Eşim işşiz burnundan kıl aldırmıyor

Canım bu söylediklerimin binde biri inan ben söylüyorum o sus diyoo
öyle didişiyoruzz..
Bu konuları açtımmı rahatsız oluyor hemen
Akşamları kahvede razaman olduğunda gündüz hep evde..
Kahvede ne masraf olucakki canımm 2 çay parası..
gezmeye felanda gitmiyoruzz ben pazara çıkıyorum işde annemle o da kahve..
evdeyim genelde..
Konuşmakla olmuyorr çok üstüne gidince offlanıp poflanıp gidiyor işde..
Şu zor zamanımızda iş bulup çalışmıyorsa ben çalışsam bu hiç çalışmaz..
Hani nolucak böyle nereye kadar napıcaz dediğimde çıt yok..
Bi arkadaşım eşi çalışmadığı dönemde "böyle balkona çıkıp çığlık atasın geliyo" diyordu
Aynen öyleyimm o durumdayım..

Dışardan görenlerr ee baban annen varr arkanda diyorlar Allah razı olsun hep vardılar ama ben istemiyorumm zoruma gidiyor..
Kimse beni anlamıyor

canım benim eşimde 21 aydır çalışmıyor ailesi bakıyor bize 2.5 yaşında oğlumuz var ve mesleği var olduğu halde böyle düşün elektrik elektronik mühendisi zamanında iş bakmadı sonra iş beğenmedi sonra kursa bilr gitti ama iş görüşmelerinden de bişe çıkmadı ama şunu iyi biliyorum ki öyle aman aman iş bulayımda çalışıyım demedi ben ondan daha çok iş aradım baktım söyledim kendimi çok paraladım 2 kere çok ciddi şekilde konuştum işte kendini ve beni düşünmüyorsan bu çocuğa acı dedim büyüyor ve büyüdükçe masrafları artıcak bir sürü şey hiçbir zaman yüzüne kötü söylemedim her zaman cesaretlendirdim yüreeklendirdim ama yoook zaten bizi ailesine muhtaç ettirdiği için çok kızgındım eşime içten içten artık dayanamadım bende dün baya ağır laflar ettim söylendim bilmiyorum hem biraz üzgün hemde biraz belki kendine gelir diye düşünerek içimi rahatlatmaya çalışıyorum..yani kendimi çökmüş hissediyorum zaten çocuk büyüsün gidip çalışıcam artık daha ne kadar dayanabilirim bilmiyoruım ALLAH a hep dua ediyorum rabbim yardım etsin kardeşim senide benide bizim gibi olanlarıda ALLAH yardım etsin.

Gerçekten çok durumda yaşıyoruz .insanın eşi çalışmadığı dönem ona saygın kalmıyor.inanın birisiyle karşılaşacağım eşimin işini soracak diye ödüm patlıyor.işin kötüsü eve girdikçe evden çıkmıyorlar çıkmalarıda gelmez.kısmetleri açılsın ne diyeyim.bekarken eşimin yoğun çalışan birisi olmasını dilerdim .çünkü ben çalışmayı çok seviyordum.aldım adamı adam hiççç çalışmıyor.

Rabbim hayırlı yollar açsın inşallah.sabrım kazanzacak inşallah

Aynı durumda olan herkesin allah yardımcısı olsun.

Neler hissettiğinizi anlayabılıyorum.

Bazı erkekler,bayan gibi evdeyatmayı kalkmayı seviyor,

kimside bağlasan bir gün evde kalamaz yapı meselesi.

Ama ki doğaları gereği çalışmaları gerekiyor.

yeri geldiğinde erkeklik taslarlar ama çalışmaya gelince sönerler.

İnşallah tez zamanda eşleriniz iş bulurda çalışır sizde bu zor günlerden kurtulursunuz.

canım ya durumuna çok üzüldüm.Rabbim senin gibi çalışmayan eşlere akıl ve iş versin.Bence bir evde erkek çalışmak zorunda kadın çalışmak zorunda değil.Eskiden böyle değilmiydi.Tamam bizlerde çalışıyoruz ama eve katkı olsun rahat bir hayat sürelim diye.Bugün ben istesem işimden çıkarım, çalışmam ama erkeğin muhakkak çalışması gerek.Çalışmayan erkeğe tahammülüm yok.Ha tamam işten çıkartılmış 1-2 ay iş bulamamış olabilir ama bu ne böyle 7 ay kardeşim.Sen bence sıkma canını biraz eşine soğuk davran bazen sözle anlamayan bakışla anlar.Sen söyleyeceğini söylemişsin anlasa anlardı.

Eski...adı üstünde eski!... eskide yaşam da bu şartlarda değildi...bugün sahip olmak istediklerimizin hangisi aklımızın ucundan

geçerdi ki...yiyecek ekmeğimizin olması yeterliydi...dolayısıyla kadının çalışması diye de bir kavram yoktu...

Hani eşitlik istiyorduk???

Eşitlik..erkekten beklenilen ne varsa hepsini kapsar...işimize gelen yerde eşit olacaz...gelmeyende biz kadınız!

Evet...gerekiyorsa...KADIN DA ÇALIŞMAK ZORUNDADIR.

Ev de oturup...kocam çalışmıyor demek kolay...BİR ERKEK OLARAK...iş aramanın nasıl bişey olduğunu biliyormuyuz?

Hiçbir erkeğin..keyfinden çalışmıyacağını düşünmüyorum...hangi erkek kendine saygı duymayan bir kadınla evde oturmayı ister?

.

üffff konuyu saptırmayın,kendinizi kandırmayın eşitlikten anlayışınız bu mudur yani!..

Keyfinden çalışmayan erkeklerde var bunları görmezden gelmeniz çok komik.

İş arayan bir adam 7 ayda illa ki bulur,bir diğer arkadaşın eşi 21 aydır çalışmıyormuş...

Söylesene şimdi keyfi değilde nedir bu?Aile sahibi bir adam sorumluluk almalıdır.

Kadın çalışıyor üstüne düşeni zaten yapıyor,çalışmasada yan gelip yatmıyor.

Erkeklerin iş bulamadım vs. gibi bahanelerle evde yatma lüksü yok!

canım benim,seni çok iyi anlıyorum çünkü benim erkek kardeşimde aynı böyle sorumsuz bir erkek bunlara ne dersen de utanmıyorlar...alışmışlar bedava yaşamaya kadınların eline bakmaya...biz çare bulamadık 20 yıllık evli hep annem,biz,kayınvalidesi son dönemde de karısı işe girdi o eve bakıyor...size tavsiyem bu tarz erkekler ömür törpüsü ben ablası olduğum halde gelinimize defalarca bırak bunu demişimdir beni o zaman dinlemedi şimdi abla keşke sen derken daha gençken ayrılsaymışım diyor...Kadın daha 40 yaşında göçtü gitti inanın...hele anne babanıza elin adamını baktırmayın...size bakmış büyütmüş neden koca koca adamlara da baksınlar...olmuyorsa olmuyordur kesin atın tecrübeyle sabit biz başa çıkamadık,sorumsuz erkeği Allah kimseye vermesin....:26::26:

Zor ki ne zor..
Ama sadece bana zor gibi geliyor sanki o hiç umursamıyor gibi..
Yani iş varda çalışmıyomuyum diyen adamın sabah akşam iş araması gerekmez mi?
İş mi gelip onu bulcak merak ediyorum..
Gazete bakıyor iş ilanına 2-3 de görşmeye gitti okadar..
yaa bide tamam kimseye yük olmak hoş bişe değil ama eşimin ailesi destek olsa gam yemicem dicem ki bak kardeşlerine destekler o da yok annem vermese almasa yok yani yok..
Ya düşünün işde şu lazım eve diyorum param yok diyoo
Ben alınca yiyo ama eve alınınca çok güzel tüketmesini biliyo..
İşe girme imkanım elbette var eli ayağı tutan her canlı isterse işe girer iş bulur ama inanın ben işe girsem bu hiç çalışmaz çünki rahata alışık kendi patronluğuna alış biri ve 36 yaşında..
sigortası felanda yok sadece sigorta girişi varmış 10 sene öncesinden o..
nefes alamıyorumm baya baya nefesim kesiliyor birde panikatak var bende ilaç kullanıyorum..
evime meyvemi dahi annemin alması artık zoruma gidiyor
Ailesiyle tonla sorun yaşadım onlardan kurtuldum bunla uğraşıyorum hiç mi bişe rast gitmicek

Yapacağınız tek şey, faturaların ödenmesini engellemek ve mutfak ihtiyaçlarını ertelemek.Evet çocuğunuzla siz biraz sıkıntı çekeceksiniz ama uzmanların tavsiyeside bu yönde.

Bu şekilde devam ederseniz kaybedersiniz.. Allah kolaylık versin.

canım ödemesin annem meselaa gelip kestiklerinede ödüyo ancak..
çünkii ben bunları yaşadım..
doğalgazımda kesildi su saatimde kapatıldı..
bi de ailemin binasındayım babam bu konularda çok hassas gelip keserlerse söylenir bi ton kavga gürültü..
Annem babamdan gizli ödüyor zaten
İki arada bir deredeyimm
çocuğumun sütüne kadar annem alıyo daha ne diyim ki

Konuyu saptırdığım falan yok!

Sorduğum soruyu tekrar niye bana soruyorsunuz ki..SİZİN EŞİTLİKTEN ANLADIĞINIZ NASIL BİŞEY ACABA?

Kadınlar yıllarca evde oturup erkeğin getirdiğini yiyip içerken hiç rahatsız olmazlar nedense?

Çıkıp kapı kapı iş aramak nasıl bişey acaba...denemek istermisiniz?

Hele konu sahibinin 36 yaşındaki ve o yaşa kadar kendi işini yapmış birinin sokak sokak iş araması kolay bişeymidir sizce...

Hayat müşterekse eğer...kim daha çabuk iş bulabilirse çalışır...bunun erkeği kadını olmaz...başkalarının eline bakmaktan daha

ONURLUDUR bence.

.

Son düzenleme:
Canım seni çok iyi anlıyorum,nasıl bir sıkıntı içinde olduğunu,neler hissettiği,benim erkek kardeşim işten çıkarılmıştı,o zaman nişanlıydı.Ben çalışıyordum ve evi ben geçindiriyordum.Evlendi,borç içinde düğün yaptık,eşyaları alındı.Abim,evlendikten sonra yaklaşık 8 ay iş bulamadı ama gerçekten gayret sarfetti,buna şahidim,önceki işi mağaza müdürlüğüydü,fazla maaş ödenmemesi(işe yeni alınan mağaza müdürleri başlangıç olduğu için daha düşük maaş alıyorlar ve sigortalarını ilk 6 ay devlet karşılıyor) için-aynı şirket-abim gibi tüm 5 yıldan daha eski çalışan müdürlerini işten çıkardı ve benim bir zamanlar müdür olan abim,pazarcılık yapmak istedi ama belediye yer vermedi,işportacılık yapmak istedi,para bulamadık,çok gayret sarfetti.Ben ve eşi sabrettik,çok şükür şimdi çalışıyor.Ama senin eşin biraz farklı,gayret sarfetmiyor,iş arayacağı yerde kahveye gidiyor.Abim sıkıntıdan depresyona girdi,saçları döküldü,tüm vücudu kabardı,çok şükür Rabbime şimdi çalışıyor,hemde iyi bir şirketin gayet iyi bir bölümünde.Biz hiç abime baskı yapmadık çünkü abim gayret sarfediyordu.Sigarayı bile bıraktı o dönem,bana yük olmamak için.
Senin eşin depresyona girmez,hiç korkma,çünkü adam alışmış hazır yemeye.Ciddi bir konuşma yap,baktın olmuyor tehdit et böyle yürümeyeceğini söyle.Erkek evini geçindirmek zorunda.Bir arkadaş eşitlik felan demiş,e eşitlikse kadın çalışıyor,erkek çalışmıyor,nerede eşitlik?Çok şanslısınki böyle mükemmel bir ailen var,ama yanlış yapıyorsunuz,hazır para geldikçe eşin rahatına bakıyor,sorumluluk almıyor.Bence daha fazla böyle yürütmeyin ve ciddi olduğunuzu gösterin.Siz onu bu kadar düşünüyorsunuz,üzülecek,depresyona girecek diye,o sizi neden düşünmüyor,bu kadar kendinizi parçalıyorsunuz evi geçindireceğim diye.Bir de ayda 7,5 liralık sigara içiyormuş,bari sigarayı bıraksınAllah cc sabır versin canım,hakkında hayırlısını diliyorum.

Arkadaşım,adam gayret göstermiyorki,iş aramak yerine kahveye gidiyor.Elinden geleni yaptığı halde iş bulamasa size katılırdım ama adam iş aramıyor.Ve herkes kadın-erkek eşitliğini savunmuyor,herkesi aynı kefeye koymayalım,örneğin ben savunmayan tarafım.Bence kadın-erkek eşit değildir.Gecenin 3ünde eşim tişörtsüz sokağa çıkabilir ama ben çıkamam,başıma gelmeyen kalmazKadın-erkek sadece verilen haklarda eşittir,yaşam tarzında eşit değildir.Ayrıca erkek evi geçindirmekle yükümlüdür,bu dinimizde de böyle,hukuki sistemimizde de böyledir.Neden boşanan çiftlerde kadın erkeğe nafaka ödemiyor(sakat,hasta veya asker değilse,keyfi çalışmayan erkeğe nafaka ödenmez) da erkek kadına ödüyor?

Canım benim çalışma imkanım vardı ki ben 2.5 sene olucak evden çalışıyorum zaten harçlığımı bi şekilde çıkarıyorumm(bi takı atölyesiyle çalışıyorum ara ara iş alıyorum evde yapıyorum)
Ama eşim çalışmamı istemedi istemiyor
Eşim kendi işini yaptı evet kardeşleriyle ama yediler eşimi borca soktular bi sürü borcumuz var onların giderlerinden benim evime hiç sıra gelmedi..
3 kardeş düşünün birinin 2 çocuğu var ötekinin 4 (üni felan okuyanları var içinde) benimde 1 çocuğum var..
Onların evine ancak yetiyordu gelen gelir..
Ama başka bi işte çalışmalı kendi işini yapsın artık istemiyorumm çünki sigortasını ödemiyor ben 7 senedir sigortasız neler çektim ben bilirimm..
Hatane masraflarımı hep annem ödüyor..
İstediğim 500-600 e de olsa sigortalı bi iş zor değil kii
evet hep kendi patronu olduğundan zoruna gidiyor ama 1 evladı var eşi var millete laf ettircene arkasından iş ayırt etmemeli çalışmalı

Tabiki eşit değilizz devlet katındada böyle değilmi birimizin kimliği pembe ötekimizinki mavii..
Hiçde eşit olamıcaz..
Evet işsiz olan iş-kur a ne bilim iş bulmaz merkezlerine en basiti internete iş arıyorum diye başvurur bişe yapar..
2 gazete alıyor eline bakıyor iş yok diyor
Ona buna söyledim bakıyorlar diyor
O, bu başka işleri yok zaten sana iş bulcaklar diyorum onla bunla olmaz kii
Kimseye kendimi anlatmıyorum iyice içime kapandımm bi yerden patlıcak korkuyorum hastalığımın nüksetmesinden

inan çok üzüldüm cnm.Allah yardımcınız olsun.anneciğin kimbilir nasıl üzülüyordur ,ah anneler her sıkıntıyı onlarda bizle çekiyor.boşuna ana gibi yar olmaz demiyorlar.bu tip sorumsuz bir erkekle hayatını devam ettirmeye kararlımısın cnm.bence burnunu sürttür boşanalım de,gözünü korkut.ailenin de durumu iyi madem hiç çekme diyesim geliyor üzülerek

çok saol canımm inşallahh..
Ailemden allah razı olsun.
Canım defalarca konuştuk tartıştık genelde ya susuyor yada beni susturmaya çalışıyor
Ben ailemin desteği hani bana maddi açıdan yaptıkları her bişi altında kalıyorum hepsinin..
Ben evimde ekmek olmasa yok diyemeyen biriyim hep böleydim..
7. ay bitiyo ağustosda 8 ay olucak eşim işsiz..
Allah bi kapı açar, bulurum diyip geçiştirmesindne bıktım..
Rabbim kapı açar elbette ama tevekkül ediceksin Rabbim böyle buyuruyor elindne geleni yap gerisini bana bırak diyor..
Sen evde otur Rabbim kapı açar..

Canım bu nekii ben kaynanamdan eşimin ailesindne de çektim boşanma derecesine geldik vs..
Çok şey yaşadımm en sonunda annem binaya gel dedi ev açtı..
(annemlerin binası burası oturduğum ev)
Gözümün önünde ol dedi kimse karışamaz evine eşimide kardeşlerindne kurtardım(3 kardeş iş yapıyorlardı) ohh bi huzura erdim diye seviniyordum hepsi kursağımda kaldı ne bilim böle çalışmıcak 2ay 3 ay bilemedin 4 ay iş bulur dedim hep napar eder bulur taşı sıkar suyunu çıkarır ama yok
Neden bukadar düşünüyorum bende mi amann demeliyimmm nede olsa geliyor akıyor değirmenden suu
diyemem ben diyememmm aileme yük olmak istemiyorum

Bu arada topik sahibi arkadaşım hakkını helal et konuna konumu kattım içimi döktümm böyle tamm beni anlatan konu görüncee içimi boşalttım hakkını helal et konunu böldüm dağıttım konumlaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…