bakınız kardeşim..
şüphesiz ki yakından başlanma nedeni herkes zekat veriyor olsaidi ve kendi yakındakine verdiğini varsaysaydık fakir ve yoksul kimse kalmazdı. herkes zekat vermediği için yardımsız ve muhtaç kimseler açıkta kalmaktadır. işte bunuda düzeltmek için 10 ekmeği yakındaki birine değilde 10 ekmeği hem yakına hem uzağa pay etmek herkesi mutlu edecek daha çok kişi istifade edecek.
infak... sevdiğinden sevdiklerinden ALLAH a satmaktır ALLAH ise herşeyin sahibidir. şuan ki zamanımız şavaş halidir mallar mülkler tehlikededir ALLAH bana satın diyor herşeyinizi ben himaye edeyim zamanı geldiğinde misliyle geri vereyim diyor. üstelik elinizdekilerden de olma ihtimali bu zamandan sizi koruyayım diyor.
Devlet miş BM miş. zaten vergi vererek yardım yapmış oluyoruzmuşuz. ALLAH için bişiler yapıcaz bari onu didik didik etmeyelim. zaten gözünle kulağınla elinle yardımını yap vergilermiş bilmem neymiş onların nasibinide ALLAH karşılığını verir. zatenlerle bencelerle zanlarla biyere varılmaz islam herşeyin cevabını vermiştir.
herkes zekat verseydi ozaman sadece yakındakilere verirdik ama herkes vermiyor diye zekat alamayanlarıda unutmayalım.
"Zekâtlar, Allah'tan bir farz olarak ancak yoksullara,düşkünlere, (zekât toplayan) memurlara, gönülleri (İslâm'a ısındırılacak) olanlara, (esirlik ve kölelikten kurtulmak isteyen) esir ve kölelere, (borcuna karşılık malı olmayan) borçlulara, Allah yolunda olanlara, (harçlıksız kalmış) yolcuya mahsustur. Allah alîm ve hakîmdir." Tevbe:60