eşim kızımı ve beni görmeye gelmiyor

14 aylık evliliğimden öğrendiğim evlilikte inat, gurur, sebepsiz restleşme olmaz

Elektrikli ısıtıcı kullanabilirsiniz.Başka çözümler de bulunabilir. Ama şahsen ben de olsam daha sıcak olan, anne gibi bir yardımcım olan yerde durmak isterim.

Eşinle restleşmeden, inatlaşmadan konuşup çözebilirsiniz bence. İkinizin gururunun sıkıntısını minicik bebek çekmesin boşuna

Eşin neden gelmiyor ailen yüzünden mi bu yüzden ise alınmakta haklısın , ailenin yanında kalmanda ne sakınca var ki bir yardımcıya ihtiyacın olduğu kesin daha 10 gün olmuş

dün gce öyle bir söyledi ki içime oturdu,nolur gel artk çok özledim artık yeter diye.
ben gurur yapmadım bugün ve gelip beni almasını söyledim.
o ise altından başka bişiler aradı.
bu durumu beni kırdı,kızdırdı.
asıl şimdi gurur yapıyor olacağm ve telefonlarını bile açmycam.
bana benim için gelme,ne zaman istersen o zaman gel dedi.
oysaki giderken söylemiştim.gönüllü gitmiyorum,ne olur böyle yapma diye.
ve çok üzülerek ayrıldım ondan.
ama ameliyatım çok zor geçti ve kızım emmediği için sürekli kalmak zorunda kaldm eğilip büklüm bi sağdan bi soldan emzirmeye çalıştım onu.annem sütüm artsn diye kompostolar içirdi,midemi bozdum habire wcden çıkamadım.1 hafta 10 gün süründüm.
annem ben gideyim diyince korkuma peşine takıldm işte.
ameliyatm zordu derken bebeğimi çıkaramadılar içimden,felaket baskılar hissettim inledim ameliyathane de.sigara geçmişim olduğu için damarlarmı falan bağlıyamamışlar mı ne.zaten uyanaktım ama hayal meyal hatrlıyorum olanları.

bana yükleniliyor ama eşim zaten görüyordu durumumu,en azından haftasonları gelip görebilirdi.bu haftasonu gelmedi..inat etmiş kendince işte

Eşin neden gelmiyor ailen yüzünden mi bu yüzden ise alınmakta haklısın , ailenin yanında kalmanda ne sakınca var ki bir yardımcıya ihtiyacın olduğu kesin daha 10 gün olmuş
kaynpederim,kayınvalidem en çok seni seviyoruz ayağına kandırıyor hep eşimi.
herşeye heryere koşturduyorlar,hep ağzından laf alıyorlar.
bnde çok saftım,doğumdan sonra gözüm açıldı.
artk ne ailem hakknda ne de kendim hakknda konuşucam hiçbirine..
eşim bnm aileme nasıl davranıyorsa,bnde hepsine aynı şekilde.
zaten gönlüm de soğudu,zor günümde gördüm hepsinin nasıl insanlar olduklarını..

herkes annemi göndermeye çalştı,evde de hastane de de..
ben muhtaç kalayım onlara istediler.
şaşıp kalıyorum nasıl sevdim ben bu insanları nasıl bu yüzlerini göremedim diye.

Ben sezeryanla doğum yaptım.
Annem sadece 14 gün kaldı ve gitti.
Tek başıma baktım hep.
Yanımda yardımcı kimse yoktu.
Herşeyiyle hep ben uğraştım.Uğraştım dediysem kendi çabamla yettim yani yavruma.
Kimseden medet ummadım.Yardım da beklemedim.
Artık anneydim.Tecrübeli olsam da olmasam da....
Bebekle ilgili hemen hemen her bilgiyi edindim.

Sen de yapabilirsin.

Herkesin yanında yardımcısı destekçisi yok.
Başa gelince inan bakılıyor.Asla inanılmaz zor değil.
Yeter ki içinde olsun.

Evine dön derim sonra.
Senin yerin eşinin yanı annenin eteği değil.

Kayınvalide kayınpedere mesafel olursun.
Zili kapat.Kapıya vurduklarında duymadım çocuğu emziriyodum uyuyoduk vs de.
Her gelmesinde kapıyı açma yani.

Soğukluğa gelince elektrik sobası al.
Odanın kapısını sürekli kapalı tut.

daha anne olmadım zorluklarını yaşamadım ama insan zorda kalmaya görsün halledemem dediği herşeyi hallediyor, belki 4-4 lük olmuyor ama zamanla o düzene de alışıyor , diğer arkadaşlarında dediği gibi senin yerin evin eşinin yanı,

kv nin de sevmediğin huyları varmış ama ömür boyu annenin yanında kalacak değilsin ya illaki döneceksin o eve mesafeni korumaya bak sen ve onlara muhtaç olmadığını göster derim

benim annem bir hafta bile kalmadı
sezeryanla doğum yapmıştım
tartıştık
oda düşünmeden çekti gitti
bende başımın çaresine baktım
ama daha ameliyat oldugum gece bile
güya annem ve kayınvalidem yanımda refakatçiydi
nerdeee ikiside fosur fosur uyudu
daha mobilize olmadan ikiside uyudugu için ben zar zor
bebeğimi alıp emzirdim
annelik içgüdüsel birşeydir
öğrenilmez öğretilemez
illed birşeyleri merak edecek olursan
elinin altında internet var...

ah sorma sormaaaaaaaaaaaaa
o kapı çalmalar beni deli ediyor.
evlendiğim günden beri yıkıyor kapıyı kaç kere söyledm yapma korkuyorum,demekki müsait değilm neden böyle yapıyorsun
abartısız dakikalarca çalıyor.bazen de yorulup merdivene oturuyor öyle devam ediyor çalmaya
gücü kuvveti yerinde,hastalak mastalk palavra kafayı can sıkıntısı ile bozmuş
hiçbir işe yaramadığı gibi bride gelip can sıkıyor,herşeye karışıyor
karı koca kaç kez uyardık hala aynı
en son bağırıcam bu sefer kötü gelin olucam

sende zor zaman geçirmişsn.
ama inan hamilelkte okumadığm araştrmadığm şey kalmamıştı
bebek nasl emzirilir,nasl yıkanır,altı nasıl yapılır falan.
ama malesef bazı şeyler uygulama ile oluyor,okumakla değil.
daha dün gece pişiğine bakım yaparken çişini yaptı kızım ve canı yandı.
elim ayağm birbirine dolaştı,dokunamadm çocuğa öyle kaldm içim parça parça.
hala acemiyim yapa yapa öğrenicem artk.

Öncelikle bebeğinize, sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum.
Konuya gelince, sizin olduğu kadar eşinizin de bebeği.
Çocuğu alıp, anne evine gitmeyi hiç doğru bulmadım.
Bunun yolu bence, annenizin bir süre sizde kalmasıydı.
Hem anneliğin içgüdüsel olduğu hala tartışılan bir konudur, ki ben de bu yönde düşünenlerdenim.
Her şeyden öte, insan başa gelince paşa paşa yapıyor, farkında olmadan.
Eşiniz, bebeğinizin ilk hareketlerini kaçırıyor, kokusuna hasret kalıyor.
Bunlar bir kenara, babalığını erteliyor...
Bu yaptığınız doğru mu sizce?
'Biz beceremeyiz, annem bilir, bu yüzden annemin evine gidiyorum, istiyorsan gel' deseydi eşiniz size, sizi koparsaydı ailenizden, ne hissederdiniz?
Emin olun, yaptığınız sadece bu...

Son düzenleme:

teşk.ederim sağolun
ama eşim ben hamileyken kendi demişti.
bebeğimize bakamzsan gider kalırsın diye.
yalnz son dönem işler iyice bozuldu,ailelerin arası açıldı
eşimde babasının dolduruşu ile bu şekilde davranıyor adım gibi eminim
yoksa bnm yaptğm çok da anormal birşey değil

Yaşadığınız duygu karmaşası ile hassas olmanız, bebeğiniz için en mükemmeli istemeniz gerçekten çok normal.
Ama bu dargınlığı bitirmek de sizin elinizde.
Bence, arayın eşinizi.
Alsın meleklerini yanına, evinizin yolunu tutun.
Çekirdek aile olarak, her şeyin üstesinden gelirsiniz, hiç duymadığınız şeyleri bile yapar hale gelirsiniz.
Yeter ki aileniz bir olsun, sevginiz eksik olmasın...

cnm geçmişi tam okumadın heralde.onu aradım,cevabımı aldım ben.
asıl şimdi başladı bizim meselemiz.
nromalde konuyu açıp,1-2 akıl alıp eşimi aramıştım ve beni gelip almasını söylemiştim o ise altndan başka bişiler aradı ve kaybeden yine kendisi oldu

öncelikle bebeginizi allah anali babali büyütsün ,uzun ömürlü olsun insallahkonunuza gelirsek lütfen beni yanlis anlamayin sadece sizin icin degil böyle düsünen herkez icin söylüyorum ben su daha dogum yapmadan bile bana kim bakicak kimy ardim edicek diye düsünen insanlari anlayamiyorum yatalak hasta olunmuyo ki dogumdan sonra ben sahsen genc sayilabilicek bi yasta dogum yaptim ki dogumumda cook zor gecti dr üstümde tepindi resmen bir sürü dikisim vardi hatta k.validemle ayni evde yasamama ragmen yemin ederim ki ne yikarken ne altini alirken hicbirseyde ellerini surmediler annemde gerek duymadim hic bence bu insanin biraz kisiligi ile ama birazda allah vergisi icgudusel olarak olusan seyler.Sezeryanla dogum yaptiniz sanirim oyle bile olsa bi kac gun anneniz zaten yaninizda kalmis az cok insan kendisini toparliyo o surede zaten eve yardima gelmek yine bi nebzede yeni dogmus bebekle annenizin evine gitmeniz bence cok buyuk yanlis olmus esinizin yerinde ben olsam cok daha sert tepki verirdim inanin.dogumdan onraki ilk gunler bence sadece aile olarak gecirilmesi gereken en onemli anlar bi erkek yasayarak baba oldugunu anlar birakin bebeginiz anne baba kokusuyla buyusun esiniz onun ilklerine sahit olsun gece uykusuz kalsin sallasin bunlar onemli seyler.Bebekler icin yasadiklari ortam koku cok onemli seyler birakin kendi evine alissin cocuguda bi oraya bi buraya nereye ait oldugunu bilmeden gezdirip durmayin lütfen .Isinma konusuna mutlaka bi care bulunur .Esiniz aradiginda bizi ozlediysen gel al biz evimizi seni özledik deyin biseymi oldu diye sorarsa evime donmem icin bi sebebe gerek yok hersey yolunda banada bebegimizede cok iyi bakiliyo burda ama ben zorda olsa bu sureci senle yasamak istiyorum deyinbu konuyuda uzatmayin lohusasiniz inatlasirsaniz emin olun ki en cok uzulen yine siz olucaksiniz.Sevgi ve saglikla kalin.

Yok okudum, bir daha aramanızı dile getirmiştim.
Yuva bu, gurura da inada da gelmez.
Siz haklı ya da eşiniz haklı ne farkeder ki?
En mutlu olmanız gereken bu dönemde, böyle bir dargınlık var ise ortada ve eşiniz sizi belli ki anlayamayacak bir düşüncede şuan, paçaları sıvamak size düşüyor.
Bunu belirtmek istemiştim.
Kaybeden sadece eşiniz olmaz, siz de kaybedersiniz ve gözlerini yeni dünyaya açan bebeğiniz de kaybeder.
Huzursuzluk ve gurur, yuvaya bir kere kapıdan girdiği zaman, çıkarması neredeyse imkansızdır.
Kadına düşen görev olarak değil, kadının üstün aklı ve istediğini başarabilme yetisi dolayısı ile sizin bu adımı atmanız gerektiğine inanıyorum.
Tabiki sizin hayatınız, ben sadece kendi fikrimi dile getirmiştim.

Son düzenleme:
herkes anneme muhtaç olduğm için beni yargılamış
ama ben anlamıyorum,sezeryan olan birindne nasl hemen ayağa kalkması beklenir
ilk günler ne zamna ayağa kalksam hemen saniyeler içinde geri yatağa attm kendimi
o dikişlerin yanması,sebebiyle iyileşeym diye sürüne sürüne dolandm evde
o halde nasl bir bebeğe bakardm düşünemiyorum yani

ısıtıcı işini de basit görmüş herkes
elektrkli bi petek var evet ama o da kv ile kpnin
ve her fırsatta geri alıyorlar
evim soğuk diye banyo yapmadan önce onu yakıyordum
bana,ne gerek neden kullanıyorsun biz suyun sıcğı ile ısınıyoruz diyorlar.bi duydum ki onlar da yakıyorlarmış
ben evden çıkarken hemen geri aldılar,bebeği onsuz yıkayabilceğimi düşünemiyorum
eşimde var,diye almıyor ısıtıcı falan.kaynvalide alın kendinize bitane demişti sağolsun dile kolay

Son düzenleme:

teşk.ederim sağolasn düşünüp yazmışsn
ama şimdi bakıyorumda hep alttan alan hep durumları kurtaran ben olmuşum ve değerimi yitirmişim
biraz da eşim koşsun peşimde
belki bu akşam gelir diye kulağm kapıda gelse de dönmeyi çok isterm ama nolucak bilmiyorum

Iyi güzelde canim siz annelere babalara güvenipte mi evlendiniz Bende bunu anliyamiyorum iste,
annelere babalara güveniptemi yaptiniz cocugu ??
Kimse cahil degilki bu zamanda, madem durumunuz kötüydü evliligi biraz daha erteleseydiniz, yada cocugu..
Ondan sonrada anne baba yardim etmiyor,
iyide etmek zorunda degilki ??
Bu durumda sanirim en iyisi kayinvalidenin senin cocuguna bakmasi seninde calisman olcak,
yada bi sekilde gecinceksiniz artik, kayinvalidende filan yiyin yemegi, kulagini tikicaksin artik onada.

Allahim kolaylik versin insallah, ama evine de dönmen gerekir..

konuyu nerden nereye getrmşsn
yapma o kadar da aciz değilim!!
kmseye de muhtaç değilm çok şükür
eşimle aramda çok ince bir konu var
onu anlayamamşsın

herneyse..
cevap yazan herkese çok teşk.ederim
durumu oluruna bıraktm,neler olucak bende bilmiyorum
eşim gelirse dönücem,gelmezse de bekliycem..
herkese iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…