Eşim herşeyi mükemmel bekliyor.

gergin sinirli biriyse her lafın sonu tartışmaya gidiyosa huzursuz olmaya değmez... huzuru hiç bişeye değişmem...senin içinde huzur önemliyse sesini çıkarmadan yapıcaksın işini başka çare yok yada sorunu kökten hallediceksin..

benimkine hödük diyodum ama
beteride varmış
açıkça söyleyin yoruldum yetişemiyorum deyin
en azından kendi işini yapsın
kalksın da bi zahmet cayını koysun
ohh ne ala memleket

Bak işte ya, arkadaşım konuşmasın, istediği kadar konuşmasın, nolurki. Seni eziyor resmen. Buna izin verme.Azcık dik başlı ol:mymeka:

çok soru sordum ama kaç yıllık evlisiniz? birde anlaşarakmı evlendiniz, görücü usulü falanmı aceba? merak ettim.

ben evlenirken bana bilsen de bilmiyormuş gibi yap demişlerdi
hoş ben bişey bilmiyordum zaten
herşeyi yaparsan birgün eksik yaptın mı kötü olursun
birşey beceremeyip arada 2-3 çeşit yemek yaptınmı da ooo karıcım bu ne ziyafet diye övgü alırsın
ben de şimdi yeni evlenenlere aynısını söylüyorum, aman ilk hevesle evin tüm işini yapayım, akşam 3 çeşit yemek çıkarayım diye uğraşmayın diyorum
evin aşçısımıyız canım bu ne
kesin bir yardımcı tut eşin yapmıyorsa, yolu yok canım

sözüm ona erkeklik bu mudur ya....?
sizde kendinizi paralamayın gece yarılarına kadar...
yapabildiğiniz kadar yapın...
bir de eşinize bir sorun bakalım,
istersen işten çıkayım,ev hanımı olayım,o zaman
herşey mükemmel olur diye...
bakalım ona yanaşacak mı???
aslında kafasına vura vura öğreteceksiniz...
sizde çalışıyorsunuz,o da çalışıyor,
siz eve gelip yine çalışıyorsunuz ama o sadece hizmet bekliyor...
kusura bakmayın ama siz kendinize değer verin biraz...
köle misiniz ya...sakin olaım dedim ama
yok insanın sinirlerini aldırmış olması lazım,
bu tip erkeklere karşı...
size gelen misafirlerde de anlayış yokmuş demek ki...
ne diyeyim vallahi zor işiniz...

bu nasıl bir denge anlamadım. dün misafirlikteydik. eltimin kızı hasta annesine bırakmış gece orda kalıyorlarmış. ev sahibesi dediki. iyi oluyordur senin içinde yoksa yıpranırsın dedi... eltim çalışmıyor evde.. sonra düşündümmm düşündüm..
bende çalışıyorum. kendi işim olmasına rağmen eve erken gitme lüksüm kalmıyor.. cumartesi dahi çalışıyorum. pazar günü akşama kadar temizlik yapıyorum. akşama arkadaşlar geliyor. ev temizken gelmeleri problem değil başımın üstünde yerleri var ama.. benim eşimde aynı hiç sormadan misafir çağırır.. eşimin abiside öyle.. insanbi hanımına sorar değil mi. yok efendim gelenler arkadaşlarıymış..
öyle şeylere dikkat etmezlermiş.. dikkat etmeyebilir arkadaşları ama eşleri???
ben şahsen sen gibi geceleri falan temizlik yapamam. benimkide ha bire homurdanır durur. yok şu ütülü değilmi. ütülü olanlarından giyivermez.. yada heryer toz olmuş der. ben çocukla akşama kadar temizlik yapcam diye çırpınıyorum. gider yatar uyur ama bana yardım etmez. çocuklada ilgilenmez..
hele bir gün hastaydım yatıyorum kalkamadım yataktan sen çıktı gitti. dışarı çıkıyormuş abisiyle.. nasıl koydu o tavrı bana anlatamam. akşam sen dedim hasta olupda elime düşme.bakmam. nasıl oluyormuş görür.. bana birşey söyledimi kusura bakma ben artık yetişemiyorum diyorum. temizliğe yardımcı alalım diyorum onuda istemiyor.. çorabını bile çıkardığı yerde bırakır. birde bana dağınıksın der.. hemde yardım etmez. benimde senin gibiyarambüyük yani..
haa onu anlatıyordum. mesela eltim çalışmıyor ama ona yazık günah ben???? bi ara eşim yemekten sonra dışarı çıkmak istedi gitti. kayınvalidemdeyiz bende kızdım. dediki akşama kadar çalışıyor sıkılmıştır çıksın dedi. anne bende çalışıyorum bende sıkılıyorum dedim. otursun çocuğuyla ilgilensin dedim. öyle değil mi ama ya. ev hanımları gücenmesin ama. yeri geliyor anlar bile temizliğe yardımcı alıyorlar ben çalışlığım halde eşim izin vermiyor. bu nasıl döngü anlamadım. eşleri ev hanımlarına yardımcı oluyorlar bizim adamlar olmuyor. bu nasıl bir iştir mantığım almıyor ya..
bi pazarım var temizlik yapıyorum. kaç defa eve gelenler olduğunu onlar otururken ben temizlik yaptığımı hatırlarım. ah ahhhh

Son düzenleme:
bir insana ne kadar selayet verirsen daha fazlasını ister her zaman.
ben bu konuda kadınlarda da suç görüyorum.
madem evin kadını sensin sen yap diyorlar, o zaman evin erkeği de sensin parayı da sen kazan diyin.
ama bu kadar alttan aldıktan sonra bunu söylersek kavga ederiz sorun çıkar diye düşünürsünüz.
çıksın o zaman, 1 hafta konuşmayacak mı; konuşmasın.
ama hayat yalnızca onun yükünü hafifletirken ortak değildir.
onun yükü hafiflerken sizinki iki katına çıkıyorsa bu anlayışsızlıktır.
ya bunu karşı çıkacaksınız, ya da razı geleceksiniz.

son olarak da herkesin bildiği bir söz vardır;
yüz verirsen kediye; gelir eder halıya...

yapma arkadaşım...yapmaaaaa.....eşin seni farkındamısın bilmem ama resmen KÖLE gibi kullanıyor....işlerin hepsini yapmayıver..b i akşam yemek yapma mesela...napacak...dövecek mi....o haldeyse yolu açık lsun...misafirmi çağırmış...ikram hazırlama....nolur yani.....görsün senin artık isyan bayrağını açtığını..yoksa sen daha çok kulalnılırsın arkadaşım..acı biraz kendine yaa...

vizontele haklısın yapıları değişmiyor. bene homurdandım da bana senin dilin çok uzadı dedi kafamçokkarıştı
her bi şekilde bu tip adamlara yaranamıyorsunuz.
bu arada biz mesela sabah kahvaltı ederken. ben kızımın karnını doyuruyorum o zaman bile çayı benim katmamı bekler..
vizontele ya biz bu adamları böyle alıştırdık yada bunlar böyleydi
yada biz işi bilmiyoruz bacım :mymeka:

arkadaşım yapmadığınızda bi söylenir iki söylenir sonra kalkar paşa paşa çayını kendi koyar..özürlümü bu heriff..kolaylığa alıştırmayın şu adamları...ne bu böyle derse éev temizliği yada yemek vs gibi beğenmediği bişi olursa) ben bu kadarını becerebiliyorum..daha iyisini sen yap deyin..uslu koyun gibi oturmayalım arkadaşlar lütfennn...

9 aylık evliyim anlaşarak evlendim crescentmoon. drydeniss aynı durumdayız canım. kötü olmayayım iyi anlaşalım diyorum ama olmuyor bir yere kadar geliyor işte. eşimle konuşuyorum artık bebek yapma planlarımız var. Sabret sen zaten ne kaadar çalışacaksınki diyor. Alttan almayı bilmediğimi söylüyor. haklıyken haksız duruma düşüyorum. onun işi benden ağırmış sonuçta.

Canım ya sende aynı durumdasın. Olaya dışardan bakmakla yaşamak çok farklı oluyor değilmi? Bende elimden geldiği şekilde değiştirmeye çalışıyorum ama olmuyor. Huzurum bozulmasın gelen gidenin yanında suratı asılmasın diye idare ediyorum.

Drydeniss arkadaşım bırak dağınık kalsın. Akşama kadar niye temizlik yapıyorsun, bal dök yala vaziyetlerimi olsun istiyorsun illaki. Kendinizi paralamayın bu kadar. Azıcık bencil olun. Sizde etten kemikten bir insansınız, bunu karşı tarafa balyoz etkisiyle hatırlatın.
.............................................................................................................

Esmeralda valla tebrik ediyorum seni yorumundan dolayı:hooray:

Teşekkür ederim kuzum. Bende artık iyice bunaldım eskisi kadar uğraşmamaya karar verdim. Bırak dağınık kalsın moduında takılacağım.

ya kusura bakmayın ama işi bilmiyorsunuz evet.
ama bunu en başından yapıcaktınız ipin ucu kaçmış bir kere.
siz kızınızın karnını doyururken hizmet bekliyorsa yapmayın o zaman.
her beklentiye karşılık vermek zorunda değilsiniz ki.

sağol kuzucum ama gerçekten kadınlara kızıyorum ben.
nasıl küçük çocuğun her dediğini yapıp her istediğini alırsan şımarık olur laftan sözden anlamaz; bu da aynısı işte.
ama kavga etmeyelim, aman tatsızlık çıkmasın diye alttan alıyor kadınlar sonunda şımarık çocuktan daha vahim saygısız kocalar oluyor.

kelin ilacı olsa
öğretemedim eşime haber vermeden misafir çağırmamasını
biraz yardım etmesini ne zaman anlatmaya çalışsam
hep küslükle bitiyor sonu :bbo:
senin eşinden tek iyi tarafı evi b.k götürsede umrunda olmaz
temizleme der ama oluyormu temizlemeden kafamçokkarıştı
bende çok dertliyim bu konuda çooook
zaten anladımki insanın kıymetini sadece kendi ailesi biliyor

bu şekilde davranan bir eşe çocuk yapma cesaretinizden ötürü tebrik ediyorum sizi:1shok:
yarın öbür gün de inşallah bütün gün çocukla ilgileniyorum, ev işleri bana kalıyor, kendimden bıktım, hiçbir işin ucundan tutmuyor demezsiniz

Ben kötülük olmasın dedikçe eşim beni anlamadı. Yaptıklarımı bişey yerine koymadı. Bende bundan sonra umursamayacağım buna karar verdim. Yetiştiği yere kadar. Görümcem gelir bize oturduğu yerden kalkmaz, biz onlara gitsek ben kalkmadımmı kalk yardım et der durur. Benimde sınırıma dayandı artık, bundan sonra bu kadar taviz vermeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…