Esim kardesinin yanında saygısızlık yaptı

Eşime hiçbir zaman demem Kalk çocuga bak diye.
Yorgunsam yatarım. Annen yorgun herhalde diyerek eşim ilgilenir.
Yemek yapıyorsam anne yemek yapıyo gel diye o çağırır
Ama kalk bak yoruldum bak yemek yapıom bak desem bakmaz
Kavga çıkarır

Sizi tanımıyorum ama konularda hep agresifsiz. Yalnız kaldığınız için mi böyle acaba. Çocuk da sen de tuvalet eğitimine hazır değilsiniz gibi bağırıp çağırıyor öf pöf yine s.çtın falan diyorsanız hiç girmeyin o işlere. Dün bir bugün iki yani işer elbet, olmuyorsa da vakti değildir. Adam da sanki her zaman yaptığını yapmış, işin ucundan tutan biri gibi değil. Daha çok iş bölümü yapın hep yapsın ki alışsın.

Bağırılan hakaret edilen kapı çarpılan evde küçük çocuk var ve eğitim verilmeye çalışılıyor.

Lazımlığı oturağı banyoda tutmanız gerek, herkesin ortasında çiş yapılmaz. Hatta bizim doktor direk klozete oturacak lazımlığa alıştırmayın demişti. Çocuk aparatı aldık ve hep banyoya götürdüm ben. Aksi durumda da çocuk parkeye halıya işeyecek buna engel olamazsınız. Eşiniz de engel olamaz. Adam oturtur lazımlığa başında bekler ama çocuk kalkınca gider başka yere çiş yapar.

Bu zorunlu bir görev değil, şu tarihe kadar mutlaka bitmesi lazım diye bir şey yok. Benim çocuklar 3 ve 3,5 yaşındaydı bezi bıraktığımızda. İlk denememiz 2 yaşında başladı, yaza denk geldi hadi bir deneyelim dedik. Olmadı bırakmadı bezi ve ben de hiç zorlamadım. Banyoda, çocuk klozette ben yerde otur otur artık canımız sıkılırdı ama çocukta tık yok. Bir sonraki yaza bıraktım çünkü yere yatıp kendine bez bağlamaya çalışıyordu.

Sakin bir ses tonuyla yardım isteseydiniz haklıydınız ama adama kalk şunu bunu yap demeniz hoş olmamış. Bütün gün ben uğraştım al şimdi sıra sende tarzı çocuğunuz için de sağlıklı değil.

Tuvalet eğitimi büyük olay. Ben de o sürecte eşime demiştim. Sakın sakın bak evde büyük olay var. Ne kimse gelsin ne bir yere gidebiliriz diye.
Şu durumunu bilip de kardesini getirmekte eşinin sucu bğyğk. O gerginlikle olan olmuş. Kapıyı carpman da tuz biber olmuş. Ben asıl misafçr kardese üzüldüm. Bunu kimse haketmez. Ona durumu acıklayıp üzgün oldugunu kendisiyle hiç ilgisi olmadıgını söyle bence.

İyi geceler kızlar.Biliyorsunuz tuvalet eğitimi sürecindeyim .Neyse konuya geleyim esim dün işten geldi yanında kardeşi vardı.Ben büyün gün çiş kaka temizlemekten bikmistim surekli kalk çocuğa bak diyip durdum.O da uzanmış telde oyun oynuyo bi iki kere oturttu çocuğu lazimliga gene uzandı aldı telefonu. O Sırada oğlum parkeye işedi bende sinirlendim eve geldiğinde. Beri telefonla oynuyosun falan dedim. O da kardeşinin yanında can can ötme dedi.O kadar üzüldüm sinirlendimki sonra kardeşine kalk dışarı çıkalım dedi bende sinirlendim arkalarından kapıyı çarptım.Simdi konusmuyorum
Basit bir anlaşmazlık. İki surat yap o da özür dilesin barışın

İyi geceler kızlar.Biliyorsunuz tuvalet eğitimi sürecindeyim .Neyse konuya geleyim esim dün işten geldi yanında kardeşi vardı.Ben büyün gün çiş kaka temizlemekten bikmistim surekli kalk çocuğa bak diyip durdum.O da uzanmış telde oyun oynuyo bi iki kere oturttu çocuğu lazimliga gene uzandı aldı telefonu. O Sırada oğlum parkeye işedi bende sinirlendim eve geldiğinde. Beri telefonla oynuyosun falan dedim. O da kardeşinin yanında can can ötme dedi.O kadar üzüldüm sinirlendimki sonra kardeşine kalk dışarı çıkalım dedi bende sinirlendim arkalarından kapıyı çarptım.Simdi konusmuyorum
Eve gelip ayaklarını uzatan ve sürekli hizmet bekleyen adamlara illet oluyorum ben. Bi de "kavun kes" ne kardeşim, az ye de uşak tut.

Neyse o diil de, eşinize sahiden "kalk çocuğa bak" şeklinde emir verdiyseniz o da tatsız. Hele de başkasının yanında. Böyle durumlarda eşinizi "hayatım bi saniye bakar mısın" diye içeri biyere çekersiniz, "bak bütün gün çok yoruldum sinirlerim çok bozuk, lütfen sen ilgilen ben biraz kafa dinleyeyim" dersiniz, adam da öküz değilse gerekeni yapar.
Bu arada o "can can ötme" lafı başkasının yanında değil başbaşa bile edilse ben evi terk ederim 😂 Siz bence biraz yüzgöz olmuşsunuz, saygı pek kalmamış aranızda...

Bence önce birbirinize olan saygınızı, birbirinizden beklentilerinizi bi enine boyuna konuşup netleştirin. Karşılıklı fedakarlıklar yapılmak zorunda evliliklerde.

Tuvalet eğitimi için hazır gelmediniz bana... Eğer lszımlık banyoda değilse ilk önce onu oraya taşıyın. Çocuklar stickerlara bayılıyor. Her başarılı çişte bir tane yapıştırsın. Tamamlanınca oyuncak alın....

Asıl sorun eşinize emir vererek konuşmanız. Her ne kadar haklı olsanız da çok itici... Karşılıklı üslubunuza dikkat edin. Ne o ne siz kırılın...

Tuvalet egitimi cidden bir sabır işi kabul ediyorum gecen ay tamamladik biz de eğitimi.Tuvalet egitimi esnasinda öyle gergindim ki ben de kayınpederimle atışmıştım sonra esimle eve misafir kabul etmeme kararı aldik evde yabanci biri olunca esktra gerginlik oluyor bir daha misafir kabul etmeyin cocugunuz kac yasinda ?

İki çocuğum var seni çok iyi anlıyorum öncelikle, çok haklısın. Evde kardeşi olmasa istediğini söyle ama evde başkası varken emir kipiyle konuşulmaz. Ben de duymak istemem mesela eşine özgü bir durum değil

Ya şimdi eşinizi biliyor olmanız lazım eğer normalde size bu tarz konularda pek yardımcı olmuyorsa başkasının yanında bjr şey derseniz o da tepki verir. Asla olmaması gereken bir şey ama kendinizi zora sokarsınız üzülürsünüz. Sizi anlıyorum bazen çok zor olabiliyor her şeyle uğraşmaya çalışmak. Güzellikle ondan yardım beklediğimizi anlatırsanız anlar insallah

Eşinizin yardım etmesi gerekiyor tabi ki ama,kalk çocuğa bak gibi emir cümlesi normalde bile hoş değil birde misafir varmış,birde kapıyı çarpmışsınız kardeşine ayıp olmuş bence 🫣

Bence çok yorgunken ve kimse yardım etmek için bir el atmiyorken karşılarında da güler yüzlü birini görmemeyi de hakediyordur. O kadar yorucu işlerin içinde bir de koca eylemek insanin sinirlerini geriyor

Eşiniz yardım etmeli o kısım ayrı.

Siz kardeşinin yanında adamı sürekli darlamışsınız, önce siz saygılı davranmalıydınız ki karşılığı da güzel gelsin.

Anlıyorum, bütün gün 2 tane 20 aylık bebenin ardını topluyorum, ne temizlik bitiyor ne yemek ama bu yorgunluk kocama emir kipli konuşma hakkını bana vermiyor, sadece ona da değil genel.
Herkes yardım demiş de yardımcı olmak degıl... Onun da gorevı
Yapacak elbette

başkasının yanında yapılan uyarı uyarı değildir. eşinizle baş başayken söyleseydiniz ya çocukla ilgilen diye neden kardeşinin yanında küçük düşürdünüz?

başkasının yanında yapılan uyarı uyarı değildir. eşinizle baş başayken söyleseydiniz ya çocukla ilgilen diye neden kardeşinin yanında küçük düşürdünüz?
Kendisini küçük düşüren yıne kendisi

Kendisini o duruma sokmasaymıs beyefendi.

Aman kardeşinin yanında 'erkeklik' yaptığını zannetmiş haspam. Şu elden telefon düşürmeme yok mu sinir olurum zaten. Sanki herkes iş adamı-iş kadını. Bence karşılıklı gerilme olmuş. Neyse oturun konuşun bence.

Herkes yardım demiş de yardımcı olmak degıl... Onun da gorevı
Yapacak elbette

Ben bu konuda bir tık ayrı düşünüyorum. Şöyle ki, konu sahibi çalışmıyor sanırım, bu durumda sözsüz de olsa görev paylaşımı olmuş. Para getirmek kocasının görevi, ev ve çocuk kadının olmuş. İki tarafta çalışıyorsa evet, görev ama sonuçta adam evde oturmuyor ki bütün gün. Yani o da yorgun, stresli bir gün geçirmiş olabilir. Görev, yardım durumu şartlara göre değişiyor diye düşünüyorum.

Ben akşamdan sabaha bebelerden birini eşime bırakıyorum, masabaşı çalıştığı için pek zorlanmıyor ama ağır işte çalışıyor olsa ben hayıflanmam sanırım.

Bilmiyorum, ben böyle düşünüyorum. Konu sahibi de çalışıp çocukları bakıcıya verebilir, bu şekilde işten gelince ikisi de görev dağılımı yapar.

Sinir stresle düzgün iletişim kuramamışsınız ,
Bebeğiniz kaç aylık, çiş eğitimi için hazır değilse bezi bıraktırmayın,

Genelde bu tarz saçma davranışları misafir üstüne alır. Almalı da. Ben olsam bende alırdım. Sanki onun gelişine bozuldunuz da gerildiniz gibi. Kardeşimle eve geldiğimde eşim bana şöyle davransa onun bacağına tükürürdüm.

İyi de önce sen başlatmışsın,işten gelen adama da ne bileyim kardeşinin yanında kalk bak filan hiç hoş değil.Kusura bakma kardeşim ben seni haksız buldum.Onun da ne demesini bekledin ki bu kadar dırdırın ardından.Çocuğa dahi başkasının yanında böyle tepki verilmez,kaldı ki eşine..Sen kardeşinin yanında özür dilemelisin bence.

İyi de önce sen başlatmışsın,işten gelen adama da ne bileyim kardeşinin yanında kalk bak filan hiç hoş değil.Kusura bakma kardeşim ben seni haksız buldum.Onun da ne demesini bekledin ki bu kadar dırdırın ardından.Çocuğa dahi başkasının yanında böyle tepki verilmez,kaldı ki eşine..Sen kardeşinin yanında özür dilemelisin bence.
Güzellikle kalk dedim ama ben ona oda iki kere kalktı sonda yorgunum bilmem ne beni üzen onun kardeşinin yanında bNa saygısı yoksa kardeşi ve ailesi saygı gösterir mi hiç

Back
X