Esim kardesinin yanında saygısızlık yaptı

Yavrumveben

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2023
729
394
18
İyi geceler kızlar.Biliyorsunuz tuvalet eğitimi sürecindeyim .Neyse konuya geleyim esim dün işten geldi yanında kardeşi vardı.Ben büyün gün çiş kaka temizlemekten bikmistim surekli kalk çocuğa bak diyip durdum.O da uzanmış telde oyun oynuyo bi iki kere oturttu çocuğu lazimliga gene uzandı aldı telefonu. O Sırada oğlum parkeye işedi bende sinirlendim eve geldiğinde. Beri telefonla oynuyosun falan dedim. O da kardeşinin yanında can can ötme dedi.O kadar üzüldüm sinirlendimki sonra kardeşine kalk dışarı çıkalım dedi bende sinirlendim arkalarından kapıyı çarptım.Simdi konusmuyorum

Ya şimdi eşinizi biliyor olmanız lazım eğer normalde size bu tarz konularda pek yardımcı olmuyorsa başkasının yanında bjr şey derseniz o da tepki verir. Asla olmaması gereken bir şey ama kendinizi zora sokarsınız üzülürsünüz. Sizi anlıyorum bazen çok zor olabiliyor her şeyle uğraşmaya çalışmak. Güzellikle ondan yardım beklediğimizi anlatırsanız anlar insallah

Eşinizin yardım etmesi gerekiyor tabi ki ama,kalk çocuğa bak gibi emir cümlesi normalde bile hoş değil birde misafir varmış,birde kapıyı çarpmışsınız kardeşine ayıp olmuş bence

Erkekler bütün gün çocukla ilgilenip akşama birine ihtiyaç duymanın hatta dakika sayıp sabretmeye calismanin ne kadar zor olduğunu anlayamıyorlar. Sonra biz cildirinca çıldırdı oluyoruz. Oysa bu çocuklar sadece bizim değil. Neden herşeyden tek sorumlu biziz? Çok can sıkıcı olmuş. Ama genel erkek tribi malesef. Kendinizi o da konuşmak istediğinde net ve güzel şekilde ifade edin. Neler yaşadığınızi, gün içinde ne kadar bunaldiginizi anlatın ona. Umarım sizi anlar. Benim ikizlerim var bir de büyük abileri. Büyük oğlumun herşeyiyle kendi ailem ve ben ilgilendik. WC eğitimi en zor işlerden biriydi cidden. İkizlerden birini de kayınvalidem alıp götürdü bir hafta sonra öğretip getirdi. İkizini de yine ona vereceğim öğretmesi için çünkü benim eşimde bu konularda çok adam akıllı yardımcı olmayı düşünemiyor, akıl edemiyor. Konuş konuş artık ben yıprandım. Sizde yardımcı olacak birini bulmaya çalışın en azından bu süreçte.

Adama kardesinin yanında bagirirsaniz tepki verir tabiki.

Ben sizi haksız gördüm. Evet çocuk bakımı iki ebeveyne de düşer. Ama eşinizle empati yaptığım zaman eve misafirim geldiyse ben onunla sohbet ederken eşimin biraz ilgilenmesini isterim. Emir kipi ile konuşup çocuğu bana verse ben de kırıcı konuşurdum muhtemelen

Eşinizin yardım etmesi gerekiyor tabi ki ama,kalk çocuğa bak gibi emir cümlesi normalde bile hoş değil birde misafir varmış,birde kapıyı çarpmışsınız kardeşine ayıp olmuş bence
Beni evde o halde bırakıp gidince arkalarından çarptım ama çok gururum kırıldı üzüldüm napiym

Burada yazdığınız gibi emir kipi ile konuştuysanız hoş olmamış emir vermek yerine yanına gidip omzuna dokunarak ''canım ben yorgunum telefona ara verip çocuğa bakar mısın ben dinleneceğim'' diyerek ılımlı konuşabilirsin ha buna rağmen olmuyorsa o zaman haklısın çocuğun ihtiyaçları ortak olmalı sonuçta sadece anne ilgilenmeli diye bir şey yok.

Eşiniz yardım etmeli o kısım ayrı.

Siz kardeşinin yanında adamı sürekli darlamışsınız, önce siz saygılı davranmalıydınız ki karşılığı da güzel gelsin.

Anlıyorum, bütün gün 2 tane 20 aylık bebenin ardını topluyorum, ne temizlik bitiyor ne yemek ama bu yorgunluk kocama emir kipli konuşma hakkını bana vermiyor, sadece ona da değil genel.

İkinizde saygısızsınız bence kardeşide olsa misafir misafirdir. Sen ona laf söylersen o da sana söyler.
Birde kavun Keste yiyelim dedi zıkkım yesin keşke kesmeseydim
Kesme çocukla uğraşıyorum hayatım sen kes de bu kadar basit.

Ben de sizin gibi birikip birikip patliyorum hakliyken haksiz duruma düşüyorum. Püf nokta galiba sakinken sakince konusmak ilk etapta. Gun içinde de konusup zorlandiginizi soyleme ve eve gelimce diblenme suresi verip akabinde gorev verme.

Kac aylik bu arada çocuk. 30_36 aylik arası oneriyorlar. Lazimlik degil de aparatla klozete oturtma . Ayak altina da cocuk merdiveni.
1 hafta deneyin ogrenmezse ara cerin bir bir bucuk ay sonra tekrar deneyin deniyor. Cok fazla kitap video arastirdim en içime sinen bu oldu bunu deneyecegim. Bir de belirtiler onemli. Kizım 30 aylik oldu belirtiler henuz yok. Yine de aparat vs aldim kaka yaparken belli oluyor zaten teklif ediyorum bazen deniyor.

Kavunu kesince tatliya bagladiniz sanmistim sonra kapi carpma durumunu hatirladim ,sanirim sinirleriniz bozulmus oda tüy dikmis. Baskalarinin yaninda bu tarz seyler yasarsaniz surekli huzursuz oldugunuz dusunurler ,bence buyutmeyin

Çocuğuniza tuvaletini nerde yaptırıyorsunuz? Lazımlık banyoda değil mi?

Öncelikle, mahremiyet eğitimi için çocuğunuza başkalarının uanında tuvaletini, lazımlığını oturma alanıniza taşımayın. Banyoda sabit bir yer olsun. Çocuğu oraya götürün( baba da, siz de bu görevi üstlenebilirsiniz.)

Konunuza gelecek olursak ikiniz de çocuğunuzun yanında saygısızlık yapmışsınız. Çocuğunuzun rol modeli sizlersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…