanilirsin. Giderek siddetin dozu artar. Oncelikle esin gelsin ya da gelmesin bir doktora git. Goz onemli. Daha sonra giderek sindiriliyorsun farkina var. Seni pistirdikca giderek ozguvenini yitireceksin. kendi sinirlarini koy. Eger bir kez daha siddet uygularsa gidip darp raporu al. Ailen o zaman senin yaninda olacaktir. Kimse evladini sokaga atmaz cunku. Yuvanin yikilmasini istemem ama o el bir kez kalktiysa bir daha da kalkar. Bu durumda bosanmalisin ama o cesaretin yok. Once oz guvenini kazanmalisin. Seni ezmesine izin verme. Anlattiklarindan yani seninle beraber olmamasi seni ezmeye baslamis olmasi siddet.... esinin hayatinda baska biri olabilecegini gosteriyor.
Allah yardimcin olsun.

Canım kardeşim bir erkeğin değişeceğini asla bekleme sana boşan yada boşanma demek haddime düşmez ama yıllar geçer gider benliğini kendine güveni kaybedersiniz çalıştıktan sonra asla korkmayın ve ailenize söyleyin kesinlikle onlar biraz kızabilir ama asla evlatları mutsuz olsun istemez. Sen kendi evladını mutsuzlugunu istermisinki onlarda istesin. Eşinin biraz burnunu sürt ve ona belli etmeden delil topla.yoksa öyle cirkeflesiyorlarki hakliyken haksız duruma dusme..bizde çok borç ödedik sıkıntı yaşadık ama şimdi ihtiyacım olsun yada olmasın hep para verir ve eve harcayınca kızar, dolap ve ev ihtiyaçlarının parasini ayrı verir .Üstelik sen çalışıyorsun sana sevgisi saygısı olmayan adam birde senin çalıştığınız paraya karışıyor pes yani..

Son düzenleme:
Back
X