Eşim kanser hastası

siz bu adam icin demis olabilirsiniz ama burasi acik bir platform. ben atlattigim iki kanser surecinde de bu sekilde konusan insanlar yuzunden ben kotu biri miyim, neden benim basima geldi diye sorguladigim bir surece girmistim. burada bir adami elestirecegiz diye baska insanlari kirmanin luzumu yok hele ki hasta insanlari.

Çok geçmiş olsun.

siz bu adam icin demis olabilirsiniz ama burasi acik bir platform. ben atlattigim iki kanser surecinde de bu sekilde konusan insanlar yuzunden ben kotu biri miyim, neden benim basima geldi diye sorguladigim bir surece girmistim. burada bir adami elestirecegiz diye baska insanlari kirmanin luzumu yok hele ki hasta insanlari.

Onun icin diger kander hastalara ayip olur diye yazdim. Her hastalik süreci insanlarda farkli etki yaratiyor. 20 yaslarin basinda sahsen agir hastalandim. Agrilari da cok olan. Insan bir sorgulama sürecine giriyor o durumda. Mesele "sen kötüsün ondan hastalandin" da degil. Mesele durup dönüp ne yaptigina bakmak. Fiziksel iyilesme süreci farkli, psikolijik olarak ben ne yapiyorum demek ayri. Bu adam kadina simdiye kadar cektirdigi gibi hastaliginin sucunu bile ona yükleyecek terbiyesizlikte biri. Nasil iyiken kötüyse, simdi de kötü. Kendini de sorgulamiyor hic. Kötü ondan kanser oldu demedim. Konu sahibi buraya kanser oldum diye yazsa daha cok üzülürdüm ama, yalan yok.

bence de demeyin. demeyeceginiz seyi de yazmayin hatta. bu hastaligin ne oldugunu, kimi nereden nasil inciteceginizi bilmiyorsunuz anlasilan. hicbir gunahin kefareti degildir dunyada yasanan kanser emin olun. allah hic kimsenin basina vermese
Onun icin diger kander hastalara ayip olur diye yazdim. Her hastalik süreci insanlarda farkli etki yaratiyor. 20 yaslarin basinda sahsen agir hastalandim. Agrilari da cok olan. Insan bir sorgulama sürecine giriyor o durumda. Mesele "sen kötüsün ondan hastalandin" da degil. Mesele durup dönüp ne yaptigina bakmak. Fiziksel iyilesme süreci farkli, psikolijik olarak ben ne yapiyorum demek ayri. Bu adam kadina simdiye kadar cektirdigi gibi hastaliginin sucunu bile ona yükleyecek terbiyesizlikte biri. Nasil iyiken kötüyse, simdi de kötü. Kendini de sorgulamiyor hic. Kötü ondan kanser oldu demedim. Konu sahibi buraya kanser oldum diye yazsa daha cok üzülürdüm ama, yalan yok.
Eşim 2 sene önce ameliyat oldu kanserli kitle alındı ve hastanede söyledikleri şunlardı. Ben artık hayatımı değiştiricem, aileme daha çok vakit ayırıcam, namaza başlıycam hatta adak adamış sonuçları temiz çıkarsa die. Sonuçları temiz çıkmıştı ve hiç bir değişim olmadı adağını kesemedi ğstüne kredi çekti üstüne beni çocukları kırmaya devam etti arkadaşlarından vazgeçmedi. Ya rabbelalemin çok dua ettim beddua etmedim hiç sana havale ediyorum dedim sorgulamak yargılamak bize düşmez Allah'ım. Yine hakkımızda hayırlısını nasip etsin

Herşey allahtan çok dualar etmiştim ama allahım ben sana bıraktım die

Öyle veya böyle adamin akillanmaya belli ki niyeti yok. Hala kadinin canini yakmaya devam ediyor. Allah yinede sifasini versin. Belki zamanla akli basina gelir ve konu sahibinin degerini bir anlamaya baslar.
Valla ben bu hastalığının nüksetmesinden sonra çok değişiceğini düşünmüştüm açıkçası ama işte bilemiyosun. Bi türlü yaranamadım

Öncelikle geçmiş olsun Allah şifa versin.

Bence çok fazla üzülüp düşünmeyin umursamayın irdelemeyin. Yaşadığı şey ağır bence he diyip geçin. Gerek yok üzmeye üzülmeye

Valla ben bu hastalığının nüksetmesinden sonra çok değişiceğini düşünmüştüm açıkçası ama işte bilemiyosun. Bi türlü yaranamadım

Bazi hastalarda peygamber sabri olur, bazi hastalarda etrafina ve en yakinlarina saldirir. Maalesef böyle. Allah acil sifalar versin ve insallah bir sekilde yinede kendine bir ceki düzen veirir. Sizede sabirlar diliyorum. Sizin durumunuz da zor

Elimde maddi gücüm olsa belki gözünün yaşına balmam ama ölürse vicdan azabı çekerdim işte
Niye vicdan azabı çekerdiniz ki? Kendisinin psikolojisi bozuk. Siz adamı kanser etmediniz. Velev ki onun bu duruma gelmesinde parmağınız var. Kendisi psikiyatrik destek almayı da reddetmiş. Öncesinde şiddet de varmış. Şu süreçte daha fazla destek olmazdım. Olduğu kadar ederdim. Tedavisi bitince boşanırdım.

Şu süreçte boşansanız o da rahatlayacak gibi de duruyor zaten ama millete direkt olarak sizi suçlar. Beni bıraktı, görün ki ne kadar vicdansız ve kötü vs der. Bir de milletle uğraş. Takmazsanız da bir süre sonra rahatsız eder bu söylemler.

Esinizi kemiterapide elbette yalniz birakmamaniz gerekirdi ve adam kirilmis ailesiyle vakit gecirmiyor. Bu dogal degil mi? En zor zamanlarinda yaninda yoksunuz
Konu sahibi gitmiş eişni yanlız bırakmamış ama eşi istemiyordum gelmeni demiş

Üzgünüm ama eşiniz çok kötü bi insan.
Bence siz birlikte durdukça siz üzüleceksiniz.
Hastalığına siz sebep değilsiniz bunu bilin ve sakın vicdan azabı hissetmeyin.
Keşke size bıçağı çektiğinde çekip gitseymişsiniz.
Hala geç değil.
İyileştiğinde de bu adam böyle kötü birisi kalacak.
Sizin canınıza kast etmezse tabi.

Bana fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan birine hiç merhamet duymazdım. Kendi haline bırakın, ne yapıyorsa yapsın.

Psikolojik şiddet var, fiziksel şiddet var, üstüne hastalığının sebebini sizin üzerinize atmak var. Bir de hastanede yanında istemiyor sizi, yetmedi evden gidecekmiş?

Buyursun defolsun gitsin.... Bana bu kadar şey yapan adamı ne severim, ne sayarım, ne de yanında olurum.

Sizde takmayın.

ben hastalıklar hakkında şöyle düşünürüm. insanlar genetik ve çevresel faktörlerin dışında kafa yapısı, düşünme şekli, zihniyeti gibi sebeplerle bir takım negatiflik içerisinde bulunurlar. bu negatiflikte insanda bir noktada çeşitli hastalıklara neden olur.

mesela çok öfkeli yapıdaki biri, hayatta en ufak şeye sinirlenebilen kızan insan; çok naif biri, herşeye üzülen kafaya takan önemseyen insan, kıskançlık, ego vs gibi bizi negatif düşünceye iten her durum. yani hastalığın bu durumlardan hangisi nedeniyle kişiye sirayet ettiğini anlamak bilmek çok zor. belki kaynınızın eşinizi sürekli sizinle ilgili doldurması iyi gelmemiştir. kaynınız yüzünden adam evliliğinde mutsuz günler yaşamış. sevdiği karısıyla kardeşi arasında kalmış belki, belki seçim yapmak zorunda kalmış strese girmiş. yani kaynınızın şu zamanda şu haldeyken bile hala kurduğu cümleler sizi dışlamaya yönelik (yapman gerekeni yapıyorsun şeklindeki ukalaca cümlesi) belki kımıl zararlısı olan kaynınız. eşiniz yanlış yeri dayanak seçmiş. siz tabi gaza gelip söylemeyin benim yüzümden değil senin yüzünden diye şu dönemde. siz daha hala evliliğiniz için bu hastalığı bir olumlu etkisi olur düşüncesindesiniz yazık. sizi üzmek istemem ama eşiniz iyileşince sizi terk ederse şaşırmayın. çünkü kaynınız ile beraber hareket ettiği belli.

son olarak hayatta bazen seçimler yapmanız gereken zamanlar gelmiştir. siz bu durumu atlattıktan sonra bence bir takım şeylere hazırlık yapın, karşı taraftan hamle gelmese de . yoksa daha çok çiğnenir hiçe sayılırsınız. eşiniz anladıktan sonra iş işten geçer sizin ömrünüz bitmiş olur. bir ömrü heba etmeye gerek var mı? daha iyi şartlara hazırlık yapın şimdiden iş eğitim para vs.

Back
X