eşim hep dışarıda......

market alışverişi durumu kurtarır mı aceba başka ne planlasam. adama iş vermem gerek.....

Kızınızı parka götürmesini isteseniz mesela..
Temizlik yapacağınızı, kızınızla onun ilgilenmesini istediğinizi söylersiniz..

Ya da hep beraber parka veya alışveriş merkezine gidebilirsiniz..
Hem böylece beraber vakit geçirmiş olursunuz :34:

sizde eşinizin yaptığını yapın o kahveye mi gidiyor sizde bir arkadaşınıza gidin ya da arkadaşlarınızla buluşun dönüşte sizi almasını rica edin. bir susar 2 susar 3 susar 4.de mutlaka size yeter bi evinde otur der mutlaka o zaman sizde sen de otur o zaman beraber zaman geçirelim dersiniz.
erkelerin çoğu yaptıklarının çoğunun yanlış olduğunu kabul etmezler.
benim eşimde birkaç arkadaşı var onlar çağırırsa hiç hayır demez ve gider bazen 1 saate gelcem der gece yarısı gelir bazen gittiğini bile haber vermez.
bende birkaç defa onun yaptığını yaptım sonuç bana niye kendi kendine kararlar verip uyguluyorsun planından bana bahsetmiyorsun o demesi oldu. bende ya nasılmış sende bana hep böyle yapıyorsun dedim ondan sonra kendine dikakt etmeye başladı.
gerçi halen 1 saate geliyorum deyipte 3/4 saat sonra gelmesi değişmedi ayda 1 mutlaka yapar bunu :20:

bazı bayanlar malaesef böyleyiz. her işi üstümüze alıyoruz adama bir iş kalmıyor. bende aynı durumdayım hafta içi çalışıyorum öğlene kadar temiziliği o evde omadığında yapıyorum alışveriş dersen hergün eve geirkken muhakakkak eksikleri alıyorum yemek sofra hepsi bende. ben de hep istiyorum ki kendiliğinden bi girsin markete de eve birşeyler getirsin ama nerde bazen gelirken arar bir şey lazım mı diye ama zaten ben almışımdır. ve sanıyorum ilerde bebekk olursa da böyle devam edicek aslında ne yapmamaız gerektiğini biiyoruz ona sorumuluk vermek lazım. yardım istemek lazım. ama işte bunu yapamıyoruz. mesela şöylle yapabilirsiniz eksiklerin listesini çıkarın ama acil olmadıkça eve hiç bir şey almayın. liste biriksin haftasonuna kadar. birlikte gitmek istiyyorsanız alıncaklar var deyip gidin istemiyorsanız listeyi verin gönderin. çocuğunuzla ilgili de sorumuluk verin.
kahve alışkanlıığ konusunda ben de bilirim çevremden kahveye girip saatlerce dalan bu alışkanlığı bırakamayan çok kişi var ne varsa kahvede. birlikte eğlenceli şeyler yapmayı teklif edin mesela.

bende arkadaşlarıma gidiyordum bizi bırak işim bitince tekrar gel beni al diye bu durum uzun zaman sürdü bir kaç sene ama beni alıp bırakmaktan sıkılmadı. çok ters yerde bile olsak geldi giti. ama şimdi araba aldım. ona hiç ihtiyaç kalmadı. arab kullanmak benim için iyi mi oldu kötü mü oldu anlamadım. bende nasılsa araçta var istediğimiz yere gidip gelebiliyoruz. yani onu rahat bırakmam için gerekeni yapıp bana ayrı araba da aldık ve bana söylediği hiç bi şeyden memnun olmuyosun. ama ben ona kahveye hiç gitme demiyorum ama dengeli ol biraz. aileni ihmal etme diyorum da tabi kime diyorum.......:20:

market alışverişi durumu kurtarır mı aceba başka ne planlasam. adama iş vermem gerek.....

Azcık dram yap:27:

Hem iş, hem çocuk, hem ev.. Kaldıramıyorum artık.. Bazısı ev hanımlığını bile zor yapıyor ben 3 üne nasıl yetişeyim de..

Market poşetleri ağır ben nasıl kaldırayım de :27:

Sende hiç yardımcı olmuyorsun , bende senin gibi işten geliyorum.. Yemeği ben yapıyorsam bi zahmet tabakları sen kaldır de..

Ooo bunun gibi birçok şey sıralamak mümkün :34:

Son düzenleme:
başlıkta eşim hep dışarda demişsiniz bırakın dışarıda kalsın da aklı başına gelsin biraz. Benim eşimde evlendiğimiz ilk zamanlar böyleydi çok konuştum tatlı dille aşkım benimde sana ihyitacım var dışarıda vakit geçirme birlikte vakit geçirelim seni özlüyorum falan filan amaaa baktım olmuyor açmadım kapıyı kal dışarıda git o çok sevdiğin arkadaşlarıın koynunda geçir geceyi dedim kapnın diğer tarafından ertesi gün de ya ben ya arkadaşların bir daha eve giremezsin yeter artık dedim şimdi ise kahveye adımın bile atmıyor. Bazen diş göstermek gerekiyor :)))

bende arkadaşlarıma gidiyordum bizi bırak işim bitince tekrar gel beni al diye bu durum uzun zaman sürdü bir kaç sene ama beni alıp bırakmaktan sıkılmadı. çok ters yerde bile olsak geldi giti. ama şimdi araba aldım. ona hiç ihtiyaç kalmadı. arab kullanmak benim için iyi mi oldu kötü mü oldu anlamadım. bende nasılsa araçta var istediğimiz yere gidip gelebiliyoruz. yani onu rahat bırakmam için gerekeni yapıp bana ayrı araba da aldık ve bana söylediği hiç bi şeyden memnun olmuyosun. ama ben ona kahveye hiç gitme demiyorum ama dengeli ol biraz. aileni ihmal etme diyorum da tabi kime diyorum.......:20:

o zaman gardınızı alın dişlerinizi gösterin eşinize tatlı dille anlamıyorsa anlayacağı dil de konuşun.
planlarını bozun arasıra akşam gezmeleri yada oturmaları çıkartın misafirliğe gidin evinize misafir çağırın herhalde ozaman da bırakıp gidemez

bunun çözümü var mı bilmiyorum bu kahve kültürü bağımlılık yapıyor sanki:19:benim kocamda hergün olmasa da sık sık gider ona çocuklarla ilgilenmiyorsun biraz evde dur dediğimde hep kendini haklı çıkarmaya çalışır sanırım son nokta eve almamak:23: baktın eşin iyilikten anlamıyor eve alma canım belki bir faydası olur

çözümü çok basit güzelce konuştun olmadı ise geldiği zaman eve almayacaksın git o arkadaşlarınla kal de
ailesini ara ben oğlunuzu sokaklardan toplayamam eve gelmiyor arkadaşlarıyla takılıyor de
telefonlarına çıkma bir kaç güne düzelir rest çekmen lazım sen sakın evinden çıkma onu eve alma

Arkadaşa katılıyorum.. Bundan daha mantıklı bir yorum olamaz iş bu noktaya geldiği için..

kahve kültürü mü bilmiyorum ama bana hep kahveye gittiğini söylüyo. aslına bakarsan sorun güvensizlik. söylediklerine inanmıyorum artık...bu arkadaşları nasıl arkadaşlar ki hergün evini bırakıpta benim eşimle kanvedeler. bana mantıklı gelmiyo. ha bu aralar birde boşanma arefesinde bi arkadaşı var o arkadaşı da bunların yanında artık...bakalım ne olacak....benim öğrenmek istediğim bir kadın şüphe hissettiğinde gerçekten doğru mudur yoksa hüsnü kuruntu mu?

bizimle hiç zaman geçirmiyo nerdeyse.. akşam yemeğini bile beraber yemiyoruz. kzıımla ben ilgileniyoru, alışverişi yalnız yapıyorum bu aralar eşimin hayatımda ne işe yaradığını sorgulamaya başladım....[/QUOTE

sanırım dışarda zaman geçirmesine üzülüyorsun da esas derdin de başka bir yere gittiğinden şüphelenmek.kahveye gittiğini anlayabilirsin aslında.kahvedeki sesler bellidir.orada olduğunu söylediği saatlerde ara konuş.mesela gelirken birşey getir diyebilirsin.birşeyleri bahane et işte.arkadaki seslerden kahvede olduğu anlaşılır az çok.özelden arayıp da dinleyebilirsin.en azından birkaç kez alo der,o arada duyarsın birşeyler.hem allah korusun senin şüphen doğru olsa, bir başkasının yanındaysa da özelden aradığında dikkatli olmazlar,arkadan belki konuşabilir o kadın.tabi varsa öyle biri. bunları dene.kahveye gidiyorsa da bağımlılık yaptıysa kolay kolay bırakmıyorlar malesef

bazı bayanlar malaesef böyleyiz. her işi üstümüze alıyoruz adama bir iş kalmıyor. bende aynı durumdayım hafta içi çalışıyorum öğlene kadar temiziliği o evde omadığında yapıyorum alışveriş dersen hergün eve geirkken muhakakkak eksikleri alıyorum yemek sofra hepsi bende. ben de hep istiyorum ki kendiliğinden bi girsin markete de eve birşeyler getirsin ama nerde bazen gelirken arar bir şey lazım mı diye ama zaten ben almışımdır. ve sanıyorum ilerde bebekk olursa da böyle devam edicek aslında ne yapmamaız gerektiğini biiyoruz ona sorumuluk vermek lazım. yardım istemek lazım. ama işte bunu yapamıyoruz. mesela şöylle yapabilirsiniz eksiklerin listesini çıkarın ama acil olmadıkça eve hiç bir şey almayın. liste biriksin haftasonuna kadar. birlikte gitmek istiyyorsanız alıncaklar var deyip gidin istemiyorsanız listeyi verin gönderin. çocuğunuzla ilgili de sorumuluk verin.
kahve alışkanlıığ konusunda ben de bilirim çevremden kahveye girip saatlerce dalan bu alışkanlığı bırakamayan çok kişi var ne varsa kahvede. birlikte eğlenceli şeyler yapmayı teklif edin mesela.

evet ilerde bebeğin olursa sana kaılıcak yavaş yavaş alıştır eşini çok sinirleniyorum ya erkekler bazı konularda çok düşüncesiz ben ev hanımıyım mesela eşim çalışmadığım için her şeyi bana yüklüyor kiraydı faturaydı market alışverişi bebek te var bi de her şey kendimi hamal gibi hissetmeye başladım ev sahibiyle ben muhatap oluyorum bir sorun çıktığı zaman ben uğraşıyorum o sadece eve para getiriyor o kadar ama yavaş yavaş alıştrdım iş yapmaya bebek ağlıo bakmıyorum o altını değiştirio o işten çıkınca ben onu arıyorum atıyorum aaa limon bitmiş şu bitmiş çok acil lazım die alıştırdım inan ki çok zorluk çekrsin ablamda çalışıo iki çocuğu var ve kemik yaşı normal yaşından beş yaş fazla o kadar yıpranmış

bilemiyorum arkadaşlar... tavsiyeleri,niz içi teşekkür ederim uygulamay çalışıcam. umarım kısa zaman da hallrederim de bu içimdeki huzursuzluktan kurtulurum....böyle devam ettikçe varlığı beni rahatsız edecek....

nasılsa evde bekleyen var diyipte bu şekil rahat ilgisiz olabilir

o evdeyken siz dışarıda olmayı deneyin ?

aynı şeyi o yaşasın bakalım ne olacak

azcık sizi merak etsin

hep siz mi onu düşüneceksiniz bırakın o sizi düşünsün o arayıp sorsun sizi

sorumlulıklarını yerine getirmiyorsa
onun yapmadığı işleri siz yaparak üstünü kapamayın
hataları yanlışları önüne serin farkında olsun

bide bunları deneyin bakalım

merhaba arkadaşlar...
benim sorunum eşim dışarıda çok zaman geçiriyor. arkadaşları ile kahvede olduğunu söylüyor..hergün iş çıkışı mutlaka bir uğrayıp geliyor. hiç işten direk eve gelmiez. ama bende artık bu durumdan rahatsız olmaya başladım. konuştum bu konuyu rahatsızlığımı biliyor ama hala aynı...şüphe duymaya başlıyorum artık....

evliliğiniz yolunda gitmediği için olabilir mi? ben baska bir sahıs oldugunu düşünmüyorum sadece evde gecırecegı vaktı kısa tutuyor

bence eve almamak yerine
kendını dışarı at, o eve gelınce senı evde bulamasın
bir müddet sonra doğal olarak sinirlenip
patlama aşamasına gelicek.

eve almamak ona artı kazandırır ''nasıl olsa karım evde '' diye daha rahat davranabilir.
burada rahat davranması değil, huzursuz olması lazım.

mecburen konuşmak isteyecek seninle.
o zaman sende çatır çatır söylersın, ancak o zaman senı duyabilir.

.

Son düzenleme:
dün bu kahve konusunda tartıştık. resmen benimle inatlaşıyor. böyle tavır yaparsan daha çok giderim diyo ne bu şimdi.......uzlaşmacı bir kişi değil yapıcı olmaya çalışmıyor. karşısına alıp seninle konuşalım bunu nasıl çözebiliriz demiyor. ben konuşarak halletmeye çalıştıkça beni kavga etmeye yönlendiriiyo sukunetimi korumaya çalışıyorum ama beni kızdırmak için elinden geleni yapıyo.:47: ben konuyu çok abartıyormusum işten çıkınca 1-2 saat arkadaşlarıyla sohbet edip oyun oynayıp stres atmak istiyomuş beyimiz. bizde neler istiyoz ama sormluluklarımız var çocuk ne oalack o zaman ben kafama göre takılayım o takılsın.....

deli eder böylesi insanı....ne halin varsa gör dedim artık....

Back
X