eşim mi ben mi haklı

sekerportak

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
24
0
16
Balıkesir
çok küçük ve uzak bir ilçede çalışıyorum.okul çok zor ve yıllardır çok yıprandım gerçekten.bu yıl 4+4+4 yüzünden çok okul açıldı ve gitme şasım arttığı için tayin istedim. seneye ne değişir güvenemedim.ama eşim yeni bir yere gidip tekrar başlamaktan korkuyormuş.sen istedin diye istedim diyor onun burdaki şartları benden daha iyi.şimdi ben çok huzursuz oldum istedim diye ama kalırsamda psikolojim gitgide bozuluyor.ya hiç gidemezsem diye korkuyorum.sizce iyi mi yapmışım

Son düzenleme:
eğer kalmak istemiyorsanız,,eşinizide ikna edinn konuşunn eşinizlee,,neden korkuor eşinizz maddii analamda mıı?

Eşler arasında tayin meselesi öncesinde konuşulur, ortak karar alınır,
ve başvuru yapılır.

Siz neden beraber karar vermediniz?
İyi ki eşiniz de başvuru yapmış
Başvuru yapmasaydı 1 yıl başvuru yapma hakkı yoktu...

olan olmuş artık sonuçlar açıklanınca çıkan yere göre karar verirsiniz...

Son düzenleme:
çok küçük ve uzak bir ilçede çalışıyorum.okul çok zor ve yıllardır çok yıprandım gerçekten.bu yıl 4+4+4 yüzünden çok okul açıldı ve gitme şasım arttığı için tayin istedim. seneye ne değişir güvenemedim.ama eşim yeni bir yere gidip tekrar başlamaktan korkuyormuş.sen istedin diye istedim diyor onun burdaki şartları benden daha iyi.şimdi ben çok huzursuz oldum istedim diye ama kalırsamda psikolojim gitgide bozuluyor.ya hiç gidemezsem diye korkuyorum.sizce iyi mi yapmışım

açıkcası bence eşin biraz fedakar olmalı, bunca yıl sen fedakarlık etmişsin birazda o edebilir, sonuçta zaten merkez istemişsindir ne kadar kötü olabilir ki eşin için, zaten kesin kötü olacak diye birşeyde yok sanırım, tahminen konuşuyor olmalı

Son düzenleme:
Her calisan bayanin kaderi hem evde hem iste yoruluyor yipraniyoruz

Tabiki oncelik senin. Onemli olan senin psikolojin

Bosver nasilsa alisir

çoook iyi yapmışsın bende öğretmenim canım erkeklere göre ne var sanki .....onlar sadece dışarda çalışıyolar biz hem ev hem okul eee çocukta varsa daha zor oluyor...hiç pişman olma ,küçücük yere tıkılıp bir de gidiş geliş yapıyosundur...boşverrr eşinde az korksun ne olacak sanki...istanbul a ilk atama gidenler var nasıl alışıyolarsa sende zamanla tayin istediğin yere alışırsın..eşinde alışır..hani şimdiki şartlarınız mükemmel olsa da eşin korksa anlarım..ama getirisi olmayan biryerde ömür çürütmek niye...sakın geri atma.

eşim tayin istemedi tayin hakkı yok. konuşup ortak karar verdik ben de istedim .ama ben eş özründen ya yanına gelemezsem diyor şimdi.ya iptal edicem ya da riski göze alıcam ne önerirsinin ama bu risk her sene için var

Eşiniz sizin tayininizin çıktıgı ilin tüm ilçelerini tercih edebilecek.

Ama uzak yakın tüm ilçeleri tercih etmesi gerek.
En son da tercih dışı atanmak istiyorumu işretlemesi lazım.
Onu işaretlemediği taktirde,
ola ki tayini çıkmadı,
ücretsiz izne de ayrılamaz.

İyice zorlaştırdılar tayinleri.

İnşallah tayini büyükşehir sınırları içindeki ilçelerden birine çıkar da,
aynı il sınırları içinde ayrı yaşamak zorunda kalmazsınız

Tabi önce sizin tayininizin çıkması gerek :).

Son düzenleme:
şimdiki kılavuzda eğer büyükşehirin merkez ilçelerini yazarsanız eşinizde merkez ilçelerden birine geliyor bende bu yüzden büyükşehir yazdım. bence o şimdi iptal ettirmemi istiyor.ama ben 1-2 yıl daha burda kalırsam ne olurum bilmiyorum hangimizin fedakarlık yapması lazım

İptal etmeyin,
sonuçta önce eşiniz de tayin istemenizi desteklemiş
şimdi vazgeçirmeye çalışıyor.

Anlıyorum onu da.
ne olacak ne bitecek hiç belli degil.
branşı Türkçe'yse çıkar muhtemelen...

şimdiki kılavuzda eğer büyükşehirin merkez ilçelerini yazarsanız eşinizde merkez ilçelerden birine geliyor bende bu yüzden büyükşehir yazdım. bence o şimdi iptal ettirmemi istiyor.ama ben 1-2 yıl daha burda kalırsam ne olurum bilmiyorum hangimizin fedakarlık yapması lazım

Hangi ile tayin istediniz? Eşinizinki Türkçe sizin branşınız nedir?

41. seçeneği mutlaka işaretleyin. Önce sizin tayininiz çıkacaktır ardından eşiniz 13 Ağustos'ta başlayan özür grubuna başvuru yapar..Bu arada sizin puanınız da önemli tabii...
.

Son düzenleme:
arkadaşlar biz de eşimle bir ilin farklı ilçelerini istedik.mesela benim tayinim çıktı diyelim eşim benim tayinimin çıktığı ilçeyimi isteyecek sadece.yoksa il ve ilçelerin tümü dahilmi olacak buna.ben bir de şöyle birşey düşündüm.eş durumu hemen sonrasında açılacak ya.ben hemen görev yerimden ayrılmasam,benim tayin olduğum ilçe eş durumunda açılmadı diyelim.ben tayinimi iptal ettirebilirmiyim.böyle birşey varsa konu sahibine de faydası olur

eşinizin branşı türkçeyse rahat olun yani bu sene türkçeden il içi isteyenler dahi hemen hepsi istediği yere geldi,özellikle imam hatiplerin orta bölümü açılınca alımlar arttı...il dışı sizin çıktıktan sonra eş durumunu mecbur yaparlar...iptal ettirme canım...senin branş ne...

Back
X