Eşim işyeri yemeğine beni götürmedi,siz olsanız ne yapardınız ?

mut_su_zum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
87
1
36
Diğer
Merhabalar,

Sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Acaba ben mi çok abartıyorum yoksa tepki göstermekte haklımıyım. Bilemediğim için sizlere sorma ihtiyacı duydum, yardımcı olursanız sevinim.
Ben dört yıllık evli çok da iyi bir evliliği olmayan bir bayanım. Eşim bir kamu kurumunda çalışıyor. Ben de çalışan bir bayanım. Geçen hafta eşim işyerindeki çalışanlardan birinin emeklilği nedeniyle bir yemek düzenlendiğini ve gideceğini söyledi. Bende davet eşli mi yoksa sadece çalışanlar mı diye sorum. Karışık diye cevapladı peki beni götürmeyecekmisin dediğimde ise geçiştirdi. Dün aradı ben yemeğe gidiyorum haberin olsun dedi ve gitti. Saat 23:15 de geldi o sürede oğlumla tek başıma evdeydim. Sorum şu eşimin bu tür organizasyonlara beni götürmek istememesi bende, benden utanıyormu yoksa başka biri mi var sorusunu aklıma getiriyor. Ben toplumda oturmasını kalkmasını bilen kıyafetine makyajına dikkat eden bir kadınım. Ama galiba benden utanıyor ki götürmek istemedi. Şimdi ona karşı tavırlıyım gece gelidğinde farketti neyin var diye sordu yok bişiy diye geçiştirdim. Sabahta bana surat yapıyor sanki ben hatalıymışım gibi siz olsaydınız ne yapardınız ne düşünürdünüz bana akıl verirseniz çok sevinirim.

Gayet de haklısınız mademki karışık sizi de götürmeliydi. Ama iyi niyetli düşünürsek belki başka bi sebebi de vardır ortamın uygun olmaması gibi...
Keşke kendisine sorsaydınız neden birlikte gitmediğinizi...

Son düzenleme:
Bizim kurumda da çok sık bu tarz aktiviteler olur. Yeni neslin deyimiyle social activity

Eşli durum serbesttir biz de. Kafasına göre takılır millet. Ben de bi tartarım gelenleri, eşli kısım yoğunluktaysa mutlaka ama mutlaka eşimi de alırım, ceker lacileri takarım koluma
Amaaa eşli kısım azsa ve ben gırgır şamata yapıp kafa dağıtacaksam "ben tek basıma gidicem gel beni al" derim.

Eş yanında olunca arkadaşlarla rahat sohbet edemiyorsun. Onunla ilgilenmek zorunda kalıyorsun yalnız kalmasın diye; belki eşiniz de böyle düşünmüştür ve sizi kırmamak icin gelme diyememiştir.

nedense bazı erkekler eşlerini yanında götürmekten hoşlanmaz....
rahat hareket edemezler heralde...?

hiç aklıma masumca şeyler gelmiyor. Geçenlerdede yemek yemek için çıkıtğımızda aynı yerde yemek yiyen bir grup arkadaşının yanına tek başına gidip sohbet etti sonra yanıma geldi beni tanıştırmayacakmısın dediğimde yine geçiştirdi.

Biz sadece okuduğumuz kısımla ilgili yorum yapabiliriz... Ayrıntıları vermezsen yazdığın şeylerin çapını bilebiliriz.

götürmesi gerekirdi.hadi götürmedi nedenin açıklamsı gerekirdi.belki kıskanıyor canım.ondan götürmemişse.

neden surat yapmak yerine açık açık sormadın.sebebini öğrenmiş olurdun
bencede seni götürmesi gerekirdi bende olsam bozulurdum eşime

Sizi götürmemesindeki sebep ortamın size uygun olmaması değil bence. Öyle bir şey olsa mantık çerçevesinde size açıklamaya çalışırdı. Sakladığı bir şey var ki açıklamıyor, sizden kaçıyor.

Sorun sizden utanması değil de sanki siz onun yanındayken rahat olamaması gibi geldi. Arkadaşlarıyla aralarında özel bir şey var belki, duymayı istemeyeceğiniz.. Ya da kısıtlanmak istemiyor; konuşması, hal ve tavırlarıyla rahat olmak istiyor da olabilir.

Ama her ne sebep olursa olsun konuyu eşinize açın. Böyle meseleler sonra büyüyüp çözülemeyez hale geliyor.

bence olayı büyütmüyosun sen hakkın olanları yaşamak istiyosun.bende 3 yıllık evliyim ama eşimle hiçbir sosyal faliyetimiz yok kendimi kullanılmış gibi hissediyorum hak etmediğimi düşünüyorum.bunları dile getirdiğim zamanda napiyim çalışıyorum diyo.insan eşine zaman ayırmak istemezmi zaman geçirmek istemezmi.örneğin arkadaşlarının düğününe hep yanlız gider ben niye gelmiyorum diye soruncada sana göre yer değil benim arkadaşlarım kaba insanlar diyo.napacam bilmiyorum.ne bi sinema ne bidışarı çıkıp biraz eğlenmek.offf hayat zor ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen başka çaremiz yok.

bence eşinizle açıkça konuşun.neden beni göturmek istemedın vs.. konuşmanz gerekli susarak tavır yapark bişey çözemessnzkii

hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Karşıdan bakan bir insana göre çok basit gelebilir yaa başka derdi mi yok diye düşünülebilir, ama inanın işin özüne girince bakış açısı değişiyor. Dediklerinizde çok haklısın konuşmam lazım galiba bugün konuşmaya çalışacağım pek çözüm olacağını sanmıyorum ama deneyeceğim.

her ortama sizden ayrı gidiyorsa burda bir problem var evet ama sadece sorun iş ortamıysa ve hoşlanmadığı durumlar yaşandıysa daha önce eşini bu ortama sokmak istemeyebilir bu gayet normal

Sürekli birbirinizi geçiştirmek yerine oturup konuşmayı deneseniz. Bir açıklama beklemek hakkınız. Mantıklı bir gerekçesi olmadığını düşündürtüyor tavrı.

eşimle ben konuşmayı beceremiyorum. Sürekli karşı tarafı suçlamak için basit nedenler üretebiliyor yada tamam tamam hep sen haklısın diyip geçiyor yani konuşamıyorum

siz eşli bir iş yemeğiniz olsa ve giderken yoldan arayıp emrivaki yapsanız ben gidiyorum diye ve akşamın bir saatinde gelseniz haklı olur muydunuz? olmazdınız. eşiniz de değil. çok da ayıp etmiş bence. kadını malı gibi gören erkek modeli olduğunu düşündürdü bana. o yapınca olur, siz yapınca olmaz, açıklama yapmaz, tartışılmaz. e elde ne var o zaman? kadınlar dünyayı güzelleştiriyor, erkeklerse sadece çirkinleştiriyor herhalde ya.

bana vakit ayırıp yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim. Aklın yolu birdir sizinde söylediğiniz gibi bugün konuşacağım. Onu suçlamadan hissettiklerimi aktarmaya çalışacağım belki anlar. Anlamazsa kıyameti koparacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…