- Konu Sahibi afrodit_83
Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?
ay öyle şey mi olurmuş canım. tamam yardımseverlik güzel, hepimiz yeri gelince yapıyoruz ediyoruz da, her ay her ay saçma bir düşünce olmuş. bu eyleminin amacını sordun mu canım, hayır öğretmen maaşlarını da hepimiz biliyoruz, ben de öğretmenim, onunla ancak çoluk çocuğun masrafları kendi masraflarınızı karşılarsınız. kendinizi dara düşürüp, çoluk çocuğun yemeğinden üstünden başından kesip yapılan yardımdan hayır mı gelirmiş? ama siz diyosanız biz gayet iyi geçiniyoruz, paraya ihtiyacımız yok dağıtın da, kocanınki biraz aşırı olmuş canım. her şeyin aşırısı fazla. otur konuş yani, bi uzlaşma ara, öyle kabullenmeyin her şeyi. ha illa ısrar ediyosa ve sen de sıcak bakmıyosan bu konuya, bırak isterse kendi maaşının %50'sini versin hayır kurumlarına. sen verme, ben sıcak bakmıyorum, paraya ihtiyacım var veremem de, bunda bi şey yok ki.