• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim, kardeşim ve annnem

Hangi akla hizmet minicik bebeği kovitli eve götürdünüz? Hasta olur falan diye hiç düşünmediniz mi yaa. Ne biçim bir akıl tutulmasıdır bu. Kendi bebeğinizin sağlığını bile önemsemeyen birinin eşini düşünüpte, köyden erken dönmesi ütopik bir düşünce olsa gerek.

Adam sonuna kadar haklı. Özür falan da dilemez inşallah.

Merhaba, eşim, annem ve kızkardeşimin arası bayramda bozuldu. Eşim 3 senedir bayramları ailemin yanına köye geliyor, uzak ve arabamız olmadığı için eşimin ailesinin yanına gidemiyorduk. Bu sene nisan ayında araba aldık, mayısta bebeğimiz oldu, kurban bayramında eşim önce 3 gün köye ailemin yanına sonra 3 gün ailesinin yanına gidelim dedi. Eşim köy ortamından sıcaktan ve tek başına durmaktan sıkılıyor(3 bayanla) 3 senedir bayramlarda(1hafta) benim için geliyor diyebiliriz. Eşim arife günü çok hastalandı acile gittik serum aldı 39 derece ateşi vardı biraz düştü.(covid testi almadılar)
Sırf planladığımız için araba ile annemler gelecek birlikte gidecez diye köye geldi(arife günü otobüs bulunmayan yer). Ordada hastalığı daha kötü oldu ve bebeğimizde nefes almakta çok zorlandı ona da bulaştı hastalık. Annem ve kardeşlerim hasta olduğu için eşime hizmet ettiler nane limon vs yaptılar, fakat köyde evde tuvalet banyo ve su olmadığı için , sıcak ve sineklerin çok olduğundan dolayı eşim hiç rahat edemedi. Zaten açıkça söylüyordu sevmiyordu köyü. 3. Gün geri eve döneceğini rahat edemediğini dedi ve ben 1-2 kez bir gün daha kalalım diye ısrarcı oldum ama o ailesine bile gitmeyeceğini eve dönmek istediğini söylediği için bende tamam dedim.
Bayramın 3. günü dönmek için planladık. Ailem döneceğimizi öğrendiğinde biraz kalın gibi konuştular.
Annem herkesin içinde bebeğe doğru eşime laf çarpıtırcasına/üzüldüğünden baban gitmek istiyor gibisinden laflar söyledi, eşim bunlara çok sinirlendi ama ses çıkartmadı. Kız kardeşim araç olmadığı için ve otobüs bileti olmadığından dolayı 2 gün önceden bizle dönmek zorunda kaldı ve yol boyunca bir karış suratla eşime tavır aldı, eşimin halsizliği hiç geçemdi zaten tatsızdı. Ve evimize döndük.
Sonraki gün kız kardeşimi sabah kahvaltıya çağırdım eşimle hiç konuşmadılar eşimde suratını astı kahvaltı yapıp odaya geçti. Kız kardeşim eve gittikten sonra ateşi çıkmış çok kötü olmuş muhtemelen köyde eşimden bulaştı kovid pozitif çıktı fakat teste giderken 50 metre mesafede oturmamıza rağmen bizi aramadı 15km deki amcamları aramışlar. Eşim çok bozuldu.
Kız kardeşimin aramama sebebi ise annemle konuşması eşimin götürmesi durumunda ve covidse bebeğe bulaşma ihtimaliymiş. Eşime bunu söyleyince iyicene sinirleri attı, zaten 3-4 gündür birlikte olduğumuz için zaten bizde de olabileceğinden, sabah bizde kahvaltıda olduğundan sitem etti. Eşime annemin amcamı ara dediğini söyledeğim için sinirinden annemi arayıp sizin dibinizde oturuyoruz fizandaki adamı arıyorsunuz yaptığınız hiç doğru değil ben anlayacağımı anladım deyip annemin cevap vermesine fırsat vermeden telefonu kapattı. Bunun üzerine kız kardeşim apar topar bize geldi ama eşim konuşmak istemedi fırsat vermeden çıkıp gitti.
Kardeşim pozitif çıktı, ve ben 1 hafta boyunca bebekle evlerine gidip ortalama 1-2 saat yemek vs yapıp evi temizleyip yardım ettim. Eşime geçmiş olsun diye ara dedim ona bile aramadı. Eşim bunları da görünce ipleri iyicene attı. Madem dürüsttüler seni bebekle neden covidli eve alıyorlar diyor. Annem eşim telefonu kapattı suratıma diye eşimden özür bekliyor, arada kalıyorum, eşimle 1-2 kez çok ciddi tartıştık ve eşimi hiç görmediğim kadar sinirli gördüm samimiyetsizlik yaptıkları diyor ve eşim kardeşim annemle hep bir arada olamıyoruz napacağım. Eşim birbirlerine destek oldukları için hepsine karşı uzaklaşmaya başladı, Eşime karşı ailemi tutuyorum özür dile kapansın diyorum ama kavga çıkıyor objektif miyim. Çok çaresizim.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
Herşeyi geçtim siz bebeğinizle covid olan eve 1 hafta nasıl gidersiniz ?? Hemde temizliğe ?? Karantina ne demek o zaman . Bebeğinizi de mi düşünmediniz .Kusura bakmayın aileniz çok vicdansız ve bencilmiş. Eşiniz sonuna kadar haklı . Eşinize de ailenizi savunmak yerine , “haklısın ama benim hatırım için ara vs deyin” haklı insana haksız muamelesi yapılırsa tabiki kızar . Ben bile okurken kızdım. Hem ailenize hem sizin pasifliğinize .eşiniz ya da aileniz farketmez kim haklıysa onu savunmanız lazım ki burada %100 eşiniz haklı

Hasta adamı niye köye götürüyorsunuz? Evde kalıp eşinizle ilgilenseydiniz ya bayramsa bayram. Sağlık bu. Peki adam ateşler içinde yanarken aracı köye kadar kim sürdü? Hatalar silsilesi tee o zamandan başlamış.
Eşim sürdü hasta halde hepimizi götürmek için.

Ailem eşimle ilgilendi demiş ya oraya örnek olarak nane limon yaptılar demiş😀

Ya simdi acik konusalim. Insan hastaysa kendi evini ister. Bazi covid hastalari ishal da oluyor mesela. Düsünsene cümbür cemaat bir evde. Bir nane limon yapmak ilgilenmek de degil. Birde herkesten mirin kirin laf esitiyor. Biri bana öyle surat asip duracak, masada konusmayacak bak bir daha evime adim atabiliyor mu. Madem.bu kadar köy meraklisiydilar kalsalardi bi kac gün daha. Ama kimse ne parasindan nede rahatindan ödünc vermek istememis. Enisteye surat yapmak daha kolay tabi

Adam hasta hasta sizin için köye gitmiş gene yaranamamış, kardeşiniz sırat yapmak yerine köyde kalsaymis çok saygısız.
Adam hasta eve dönmek istemiş suç olmuş. Eşinizin tek hatası kardeşiniz amcanizi arayınca tepki vermesi, ne haliniz varsa görün bana buluşmayin diyecekti. Birde siz niye gidip kardeşinize bakıyorsunuz anlamadım. Kaç yaşında?

Eşim sürdü hasta halde hepimizi götürmek için.
Buna rağmen eşinizin kıymetini bilmiyorsunuz. Eşinizin yerinde olsam bu kadar kapris yapan aileyi çekemezdim. Bir dahakine arabayla hizmetlerini siz yaparsınız. Eşiniz daha bir yere götürmese haklı.

Kusura bakmayın ama analı-kızlı üçünüz de biraz değişiksiniz.
Hasta adamı sırf bayramı köyde geçirmek için yola sürüklemek, araç kullandırmak nedir?
Hiç mi vicdanınız yok?
Adam ‘hastayım, eve dönmek istiyorum’ diyor hak verip bunu organize edeceğinize siz ‘kalalım’ diyorsunuz anneniz de damadına laf sokuyor.
Eşinizde peygamber sabrı var, benim kocam olsa; ‘başlarım bayramınıza sizin’ der beni de orada bırakır, tek başına eve dönerdi.

Hoş ben de hasta kocamı ailemin gönlünü yapacağım diye yola çıkarmam o da ayrı konu.

Neden bebekle kardeşinize yemek yapmaya gittiniz. Yazık değil mi bebeğe. Aç açıkta mı kaldı kız.
Neden 3 gün köyde beraberce kalıp hemen ertesi gün kahvaltıya surat asan kardeşinizi çağırdınız? Yazık adama ya. Hem hasta hem surat yemiş hem karısı ertesi gün sanki çok geçmiş gibi baldızını çağırmış.
Zaten 2 gün daha kalacaktı erken döndü, tek kahvaltı yapmasın diye çağırdım.

Zaten 2 gün daha kalacaktı erken döndü, tek kahvaltı yapmasın diye çağırdım.
Kalsaymış keşke kendisi.İki gün sonra dönerdi madem mutsuz oldu erken dönüşe.Bir de "eşim kardeşim annemle hep bir arada olamıyoruz " demişsiniz ama maşallah adamcağız sizi ne kadar görüyorsa kardeşinizi de o sıklıkla görüyor.En sonunda eşiniz benden bu kadar diyecek anneniz ve kardeşimle yaşayacaksınız..farkında mısınız?

Eşiniz de kardeşiniz de zor insanlar, alınganlık, idare edememek.
Eşiniz çok alıngan kardeşiniz de anlayışlı değil.

Yok siz akillanmazsınız, azıcık cevap veriyorsunuz ondada hiç hatasını anlamış , aydınlanmış biri gibi değilsiniz....
Kocanız bir yerde patlar , boşanma davası açar " kocamla herşey güzeldi,neden boşanmak istiyor,yoksa hayatında birisi mi var ?? " diye konu açarsınız.Evet hayatında birisi hatta birden fazla var.Sizinle evlendiğini sanmış,ama ailenizle de evlenmiş,hiç evden çıkmıyorlar,göbekten bağlı gibi her yerde beraberler.....

Eşiniz haklı bir kere..
Ayrıca ateşli ateşli koşa koşa neden ailenize gidiyorsunuz test bile vermeden.
Yok almadılar diyorsanız azıcık bilinçli olup evden çıkmamalıydınız nedir bu aile aşkı ayrıca insanların canına kast eder gibi..
Kusura bakmayın ama su yok tuvalet yok bebek nefes alamıyor farkındasınız bebeğe de bulaşmışlar eşiniz hasta nedir bu ısrar kalmak için.
Hiç mi insanın hasta insanın halinden anlamıyorsunuz.
Eşiniz sevmiyormuş zaten orayı gitmemek in bahanesi var artık..
Kardeşinizin surat yapması saçma 50 km deki amcaları aramanız saçma taksi tutsun gitsin..
Ayrıca madem sizi bu kadar düşünmüşler pozitifli insanın evine de almayacaklardı yani eşiniz her şekilde haklı bir de ailemi savunuyorum diyorsunuz hangi hareketlerini savunuyorsunuz ???
Eşinizde tabii ki suratlarına telefon kapatmakta haksız..

Eşin de bir insan evladı farkında mısın bilmiyorum ama çok kötü bir eşsin , bencil , halden anlamaz….
Kirdişim tik kihvilti yipmisin diyen biri , kirdişim yimik pişirimiz ben küçücük çocukla gidip hizmet edeyim diyen birisi çocuğumun babası deyip adamla gerçekten ilgilenirdi .
Bir de trip atmışsınız :oha:
Azıcık kendinize gelin . Hatta bu kadar çok istiyorsan köyüne tekrar dön ve adamı rahat bırak . Gerçekten çok daha fazla şey söyleyesim var ama banlanmak istemiyorum.
Adam da bir garip , beni niye aramadı diyor . Yahu bırak senden uzak , Allah’a yakın olsunlar . Deli mi ne ? Şükredeceğine o da trip atıyor 😂 o kadar alışmış ki , o kadar değersizleştirilmiş ki hasta baldızı hasta haliyle hastaneye götürmek istiyor🤪
Ayrıca tuvalet yok , sinek var , hastalık var sıcak desen cabası …. Böyle bir ortama bebeğinizi niye ısrarla götürüyorsunuz .
Aileniz tarafından onaylanma ihtiyacınız aklınızın , vicdanınızın ve beyninizin önüne geçmiş . Artık siz de bir annesiniz. Önceliğiniz çocuk olmalı .

Back
X