Eşim işşiz burnundan kıl aldırmıyor

TALEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
188
1
118
Adana
Merhaba arkadaşlar o kadar çok sinirliyim ki.ben bu adamı aldım alalı işşiz.kaç defa girişimde bulundu battı işler yolub-nda gitmedi.en yakın arkadaşı kazık attı... Anlayacağınız iş ortamında yaşamadığı ollumsuzlık kalmadı. Benim eşim çok dürüst ve zeki bir adam öle şeytanlığı filan yok.çok dürüsttür.
Ama gel gör ki tamam işşiz kaldın ama bari bize bir nefes ver değil mi.sürekli mutsuz sürekli sinirli buhran buhran bıktım artık. Konuışmaz anlatmaz burnunun dikine gider her zaman. Işten geliyorum surat beş karış.bende istiyorum ki biraz yüzün gülsün.mahkeme duvarı gibi yüzü ne tatlı söz ne iltifat ne birşey.yatak olayımızda ben zorlayınca.inanın yazarken bile sıkıldım.

Neyle geçiniyoruz diyeceğiniz bir tarlamızın geliri var bende kamu personeliyim. 1 çocuğumuz var.
Ben ilk zamanlarda sesim çıkartmıyordum ne olur belki düzelir kötü ben olurum diye.ama ben ssessiz kaldıkça hem ailesi alıştı hem kendisi azıcık ağzımı açsam kıyametler kopuyor günlerce küs

aylarcadqaa havasından geçilmiyor.

Ne yapayım? Inanın psikoloğa bile gittim. Bu adam beni öldürecek

Mesleği ne?Şimdi neden çalışmıyor ki? Hadi battı etti...Hiç mi ders almadı?

yüz vermeyeceksiniz
bir erkegin görevi calisip evini gecindirmektir
ne kadar burnundan kil aldirmasada söyliceklerinizden geri kalmayin
hem suclu hem güclü anladigim kadariyla
oturun güzel güzel konusun
tek basima yapamiyorum yetemiyorum deyin
küsüyormu? birakin küssün..
calismayan erkek en az kumar oynayan ve alkol alan erkek kadar kötü bence

Canım,o şimdi kendini çok suçlu hissediyor..

Yapması gereken şeyi yapmadığı için kendini işe yaramaz hissediyor ve senden her an bir laf duyma ihtimaline karşı da suratı her daim beş karış..

Yani bu durumdan ben de hoşnut değilim,üzerime gelme,demek istiyor..

Ama bu durumdan rahatsızsa gitsin çalışsın..

Hiç tahammülüm yoktur evde oturan adama..

Adam dediğin sabah gider akşam gelir..

Siz de alttan almayın ve zorlamayın hiçbirşey için.
O öyle davranıyorsa umursamayın.
Çünkü siz de çalışıyorsunuz siz de sıkılıyorsunuz.
Olanlar sadece onu bunaltmıyor
Birbirinize destek olmanız gereken yerde o böyle olmayı tercih ediyorsa bırakın tercihini yaşasın.
Kötü davranmayın ona ama yüz de vermeyin

İlk defs işsiz kalıyorsa bu durum çok normaldir
ama defalarca tekrarlanması ve istikrarsızlık size de çok yıpratır
mcbur mu işyeri açmaya ortak olmaya
girsin bir işyerine işçi olarak çalışsın
bu onun görevi ve size bakmak zorunda.

benim eşimde işsiz benimkide burnundan kıl aldırmıyo yatak odası mevzu bizde de aynı.zorlayınca yani. sei anlayabiliyorum

Ben konu açıcaktımm beni anlatan konuyu buldum..
Bunaldım hemde öyle böyle değil eşim 7 aydır işsiz vee hiçde oralı değil..
2-3 görüşmeye gitti 7 ayda okadar vardamı çalışmıyorum diyor çıkıyor işin içinden
bıktım artık aileme yüklenmekden
Eve hiç bi katkısı yok faturamı,yediğimi içtiğimi annem ödüyor
İş aramayada hiç niyeti yok
Borç var
faturalar öylee
nolcak anlamadım gittii

annele konuşsan mesela bu ay sıkışığım yardım edemiycem size kusura bakmayın dese eşinin paçaları tutuşmaz mı?

ay yazık adama ya aslında nasıl mahçup oluyo baksana..
tarla geliriniz falan varmış ya ondan salıyodur biraz keendini.. hani gerçekten aç ve açıkta kalma durumu olsa daha çok çabalar belki:44:

adam kendini garantiye almış çalışırmı...
eşi kamuda istifa etmesi için ciddi bir sebep gerek...yada önemli bir neden falan..
eee tarladanda sürekli akacağını biliyor...
doldur babam doldur olayı..
Allah yardım etsin size..

annele konuşsan mesela bu ay sıkışığım yardım edemiycem size kusura bakmayın dese eşinin paçaları tutuşmaz mı?

Canım eşime söylediğimde ben kimseden bişe istemiyorum diyor, yani hem annemin ekmeğini yiyor hemde ben kimseden bişe istemiyorum diyor annemle aynı binadayım..
Annem etmese etmes o kıyamadığından bana ediyor..
Faturaları babamdan gizli ödüyor annem babam söylenir çalışmıyo yatıyo faturasınıda bise ödetiyor gibi haklıda
Ama anne yüreği gelirler keserler babanda laf eder diyo
Mutfak masrafarımı annem karşılıyor..
Faturalar annemde
çocuğumun masrafları annemde..
Okula başlıcak bu sene okul masrafları hep annemde..
kaç akşamdır git çalış iş bul bıktım diyorum..
yan gelip yatmaya alıştın diyorum..
Annem bile olsa benim ihtiyaçlarımı karşılaması zoruma gidiyor..
Ben kimseden bişi istemiyorum diyor biliyorki bakmasalar aç kalıcaz havasından da geçilmiyor anlıcan canım..
Yani eşime kalsa kimse bişe almasın vermesin açlıkdan ölelim..

üzüldüm canım ya. annenin yardım ettiğini söyleme bakalım bi süre eşine. annen ille de vermek isterse sen kenara koy eşine annem veremedi bu ay de mesela?
faturaların son ödemeleri geçmeye başlayınca tutuşur belki eşin? aslında kendi aiesinden alsa bu kadar rahat olmasını anlıycam da bi de nasıl oluyo da senin annenden alıp hem de böyle rahat olabiliyo onu çözemedim.. fena alışmış dediğin gibi rahata.. Allah bi kolaylığını verir inş.

Tamam belli bir süre bunalım buhran ne yaparsa yapsın ama süreklide olmaz ki. Şimdiki erkeklerde bi garip canım.

Canım baya baya alıştı
Faturalar konusunda eski evdede böleydi çalışırkende yanii eve ihbarname mi gelmedi kesmediler mi neler neler..
sorumsuz hiç bir faturayı zamanında ödemes..
Zaten eski işide kendi işiydi yani bakkal işletiyorlardı 3 kardeş kardeşleri yedi bunu..
Çalıştı çalıştı ek iş bile yaptı o dönem babamın kredi kartına 20 mlyar vorcu var hala o dükkandan kalma
Yani çalışırkende onlara yedirdi annem yine destektii
dediğin gibi canım rahata alıştı ama annemde destek olmasa umrunda değilkii
çALIŞMASI İÇİN NAPICAM BİLMİYORUMM
iş yok diyo çıkıyo işin içinden..
Markete gidicem annemden para istiyorumm ve kimseye anlatmıyorum bunu annem bile halimizi bildiği halde bukadarını bilmiyor şunun bunun varmı diyo olmasada var diyorum
Ailemin durumu baya iyi hani aç açıkda değilimm şükürr ben gibi 3 ev daha bakarlar ama neden kocam çalışmıyoda onlar baksın bana zoruma gidiyor

vee ben eşimin yüzüne karşı söylüyorum
kimseden utanmıyomusun diyorum 7 ay oldu nerdeyse işsizliğinin yıldönümü geliyo diyorum kutlarız artık..
Elalem ne der diyorum
arkadaşların arkandan ne der bak kaynanası bakıyo yatıyo derler diyorum
Utanma , ar kalmıyo snaırım belli süre sonra çünki o bunları düşünmüş olsa şimdiye işe girmişti..
ve ben eşimden bişe beklemiyorum her gün 7.5 liralık sigara içiyor bana gelince para yok..
ben diyorum ki 600 lirada olsa işe gir
sigortan olsun tek istediğim sigorta hasta olmaya korkar durumdayım..
kendi sigara masrafını karşılaa faturanı öde bakma boğazıma istemiyorum diyorum
daha ne diyimm

evet gerçekten herşeyi söylemişsin.. bu söylediklerini her erkek kaldıramaz bence ya. fazla mı yüzgöz oldunuz bu iş konusunda acaba ondan mı alınmıyo adam hiç.
ay şu dediklerini bana eşim dese ben bile bi garip olurdum yani, ağır da konuşmuşsun aslında.
peki bu adam hiç arkadaşlarıyla çıkmıyo mu dışarı falan, bişeyler yiyip içmiyolar mı? o zaman hesabı kim ödüyo?

Erkekleri en çok bunaltan, depresyona sokan şey işsizlik, parasızlıktır. Kendi eşimden biliyorum onlar bu duruma bizden daha çok kafayı takıyor.
Keşke bunu yüzlerine kakmasak ama biz de bir süreden sonra dayanamıyoruz.
Bence eşine bir daha işsizlik konusunda laf söyleme, kim işsiz olmak ister ki, ben de mezun olduğumda bir süre işsiz kaldım inan çok zor, biraz anlayış göster bu zamanları atlatması için destek ol.
Tabi buna alıştırma, sonra çok kötü alışıyorlar.
İnşallah en kısa sürede istediği gibi bir iş bulur.

çalışmak isteyene heryerde iş var.oturup evde çok afedersin senin paranla geçineceğine kalksın simit satsın.çok kızıyorum böylelerine.benim teyzemin eşide böyle teyzem çalışır o yatar.bir kez alıştıysa bu böyle gider.teyzem 35 yıllık evli 35 senedirde bu böyle devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…