Eşim ile anlaşamıyoruz, çok inatçı.🙄

popcornkedi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2023
5
2
1
30
Arkadaşlar iyi akşamlar. Çok doluyum şu an çok. Eşim ile iletişim problemleri yaşıyoruz. Bir buçuk yıllık evliyiz. Eşimle üç yıldır tanışıyoruz. En baştan beri problemimiz konusamamak. Biz evlilik dahil hiçbir şeyi planlayıp konusp yapmadik. Mobilyalar olsun, ev tutma vs vs. Yani bir şeylerin heyecanını yaşamadık. Doğal olarak çevremde böyle insanları görünce heves ediyordum. Bunların hepsi şu an geçmişe mazi. Fakat bu konuşmamak devem ediyor. Tatile çıkacağız konuşup plan yapamıyoruz. Eve bir eşya alınacak konuşamıyorum. Baştan beri yatak hayatımız yok denecek kadar az konuşup anlaşmak istiyorum yapamıyoruz. İletişim ve yatak hayatı sorunlarımız var. Artık bunları stres yapmaktn delirecem. Bir yandan KPSS ye hazırlanıyorum onun stresi, iş güç stresi, evlilik stresi, bir ara elti sorunu vardı geçti bitti. Eltiyi dışarı bıraktım ekmeğim aşım gelmez sorun edilecek şey değil ama diğer konular beni epey yoruyor. Bir buçuk senede anksiyete hastası oldum nişanda panik atak geçirdim.bu zamana kadar kas ağrıları bilmeyen ben boyun ve kas ağrıları çekiyorum stresten, tansiyon hastası oldum tansiyondan iki defa hastaneden yattım. Sebebi hep stres çıkıyor. Yanımda destek istiyorum ama hep kavga kavga . Eşim normal zamanda çok iyidir. Gerçekten iyi birisi ondan hiç şüphem yok. Sadece evlilikte onunda sorumluluğu var bana karşı ben her zaman verici taraf olamam almam da gerekiyor. Dertleşmek için yazdım daha neler neler var uzun olduysa kusura bakmayın. Ok defa yazıyorum buraya yanlış.

Bunun çaresi ne ben de bilmiyorum ama sizi o kadar iyi anladım ki bende de böyle bir sorun oldu yillarca....
Allah sabır versin bilenler öne çıksın.
Konu öne çıksın diye yazdım size.

Peki evlilik hazırlıklarınızı kim yaptı ?

Siz konuşmak isteyince eşiniz sizi dinlemiyor mu ? Neden konuşamıyorsunuz ?
nişanda panik atak geçirdim

Nişanda, eşinizle yaşadığınız sorunlardan dolayı mı panik atak geçirmiştiniz ?

Evlilik hazırlıklarını beraber yaptık. Şöyle anlatayım. Biz tanıştık bı yıl kadar sevgili, beş ay kadar bir süre de nişanlı kaldık sonrasında evlendik. Sevgilim sürecimiz de geleceğe dair bir konuşmamız hiçbir zaman olmadı. O zaman özel bir kurumda çalışıyordum. Pandeminin ortalariydi zaten kısıtlıydı yapabildiğimiz şeyler. Ama iyi kötü beraber vakit geçirdik. Fakat iletişim anlamında ikimizde de sorunlar oldu. Ben o dönem bir kaybetme korkusu yaşadım. İlk büyük tartismamizda bitirme konuları döndü. Sonrasında olan çoğu şey için kendimi geri çekme başladı bende. Misal ki maddi olarak eşim her şeyi kendisinin yapacağını düşünmüş.eşim benden dokuz yaş büyük hayat tecrübesi daha fazla çevresinde insanları kullanan hemcinslerimi görünce önyargı oluşmuş. Eski ilişkisi benden sekiz sene öncesi. İlişki anlamında da uzun bir ara var. Bu süreçte İstanbul'dan ailesinin yanına geliyor ve onlara destek oluyor. Sonra biz tanıştık bu sefer iş yerinde insanlar düğünde şöyle sorun yaşadık böyle sorun yaşadık diye anlattılar eşime. Şöyle masraf böyle masraf. Keza eslerinin harcamalarından şikayet vs . Konuşmalardan eşim de e

Eşim de konuşmalardan etkileniyor ve stres yapıyor kendi kafasinda düğün dernek Nisan zamani beliryor ama bunlardan benim haberim yok. Ne zaman konusu açılsa tartışma oluyor. En son ben de insan evladıyim adını koyalım dedim öyle oldu. Maddi manevi üstesinden geliriz elimizden ne gelirse dedim. Sonrası Nisan zamani bir anda panik atak geçirdim kalp krizi sandılar ambulans çağırdılar o stresten oldu ve ben bundan kurtulamadim o zaman bu zamadir sürekli stres halindeyim. Alıp yaptıklarınızı beraber yaptık ama hiç bir böyle konuşup olmadı acele acele oldu. Zamanında bir şeyler konusulsaydi bende, o da daha az sıkıntı çekerdik.
Eşim dinliyor ama tepki yok. Tepki bekledigimde bazen fevri davranıyor. Zaten bir de yatak hayatı sorunumuz var. Bunları bile mesela konuşmadık sevgiliyken. İnsanların iyi kötü konuşması olur bu konularda biz konuşmadık. Eşimde erken boşalma sorunu var. Biz bir uzun bir süre prezervatif ile korunduk. Bu bizi olumsuz etkiledi. Erken boşalma sorunu başladı ben başlarda sorun bende sanıp çok dert ettim. Eşimle bunu çok konuşmak istedim kendine yediremedi. Zorla hastaneye gittik safra taşı çıktı. Ama hastaneye gidene kadar ne tartsimalar. Misal ki bu bizim işte ortak problemimiz. Bunu konuşsak hal caresine baksak. Olmadı birbirimizi motive etsek farklilik katsak. İletişim ve bu yatak hayatı resmen bizim bütün e

Evliliğimizi etkiledi

Bunun çaresi ne ben de bilmiyorum ama sizi o kadar iyi anladım ki bende de böyle bir sorun oldu yillarca....
Konu öne çıksın diye yazdım

Konu öne çıksın diye yazdım size.
Amin amin Allah hepimize sabır versin. Dertleşelim akıl verelim

Konuşulmuyor derken, mesela bir otel gönderseniz bunu çok beğendim fiyati da buymuş gidelim mi deseniz yok mu sayar, bakariz deyip kapatır mi ne yapar?

Daha basindan boyleyse neden konusamadiginiz biriyle evlendiniz? Nisanda problem nisana gelene kadar problem esya secme bile problem. Bile bile evlenmissiniz yani. Konusmaya calisin terapiye gitmeye calisin olmadi bosanin boyle evlilik mi gecer. Ev arkadasi olsaniz onlar bile konusuyorlar e cinsellikte problemli zaten.

Kendi başınızı yakmışsınız.Nişan dönemi hastahanelik olmuşsunuz,buna rağmen devam etmişsiniz.Her davranışı kabul edip alttan almışsınız.Bulunmaz hint kumaşımıydı,sizden 9 yaş büyük birisi,yok evlenme korkusu varmış falan,bütün o hareketlerini neden çektiniz.Maalesef eşinizin cinsel probleminden dolayı kompleksi var ve sizi bu nedenle bastırmaya,ezmeye çalışıyor.Siz de hassas yapıya sahipsiniz.Kendi kıymetinizi bilin,sağlığınıza önem verin,kendi başınıza yada arkadaşlarınızla gezin,stresinizi atın.Ben olsam sizi bu derece yıpratan bu aşırı mutsuz evliliği bitirirdim,çünkü karşı tarafta hiçbir çaba yok.

Neden konusmadiniz anlamadım insan geleceğini planlayıp konuşmaz mi? Bende daha toksik iliskimi tanistirmadigm için ileriye yönelik planlar yaptığım için azar yemiştim adamdan ne bu acele daha dur diye ahajaja siz hiç konusmamissiniz içiniz nasıl rahat ede ede evlendiniz? Ya adam manyak ciksaydi? Bilemedim çok garip tek suçu adama ykmaninda mantığı yok siz açık açık konusmadiginiz için oda umursamamis ve açmamış binevi kendine değer vermiyor ben niye vereyim gibi olmuş , ailenizde mi konuşmadı?

Sanırım tam anlamıyla detayları aktaramadınız ben çok anlamadım problemi.. cinsel sorununuz var evet bunun dışında konuşmuyoruz kısmı nasıl yani ? Konuşmadığınız birisini nasıl sevdiniz , ilişki yaşadınız? Ekonomik durumu ya da kariyeri vs. Sizi çok etkileyen başka şeyler mi vardı evlenmek için siz adınız koyalım dediniz, sebeb neydi

Isyerinde "ayy ivlilik cik zorrrrr" diyen insanlardan etkilenmesi son derece itici geldi bana ya
Ergen de degil ki koskoca adam yani bilincinde degil mi hayat pahaliligi sadece evlenirken mi gecerli
Prezervatifin oyle bi sorun yarattigini ilk defa duydum bence alakasi yok uzerine gidilip cozulmesi gereken bir mesele
oturup konusamamak da entresan bilemedim
Hadi esin plan yapmiyor sen niye ben dusundum arastirdim soyle soyle yapalim demiyorsun?
Bu sekilde yillar gecer ilac bile baslaman gerekebilir
Otur konus isteklerini anlat cozmeye yanasmazsa da evliligi gozden gecirmen gerektigini soyle
Gozdagi ver yani mutlu olmadigim yerde durmak istemem vs de

Gelecek planı kurmadınız, doğru düzgün konuşmadınız, inatçının teki, üstüne panik atak geçirdiniz. Neyine kapıldınız bu adamın? Kendinize çok yazık etmişsiniz. Artık ciddiyetle masaya yumruğunuzu vurma zamanınız gelmiş.

O kadar parça parça yazmışsınız ki bir konudanbaşka konuya konu bölük pörçük
Eşinizle de bu şekilde iletişim kurmaya çalışıyorsanız anlamadığı için dinlemiyor olabilir

Adam hasta bir tip sanırım hiçbir şey konuşulmuyorbilemedim, herhalde mesaj atardım tatil rezervasyonu yapıcam gelecek misin, gelmeyeceksen adam gibi söyle boşuna para gitmesin derdim. Ses etmezse de tek kişilik rezervasyon yapar kendim giderdim, evet yap ya da yok gelmem demekten aciz biriyle de zaten baştan evlenmezdim.

Başınızdan geçen bir tartışmayı örnek verir misin?
Belki inatçı değil başka bişeydir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…