Eşim herşeyi mükemmel bekliyor.

vizontele

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
623
2
96
42
Denizli
Arkadaşlar, çalışan bir bayanım. Cumartesileri bile akşama kadar çalışıyorum. Bana sadece bir pazar günü kalıyor. Ve bize her pazar misafir gelir. Hiç kendime vakit ayıramıyorum. Ev temizliğimi bile geceleri yapıyorum. Buna rağmen eşim herşeyin mükemmelini ister, hiçbir zaman benim yorulduğumu düşünmez ve bana yardımcı olmaz. Sizde durum nasıl eşleriniz siz çalıştığınız halde hem herşeyi mükemmel ister hemde yardımcı olmazmı? Artık çok yoruldum ben. Ondan yardım istediğimde evin hanımı benmiyim der. Yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik hepsi bana bakıyor. İş yerimde yorucu bunaldım artık. Hafta içide misafirimiz geliyor eşim bana sormadan davet eder.Misafiri bende severim ama bana sormadan çağırması beni kırıyor. Geceleri 2 ye kadar ütü yaparım yatar uyur hiç seslenmez. Evim sobalı saatlerce mutfakda uğraşırım, diğer odaları siler süpürürüm o içerden çay diye bağırır hiç bana yardım etmez, kendi işini kendide görmez. Sizlerde durum nasıl? Ben kadın olarak görevlerimi biliyorum ama çalıştığım için eşimden biraz anlayış bekliyorum. Sonuçta ikimizde çalışıyoruz. Ama benim yorulduğumu hiç anlamıyor.

ah canım bence erkeklerin hepsi aynı herşeyi 4-4 lük isterler ama kendilerinin bi çok eksiği vardır ...
eşimde bazen söylenir şurası niye pis ,çöp dolmuş bilmemne diye...bende napim yetişemiyorum artık diyorum oda yardım ediyo arada sağolsun..
eşinde tamam yardım etmese bile iş çıkarmasın bari...habersiz misafir davet etmekte ne oluyo...seninde canın var konuş anlat en azından sen iş yaparken oda çayını alsın ya da durmadan misafir çağırmasın sende pazarları kimseyi kabul etme...ya da bırak evi şöyle 3-4 gün pislik götürsün belki anlar...

Allah Allah ne ala memleket o öyle...
herşeyi dört dörtlük istiyorsa kendi de sorumlulukları paylaşacak..yok öyle yağma..
hem çalışsın kadın eve para gelsin,hemde ev hanımı gibi tüm işlerini ayarlasın..
robat sanki karşısındaki..
çok biliyorsa senin temponu 2 gün denesin de görsün ebesini..
çok sinirlendim..:mymeka:

canım yaa durumun gerçekten zor. maalesef anlayışsız bir eşin var. ama bence onunda bir derse ihtiyacı var. yani işlerin yetişmediğini anlaması lazım. mesela bir gün sobayı yakma küllerinide dökme zaten iş yapıyor olacağın için onada yetişemedim dersin belki üşüyüpte yakmayı tercih eder. bir günde gömleklerini falan ütüleme mesela. iş başa düşünce görsün nasıl oluyormuş. belki durumunu o zaman anlar. valla benim eşim çook yardımcı olur sağolsun. yeri gelir temizliği beraber yaparız hatta bazen o benden bile fazla yapar. inşallah sende biran önce bu sorunu çözersin yoksa bu böyle yürümez bir yerde patlamak zorunda kalırsın.

Acaba kendisi mükemmel mi....allahım böyle erkeklerin saçını yolasım geliyor....
hayat müşretek sonuçta...konuş bence eşinle..

kusura bakmayın ama sizin eşinizde anlayışın a' sı yok...
bu nasıl evlilik,bu nasıl sevgi...
inanın anlamış değilim...
mükemmeli isteyen kişinin de biraz mükemmel olması lazım diye düşünüyorum...
ama önemli olan mükemmel olmak değil,iyi olmayı başarabilmektir...
siz kendinizi fazla yıpratmayın derim,sonuçta size yardımcı olmuyorsa
biraz anlayışlı olması için konuşun...gözünü açsın ve görsün sizin yaptıklarınızı...
eğer o görmemekte direniyorsa,alın karşınıza konuşun...
en azından sizden habersiz misafir çağırmasın...
Allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

Niye yapiyorsunki???
Bu kadar simartirsan adami olacagi bu arkadasim...yapma...ver agzinin payini yeri geldimi!

Benim esim maconun macosudur aslinda...ama her ne olursa olsun yardimi dokunmasa bile zarari olmaz...isim gücüm varken kalkip benden is beklemez...gider kendi yemegini cayini döker...bana sormadan misafir cagirmak aklinin ucuna gelmez.....ama neden?

Bastan o kozlari vermedim eline...tabiki evlilik paylasmaktir bir kadin kocasina hizmetde edecektir...fakat hayat müsterek yeri geldimi kocamda bana hizmet eder...suan dogum izinindeyim calismiyor olsamda ikitane kizim var...ben nasil herseye yetisebilirimki...benden mükemmelini isterse avucunu yalar...hic kusura bakmasin..

Sen böyle susup herseye ammennah dersen sesini cikarmazsan...adam tabiki ohh gel keyfim gel diyecek...

Son düzenleme:
Allahtan sobayla o ilgileniyor sadece onu yapıyor çok sağolsun. konuşuyorum ama bu sefer bana zorla konuşuyor. ben sana yapmı diyorum diyor bana bir yemek hazırlamak sana zor geliyor diyor, misafir çağırmayacaksam sende kimseye gitmeyeceksin o zaman diyor. Gitmek istemesem yine kötüyüm ne yapacaığımı şaşıyorum. Kötü olmayayım diyorum ne yapsam olmuyor.Konuştuğumda yanlış yaptıklarını söylediğimde ben sana ne zaman yaranıyorumki diyor.

böyle evlilik mi olur ya, yangına körükle gitmeyeyim dedim ama çok kızdım walla
peki canım o içeriden çay diye bağırınca, götürüyor musun?
umarım götürmüyorsundur, çayını alamayacak kadar aciz mi bu adam
sen de abartma canım, yemek temizlik, uzat ayağını yat, 1 hafta temizlik yapmazsan ev batmaz korkma, yorma bu kadar kendini, vallahi değmez, giden sender gider
oh walla hem çalış para kazan, hem evde hizmet et
eşine çok yoruluyorum, hem ev hem iş yetişemiyorum, işten ayrılıcam de, ne diyecek bakalım?

bence naz yapın biraz ben ev hanımıyım ama eşim yine bana yardım eder sağolsun en azından çayını filan kendisi yapar naz yapın bende yapamıyorum benim bi komşum var' ya savaaaş yorulduuum' der eşi herşeyi yapar bide eşi yoğun çalışan birisi

hayır misafirliğe gidilir sende evine alırsın..
ama bir nezaket kuralıdır haberli gidip gelmek..
hayatta müsait olunan yada olunmayan durumlar vardır..
sen iş yaparken çay istiyorsa sende bağır bulunduğun odadan çayın altı açık alabilirsin diye..
herşleyi dört dörtlük yapsan da emin ol altı dörtlüğünü bekleyecek senden..
çok fazla ödün verme.konuşuyorsa da konuşsun..bir gün susacaktır mutlaka..

bende işleri yapmamandan yanayım. gecelere kadar ütü yapıncaya kadar, yetişmedi yapmadım dersin. ayrıca onla konuşmalısın ve konuşurkende kendini doğru ifade etmelisin canım. misafir getirme demiyorum ama habersiz getirme, önce bana sor diyebilirsin. bence öncelikle iletişim kopukluğu var eşinle aranda.
ayrıca o kapris yapacak, yaranamıyoruz diyecek diyede kendinden taviz verme. bu arada çocuk yok sanırım. birde çocuk olsa sizin halinizi hiç düşünemiyorum.
çok ama çok üzüldüm. ama sende her işi yapıp yetiştirirsen eşin tabi yapabiliyorsun diye düşünür. en kısa çözümü yapmayacaksın. yoruldum deyip sende yatacaksın. bırak kalsın işler. kendine yaparsın,hasta olursun eşinin umru duymaz.
ay acayip sinir oldum ya.

işte tipik erkek sanki ev işi yap veya yapma demeye bağlı....madem yap denildiği zaman yapılacak sende yap dediği zaman yaparsın ...inan canın çamaşırdan bulaşıktan daha kıymetli boşver yorma kendini madem çalışıyosun 'yardımcı kadın alıcam' de...yada 'bana yardım edersin 'de...ay çok sinir oldum..

Bu aralar çok bunaldım ya. Eşim çok gergin yapıda biri. Ne kadar anlayışlı konuşmaya çalışsam doğru düzgün kendimi ifade etmeye çalışsam konunun sonun illa tartışmaya gider ve ben konuşmadıktan sonra 1 hafta bile konuşmaz benle hiç umursamaz beni. Bazen çok iyidir ama evdi, işdi derken ben yoruluyorum artık benmi abartıyorum diyeceğim ama bana hep istersen yapma ben sana yap demiyorumki yoruluyorsan yapma diyor ama gelip gidenimiz çok oluyor. Nasıl yapmamki?

Yorum yapan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bende aynı şeyleri düşünüyorum ama eşimin yapısını değiştiremiyorumki. Ne desem nasıl davransam değişmiyor. Çalışmaya mecburum yeni eve geçtik borcumuz var.

Canim madem sen ev kadinisin, esin senden herseyi mukemmel bekliyor, sende ozaman ona de ki ben isten cikayim evimi dort dortluk yapayim sende benim eski kazandigim maas kadar kendi maasinin ustune kazan, sende evin erkegisin benim dort dortluk gecinmemi sagla de tehdit et.
Kadinlarin gorevlerine gelince tak tak tak sayarlar peki erkeklerin de gorevleri yok mu ozaman oda maddi yonden 4-4luk bir hayat saglasin sana dimi.

Bu ne sacmalik yav kadinlar herzaman erkekleri idare etmeye calisiyorlar ama tam tersi olunca hic empati kurduklari yok. :mymeka:

Öyle erkeğin ağzına iki tane çakacaksın, yamultacaksın yüzünü gözünü ki bişeye benzesinÇok üzgünüm çoook Kendine hizmetçi mi yoksa eş mi almış belli değil akılsız dana:mymeka:
çok sinirlendim tutmayın beni:mymeka:
Bacım sende ev işleri içn tut bir bayan haftada bir gelsin temizlesin evini. Eşinin hiçbirşey söylemeye hakkı yok, çalışıyorsun paranı kazanıyorsun. Birşey söylerse de ağzının payını ver, yok öyle yağma. Yardımcı bayan istemiyorsa o zaman sana yardımcı olacak. İki iki dört . Başka çıkar yol yok. Ağa paşa oğlumu ki sen kendini paralarken o yan gelip yatıyor. Herkesin canı kıymetli.
Sen dediğimi yap bacım, birşey söyleyecek olursa bana haber ver. -tatlicadiarzu-

Bazı erkekler eşinin çalışmasını istemez. Bu şekilde davranarak yıldırmak ister. Bazıları da yapı olarak böyledir. Bence, iş koşullarınızı iyileştirin daha çok kendinize zaman ayıracağınız bir iş bulmaya çalışın (en azından cumartesileri) ve evinize mutlaka yardımcı bir kadın alın. Temizliğinize özellikle ütünüze yardım etsin. Ne demek saat 2'lere kadar ütü.
Ben erkeklerin konuşularak düzeltileceğine inanmıyorum bu yapısal birşey. Bazı hanımlar çok rahat koşullarda çalışsa bile eşi çok şey beklemezken bazıları sırtında taş taşısa yaranamaz. Kendinizi üzmek, yetişmeye çalışmak yerine işinizi kolaylaştıracak yöntemler bulun. Bunlar maddi olarak sizi zorlasa bile mühim olan sizsiniz, sizin psikolojiniz.
Aslında bu mücadele eşinizin gözüne gözükmez bile. O ne sizin çabaladığınızı, ne yetişmeye çalıştığınızı görür. Aklında kalan 'surat asan, misafirden, bana hizmetten şikayet eden kadın' dır. Siz kendinizi düşünün. Biraz koşullarınızı rahatlatırsanız emin olun siz de daha pozitif göreceksiniz eşinizi tüm çekilmezliğine rağmen:)
Bu misafir işine gelince benim yaptığım bir yöntem işe yaradı dedim ki, 'Peygamber efendimiz der ki seyahatten döndüğünüzde geldiğiniz kendi eviniz bile olsa eşinize haber veriniz. Ola ki onun kendince bi hazırlığı vardır. Geleceğinizi bilsin' insan kendi evine bile bi kaç gün sonra dönerken haberli dönmeli iken nasıl insanları çat kapı tutup getirirsin, uygun olmayabilirim ev müsait olmayabilir, burası benim de mahremiyet alanım bu şekilde kullanmaya hakkın yok dedim. Sanırım aklına yattı şimdi mutlaka beni haberdar ediyor.

eviniz hayırlı olsun canım
işte bu durumda çalışman gerekiyorsa, evdede sana dille yap demiyorsa bile habersiz misafir getirerek zaten yap demiş oluyor. ayrıca oturduğu yerden sen iş yaparken çay istemesi bile yap demek olmuyormu?? işte bunları ona doğru dille anlatmakta sana düşüyor. tutupta o sana evi temizle, bulaşığı yıka, ütü yap demiyecek tabi. ama yaptığı hareketler, davranışı falan sana yap diyor. sana yapmı diyorum dediği zaman, demiyorsun ama yapılmazsa olmaz, bende tek başıma yetişemiyorum yardım et deyin. eğerki yardım edemiyorsan ya işi bırakıp kendim yetişicem işlere yada paramızdan bir kısmını ayıralım haftalık birini tutup yaptırayım de.
inan bana sırf para gitmesin diye kendi yardım edecektir.
birde şunu sormak istiyorum. mesela siz bulaşık yıkarken eşinizi çağırıp ondanda durulamasını istedinizmi hiç? istediyseniz ne dedi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…