• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim icin hayal kirikligimiyim?

İşte ben de onu diyorum ya Minerva. Akrabalar seni sevse ne sevmese ne. :KK14: Ben bir de özel olarak sülale ilişkilerine gıcığım zaten. Sevmesinler daha iyi, az görüşürüm yani. :KK53:
İşte bu seviyeye gelebilmek mesele. Burdaki yetersizlik duygusu büyük ihtimalle başka yerlere dayanıyor. Hani akraba sevdim isteği değil. Ben de akraba sevmem asdf

Sen kendini mi tanimiyorsun? Neyi sevip neyi sevmedigini mi bilmiyorsun? Hayatini baskalarina gore sekillendirenlerden misin? Herkesle iyi anlasmak zorunda degilsin. Mukemmel olmak zorunda degilsin. Hicbirimiz mukemmel degiliz. Kendini kusurlarinla kabul etmek zorundasin.
Ben mesela resim yapamam. Yapmak zorunda da degilim. Yemek yapmayi sevmem. Yapiyorum ama yapmayi sevmiyorum. Utu yapmaktan nefret ederim ama yapiyorum. Ama kusurlarimi da biliyorum. Bunun icin de kendimi suclamiyorum. Ben boyleyim. Herkesle iyi anlasacagim diye kendimi kasmiyorum. Kasa kasa nereye kadar. Olmuyorsa olmuyordur yani. Beni seven oldugum gibi sevmeli. Iki gunluk dunyada sevgi kirintisiyla yetinmek icin kendimi kasamam. O sevgi kirintilariyla avunmsk icin kendini altin tepside sunmaya ne gerek var? Kimse senden ustun degil. Herkes esit haklara sahip. Iki gunluk dunya ya. Doya doya yaşa su hayatini. Gul gez ye ic. Kimse madalya vermiyor sen iyi olunca ya da mukemmelsin diye. Esinle neden gurur duydugunu da anlamadim. Ne yapiyor ki gurur duyulacak? Dunyayi o mu kurtariyor? Alti ustu herkes gibi yiyor iciyor ediyor yani. Bu kadar insanlari gozunde buyutup kendini eziklestirmeye ne gerek var? Sen ezik gibi gorursen kendini cevreye de o sinyali verirsin, gelen gider ezer sonra seni, kimse de madalya vermiyor.

Anladım da bu şekilde nasıl sürdürüyorsun evliliği?
Yani herkes birbirinden farklıdır,ama mühim olan farklılıklarımızla birbirimizi sevmek değil mi?
Destek almaya ihtiyacın mı var yoksa
Ya ne gurur duyması? Altı üstü akraba oturmaları yani. :KK53: Geleneksel Türk geniş aile yapısında herkes aileden en az bir kişiden nefret eder, kuyusunu kazar, arkasından konuşur. Şu ortama katılmamanız esas ruh sağlığınız için iyi zaten.
Takılmayın böyle şeylere. Eşinizi de bu konuyla ilgili darlamayın. Böyle dusunmuyorsa bile aklına getirirsiniz. Harika hissetmeseniz de öyle davranın. Açık vermeyeb birine kimse bulaşmaz, unutmayın.
Gurur duyma derken o sekilde tabir ettim.yani mesela onun varligi bana guven veriyor.onjnla bir yere gitmekten cekinmiyorum.belki o benik.icin ayni seyleri hissetmiyordur diye soyledim

Sen kendini mi tanimiyorsun? Neyi sevip neyi sevmedigini mi bilmiyorsun? Hayatini baskalarina gore sekillendirenlerden misin? Herkesle iyi anlasmak zorunda degilsin. Mukemmel olmak zorunda degilsin. Hicbirimiz mukemmel degiliz. Kendini kusurlarinla kabul etmek zorundasin.
Ben mesela resim yapamam. Yapmak zorunda da degilim. Yemek yapmayi sevmem. Yapiyorum ama yapmayi sevmiyorum. Utu yapmaktan nefret ederim ama yapiyorum. Ama kusurlarimi da biliyorum. Bunun icin de kendimi suclamiyorum. Ben boyleyim. Herkesle iyi anlasacagim diye kendimi kasmiyorum. Kasa kasa nereye kadar. Olmuyorsa olmuyordur yani. Beni seven oldugum gibi sevmeli. Iki gunluk dunyada sevgi kirintisiyla yetinmek icin kendimi kasamam. O sevgi kirintilariyla avunmsk icin kendini altin tepside sunmaya ne gerek var? Kimse senden ustun degil. Herkes esit haklara sahip. Iki gunluk dunya ya. Doya doya yaşa su hayatini. Gul gez ye ic. Kimse madalya vermiyor sen iyi olunca ya da mukemmelsin diye. Esinle neden gurur duydugunu da anlamadim. Ne yapiyor ki gurur duyulacak? Dunyayi o mu kurtariyor? Alti ustu herkes gibi yiyor iciyor ediyor yani. Bu kadar insanlari gozunde buyutup kendini eziklestirmeye ne gerek var? Sen ezik gibi gorursen kendini cevreye de o sinyali verirsin, gelen gider ezer sonra seni, kimse de madalya vermiyor.
Gurur duyma meslesine takilmis bi kac kiside .bundan dogal ne olabilir.insan sevsigiyle gurur duyar evladiyla annesiyle esiyle.esimin evet gurur duyrdugum ozellikleri var.insanlar tarafindan sevilmeyi sayilmasi ..belkide kendimde goremedigim ozellikler iste

Bana asıl garip gelen bu oldu, eşinize kendinjzj kanıtlamaya mi çalışıyorsunuz acaba ? Eşinizin ailesi çok önemli değil mesafeli olmak en güzeli ama esinizle çıkınca neden rahat olamıyorsunuz ?
Ya cunku evlendigimiz ilk zamanlar balayinda bile disari ciktigimizda boyle bazen hep mutsuz olurdu.balayindakimin sebebini maddi acidan diye anlatiyor.istediklerini sana orada alamadim diyor.sonra ilk hamileligimde yine ayni ara ara disari ciktigimizda modu hep dusuk olurdu.senle ilgili degil derdi ama cok uzulur aglardim.cunku nisanlilil donemimden yeni cikmisim ve o zamanki heyecanli adamdan eser yok.bende hep ustume alindim.iste

Gurur duyma derken o sekilde tabir ettim.yani mesela onun varligi bana guven veriyor.onjnla bir yere gitmekten cekinmiyorum.belki o benik.icin ayni seyleri hissetmiyordur diye soyledim
Yav niye hissetmesin? Siz aktris misiniz, komedyen misiniz de milleti etkileyeceksiniz? İnsanların illa beğenisini almak gibi bir misyonunuz yok. Kimseyi eğlendirmek hoş tutmak zorunda değilsiniz. :KK14:

Ben en son eşim terfi ettiginde gururlanip ilan etmiştim eşe dosta. 😁
Ama nebileyim yani ortada bir neden yoksa niye gururlanayim ortama girdik diye. 😬😬
Benim eşim de hoş sohbetlidir konusur ortamda ama gururlanmadim yani o da onun karakteri neyine gururlanayim herkes konuşkan olmak zorunda değil, ben konuşmam pek akraba içinde ozellikle eşimin ailesi kalabalik toplanmissa cok az muhabbet ederim.
Iste bunlar benim kendimde istedigim ozellikler oldugu icin gurur duyuyprum belkide.sizin icin basit seylerdir

Sevmeyene eziyet gibi ya.
Bayramda falan iki kişi sakince evimde oturmayı tercih ederim yani. Sabahın beşinden itibaren otuz kişi kavurma bekleyeceğime yani. Niye goca bulamadığım belli bence. :deli:
Iste ben bayramda oyle bir curcunanin icine giriyorum ki.hemde gunlerce.hic bitmek bilmeyen toplanmalar.toplasan 25 kisi oluyoruz

Yanımda ezik ezik duran,hatta bu duruşunun farkında olacak seviyede olan,girdiği ortama uyum sağlayamayıp bi köşede sus pus duran birini bende istemezdim yanımda .. Ya kendinizi geliştirip değiştirin yada eşinizin bu haline razı olun.

Yav niye hissetmesin? Siz aktris misiniz, komedyen misiniz de milleti etkileyeceksiniz? İnsanların illa beğenisini almak gibi bir misyonunuz yok. Kimseyi eğlendirmek hoş tutmak zorunda değilsiniz. :KK14:
Ya anlatamiyorum.mesela etrafimda bazi ciftlere bakiyorum.kadin baskin.esi sozune dusuncesine deger veriyor.esim.bana aslinda guvenmemekte de hakli.evlendigimden beri bir kere telimi kaybettim.bir kere anahtari iceride unuttum actirdik kapiyi.gecende sehir disina gittik duguj icin .geve yorgun argin donduk.bebek uyuyor eve giricez.meger anahtari kaybetmisim.gece gece cilingir aradik kimse acmadi.mahvolduk.ben komsuda yattim esim catida yatti.bana sinirlendi cok ama.bisey de demedi.aslinda o gunden beri bu dusuncelere daldik.gittim.tabi oncesinden de dusunuyordum da

Ya anlatamiyorum.mesela etrafimda bazi ciftlere bakiyorum.kadin baskin.esi sozune dusuncesine deger veriyor.esim.bana aslinda guvenmemekte de hakli.evlendigimden beri bir kere telimi kaybettim.bir kere anahtari iceride unuttum actirdik kapiyi.gecende sehir disina gittik duguj icin .geve yorgun argin donduk.bebek uyuyor eve giricez.meger anahtari kaybetmisim.gece gece cilingir aradik kimse acmadi.mahvolduk.ben komsuda yattim esim catida yatti.bana sinirlendi cok ama.bisey de demedi.aslinda o gunden beri bu dusuncelere daldik.gittim.tabi oncesinden de dusunuyordum da
Ha sizin unutkanlık ve dağınıklık sorununuz var. Ama konu içeriğinde bahsetmemişsiniz ki. Cikismaniz anlamsız bu sebeple.

Havalidan kastin ne biraz acarmisin ?
Yani aynen nasil.anlatacgimi.bilemedigim.icin bu sekilde soyledim.yani yasam tarzlari evleri giyinisleri herseyo bizden cok daha farkli.ilk tanismada geldiklerinde evi bizleri oyle bi suzusleri vardi ki.hatta nisanim.oldugu zaman cogu akrabam.bana sey dedi.takma.kafana kizim.cocuk seni sevip begemdiyse onalrin.begenisi onemli degil dedi.oysa hicbirsey dememistim.ama ortadaydi hersey

Back
X