- Konu Sahibi afrodit_83
Merak etmeyin sizden daha çok yardımda bulunmuşumdur öğrenci halimde
Ayrıca bu milliyetçilikse evet ben de milliyetçiyim.
Kendi ülkendeki insanları düşünmek ne zamandan beri kötü oldu :26:
Ve ayrıca siz nerede yaşıyorsunuz merak ettim.
Yaşadığınız yerde sokakta yatan, gözleri görmeyen, ayakları olmayan, 3-4 yaşında çocukları fazla para kazanmadığında döve döve öldüren insanlar yok demek ki
Allah önce çevremizdekilere yardım etmeyi uygun görmüştür hadisleri bu kadar çok biliyorsanız bunu da bilmelisiniz
Ayrıca devlet o insanlara yardım ediyor zaten vergilerimizle.
Doğal olarak bu ülkede yaşayan ve vergi veren herkes yardım etmiş oluyor.
Kendi ülkesindeki açlara sırtını çevirip de oradaki insanlara para akıtan insan da neden yapıyor bilen biliyor.![]()
tüm arkadaşlara duyurulur....
1- Uzaktakilere yardım etmek yakındakilere yardım etmeye engel değildir( pay edilebilir)
demekki burayı unutun dememişim.
2- elinizde ki bütün malı verin dememişim. uygun olan miktarı elbette kendi bilir(bütçeye göre sadaka verilir)
demekki aileni çocuğunu kendini zor durumda bırak dememişim.
3-milliyetçilikten kasıt herkesi eşit görme herkes insan sadece vatanındakiler değil uzaktakilerde insan onlarada günah eşit bi dağılım yapılabilir herkes mutlu olur böylece
demekki milliyetçilik karşıtı değil 10 ekmeği birine vermek değilde 10 ekmeği 10 kişiye verin demişim.
4-devlet yardım ediyor diyorsunuz. gerek yok diyorsunuz. o halde zekat ve fitre neden var ayet ve hadis zekat ve fitreyi sadece devlet yapar derdi ozaman.
demekki devlet yardımıda yeterli değilmiş.
KONU YARDIM OLUNCA NASILDA DİDİK DİDİK EDİYORUZ DEĞİL Mİ..
AMA KEYFİ VE NEFSİ OLUNCA SORGULAMA BİLE YAPMAYIZ..
ALLAH a emanet olunuz.
Son düzenleme: