• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim maaşımızın %20sini dağıtacakmış.

Merak etmeyin sizden daha çok yardımda bulunmuşumdur öğrenci halimde :31:

Ayrıca bu milliyetçilikse evet ben de milliyetçiyim.

Kendi ülkendeki insanları düşünmek ne zamandan beri kötü oldu :26:

Ve ayrıca siz nerede yaşıyorsunuz merak ettim.

Yaşadığınız yerde sokakta yatan, gözleri görmeyen, ayakları olmayan, 3-4 yaşında çocukları fazla para kazanmadığında döve döve öldüren insanlar yok demek ki :ssz:

Allah önce çevremizdekilere yardım etmeyi uygun görmüştür hadisleri bu kadar çok biliyorsanız bunu da bilmelisiniz :34:

Ayrıca devlet o insanlara yardım ediyor zaten vergilerimizle.

Doğal olarak bu ülkede yaşayan ve vergi veren herkes yardım etmiş oluyor.

Kendi ülkesindeki açlara sırtını çevirip de oradaki insanlara para akıtan insan da neden yapıyor bilen biliyor.:34:

tüm arkadaşlara duyurulur....

1- Uzaktakilere yardım etmek yakındakilere yardım etmeye engel değildir( pay edilebilir)
demekki burayı unutun dememişim.

2- elinizde ki bütün malı verin dememişim. uygun olan miktarı elbette kendi bilir(bütçeye göre sadaka verilir)
demekki aileni çocuğunu kendini zor durumda bırak dememişim.

3-milliyetçilikten kasıt herkesi eşit görme herkes insan sadece vatanındakiler değil uzaktakilerde insan onlarada günah eşit bi dağılım yapılabilir herkes mutlu olur böylece
demekki milliyetçilik karşıtı değil 10 ekmeği birine vermek değilde 10 ekmeği 10 kişiye verin demişim.

4-devlet yardım ediyor diyorsunuz. gerek yok diyorsunuz. o halde zekat ve fitre neden var ayet ve hadis zekat ve fitreyi sadece devlet yapar derdi ozaman.
demekki devlet yardımıda yeterli değilmiş.

KONU YARDIM OLUNCA NASILDA DİDİK DİDİK EDİYORUZ DEĞİL Mİ..
AMA KEYFİ VE NEFSİ OLUNCA SORGULAMA BİLE YAPMAYIZ..

ALLAH a emanet olunuz.

Son düzenleme:
Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?

Madem öğretmensiniz, kendi okullarınızdaki muhtaç öğrencilere yardım edin. Ya da bir çocuğun tüm okul masraflarını üstlenin. Kalkıp Somaliye para göndermek, hem de o yardımın ulaşıp ulaşmayacağını bilmeden göndermek saçma bence. Yardım dediğin yakınındakinden başlamalı bence.
Hem böyle para saçmak yerine bir öğrenciyi giydirir, harçlık verir, kırtasiye ihtiyaçlarını giderirsiniz.
Okulunuzda böyle biri mutlaka vardır.

%20 diye diretmek saçma olmuş biraz .Bir ay verip, öteki ay veremeyebilirsiniz ..Bir ev bir araba var diye başka yatırım yapılmayacak anlamına gelmezki bu.Çoluk çocuk büyüyor onların eğitimi, evliliği para herzaman lazım ve her zman aynı şekilde kazanılmıyor. Gençken ne biriktirdik kar sonrası çok zor. Eşiniz belliki iyi niyetli ama değişik biraz. Birikiminizi yaparsınız ara sıra yardıma muhtaçlara yardım edersiniz. Zaten bu birikimin zekatı da var o zman verilir. Ramazan da fitre var, kurban bayramında kurban kesmesi var vs. Bunlar da yardım..Bunları örnek gösterebilirsiniz eşinize bence.

dinimize göre ihtiyaçtan fazlasını dağıtmak imandan gelir ayrıca islamda sadakanın maldan eksiltmeyeceği garantisi verilir. ama buna eşinizin tek başına karar vermesi çok yalnış. miktarına birlikte karar verip anlaşmalısınız. uygun olan bu.

Eşinizi can-ı gönülden tebrik ediyorum.Allah kalbinize göre versin.Yardımı nereye göndereceğiniz bizi ilgilendirmemeli ama her zaman ki gibi sanki insanların aklı fikri yokmuş gibi oraya verme buraya ver mevzuları yapılmış.Siz nerelere göndereceğinizi bizden daha iyi bilirsiniz.Belki paylaştırırsınız.
Yalnız şu konuda musterıh olun.Siz yardımda bulundukça Allahın izniyle paranız eksilmeyecek artacak,daha çok birikim yapacaksınız.
Allah niyetlerinizi hayr eylesin.
Allah razı olsun eşinizden ve sizden.

Yaşadığınız yerde sokakta yatan, gözleri görmeyen, ayakları olmayan, 3-4 yaşında çocukları fazla para kazanmadığında döve döve öldüren insanlar yok demek ki :ssz:

Allah önce çevremizdekilere yardım etmeyi uygun görmüştür hadisleri bu kadar çok biliyorsanız bunu da bilmelisiniz :34:

Kendi ülkesindeki açlara sırtını çevirip de oradaki insanlara para akıtan insan da neden yapıyor bilen biliyor.:34:
somali de onlara yardım edebilecek bir çevre yok peki o ne olacak? ülkede herkes fakir çoğu aç... oradaki hangi çevre onlara yardım edecek? kişi sadakasını kalbinden geçen herkese verebilir. hele ki somali de ki aç çocuklar varken bizlerin para biriktirme hırslarımız bile yalnış aslında.

Ben de öğretmen bir ailenin çocuğuyum.
Ama ailemden sürekli duyduğum bişey varsa önce yardım ailenden başlanır.
Ardından komşun diye gider.
Her zaman yakınımızdan başlanmalı. Burası dini bi forum değil. Keyfiniz istemiş oraya vereceksinizdir.
Elbette önce ülkemiz diyen olacak. Ama bu lafın milliyetcilikle uzaktan yakından alakası yok. "Yakın" olmasınsan kaynaklı.
İsteyimiz bu yonde denilir biter. Abartı ağdalı cevaplar olmuş.:D
Çocuk esirgeme kurumlarında, küçük hapisanelerinde nelerle ugrasan yetim çocuklar var. Sokaklardakini saymıyorum bile.
Farkları somalidekiler kadar ünlü olmamaları. Ama açlık aynı açlık.
Yardım vereceğiniz miktar ise bi öğretmen icin cok fazla. Şirketler öyle yapıyor. 3 öğrenciye 350 tl burs vererek.
Eşiniz abartmış.

Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?

ev -araba olduktan sonra parayı ne yapacasınız ki ?:44:

kalan 4000 tl ile kendi kendinize yatırım bile yaparsınız rahat rahat. ev kirası olmayacak nihayetinde. ( olası bir sağlık krizi,çocuğun eğitim masrafı ... vb . için ):53:

2. eve aynı anda başınızı sokabilecek misiniz ?:ssz:

azıcık aşım kaygısız başın. yarın aldıklarınızın hepsinden hesap sorulacaksınız.
:52:
"çok mal dünyaya bağlar" bu da bir gerçek. bana göre çok gereksiz.:26:

Esinize helal olsun diyorum ben.Herkesin dusuncesi farkli ama bence 20si fazla degil.Esiniz yardima muhtac insanlara yardim etmeyi dusunurken siz 2.evi dusunuyorsunuz.Zaten bana kalirsa siz bu yardimlari yaparken 2.evide alirsiniz bereketiniz artar

tüm arkadaşlara duyurulur....

1- Uzaktakilere yardım etmek yakındakilere yardım etmeye engel değildir( pay edilebilir)
demekki burayı unutun dememişim.

2- elinizde ki bütün malı verin dememişim. uygun olan miktarı elbette kendi bilir(bütçeye göre sadaka verilir)
demekki aileni çocuğunu kendini zor durumda bırak dememişim.

3-milliyetçilikten kasıt herkesi eşit görme herkes insan sadece vatanındakiler değil uzaktakilerde insan onlarada günah eşit bi dağılım yapılabilir herkes mutlu olur böylece
demekki milliyetçilik karşıtı değil 10 ekmeği birine vermek değilde 10 ekmeği 10 kişiye verin demişim.

4-devlet yardım ediyor diyorsunuz. gerek yok diyorsunuz. o halde zekat ve fitre neden var ayet ve hadis zekat ve fitreyi sadece devlet yapar derdi ozaman.
demekki devlet yardımıda yeterli değilmiş.

KONU YARDIM OLUNCA NASILDA DİDİK DİDİK EDİYORUZ DEĞİL Mİ..
AMA KEYFİ VE NEFSİ OLUNCA SORGULAMA BİLE YAPMAYIZ..

kime versek kime versek diye düşüne düşüne ölüm yardım edemeden önce gelecekte haberimiz yok..

ALLAH a emanet olunuz.

Yakın veya uzak olması ne kadar önemli 'insan' olması yeterli değil mi? Ortada güzel bi durum var. Neden kişinin keyfine mudahale ediliyor? Bunun yaparken bi de savunma şekli BM yardım ediyor tarzında olmuş ama bakın ister kendi ülkemiz ister başka bir ülke hiç bir yardım yeterli değil bu nedenle böyle şeylere sığınmak mantıksız bence. İster eşit dağıtım yapar ister sadece ülkesine isterse başka ülkelere... Yardım yapacak kişi bunu kendi kriterlerine ve verdiği önceliğe göre belirler!

eşin çok iyi düşünmüş. senede bir kere 40' ta birini verdim işim bitti demiyor işte. geriye kalanla yaşam standartlarınız nasıl bilmiyorum ama yetirirsiniz biriktirirsiniz de. kimimiz zaman zaman mal mülk sevdasına düşüyoruz aldıkça daha da çok alayım diyor insan zenginler de böyle zengin oluyor işte :) “Bir yoksul aç ise, bunun nedeni, zenginin zevk ve sefa içinde yaşamasıdır. Nerede bir bolluk görsem, onun yanı başında mutlaka çiğnenmiş bir hak görmüşümdür.” Hz. Ali

infak etmeniz malınızdan azaltmaz bereketlendirir Allah hayırlarınızı kabul etsin.

Madem öğretmensiniz, kendi okullarınızdaki muhtaç öğrencilere yardım edin. Ya da bir çocuğun tüm okul masraflarını üstlenin. Kalkıp Somaliye para göndermek, hem de o yardımın ulaşıp ulaşmayacağını bilmeden göndermek saçma bence. Yardım dediğin yakınındakinden başlamalı bence.
Hem böyle para saçmak yerine bir öğrenciyi giydirir, harçlık verir, kırtasiye ihtiyaçlarını giderirsiniz.
Okulunuzda böyle biri mutlaka vardır.

Son derece güvenilir yardım dernekleri var ulaşıp ulaşmayacağı konusunda şüphe etmemek gerekir.

Eşinizi ve sizi tebrik ederim öncelikle, Somalideki ve civar bölgelerdeki açlığa, fakirliğe çok üzülüyorum elbette ki. Hatta okulda bunun için toplanan yardıma katkıda bulunmuştum ama öyle dedikodular dönüyor ki , yok o paralar cebe atılmış, yerine ulaşmamış vs.. Insan muallakta kalıyor. Ayrıca Türkiyenin ve daha bir çok ülkenin bol miktarda yardımı gitti somaliye, yardım grupları gitti bizzat. Somali fazlasıyla duyuruldu dünyaya, fazlasıyla yardım yapıldı. Ya adı duyurulmayanlar ?

Öğretmenmişsiniz, eğer özel bir okulda öğretmenlik yapmıyorsanız çevrenizde mutlaka yardıma muhtaç öğrenciler vardır, okuldan hatırlarım, yırtık ayakkabılarla okula gelen, rengi solmuş yamalı formalarla gelen öğrenciler vardı. Hatta bir ara şey duymuştum doğu taraflarında bir yerde öğrenciler öğretmenlerinin anlattıklarını bir deftere yazıyor, ders bitince siliyorlarmış. Defter alacak paraları yokmuş. Bu da çok acı bir durum.

Eğitim gören öğrencilere yardım etmek, ileride onlar iyi bir yere geldiklerinde çorbada azıcık da olsa tuzunun olduğunu bilmek iyi bir şey olsa gerek :) Allah inşallah ileride bana da nasip eder..

Son düzenleme:

Konuyla alakalı değil ama devlet bizim vergilerimizi çatır çatır yiyor, vergilerimizle kimseye yardım falan edilmiyor. Deprem vergisi veriyoruz, kendi canımız için veriyoruz, onunla bile duble yol yapılıyor.

Cok güzel birsey. Ben sahsen bunu kural olarak, hele kurumlara, aylik seklinde yatirmazdim. Etrafta olmasa bile, memlekette vs illa durumlari iyi olmayan aileler vardir. Cocuklarin okuyabilmelerine yardim ederdim.. cok güzel bir duygu olmali, yardim ettigim cocugun sonunda üni mezunu oldugunu görmek

ama öyle dedikodular dönüyor ki , yok o paralar cebe atılmış, yerine ulaşmamış vs.. Insan muallakta kalıyor.

Niyetim kötü değil ama inanın böyle şeyler okuduğumda içim acıyor. Güvenililir yardım kuruluşları var yardımın gittiğine dair belgeleri kanıtları var bizzat gidip yardım edenler var. Böyle yorumlar yapıp içe şüphe düşürmeyin. Çünkü insanın en temel ihtiyacı olan 'Su' kuyuları açılıyor en önemli ihtiyacımız olan 'görme' duyuları kazandıılıyor insanlara .. gönüllü giden doktorlara bile hakaret bu!

Şöyle yapsanız mesela 1000 TL yardım yapmak istiyor demişsiniz ya.
Eğer öyle bişey yaparsanız bunun 500 TL'sini Türkiye'dekilere, 500 TL'sini diğer ülkelere bağışlayın.
Olmaz mı? :26:

benim şahsi fikrim çok malda gözümüz olmamalı. yani ALLAH size bir ev vermiş azla yetinmeyi bilseniz ne güzel olur ve elinizdeki malı da "benim" diye değil Allah ın diye düşünmelisiniz bana göre. bin tl lik yardım da bazen 500 olur bazen 750 çünkü mesela yaz aylarında ek ders alamıyoruz.
ayrıca bence o para da sizin de söz hakkınız olmalı eşiniz bu şekilde sizin rızanız olmadan emrivaki yapması çok yanlış. bence orta yolu bulun bin değil de 700 falan olsun

bence %10 nu dagıtsa ve %10 unuda bir kenara koyup biriktirseniz daha iyi olmazmı sonucta her an herşey olabilr zor zamanlar için bi birikiminizin olması daha sağlıkı olmazmı??????

Back
X