esim kaynanamin dibinden ayrilmiyor

karacabandirma

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
434
311
323
27
Esimle annesinin patavatsizligi yuzunden dilini tutamamasi yuzundne tartistik ve aramiz epeydir soguk hatta bosanalim laflari bile gecti arada.. durum buyken bile ben anneme gidiyorum gormeye demesi beni kahrediyor. O kadin hakkimda konusurken nasil annesine karsi bu kadar tepkisiz kalabiliyor anlamiyorum. simdi orda saat kacta gelecek allah bilir ve ben okadar sinirliyimki birakip cikmak istiyoum evden.. simdi bayramda geliyor kesinlikle gitmeuevegim hersey daha kotuye gidiyor. Napicma bilmiyorum..

üff cok sinir bir durum bende cok yasadim bu durumu bence tavrini koy ortaya bilmiyorum hepmi böyleydi mesala bende önceden hep üzülürdüm sonrada böyle bayram falan olunca takilir pesine giderdim ozamanda kocam baska bisey olunca takmazdi beni cünkü nasil olsa pasa pasa gidiyordum ayaklarina simdi öyle degil valla yeri gelincede diyorum orda annenin evi git hadi bana cocuklarim yeter diyorum saka yoluyla olsada ama esim biliyor artik gözümü kararttigimi allah korusun öyle birsey olsa dedigim gibi gitsin yasasin anasiyla aman ne öyle valla cocuk oyunubu bizde insaniz geliniz diye hicmi gururumuz falan yok giderse gitsin esinde bir gider iki gider geri dolasir evine gelir

Dogru diyorsunda valla sinirinden pataklayasim geliyor onu.. ben onlarin ysptigini yapsam allah bilir neler olir ama ben sanki essegim.sirtim her turlu yuku ceker.. gitmicem bayramdada once ozur dileyecek cadi ! Ama esim taniki gitmedigim.icin beni sevmiyorsun demeye baslayacak oda ayri mevzu.

eşin ana kuzusu .çok politik olman gerek yoksa kazanan hep o olacak

canim bencede cok politik olman gerekiyor..
aksam esin gelince birak tavir almayi cok daha iyi davran birsey yokmus gibi ..
onunla iyi ol ki kimsenin agzina laf verme ..
gidicegi zamanda sende git yaninda ki konusamasin kayin validen
aslinda simdi bile gidebilirsin zaten kandil kandillesmeye geldim diye cik git
haha hihii takil kocanin koluna cikin gelin evinize

Ya iyide bana ve aileme hakaretbetti kendi adini cocuguma koymadim diye hemde bu oyle gidilecek bir durum degil. Yoksa oyle ona benzer ufak tefek seylerini cok yuttum cok zor geliyor.. bide hic bisey olmamais govo tarhana yollamis bana.. bak ben arayi duzeltmek icin adim attim.karin istemiyor modu yapiyor heralde cadi!

iste canim bak akilli ..
bak simdi madem öyle aksam esin gelince hos geldin de saril öp...
sonrada bugün kandildi keske benide götürseydi annene kandillesirdik felan de..
birakma kocani yanliz koz da verme kimseye kimse icin bozma huzurunu inadina mutlu ol mutlu et
ben bu hatayi cok yaptim ve cook pismanim artik akillandim sükür

çok zor bılıyorum ama eşinle annesi yüzünden tartışmaaya çalış dahada çok bağlanıyorlar mumkun olduğunca ıyı konuş annesı hakkında zamanla gerçeklerı görüyorlar evliliklerın ılk yıllarında erkekler annelerıyle eşlerını çekiştirmeye bayılıyorlar

Tlfn acayimmi peki sizce esimde orda olacak kandillesmek icin.. kayinpederi ariyim mesela topluca kandillerini kutlayayim.

canim eger esinle tek sorun buysa
yani kayin validenin yaninda olmasi ise
bunu düzelte bilirsin
olay yenimi oldu nasil oldu bilmiyorum ama bu mübarek günde ara bosver
hatta yine söylüyorum keske esinle gitseydin sende hem yanliz gitmemis olurdu
neyse bundan sonrasi dedigim gibi tek sorun buysa eger senin elinde herseyi düzeltebilirsin
ara kandilles ..esinde gelince hic brsey olmamis gibi davran cayini koy sohbet et...
fevri davranma akilli ol

Birine suçlu bile olsa yüzüne suçlusun dersen savunmaya geçer oyüzden tatlı dille, bol sabırla alttan alttan hatasını vurgulamak gerek.

Tahmin ediyorum çok can sıkıcıdır ama eşinle aranın bu sebepten kötü olması ve eşinin ayrım yapması kvnin ekmeğine yağ sürerken senin günlerini mahveder.

Bak bizim bi'tanıdık vardı çocuk evlenmeden önce feci anneciydi biz kız yandı diyoduk. Şimdi nasıl biliyo musun annesini gelinin yanında çocuk gibi azarlıyo kıza vah vah derken kadına der olduk:26:Gelini görsen nişanlıyken annecim aşağı annecim yukarıydı şimdi tatlı dille eşini işliyo "aşkım annen böyle diyince çok üzüldüm
"diye... Şimdi bi'de bebeği var büyük ihtimal sütüm kesilecek modundadır

Ya boyle davranabilen hanimlara ben her zaman hayran kalmisimdir benim isimde sanki hic ise yaramayacakmis.gibi geliyor.. simdi aradim mesela 3 kez axmadilar hem.suclu hem guclu modunda .. en sonunda msj attim kaldi oyle. Bilmiyorum valla..

Kimse annesinden vazgeçemez, vazgeçmemeli de zaten...

Bende ki kayınvalidenin kitabı yazılır, inanılmaz ötesidir... Kadir gecesi yazıyorum, yalan katmam olanaksız.. Evliliğimin ilk yılları inanılmaz kötü geçti hatta.. Burada bazen anıyorum üstten.. Bazen derdi dillendirmek, çaresizliği kabul etmek gibidir.. O yüzden elbette tüm konuyu hiç anlatmadım.. Tüm bunları neden yazıyorum... Davulun sesini yakından dinlemiş ve kesmiş biri olarak yazdığımı belirtmek için..

Konuyu bilemiyorum.. Kaç yıllık evli olduğunuzu da...
Bildiğim tek şey... Fevri davranmak, haklı iken haksız durumuna düşürür sizi... Düşünmeden adım atmak da öyle.. Satranç gibidir evlilik.. Evliliğinde "Şah" yaptığın bir kuralın olmalı... Ve tüm savunmanı onu vermemek üzere kurmalısın...

Önce eşinle aranda ki diyaloğu halletmelisin..
"Düşündüm de, rahatsız oluyorum böyle.. Annen kayınvalide olmayı bilmiyor olabilir ama bu onun iyi bir anne olmadığı anlamına gelmez... Senin gibi bir evlad yetiştirdiği için onunla görüşmeyi düşünüyorum" de... Ve bitir konuşmayı orada!.. Hemen odana geç.. Ya da banyoya git çamaşırları ayır.. Bir çay koy... Şarkı söyle=) Ama eşine bu sözlerin üzerine konuşmak için süre verme.. Yüz göz olma... Üstüne iyi / kötü hiçbir şey konuşulmasın... "Ne demek istiyorsun?" dese bile.. "Sözlerim çok açık birtanem, izin verirsen çok sıkıştım!" de ama oradan ayrıl... Seni başka bir alana çekmesine kesinlikle müsaade etme...

Kayınvalidene gittiğinde canını sıkacak bir olay olduğunda mutlaka yüzünü düşür... Tavır alma.. Sert davranma.. Fevri olma.. Ama yüzün düşsün... Dönerken de canın sıkkın olsun ve mümkün olduğunca erken yat... Eşinin hiçbir manipülasyonuna mahal verme.. "Çay koyacaktım birtanem içeriz diye... Ama biraz erken yatayım ben.. Uyku moralime iyi geliyor" de...

Ertesi gün doğru mesajları vermeye başla "Dün aslında çok üzüldüm.. Bu kadar evlatlarına iyi olan bir anne, nasıl bu kadar kötü bir kaynana olabilir anlayamıyorum" de...
Bazı zamanlar "Annen gerçekten çok iyi bir anne.. Sizlere adeta tapıyor, annelik böyle bir şey olmalı" de.. ara ara..
Çok geçmeden arkasından "Kaynana olarak çok kötü... Bazen imreniyorum size.. Keşke böyle dışarıda tutmasa beni ama.. Evladlarına çok düşkün işte... Bence bana kötü davrandığının farkında bile değil" de...

Bu yazdıklarım çok detaylı ama ben aslında mesajı verebildiğimi düşünüyorum... Bir anneyi evlada kötülemek yanlış yoldur... Siz kayınvalideden şikayetçisiniz.. Oysa o bir anne olarak mükemmeldi ve bir evlad yetiştirdi... Sizinle evlendirdi... Anneliği iyi yapan, evladlarının kendisini çok sevdiği bir kadından şikayetçi olmak doğru değil... Siz kaynanalıktan şikayetçisiniz... Bunu da üslubunca, incitmeden, alttan alta eşinize verebilirsiniz...

Bu hemen değil.. Ama zaman içinde çok işe yarayan yöntemlerden en basiti...

Allah kolaylık versin,
Selamlar,

hiç bu yönden düşünmemiştim.
Ne güzel bir fikir bu böyle hemen deneyeceğim...

Arkadaşım şu yazdıklarından sonra sana hayran kalmamak mümkün değil :))) Gerçekten çok akıllıca ve doğru bir yol, bende hep politik olmuşumdur ama senin yöntemin mükemmellllllllll

Valla aradim esim oradayken hemde 3 kez aradim tlfnlaeini acmadilar bende msj yolladim.. msji acti online iken bir daha aradim gene accilmadi geei donende olmadi.. bayramda nasilsa kuzu kuzu gelie diye dusunuyorlar sanirim ama oldurmek istiuorum ya gitmicem.. zaten esimlede bu ara cok mutsuzuzu bir mutsuzluk yapisti ustumuze.. cok skkinim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…