- 13 Haziran 2020
- 395
- 22
- 18
- Konu Sahibi siyahibiri
-
İş sonuçta şu devirde sağlam bir iş bulmak neredeyse imkansızken eşinizin işine dört elle sarılması bence güzel de bir şey.Merhaba eşim için işi çok önemli iş deyince akan sular duruluyor. Kim olursa olsun ne iş olursa olsun. Bi yerde bir İş çıktığı anda bizi satıyor. Kendi daha önce farklı işlerde de çalıştı önceden yoğun yorucu falan derdi baktım hepsinde aynı adamın karakteri bu. Komşu bi çivi çakmaya yardım istese aman beni ellemeyin yatıcam diyen parmak kıpırdatmayan adam hop hazır ola geçiyor hazır sofrayı bırakıp gidiyor. İşten geldiğinde bi telefon geliyor bi arıza eve girmeden kapıdan dönüyor gece telefon geliyor kalkıp gidiyor 9-17 Arası işi haftaiçi birçok gün aksıyor saat sarkıyor. Ben de ona kızıyorum sen taviz veriyorsun saatlerini aileni bilecekler gece eşim yalnız kalamıyor de gitme zor değil diyorum yüzümü asıyorum ama adam uça uça gidiyor. Beni güzellikle göndermen gerek neden böyle yapıyorsun diyor sizce haksız mıyım?
Orda ince bi ayrıntı var yalnız komşu çivi çaksa yardım istese hazır sofrayı bırakıp gidiyor. Yani önceliği bunlar. Ben sadece evli olduğunu ve evine de vakit ayırması gerektiğini karşı tarafta bilsin istiyorum. Şahsen babam varlıklı biri emrinde çalışan işçinin de bi hayatı olduğunu düşünmez her işine her zaman çağırır önemli olan onun için para veriyor olmasıdır karşı tarafın da para için geliyor olması. Ben bu hale gelip kendini fazlaca hırpalamasını istemiyorum.İş sonuçta şu devirde sağlam bir iş bulmak neredeyse imkansızken eşinizin işine dört elle sarılması bence güzel de bir şey.
iş yeri çalışma şeklini evdeki eşe göre belirlemez ki ben de eşim de geceli gündüzlü çalışan insanlarız ne yani eşim evde yalnız kalamıyor ben nöbet tutamam mı desin.
Bana biraz şımarıklık geldi.
Şöyle ki otelde çalışıyor kışın ortasında karlı bi gece resepsiyondakileerin tvsi cekmiyor diye gecenin bi yarısı evden gitti çatıdaki anteni duzeltmeye çıkmış. Yani sonunu pek düşünmüyo. İş buyrulsun,her şey bitiyorBen seni haklı buldum. Gereksiz işler için gidiyorsa ben de sinir olurum.
Sonuçta mesai saati bitmiş olmaması gereken şeylerŞöyle ki otelde çalışıyor kışın ortasında karlı bi gece resepsiyondakileerin tvsi cekmiyor diye gecenin bi yarısı evden gitti çatıdaki anteni duzeltmeye çıkmış. Yani sonunu pek düşünmüyo. İş buyrulsun,her şey bitiyor
Kıt kanaat geçinmiyoruz. Çok fazla değil maaşı ama sorun etmiyorum. Mesele sadece iş değil kim koş yetiş dese bizi düşünmeden orada bitmesiAdam tek maaşla aile gecindiriyorsa, isine bundan bağlıysa sen sirtina bindir gezdir bu adamı. Yok keyfinden gidiyor, yettiyor kazanciniz ama sizi ve bu günü ıskalıyorsa, sintindan atma ama bi indir koltuğa karşılıklı derdini anlat.
Acil gidilmesi gereken bir işi mi var acaba? Yani hayati bir şey. Doğalgaz falan ?Merhaba eşim için işi çok önemli iş deyince akan sular duruluyor. Kim olursa olsun ne iş olursa olsun. Bi yerde bir İş çıktığı anda bizi satıyor. Kendi daha önce farklı işlerde de çalıştı önceden yoğun yorucu falan derdi baktım hepsinde aynı adamın karakteri bu. Komşu bi çivi çakmaya yardım istese aman beni ellemeyin yatıcam diyen parmak kıpırdatmayan adam hop hazır ola geçiyor hazır sofrayı bırakıp gidiyor. İşten geldiğinde bi telefon geliyor bi arıza eve girmeden kapıdan dönüyor gece telefon geliyor kalkıp gidiyor 9-17 Arası işi haftaiçi birçok gün aksıyor saat sarkıyor. Ben de ona kızıyorum sen taviz veriyorsun saatlerini aileni bilecekler gece eşim yalnız kalamıyor de gitme zor değil diyorum yüzümü asıyorum ama adam uça uça gidiyor. Beni güzellikle göndermen gerek neden böyle yapıyorsun diyor sizce haksız mıyım?
Ona hayır demeyi öğret bacım, yoksa tünelin sonunda ışık mışık kalmaz...Kıt kanaat geçinmiyoruz. Çok fazla değil maaşı ama sorun etmiyorum. Mesele sadece iş değil kim koş yetiş dese bizi düşünmeden orada bitmesi
Otelde teknik servis. Ama mesele sadece bu değil. Mesele bizi bizim de ihtiyaclrımzı görmezden gelmesi. Bize çok yorgunum deren biri çağırdığı anda dirilmesiAcil gidilmesi gereken bir işi mi var acaba? Yani hayati bir şey. Doğalgaz falan ?
Gece 10’da 12’de gider en fazla. Benim eşim sabah 4’e kadar çalışıyor
Ozel sektor ise esnek calisma saatleri altinda milletin suyunu cikarana kadar calistirirlar.Yani "gece esim kalamiyor" demek sizin dusungunuz gibi bir sonuc dogurmaz.Ozel sermaye cok calistirir,az vermeye calisir.Ki zaten tavri genel olarak boleymis esinizin.Agac yasken egilir,artik cok gec sanki.Bence guzellikle gondermelisiniz.Gercekten isine gidiyorsa,kazanip da evine ailesine getiriyorsa guzellikle gonderin.Sonuc olarak yekten soyluyorsunuz yapisi bu...Merhaba eşim için işi çok önemli iş deyince akan sular duruluyor. Kim olursa olsun ne iş olursa olsun. Bi yerde bir İş çıktığı anda bizi satıyor. Kendi daha önce farklı işlerde de çalıştı önceden yoğun yorucu falan derdi baktım hepsinde aynı adamın karakteri bu. Komşu bi çivi çakmaya yardım istese aman beni ellemeyin yatıcam diyen parmak kıpırdatmayan adam hop hazır ola geçiyor hazır sofrayı bırakıp gidiyor. İşten geldiğinde bi telefon geliyor bi arıza eve girmeden kapıdan dönüyor gece telefon geliyor kalkıp gidiyor 9-17 Arası işi haftaiçi birçok gün aksıyor saat sarkıyor. Ben de ona kızıyorum sen taviz veriyorsun saatlerini aileni bilecekler gece eşim yalnız kalamıyor de gitme zor değil diyorum yüzümü asıyorum ama adam uça uça gidiyor. Beni güzellikle göndermen gerek neden böyle yapıyorsun diyor sizce haksız mıyım?
Sizce sadece işine mi aşık ? Fesatlık yapmak istemem ama otel çalışanlarının çok capkın olgunu duymuştumŞöyle ki otelde çalışıyor kışın ortasında karlı bi gece resepsiyondakileerin tvsi cekmiyor diye gecenin bi yarısı evden gitti çatıdaki anteni duzeltmeye çıkmış. Yani sonunu pek düşünmüyo. İş buyrulsun,her şey bitiyor
Çok haklısınız. Böyle konuşursanız o da size hak verir bence. Benim eşim de bilim insanı. Günde 18 saat çalıştığı oluyor ama bizi ihmal etmezOtelde teknik servis. Ama mesele sadece bu değil. Mesele bizi bizim de ihtiyaclrımzı görmezden gelmesi. Bize çok yorgunum deren biri çağırdığı anda dirilmesi
Babamı tarif ettiniz. Üstelik kendisi sonradan böyle oldu ben çocukken hiç böyle değildi. Yaptığı işle ve iş ortamıyla alakalı diye düşünüyorum. Şu an sistem ve şartlar çok vahşi gelmiyorum ailem var dediğiniz an büyük sıkıntılar sizi bekliyor olabilir o iş yerinde. İnsanlar kendi işlerinin patronu değilse taviz vermekten başka şansı kalmıyor. Bence haklı değilsiniz yüklenmeyin adama neticede eviniz için çalışıyor.Merhaba eşim için işi çok önemli iş deyince akan sular duruluyor. Kim olursa olsun ne iş olursa olsun. Bi yerde bir İş çıktığı anda bizi satıyor. Kendi daha önce farklı işlerde de çalıştı önceden yoğun yorucu falan derdi baktım hepsinde aynı adamın karakteri bu. Komşu bi çivi çakmaya yardım istese aman beni ellemeyin yatıcam diyen parmak kıpırdatmayan adam hop hazır ola geçiyor hazır sofrayı bırakıp gidiyor. İşten geldiğinde bi telefon geliyor bi arıza eve girmeden kapıdan dönüyor gece telefon geliyor kalkıp gidiyor 9-17 Arası işi haftaiçi birçok gün aksıyor saat sarkıyor. Ben de ona kızıyorum sen taviz veriyorsun saatlerini aileni bilecekler gece eşim yalnız kalamıyor de gitme zor değil diyorum yüzümü asıyorum ama adam uça uça gidiyor. Beni güzellikle göndermen gerek neden böyle yapıyorsun diyor sizce haksız mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?