Dans derken karşılıklı oynamayı değil, bayağı bayağı ikili dans etmeyi (eli belinde falan) kastediyorsun diye düşünüyorum ve ona göre yorum yapıyorum.
Ben pek muhafazakar yaşayan bir insan değilim, eşim de değil.
İnançlıyız, ama muhafazakar bir yaşantımız yok. İkisi ayrı zaten.
Ki birçok konuda da gerçekten çok radikalimdir, evlilik öncesi birlikte yaşamak gerektiğini falan savunurum mesela.
11 yıldır da hep çok uluslu şirketlerde çalıştım, belki 100 tane iş yemeğine katıldım. "Batının ahlaksızlığını almış" tabir edebileceğimiz çok sayıda iş arkadaşım vardır çevremde.
Ama iş yemeğinde bir iş arkadaşımla dans etmedim, etmem de.. Edeni de inanın görmedim..
Karşılıklı oynanır grup olarak, zaten iş yemeklerinde amaç kaynaşmayı sağlamaktır.
Ama birebir kadın ve erkeğin dans etmesi, o yakınlıkta olması asla gerekli olan bir davranış değil ve emin olun bu dansın altında eşinizin diğer iş arkadaşları da başka manalar aramıştır.
Merhaba,
Bende muhafazakar bir hayat yaşamıyorum, lakin çok şükür inançlıyım...
Dışardan bakınca bu olaya gerçekten, mantık dışı geliyor...
Ben çalışırken zincir bir ismin banka kısmında çalışıyordum... kurumsal şirketlerde "yaza merhaba, vizyon partileri v.s. düzenleniyor..
Gemide, otelde, şehir dışında...
Bunun yanı sıra bölüm müdürümüz, bizim bölüme ait eğlenceler düzenler ve tabiri caizse katılmayanı saf dışı bırakırdı...
1 gitmedin, 2 gitmedin... 3. de arıza çıkartırdı, bu kadar "yobaz" olmayın, geleceksiniz, kesinlikle bahane istemiyorum diye ...!!!! zor durumda kalır çoğuna gitmek zorunda kalırdık... yoksa herkesin içinde küçük düşürmeye çalışırdı... yobazlar diye... hiç de çekinmezdi bunu söylerken...
Bir gün yine bir eğlence düzenlemiş, koşulsuz şartsız herkes gelecek dedi... eşlerimizi getirebilir miyiz diye sorduk, hayır gelmesinler, biz bize olalım dedi... zaten hiç bi zaman eşleri istemedi... nedendir hala bilmem
Eşim beni almaya gelirdi, neden bu saatte geldi, saat daha erken, eğlence yeni başlıyor.... falan filan bir sürü tantana
Gittiğimiz yerlerde hep meyhane olurdu... ve hep şirketler toplu halde gelirdi... bilemiyorum ona göre mekan seçiyordu demek ki...
Çünkü her gittiğimizde masa üzerlerinde banka, şirket isimleri olurdu...
Sürekli rakı için, bira için, viski için, kola da nedir yahu diyen bir kadın... bir de ertesi gün iş....
Herkes illa dans edecek, oyuna kalkacak, erkekler dansöze para takacak, takmazsa da yobaz oluyorlar... resim çektirmeyen istemeyenler cibiliyetsiz, karı köylü adamlar olurdu
Ayyy anlatırken bunaldım...daral geldi, o günler gözümün önüne geldi....
Kredimiz vardı, ve o işi daha iyi bir iş bulana kadar çekmek zorundaydım... dolayısıyla o kadını da...
Evet dışardan bakınca çok mantıksız ama gerçekten olabiliyor...
Mesela eşiminde işyerinde bu tarz eğlenceler olurdu, ama gitmek istemezdi ve gitmezdi...
Her iş, her işyeri, her koşul aynı olmuyor maalesef...
Eşiniz bunu anlattıysa, gerçekten içinde kötü niyet yoktur ve anlatmıştır...
Sevgiler