• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ile annem arasında kaldım...:(

Evlat ayrımı yapıyorsa bile bu sizin sorununuz insan annesine zamanı gelir darılır, tartışır ama başkası birşey söylese canı sıkılır ona sadece saygı duymak düşer annesinden ne yapsa soğumaz insan.

*Merhaba kızlar bu sayfayı bir haftadır takip ediyorum ve bende sorunumu sizinle paylaşmak istedim.Evet başlıkta da anlaşıldığı gibi sorun eşim ve annem ...Eşim annemi hiç sevmiyor,maddiyatçı ,evlat ayrımı yapıyor diyor.Annem bize gelince surat asıp annemle doğru dürüst konuşmuyor.Bana da soğuk davranıyor.Tamam, eşimin haklı olduğu konular var ama o benim annem ben hep arada kalıyorum.Eşim sürekli annemden şikayet ettikçe bana da soğukluk geliyor anneme karşı...İnsan annesinin evine gelmesini istemez mi? Bazen istemiyorum sonrada vicdan azabı duyuyorum.Annem 62 yaşında ve yalnız yaşıyor maddi durumu iyi ve iki erkek kardeşim uzakta yaşıyor,sadece aynı yerde ben varım.Ama erkek kardeşlerime daha düşkün.Şimdi kızlar ben bu işin içinden çıkamadım,sürekli bunalımdayım,ne yapmam gerekiyor.Bazen anneme kızıyorum sonrada ona kızdığım için vicdan azabı duyuyorum,günah işledim diye üzülüyorum...Lütfen bana da bu konuda yardımcı olacak bir şeyler söyleyin...*

Eşinizin empati kurmasını sağlayın.Kendi annesine sizin asla öyle bi davranışta bulunmayacağınızı söyleyin belki düştüğünüz durumu anlar. Arada kaldığınızıda söyleyin

Eşinizin empati kurmasını sağlayın.Kendi annesine sizin asla öyle bi davranışta bulunmayacağınızı söyleyin belki düştüğünüz durumu anlar. Arada kaldığınızıda söyleyin

Evet doğru söylüyorsun arkadaşım.Zaten sürekli bu olaylardan bunaldığımı söylüyorum,ben eşimin annesine böyle bir şey yapamam ne kadar kızsam da ama demek ki kadınlar daha fedakar oluyor.Ben istiyorum ki annem bize geldiği zaman evde neşeli olalım,huzurlu olalım.Ama maalesef olmuyor.Eşim anneme bir şey demiyor ama ya eve geç geliyor ya da erkenden gelip yatıyor ya da suratı asık bir şekilde oturuyor.Tabii ki bende böyle olduğu zaman huzursuz oluyorum annem anlıyor ama ben torunlarımı görmeye geldim diyor.Evet kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda.

Evlat ayrımı yapıyorsa bile bu sizin sorununuz insan annesine zamanı gelir darılır, tartışır ama başkası birşey söylese canı sıkılır ona sadece saygı duymak düşer annesinden ne yapsa soğumaz insan.

Eşim zaten annemin yüzüne karşı bir şey söylemiyor.Söyleyeceklerini bana söylüyor.Bende bunlardan dolayı bunalıyorum."Anne niye böyle yapıyorsun?" desem annem kızıyor.Eşime "o benim annem yaşlı insan" diyorum ama işte böyle devam ediyoruz.
Biz annemden borç para almıştık araba alırken annem borcunu istedi bizde yeni ev almıştık."Anne para yok,bileziğimi bozdurup vericem senin borcunu"dedim.Annem "o zaman bileziği ben alayım alış fiyatından" dedi.Eşim buna çok üzüldü ve bileziği verdik.Br iki ay sonra elimiz toparlanınca bileziği geri almak istedim annemde o sırada altınlarını bana bırakmıştı kardeşimin yanına gitmişti.Bilezik bendeydi emaneten.Telefon açtım"bileziğimi ben alıcam parasını veririm sana gelince "dedim.Tamam dedi.İki üç gün sonra beni aradı,"bileziğin parasını bankaya yatır kardeşine para lazım işi için "dedi.Elindeki toplu parayla ve benden gelen parayı da ekledi kardeşime verdi,ve buna eşim çok alındı.Yani eşim şu düşüncede bizim borcumuz var ve bizden o parayı aldı sonra verirsiniz demedi.Elimiz daha iyi olunca verebilirdik.Bunu düşünmedi borcumuz olduğunu bile bile...Bunun gibi anlaşılması zor şeyler var arada...

Arkadaşlar !

Size soruyorum,sürekli eşim suçlanıyor ama birde şöyle bakın olaya, kız evlat erkek evlat diye ayrım yapılır mı?Erkek evlada maddi manevi daha mı çok destek verilir?Sevgi açısından da daha mı çok sevgi verilir erkek çocuğa?Eğer kız evladın da erkek evladın da bir şeylere ihtiyacı olduğun da kızınkini görmemezlikten gelip(el kapısına gitti diye) öncelik hep erkek evlada mı verilir.Var mı böyle bir şey. Niye böyle olsun evlat evlattır.Ya da kızım yan tarafımda dursun erkek evlatlar bakmazsa kızıma kalırsam diye hem sevgiyi hem maddiyatı al sana da sus payı diyerek davranmak anne babalara ne kadar yakışıyor? İnsan anlıyor bazı şeyleri kız evlat ister bir şey verilmez ama erkek evlat ister hemen verilir çünkü erkek evlat mahcup olmasın eşine, eşi tarafına...
Yani kız evlat hep ikinci planda kalıyor,acı ama gerçek çoğu ailede bu...
Her şeyi maddiyat olarak düşünmeyelim,evlatlara verilecek olan en önemli şey bence SEVGİ...
Evlat bunu sineye çeker içinde yaşar ama eşler maalesef dışında yaşıyor.

Eşim zaten annemin yüzüne karşı bir şey söylemiyor.Söyleyeceklerini bana söylüyor.Bende bunlardan dolayı bunalıyorum."Anne niye böyle yapıyorsun?" desem annem kızıyor.Eşime "o benim annem yaşlı insan" diyorum ama işte böyle devam ediyoruz.
Biz annemden borç para almıştık araba alırken annem borcunu istedi bizde yeni ev almıştık."Anne para yok,bileziğimi bozdurup vericem senin borcunu"dedim.Annem "o zaman bileziği ben alayım alış fiyatından" dedi.Eşim buna çok üzüldü ve bileziği verdik.Br iki ay sonra elimiz toparlanınca bileziği geri almak istedim annemde o sırada altınlarını bana bırakmıştı kardeşimin yanına gitmişti.Bilezik bendeydi emaneten.Telefon açtım"bileziğimi ben alıcam parasını veririm sana gelince "dedim.Tamam dedi.İki üç gün sonra beni aradı,"bileziğin parasını bankaya yatır kardeşine para lazım işi için "dedi.Elindeki toplu parayla ve benden gelen parayı da ekledi kardeşime verdi,ve buna eşim çok alındı.Yani eşim şu düşüncede bizim borcumuz var ve bizden o parayı aldı sonra verirsiniz demedi.Elimiz daha iyi olunca verebilirdik.Bunu düşünmedi borcumuz olduğunu bile bile...Bunun gibi anlaşılması zor şeyler var arada...

Bazı insanla özellikle belirli bir yaştan sonra böyle davranabiliyor onları anlamak zor, eşiniz boş yere huzurunu bozuyor bence konuşun diyeceğim ama eminim konuşmuşsunuzdur bir çok kez izin vermeyin idare edin annenizi zaten anladığım kadarıyla çok yakın oturmuyorsunuz.Beklenti içine girmeyin diğer evlatlarına yakın olsun bırakın sonrasında sizin değerinizi anlayacaktır.

Bazı insanla özellikle belirli bir yaştan sonra böyle davranabiliyor onları anlamak zor, eşiniz boş yere huzurunu bozuyor bence konuşun diyeceğim ama eminim konuşmuşsunuzdur bir çok kez izin vermeyin idare edin annenizi zaten anladığım kadarıyla çok yakın oturmuyorsunuz.Beklenti içine girmeyin diğer evlatlarına yakın olsun bırakın sonrasında sizin değerinizi anlayacaktır.

Bende öyle düşünüyorum.Ve sineye çekiyorum belli etmiyorum. Zaten kitabımızda da "Anne baba ne yaparsa yapsın sizi dinden çıkarmadığı müddetçe onlara OF bile demeyin" diyor.Çok şükür ben bunun farkında olan bir insanım.Onun için annemi kırmamaya çalışıyorum.Çünkü kırsam dönüşümü bana daha ağır oluyor.

Bende öyle düşünüyorum.Ve sineye çekiyorum belli etmiyorum. Zaten kitabımızda da "Anne baba ne yaparsa yapsın sizi dinden çıkarmadığı müddetçe onlara OF bile demeyin" diyor.Çok şükür ben bunun farkında olan bir insanım.Onun için annemi kırmamaya çalışıyorum.Çünkü kırsam dönüşümü bana daha ağır oluyor.

Ne güzel insan bazen yıpranıyor seni anlayabiliyorum, buna rağmen birşeyleri duymamak daha iyi, insanların imtihanı aynı olmuyor buda senin payına düşendir annen için böyle düşünmen çok güzel eminim böyle düşünmenin karşılığını alacaksındır:)

Ne güzel insan bazen yıpranıyor seni anlayabiliyorum, buna rağmen birşeyleri duymamak daha iyi, insanların imtihanı aynı olmuyor buda senin payına düşendir annen için böyle düşünmen çok güzel eminim böyle düşünmenin karşılığını alacaksındır:)

Evet canım ,insan çok yıpranıyor ama yapacak bir şey yok.Her şeyi ALLAH'a havale etmek en güzeli...Karşındaki annen ve eşin olunca iki tarafı da idare etmek zorundasın.Çünkü ikisi de benim için çok değerli.ALLAH ikisini de hayatımdan eksik etmesin.

*Merhaba kızlar bu sayfayı bir haftadır takip ediyorum ve bende sorunumu sizinle paylaşmak istedim.Evet başlıkta da anlaşıldığı gibi sorun eşim ve annem ...Eşim annemi hiç sevmiyor,maddiyatçı ,evlat ayrımı yapıyor diyor.Annem bize gelince surat asıp annemle doğru dürüst konuşmuyor.Bana da soğuk davranıyor.Tamam, eşimin haklı olduğu konular var ama o benim annem ben hep arada kalıyorum.Eşim sürekli annemden şikayet ettikçe bana da soğukluk geliyor anneme karşı...İnsan annesinin evine gelmesini istemez mi? Bazen istemiyorum sonrada vicdan azabı duyuyorum.Annem 62 yaşında ve yalnız yaşıyor maddi durumu iyi ve iki erkek kardeşim uzakta yaşıyor,sadece aynı yerde ben varım.Ama erkek kardeşlerime daha düşkün.Şimdi kızlar ben bu işin içinden çıkamadım,sürekli bunalımdayım,ne yapmam gerekiyor.Bazen anneme kızıyorum sonrada ona kızdığım için vicdan azabı duyuyorum,günah işledim diye üzülüyorum...Lütfen bana da bu konuda yardımcı olacak bir şeyler söyleyin...*

bir kere eşin kim oluyor da ana evlat ıllıskısıne yanı annenle senın ılıskıne karısıyor kı? anlamadım bunu annenle kavga edersın kusersınde bu sadece ve sadece senı ılgılendırır ....esıne karsı abes bır durum varsa oturur annenle konusursun ama esın annenınn evlatlarına nası davranacagına karısamaz..!!! buna ızın vermeyın annemle benım aramda de mesafeyı koy yoksa huzursuz olmaya devam edersın..ayrıca dger kardeslerın uzakta oldugu ıcın annenın onları özleyıp daha cok dıle getırmesı normal bu evlat ayırt etmek degıldır...size bisey olsa emın olun annenız kosar eşinizden once o daha cok uzulur .....böylee herseye karısan kadın gibi şikayet eden erkeklere de ifrit oluyorum heaa....unutma senınde evladın ettıgı bulursun ona göre davrannn annenın kalbını kırmakk cok yanlsı ve günah... o senı büyütmek ıcınnn okadar emek versın elın adamı gelsın laf konussun..eşinde olsa herkesın duracagı bır nokta olması gerek...yoksa saygı da kalmaz sevgı de...

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve Eşinin Ailesi" başlığına taşınmıştır.

Arkadaşlar !

Size soruyorum,sürekli eşim suçlanıyor ama birde şöyle bakın olaya, kız evlat erkek evlat diye ayrım yapılır mı?Erkek evlada maddi manevi daha mı çok destek verilir?Sevgi açısından da daha mı çok sevgi verilir erkek çocuğa?Eğer kız evladın da erkek evladın da bir şeylere ihtiyacı olduğun da kızınkini görmemezlikten gelip(el kapısına gitti diye) öncelik hep erkek evlada mı verilir.Var mı böyle bir şey. Niye böyle olsun evlat evlattır.Ya da kızım yan tarafımda dursun erkek evlatlar bakmazsa kızıma kalırsam diye hem sevgiyi hem maddiyatı al sana da sus payı diyerek davranmak anne babalara ne kadar yakışıyor? İnsan anlıyor bazı şeyleri kız evlat ister bir şey verilmez ama erkek evlat ister hemen verilir çünkü erkek evlat mahcup olmasın eşine, eşi tarafına...
Yani kız evlat hep ikinci planda kalıyor,acı ama gerçek çoğu ailede bu...
Her şeyi maddiyat olarak düşünmeyelim,evlatlara verilecek olan en önemli şey bence SEVGİ...
Evlat bunu sineye çeker içinde yaşar ama eşler maalesef dışında yaşıyor.

Siz konuyu evlat ayrımı yapılıyor diye açmadınız, eşinizin annenize surat asmasını anlattınız.
Şimdi eşinizi savunmaya geçtiniz, madem konuyu annem evlat ayrımı yapıyor diye açsaydınız, o yönde yorumlar yapılırdı.

Siz konuyu evlat ayrımı yapılıyor diye açmadınız, eşinizin annenize surat asmasını anlattınız.
Şimdi eşinizi savunmaya geçtiniz, madem konuyu annem evlat ayrımı yapıyor diye açsaydınız, o yönde yorumlar yapılırdı.

Evet,konuyu böyle açtım.Çünkü annemin evlat ayrımı yapması,benim annemi sevmediğim anlamına gelmiyor ya da benim için çok büyük bir sorun değil.Sadece eşim bunu sorun haline getiriyor.Ve fazla ayrıntıya girmek istememiştim,sanki annemi kötülüyormuşum gibi anlaşılır diye..Benim asıl sorunum eşim ve annemin anlaşamamaları,ama ayrıntıyı bilmeyenler eşimi tamamiyle maddiyattan dolayı böyle yapıyor zannettiler ve onun için bende ayrıntılara girmek zorunda kaldım.Çünkü eşimi çok iyi tanıyorum.Evet ben yanlış anlaşılmaya sebep oldum.Annem ne yaparsa yapsın yine de o benim annem ben önce ALLAH'tan korkarım.Her şeyi ALLAH'a havale ederim.

annen evlat ayrımı yapıyosada bu seni balar eşini değil. her ne olursa olsun eşine karşı bir ayıp yapmadığı sürece eşinin bu davranışı çok ayıp. kardeşlerine daa düşkün değil bence onlar uzzak olduğu için aklı onlarda daha çok kalıyodur. eşin ayıp ediyo ama huyu buysa malesef işin zor.

öncelikle ben şuna gıcığım, annem babam bana destek olmuyosa kardeşime yaptığını bana yapmıyosa vs "ayrım" dediğimiz şey oluyosa buna ben takarım gönül koyarım ya da üzülürüm eşime ne ki? ayrıca acaba ortada maddi yönden ayrım değilde şöyle bi ayrım olsaydı,yani annende para pul yok, abinlere değilde size daha çok gelip gidiyo sizi sevgiye boğuyo, o zaman eşin aa hayatım bak annen en çok bizi seviyo hep bize geliyo dicek miydi? hayır, ne çok geliyo dicekti
ikinci bi nokta demişsinya eşim bunları diyince ben de annemden soğuyorum, hey gidi heyyy, acaba sen onun annesiyle ilgili bişey desen o da annesinden soğurmuydu karım kötü konuşuyo diye, aksine ya küfür ederdi ya dayak yerdin ya da en iyi ihtimalle sen fesatsın annem melek derdi, biz kadınlar adam olmayız ha
ayrıca bi erkeğin kayınvalidesinin parasından beklentisi olmasıda çok çok tuhaf

Ben artık bu erkekleri anlayamıyorum eşimin maddiyat yüzünden böyle yaptığını düşünmeyin demişsn de canım başka sebeb yok ki anlattığın kadarıyla yani annenle yaşanan bir kavga vs falan yok Abi'lere çok size az veriyor peki vermek zorunda mı? Bence değil beraber mi kazanmış eşin mal onun para onun kime isterse verir ne kadar kötü eşinin davranışının sebebi maddiyat canım istersen bak denemesi bedava annen açsın biraz musluğu size karşı yada varsa senin kıyıda köşede paran ver eşine annem verdi dîye o zaman görürsün eşinde annene sevgi saygı tavan yapacak dene istersen dedim ya denemesi bedava :)

eşin ile annen arasındaki dengeyi sen sağlayacaksın tatlım eşine annene karşı laf söyletmeyeceksin annenede eşine karşı laf söyletmeyeceksin işin zor ama herşey sende bitiyor:34: mesela eşine tamam annem böyle bu yaşına kadar böyleydi sonuçta annem bu gerçeği değiştiremem ki ben annemide senide seviyorum lüften idare et biraz sevmek zorunda değilsin ama saymalısın sonuçta o benim annem diyebilirsin. annenede anne o benim eşim ve ben eşimide senide çok seviyorum eşimle anlaşmak bir ömür boyu mutlu olmak istiyorum lütfen onu sevmek zorunda değilsin ama soğukta davranma diyebilirsin:34:

ayrıca senin ailenin maddiyat konularına eşini kesinlikle karıştırma cnm

Son düzenleme:
62 yaşındaki bi kadına da bişey denilmez ki canım
hatalı bile olsa yaşlandıkça çocuk gibi oluyor insanlar, kıyamazsın
:ssz:

62 yaş çok yaşlı değil bence.elden ayaktan düşmemişse seni de çok öyle arayıp sormuyorsa ve özellikle diğerlerine verdiği değeri sizin gözünüze sokuyorsa bence hiç vicdan yapma.hasta olur şu olur bu olur bakarsın ama şimsi eşine yoğunlaş.

annen size maddi konuda yardım etmek zorunda değil...
bence senin eşin maddiyatçı canım...
benim annem bana bi tencere alsa eşim kızıyo ben alırım neden annene masraf yaptırıyosun diye...
senin eşin ise oğullarına verdiği paranın reçetesine kadar düşünmüş nerdeyse...

canım ya eşine çok kızdım annenin maddiyatı iyi diye size yardım etmek zorunda değil adam olsunda(kusura bakma çok kızdım)evini kendi geçindirsin ne için evlenmiş ozaman evini geçindirecek sana bakacak işi ne?:47:hey Allahım ya bu adamlar neden bizi büyüten canımızdan,kanımızdan olan birtanecik anneciklerimizi istemezler:22:bizlerde ağaç kovuğundan çıkmadık heralde annemiz babamız var....eşinin tek derdi maddiyat canım üzülme takma kafana sende güzelce eşini kırmadan ağzının payını ver ben senin annen geldiğinde böyle mi yapıyorum de sevmiyorsada anneni saygısızlık asla yapamaz:20:

Back
X