• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim maaşımızın %20sini dağıtacakmış.

somali de onlara yardım edebilecek bir çevre yok peki o ne olacak? ülkede herkes fakir çoğu aç... oradaki hangi çevre onlara yardım edecek? kişi sadakasını kalbinden geçen herkese verebilir. hele ki somali de ki aç çocuklar varken bizlerin para biriktirme hırslarımız bile yalnış aslında.

Sadece Türkiyenin Somaliye verdiği paralar milyon dolarlar bilmem haberiniz var mı

Ve bu paranın içinde insanların çeşitli yardım derneği altında gönderdiği paralar yok..

Milyon dolarlarla açlar doyamıyorsa sorun nerede ? o para nereye gidiyor diye düşünüyor insan..

O yüzden kendi çevrenizde aç olanlar- zor durumda olanlara yardım etmek daha iyi

En azından ihtiyacı olanlara ulaştığından emin olursunuz..

bakınız kardeşim..

şüphesiz ki yakından başlanma nedeni herkes zekat veriyor olsaidi ve kendi yakındakine verdiğini varsaysaydık fakir ve yoksul kimse kalmazdı. herkes zekat vermediği için yardımsız ve muhtaç kimseler açıkta kalmaktadır. işte bunuda düzeltmek için 10 ekmeği yakındaki birine değilde 10 ekmeği hem yakına hem uzağa pay etmek herkesi mutlu edecek daha çok kişi istifade edecek.

infak... sevdiğinden sevdiklerinden ALLAH a satmaktır ALLAH ise herşeyin sahibidir. şuan ki zamanımız şavaş halidir mallar mülkler tehlikededir ALLAH bana satın diyor herşeyinizi ben himaye edeyim zamanı geldiğinde misliyle geri vereyim diyor. üstelik elinizdekilerden de olma ihtimali bu zamandan sizi koruyayım diyor.

Devlet miş BM miş. zaten vergi vererek yardım yapmış oluyoruzmuşuz. ALLAH için bişiler yapıcaz bari onu didik didik etmeyelim. zaten gözünle kulağınla elinle yardımını yap vergilermiş bilmem neymiş onların nasibinide ALLAH karşılığını verir. zatenlerle bencelerle zanlarla biyere varılmaz islam herşeyin cevabını vermiştir.

herkes zekat verseydi ozaman sadece yakındakilere verirdik ama herkes vermiyor diye zekat alamayanlarıda unutmayalım.

"Zekâtlar, Allah'tan bir farz olarak ancak yoksullara,düşkünlere, (zekât toplayan) memurlara, gönülleri (İslâm'a ısındırılacak) olanlara, (esirlik ve kölelikten kurtulmak isteyen) esir ve kölelere, (borcuna karşılık malı olmayan) borçlulara, Allah yolunda olanlara, (harçlıksız kalmış) yolcuya mahsustur. Allah alîm ve hakîmdir." Tevbe:60

Son kısımdaki alıntı yaptığınız ayetten başka birşey anlamadım ne yazık ki mesajınızdan..
Ama ben size diyorum ki, Somaliye yardım diyerek bilmem ne vakıflarına, derneklerine verdiğiniz paralar acaba gerçekten Somaliye gidiyor mu bunu biliyor musunuz? Yoksa paranız başka insanların cebine mi kalıyor..İçinde şüphe olacağı yerde gördüğü, bildiği bir ihtiyaç sahibini gayet tabii bulabilir bulunduğu çevrede de .. Bilmem anlatabildim mi...

Son kısımdaki alıntı yaptığınız ayetten başka birşey anlamadım ne yazık ki mesajınızdan..
Ama ben size diyorum ki, Somaliye yardım diyerek bilmem ne vakıflarına, derneklerine verdiğiniz paralar acaba gerçekten Somaliye gidiyor mu bunu biliyor musunuz? Yoksa paranız başka insanların cebine mi kalıyor..İçinde şüphe olacağı yerde gördüğü, bildiği bir ihtiyaç sahibini gayet tabii bulabilir bulunduğu çevrede de .. Bilmem anlatabildim mi...

Eğer tek sorun güvense güvenilir kurulşlar da var,neden nereye gittiği belli olmasın ki? Tek sorun bu mu gerçekten?

konu amacından sapmış gibi ben eşinizin yardım etmek istediği mıktarın buyukluğuyle alakalı yorum yapıcam evet bencede fazla bı mıktar ama eşiniz artık onu gözden çıkarmış engel olursanız sevabada engel olmuş olacaksınız buyuzden razı olun bence denesın bakalım bı sure sonuç ne olacak yetişebılecekmi

sadakanın başımızdan savdığı kazalar çoktur

ayda 1.000 tl yardım bence çok..
ayrıca herkesin ailesi var çocukları var. o para ile kendi çocuklarınız için birşeyler yapabilirsiniz. ya da kötü gün parası ayırabilirsiniz..

dinimizde fitre zekat var zaten. onları yerine getirip arada sadaka veriyorsanız yeterli..

senede 12bin tl yi vermek bence saçma..

Son düzenleme:
arkadaş çevrene akrabalarına bak bir muhtara sor soruştur,oturduğun ilçede değilde şehrinin köylerinden geçerken bak insanlar ne şartlarda yaşıyor araştır gözünle görerek ver.(ben buna dikkat ediyorum)sonrada kızılaya löseve istediğin güvenilir birilerine yardım yap derim ben.milliyetçilik deniyorda bunun milliyetle alakası nedir.doğudaki insanın benim milletimden ya da batıdakinin de öyle bilemeyiz.kışın karda çamurda terlikle burunları aka aka sadece mavi önlüğü giymiş çocuklar okullarına gitmek için dakikalarca yolda yürüyorlar.bunların varlığını bile bile benim gönlüm el vermez başka bir ülkeye yardım etmeye.önce yakının sonra diğerleri Allah verse de herkes yardım etse.emin ol dünyada aç fakir kalmaz insanlar sadece insanlık düşünse.ama niyetler hep bana hep bana olunca ve milliyetçiliği kötüleyip ümmetçiliğe yönelince de olmuyor bu işler.insan insandır yardıma ihtiyacı olduğunu yürekten hissedersin inan işte ona yap yardımını.bu arada %20 gerçekten günümüz şartlarına çok gibi çünkü hiç birşeye harcamasan lükse kaçmasan bile paranın hiç kıymeti yok geldiği gibi gidiyor.siz borcunuzu bitirin sonra gündeme alın bu konuyu.emin olun 10 tl verseniz bile onun manevi hazzı yeter...

Eğer tek sorun güvense güvenilir kurulşlar da var,neden nereye gittiği belli olmasın ki? Tek sorun bu mu gerçekten?
Evet tek sorun bu.. Onun haricinde konu sahibi ve eşi elbette borçlarından kurtulduktan, feraha kavuştuktan sonra maaşlarının belli bir kısmını NEREYE GİTTİĞİ BELLİ OLAN yardımlarda bulunabilirler..

Üniversitede cebinde ekmek alacak parası olmadığı için, sabahın köründe salçalı makarna(ki akşamında da aynı yemek) yiyen öğrenciler vardır belki midesi bulanarak!! Veya lisede ailecek sabah öğlen ve akşam bir torba patatesten başka birşeyleri olmayıp da sobada onu közleyen aileler... Keşke zamanında birileri diğer ülkeleri düşünürken acaba kendi ülkemizde de ihtiyaç sahibi öğrenciler, aileler var mıdır diye düşünseler...Eminim halen de vardır birazcık araştırılsa...

arkadaş çevrene akrabalarına bak bir muhtara sor soruştur,oturduğun ilçede değilde şehrinin köylerinden geçerken bak insanlar ne şartlarda yaşıyor araştır gözünle görerek ver.(ben buna dikkat ediyorum)sonrada kızılaya löseve istediğin güvenilir birilerine yardım yap derim ben.milliyetçilik deniyorda bunun milliyetle alakası nedir.doğudaki insanın benim milletimden ya da batıdakinin de öyle bilemeyiz.kışın karda çamurda terlikle burunları aka aka sadece mavi önlüğü giymiş çocuklar okullarına gitmek için dakikalarca yolda yürüyorlar.bunların varlığını bile bile benim gönlüm el vermez başka bir ülkeye yardım etmeye.önce yakının sonra diğerleri Allah verse de herkes yardım etse.emin ol dünyada aç fakir kalmaz insanlar sadece insanlık düşünse.ama niyetler hep bana hep bana olunca ve milliyetçiliği kötüleyip ümmetçiliğe yönelince de olmuyor bu işler.insan insandır yardıma ihtiyacı olduğunu yürekten hissedersin inan işte ona yap yardımını.bu arada %20 gerçekten günümüz şartlarına çok gibi çünkü hiç birşeye harcamasan lükse kaçmasan bile paranın hiç kıymeti yok geldiği gibi gidiyor.siz borcunuzu bitirin sonra gündeme alın bu konuyu.emin olun 10 tl verseniz bile onun manevi hazzı yeter...

Ben de milliyetçilik dediğim için alınıyorum ve burdan yazdıklarım hakkında yanlış anlayanlara son kez yazıyorum:
Sizin verdiğiniz ülkemiz örneklerini inkar etmedim edemem de zaten. Millet ümmet her neyse bütün bunların ayrımını falan yapmıyorum yapmam da. Konu sahibi nereye yardım yapayım dememişken ''Ülken dururken somali de ne, güvenemem,yeterince yardım yapıldı'' şeklindeki yorumlara tepkiliyim sadece. Evet burda gereksiz bi milliyetçilik seziyorum. Konu sahibi somali örneği verdi diye hemen ülkemiz örnekleri verilmiş. Oysa her ikisi de insan... dikkat edin müslüman veya ırkdaşım demiyorum insan diyorum. Böyle yönlendirmeler oldukça gereksiz. Özellikle yeterince yardım yapıldıı gözün kendi ülkeni görsün şeklindeki yorumlar. Bırakın birinin yüzü gülsün bu ister müslüman ister başka bi dine mensup olsun ister türk ister zenci olsun.

Evet tek sorun bu.. Onun haricinde konu sahibi ve eşi elbette borçlarından kurtulduktan, feraha kavuştuktan sonra maaşlarının belli bir kısmını NEREYE GİTTİĞİ BELLİ OLAN yardımlarda bulunabilirler..

Üniversitede cebinde ekmek alacak parası olmadığı için, sabahın köründe salçalı makarna(ki akşamında da aynı yemek) yiyen öğrenciler vardır belki midesi bulanarak!! Veya lisede ailecek sabah öğlen ve akşam bir torba patatesten başka birşeyleri olmayıp da sobada onu közleyen aileler... Keşke zamanında birileri diğer ülkeleri düşünürken acaba kendi ülkemizde de ihtiyaç sahibi öğrenciler, aileler var mıdır diye düşünseler...Eminim halen de vardır birazcık araştırılsa...

Nereye gttiği gayet belli olan yardım dernekleri de var yeterince araştırma yapmamışsınız sanırım. O yüzden ortada sorun adına bişey yok desek yeridir. evet verdiğiniz örnekler doğru ama bu diğerlerinin de yardıma ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmez. O yüzden bırakın da konu sahibi kendi karar versin.

Nereye gttiği gayet belli olan yardım dernekleri de var yeterince araştırma yapmamışsınız sanırım. O yüzden ortada sorun adına bişey yok desek yeridir. evet verdiğiniz örnekler doğru ama bu diğerlerinin de yardıma ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmez. O yüzden bırakın da konu sahibi kendi karar versin.

Neden siz böyle saldırgan davranıyorsunuz? Bir yardım derneğinde falan mı çalışıyorsunuz?

hayır işlemek insanlara yardım etmek geleceğe en büyük yatırımdır.!

işin maddi boyutundan bakınca "yarın ne olur ne olmaz biriktirelim" diyoruz ama Rabb görüyor biliyor ki biz de dara düşünce/ düşersek bu iyiliklerimizin karşılığını misliyle alırız.

bence şikayet etmeyin şükredin, çok vicdanlı bi eşiniz varmış yuvanız bol bereketli olsun .

Neden siz böyle saldırgan davranıyorsunuz? Bir yardım derneğinde falan mı çalışıyorsunuz?

Evet ve burdaki paramızın nereye gittiği belli değil diye bazı konuları tek bir kalıba sokanlardan rahatsız oluyorum ayrıca saldırgann derken? Daha saygılı olun isterseniz.

Evet ve burdaki paramızın nereye gittiği belli değil diye bazı konuları tek bir kalıba sokanlardan rahatsız oluyorum ayrıca saldırgann derken? Daha saygılı olun isterseniz.
Her mesajımın altında tepkiyle bana cevap yazmışsınız da.. Her neyse, zaten derdiniz belli oldu daha fazla uzatmayacağım..
Benim konu sahibine tavsiyem hala aynı.. Kendiniz araştırın bulun yakın çevrenizde illa ki yardıma muhtaç bir aile, bir öğrenci vardır.. Tavsiyem, kimseyi de araya sokmayın ki yardımınız kime ulaşmış emin olun..:31:

Her mesajımın altında tepkiyle bana cevap yazmışsınız da.. Her neyse, zaten derdiniz belli oldu daha fazla uzatmayacağım..
Benim konu sahibine tavsiyem hala aynı.. Kendiniz araştırın bulun yakın çevrenizde illa ki yardıma muhtaç bir aile, bir öğrenci vardır.. Tavsiyem, kimseyi de araya sokmayın ki yardımınız kime ulaşmış emin olun..:31:

Derdim neymiş ?? Çok merak ettim yoksa gel bak bu kuruluşa yardım et falan dedim de ben mi hatırlamıyorum?? Bu kadar saygısızlık da fazla boş bulundunuz sanırım bir an yoksa bu kadar seviyesizce düşünemezdiniz.
Ayrıca neden size tepkili olayım,size bi garezim mi var?Diğer yorumları da okumuş olsaydınız sadece üzerinize alınmazdınız paranoyaklık bu apaçık.
Derdim belliymiş daha neler okuyacağız bu forumda :)

Son düzenleme:
eşinizi tebrik ediyorum çok sevindim böyle bir vatandaşımız olduğuna ... Rabbim daha çok bereketlendirsin inşaallah

Sadece Türkiyenin Somaliye verdiği paralar milyon dolarlar bilmem haberiniz var mı

Ve bu paranın içinde insanların çeşitli yardım derneği altında gönderdiği paralar yok..

Milyon dolarlarla açlar doyamıyorsa sorun nerede ? o para nereye gidiyor diye düşünüyor insan..

O yüzden kendi çevrenizde aç olanlar- zor durumda olanlara yardım etmek daha iyi

En azından ihtiyacı olanlara ulaştığından emin olursunuz..
haberim var evet
madem bu kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz hangi yardım kuruluşlarının yolsuzluk yaptığını da biliyorsunuzdur
o derneklerin isimlerini teşhir eder misiniz?
Türkiye nin devlet hazinesinden yolladığı yardımlardan bahsetmişsiniz ayrıca,
Biz devletin gönderdiği para yerine mutlaka ulaşmıştır diye birşey söyledik mi?
ayrıca ulaşmadıysa o milyon dolarlar daha çok yardım etmek için çabalamak gerekmezz mi?
ayrıca milyon dolarlar ulaşmışsa bile ortalama 10 milyonluk nufuslu bir ülke kaç gün doyabilir?
gönülden koparak bunu yapmak isteyen bir insanı hayır oraya yollamayın şuraya yollayın diye yönlendirmek sizce doğru mu?
(yakınınızdan başlamak daha hayırlıdır diye biliyorum demek dışında)

Son düzenleme:
ayda 1.000 tl yardım bence çok..
ayrıca herkesin ailesi var çocukları var. o para ile kendi çocuklarınız için birşeyler yapabilirsiniz. ya da kötü gün parası ayırabilirsiniz..

dinimizde fitre zekat var zaten. onları yerine getirip arada sadaka veriyorsanız yeterli..

senede 12bin tl yi vermek bence saçma..

12bn belki onlar için az bir paradır maaşına göre düşünür herkes tabi. ayrıca hakakten eşini çok tebrik ederim konu sahibi dünya hevesi boşunaa o 12 binler ahirette milyon dolar olurr

Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?
kocana para batıyor anlaşılan..o somali sudanda yaşayan insanlara türkiyeden çok yardımlar gitti o yardımları oranın haydutları zenginleri o fakir aç insanların elinden ağzından aldı..ücret karşılığı yada çocuk yaştaki kızlara oğlanlara namuslarının karşılığında sattılar..o ülkenin zenginleri çok nasıl zengin oluyorlar sanıyorsunuz?öyle fakir ülkelerde hak yiyerek..ben olsam yardım etmem zira yardım yerine ulaşmıyor..aynen türkiyedede oldu böyle..van depreminde türkiyenin dört bir tarafından giden yardımları oranın pkk lı belediyesi erzak eşya vs araçtan indirilmeden dağlara pkklılara gönderildi..bütün haber bültenleri verdi bunu..afrikalı fakir insan zaten çocuğunu okula göndermiyor..gidenlerde zengin veletleri..bence yapmayın çocuğunun rızkını zengine hırsıza yedirmeyin..

yardım etmek güzel ama eşiniz abartmış her ay ne oluyor çocuğunuzun geleceğini hazırlamak zorundasınız bunun yaşlılığıda var ömrünüzün sonuna kadar çalışmayacaksınız hatta bence sizde belirmişsiniz kardeşlerinede yardım edeceğini bence onun yolunu yapmış..

İlk etapta evet fazla gibi geliyor da olsun..

bir ay 20 lira verir, öbür ay 10 lira verir..eşiniz de duruma göre ayarlama yapar..

önemli olan bunu düşünmesi..kutlarım..Allah daha çok versin..

Herkes eşiniz gibi düşünse dünyada aç fakir kalmazdı..

Back
X