• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim maaşımızın %20sini dağıtacakmış.

Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?

ay öyle şey mi olurmuş canım. tamam yardımseverlik güzel, hepimiz yeri gelince yapıyoruz ediyoruz da, her ay her ay saçma bir düşünce olmuş. bu eyleminin amacını sordun mu canım, hayır öğretmen maaşlarını da hepimiz biliyoruz, ben de öğretmenim, onunla ancak çoluk çocuğun masrafları kendi masraflarınızı karşılarsınız. kendinizi dara düşürüp, çoluk çocuğun yemeğinden üstünden başından kesip yapılan yardımdan hayır mı gelirmiş? ama siz diyosanız biz gayet iyi geçiniyoruz, paraya ihtiyacımız yok dağıtın da, kocanınki biraz aşırı olmuş canım. her şeyin aşırısı fazla. otur konuş yani, bi uzlaşma ara, öyle kabullenmeyin her şeyi. ha illa ısrar ediyosa ve sen de sıcak bakmıyosan bu konuya, bırak isterse kendi maaşının %50'sini versin hayır kurumlarına. sen verme, ben sıcak bakmıyorum, paraya ihtiyacım var veremem de, bunda bi şey yok ki. :34:

Eşiniz güzel düşünmüş, gerçi çok ilerisi için konuşulan bir şey zaman ne getirir bilinmez. Sizden can-ı gönülden rica ediyorum her ay 20 lira, en yakınınızdaki barınağa aç ve hasta hayvanlar için bağışlar mısınız ? Buradan başlamış olun hayır yapmaya

insan her şeyin en iyisine sahip olmak istiyor, evi olunca daha büyük bir ev, daha lüks bir semt daha kaliteli eşyalar; arabası olunca bir üst modeli, en konforlusu, en pahallısı vs. fakat bu hayatta ebedi olarak kalamayacağımız gerçeğini göz önünde bulundurup yardımlaşmak ve elde olanı paylaşabilmek en insani davranış, bu yüzden eşinizi kutluyorum ve %20'bana fazla gelmedi, size somaliye yapın ve ülkenizdeki insanlara dağıtın tarzında haddi aşan bir cevap vermeye gerek yok bence, umarım en ihtiyaç sahibi kimse yaptığınız yardımlara ona ulaşır.

5000 liradan 1000 lira vermek çok yüksek bence. o paraya 2 çocuk masrafı karşılanır okutulur yurt masrafı ödenir. yurda para bulamadı diye çocuğunu okutamayanlar var. gönderilen o para orada ne için kullanılacak tam bilemeden ben veremezdim, onun yerine eğitim masrafını karşılardım bazı çocukların, ne kadar güzel bir şey

Oncelikle tebrik ederim sizi boyle pirlanta gibi kalbi olan bir adam secip evlendiginiz icin insallah Allah banada sizin kocaniz gibi bir es nasip eder cunku bende kendisiyle ayni kafada bir insanim..Oncelikle kendi durumunuzu ve cocuklarinizi hic merak etmeyin siz allah rizasi icin ihtiyac sahiplerine dagittikca ALLAHta size ihtiyaciniz oldugu an gondericek ve hic zor durumda kalmayip, ilahi yardimi hep ensenizde hissediceksiniz..kisacasi siz baskalarina verdikce Allahta size misliyle verecek..

Neden Turkiye degil diyen arkadaslara soruyorum bu sacma sapan irkcilik modasini birakip biraz insanliga gecebilirmiyiz artik? Turk insaninin diger insandan bir ustunlugu yok cunku ustunluk takvadadir ve onuda Allah bilir biz bilemeyiz..Turkiyedeki fakir bir aileyle somalide acliktan olen sirf kemikten ibaret insanlar bir mi?

5000 de 1000 çok fazlaymış gibi görünebilir ama ihtiyaç dışı şeylerde bu parayı harcamaktansa oraya verebilmek bunu isteyerek yapabilmek çok güzel bir tutum.Allah demek ki size daha fazlasını verecek ki eşinizi böyle bir tutumun içine sokmuş hiç endişe etmeyin bu kadar hümanist ve düşünceli bir kocanız olduğu için de mutlu olun ve yanında durun. zaten maddiyata ihtiyacınız olduğu bir zaman diliminde de yine 1000 lira verecek değilsiniz , eşiniz sadece paraya çokça ihtiyacınız olmayacağı durumlar için bunu ileri sürmüş.

Birilerine amme hizmeti yapacak kadar yüklü kazançları yok. 5 milyarın 1 milyarı hibe edilemez. Biraz mantık.

Herkes sizin gibi düşünmüyor demek ki. Bence konu sahibinin eşi saf değil aksine çok akıllı bir adam. Sadece yiyip içip eğlenmiyor başka insanlara yardım edip Allah rızası kazanıyor. Bundan güzel şey var mı?

Eşinizden Allah razı olsun .

Hiç merak etmeyin sadaka ve yardım olarak verdiginiz o %20 size %40 olarak geri dönecektir .hemde bereketiyle .
yardımın miktarını fazla gören arkadaşlarımda inşallah bunun mukafatının her iki cihandada kat be kat geri dönecegini göz ardı etmezler .:16:

Herkes sizin gibi düşünmüyor demek ki. Bence konu sahibinin eşi saf değil aksine çok akıllı bir adam. Sadece yiyip içip eğlenmiyor başka insanlara yardım edip Allah rızası kazanıyor. Bundan güzel şey var mı?

Fikir sorulduysa fikrimi söylerim. Bu benim kişisel görüşüm, seni enterese etmiyor. Senin fikrin ile de ilgilenmiyorum. Alıntılama mesajlarımı falan.

Ahiret varsa öğrenirsin. Iyiliği ahiret için değil dünya için yap, bu kadar çıkarcı olmayın.[/QKi

Bir insana iyilik yapmayi ''saflik'' olarak goren bir zihniyetin cikarciliktan bahsetmesi cok utopik olmus cidden guldurdunuz beni gece gece :)) seninle ahireti tartiscak kadar dusmedim ben takilmaya devam et :)

dipnot: Şeytanlar iki çeşittir; biri cin asıllı şeytanlar ki, işte bunlar gözle görülmezler, diğeri insan-şeytanlar ki bunlar diğer insanlarla aynı yaratılış ve beşer özelliklerini taşımaktadırlar, ancak ruhlarını şeytana satmış, şeytana uymuş, şeytanın vazifesini görev edinmişlerdir.

Ahiret varsa öğrenirsin. Iyiliği ahiret için değil dünya için yap, bu kadar çıkarcı olmayın.[/QKi

Bir insana iyilik yapmayi ''saflik'' olarak goren bir zihniyetin cikarciliktan bahsetmesi cok utopik olmus cidden guldurdunuz beni gece gece :)) seninle ahireti tartiscak kadar dusmedim ben takilmaya devam et :)

dipnot: Şeytanlar iki çeşittir; biri cin asıllı şeytanlar ki, işte bunlar gözle görülmezler, diğeri insan-şeytanlar ki bunlar diğer insanlarla aynı yaratılış ve beşer özelliklerini taşımaktadırlar, ancak ruhlarını şeytana satmış, şeytana uymuş, şeytanın vazifesini görev edinmişlerdir.

Allahın kuluna şeytan, şeytana ruhunu satmış diyerek ahiretteki yerini ön sıralardan garantiledin :) Bak kınalı yapıncak doğru tek değildir, fikirleri oluşturan binlerce parametre vardır. Sana uymayan fikirler görünce önüne gelene hakaret sallayamazsın. Dur seni hakaretinle ödüllendiricem şimdi :))

Son düzenleme:
arkadaşım bir iki deneyin artan paranıza şahit olacaksınız. bereket gelir paraya eğer zorlanırsanız vermezsinşz ama emn olun para bereketlenir

Allahın kuluna şeytan, şeytana ruhunu satmış diyerek ahiretteki yerini ön sıralardan garantiledin :) Bak canım doğru tek değildir, fikirleri oluşturan binlerce parametre vardır. Sana uymayan fikirler görünce önüne gelene hakaret sallayamazsın. Dur seni hakaretinle ödüllendiricem şimdi :))

sen beni cidden bagnaz, orumcek kafali koyun surusu seklinde gudulen tiplerden saniyosun ama cok yaniliyosun :) ben sana hakaret etmedim sen bana cikarci diyerek hakaret ettin ustelik tanimadan :) ahirete inanip ona gore yasayanlara cikarci demen sana uymayan bir fikre saygi gostermelisin fikrinle celismiyor mu sence? ayrica benim sana seytan dedigimi nerden cikariyorsun? o cumle alinti senin sahsina yazdigim bisey degil kim seytan kim melek onu ben bilemem zaten bildigimi iddia edersem kendi ideolojimle celismis olurum senin gibi

İyilik yapmak ne zamandan beri saflık olmuş?? Ayrıca vay be çıkarcıya bak sen malının kaçta kaçını veriyor böyle. Unutmayın insanın malı çok kıymetlidir olay sırf çıkara dayansa kimse gönlünden bişeyler koparıp vermez kolay kolay...Verir ama belli biyere kadar ortada gönülden kopan bişeyler var vicdan var butun bunlara çıkarcılık diye ahkam kesmek de neyin nesi isteyen ahiret isteyen dünya için yapar yapacağını buna çıkarcılık demek çirkin bi önyargı ahiret için çalışanlara hakaret!!

Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?

cnm bütün yorumları okumadım bana kalırsa içinden gelerek vermiyorsan o olmaz gönlünden kopması lazım eşin kendi bütçesinden verecekse karışamazsın :44: bence böyle olur ... bende maddi yardım yaparken zorlanırım maddi imkansızlıklar yaşadığım için mi cimrimiyim bilmem ama zorlarım kendimi vermek için yoksa şeytan ayak kaydırır :47:

Back
X