Eşim narsist olabilir mi? Bu evlilik mi? Ne yapmam gerekiyor? Gitmek de kalmak da çok zor..

Zaten normal bir anne babası olan, güzel bir aile hayatından gelen kişiler böyle bir hayatı kabul etmez.
Böyle sorunları olan insanların genelde önceki aile hayatı da sorunlu oluyor. Dolayısıyla kendisi de sağlıklı kişilik gelişimi oluşturamadığı için bu tarz evliliklere maruz kalıyor. İstisnasıyla karşılaşmadım. Zaten önceki yorumlarda bahsetmiş. O yüzden hak veriyorum anne babasının yanına dönmek istememesine, ben de olsam dönmezdim.
Düşünsene halini anlatabileceği, onu her haliyle sevecek kabul edecek bir anne babası olsaydı böyle bir hayatın içinde böyle bir insana dönüşür müydü? Bir dakika bile evli kalmazdı.

Konu sahibi acilen uyanmalısın. Çok hakkına girmişler senin. Bilinçlenmelisin, bilinçli değilsin, çarşaflısın ama din hakkında da bilinçli değilsin. Öncelikle mutlaka terapi al ve bol bol oku. Üzülerek söylüyorum iki üniversite hiçbir şey katmamış ne yazık ki bu anlamda. Böyle bir hayat yaşamak için mi iki üniversite okudun? “Kurtlarla koşan kadınlar” kitabını bir oku mesela. Ya da Nihan Kaya “İyi Toplum Yoktur” u oku. Leyla Navaro “Tapınağın Öbür Yüzü” yeni aklıma geldi bu kitabı mutlaka ama mutlaka oku. Bakalım ne düşüneceksin.

Mutlaka okucam teşekkür ederim . .

Nisanliyken nisanı atmıs, aılesı anında esyaları toplayıp gel evladım yakma basını evlenme demıs konu sahıbıne, ailesinde ufacık gariplik sevgisizlik yok
Simdı gitsem arkamdalar akrabalarım dahi arkamda yazmıs.
Daha ne olsun ki?
Bu ezilmişlıgı kabullenmek fıtrat meselesi, aileyle ilgisi oldugunu dusunmuyorum
Tekrar geri dönüp bulmak zor geldi ama sürekli iş yapardım, bağırırlardı bana hep, sevgi görmedim yazmış önceki yorumlarda.
Ailesinin arkasında olup olmaması değil aslında benim demek istediğim.
Bir insanın bunu kendine yapabilmesi ciddi bir psikolojik probleme işaret. Bu da hiçbir zaman kendiliğinden oluşmaz, mutlaka yetişmesiyle alakalı bir problem vardır. Bazı insanların kabullenmeye eğilimli fıtratı vardır, bazılarının savaşmaya, ama dediğim gibi mutlaka geçmişten gelen bir yaşanmışlık sebebi vardır.

Lütfen beni dinleyin. Bana bir yol gösterin. Çok bunaldım. Ben çıkış yolu bulamıyorum. 3 yıl, 3 aylık evliyim. 28 yaşındayım. Tesettürlüyüm. Çarşafı Şerif giyiniyorum Allahın izniyle. Bilgisayar programcısıyım ama eşim çalışmamı istemediği için bende çalışmıyorum bekarken sözleşmeli öğretmenlik yapıyordum daha sonra kpss yi kazandım ama tercihimj yapmadım eşim o zmanlar nişanlı m istemiyor diye. Eşim 36 yaşında. Görücü usulü tanıştık ama sevdik birbirimizi. Ama ben eşimin hasta olduğunu düşünüyorum. Yaptıkları normal şeyler değil ve onu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Evimize ailemin gelmesine izin vermiyor. Bunun sebebi olarak biz nikahtan önce bir ayrılık yaşadık ve benim ailem kendi aldıkları eşyaları almıştı çünkü artık onlar hiç istemiyordu bu adamla evlenmemi hemen bittiği için mutlu olmuşlardı daha sonra barışıp yeniden evlenincede eşim asla istemedi ailemi. Onlar bizim yuvamızı yıktı gibi sözler söyledi. Bende daha her sey yeni zamanla düzelir diye düşündüm. Ki onun ailesi çoook berbat şeyler yapmış olmasına rağmen geçmişte kaldı dedim ben görüşmeye devam ettim ki hala yapıyorlar.

Benim ailem ise hiçbir şeyimize asla karışmıyor yani kötü bir durumları söz konusu değil ama eşim hala kin dolu. Arkadaşlarımın, komşularımin, akrabalarımin gelmesine de izin vermiyor eve bir iki komşum var ayda alemde onlara izin veriyor. Bir tek onun annesi ve kardeşi gelebilir bizim eve onun için. Ben hep ağırladım onları ama bir kere bile babama bir kahve ikram edemedim kendi evimde. O kadar canım acıyor ki kardeşlerim bayramlar da bile ablalari na gelemiyor. Markete gitmeme izin vermiyor. Hatta söyle söyleyeyim beni tek başıma hiçbir yere yollamiyor. Hafta da bir gün aileme götürüyor sadece. Para konusunda cimri harçlık istemek zorunda kalıyorum sürekli. Çocuk gibi. Tv izlemek yok. Dizi film her şey yasak. Yani bunlar i yapmak istersem boşanalim diyor hep. Ben onunla mutlu olamayacak miyim? Hiçbir şeye izin vermiyor. Çocuk bile istemiyordu. 1 aydır sadece istemeye başladı oda çok içten bir istek değil henüz her an vazgeçebilir. Gezmeye arada götürüyor ve ağzımdan burnundan getiriyor. Etrafa hep kötü kötü bakıyor her an birini döverek gibi ve benim kafamı bile kaldırmama izin vermiyor.

O kadar korkuyorum ki hep yere bakmak zorunda hissediyorum. İnsanlar a hep beddua ediyor herkes ölsün istiyor bir tek biz kalalım diyor dünyada. Perdeleri açmama bile izin vermiyor. Sürekli gergin agresif ve azarci. Benim canım artık çok yanıyor. Bitsin istemiyorum ama nasıl onun normal biri olması için yardımcı olmalıyım bilmiyorum. Annesi nde de bu tarz şeyler var hep beni bir şeyler le suçlardı. Benim tavaları mı sen mi çizdin demişti bir kere. Yani ona öyle söylüyorlarms. Olmayan şeyleri olmuş gibi düşünüp inanıyor ve ona göre bana tavır alıyor. Mesela benim onlara büyü yaptığıma inanıyor çoğu zaman benim yaptığım hiçbir şeyi yemiyor. Eşim de öyle çoğu zaman bir şey dökülünce ve bozulunca benim bilerek yaptığımı iddia ediyor ve ceza veriyor. Mesela 1.5 sene boyunca bal almadı eve. Benim balı çöpe döktüğümü düşündüğü için. Daha o kadar çok şey var ki. Nasıl anlatsam. Nasıl yazsam ben bilmiyorum.

Eşyaların yerlerine bile karışıyor. Her şeye ne gerek var onu alma bunu buraya koyma vs. Konuşacak pek kimse yok. Aileme anlatamıyorum onlar hiç istemediler evlenmemi anlamislardi ama ben çok geç gördüm yada düzelir biraz anlayışlı olur beni uzdugunu fark eder sandım. Ama çok merhametsiz. Sürekli azar hakaret. İçim acıyor dediği her şeyi yapıyorum ama yine de mutlu değil. Hep daha fazlasını istiyor benden. Benim hep eksik olduğumu yanlış olduğumu söylüyor. Hep itaatsizlikle suçluyor. Saygısız olduğumu söylüyor. Allah şahidim olsun ki her sözünü dinliyorum. Ama hep bir eksik bir kusur buluyor hep sabrediyorum ama sürekli ağlıyorum çünkü üzülüyorum. Ben aile olmak için evlendim ne ailemi istiyor nede kendi ailesi beni istiyor çocuk ta istemiyordu 1 ay öncesine kadar ben anne olmak istiyorum diye ağladım yıllarca ama o sen bir gün çeker gidersin çocuk yapmayalım diyordu. Artık çıldırcam böyle evlilik hayatı olmaz anlatamıyorum hep dua ediyorum zamana bıraktım ama bende ozeniyorum aile görünce bizde aile gibi yaşayalım istiyrum çok şey mi istiyorum . Lütfen yardım edin. Elimden bir şey gelmiyor evden çıkamıyorum çıksam nereye gidip kimden yardım alcam hiç bilmiyorum ki zaten. Şimdiden cevap verenlerden Allah razı olsun inşAllah.

Kusura bakmayın yarısını anca okudum bitsin istemiyorum lafından sonra devam edemedim. Çünkü sizin de psikolojiniz alt üst olmuş belli ki. Hangi normal insan böyle bir hayat yaşayıp bitsin istemiyorum der ki.
Siz önce kendiniZ destek alın dicem ama muhtemelen eşiniz ona da engel olacak. Bilemedim Allah yardımcınız olsun

Ben sizlere boşanmıcam bunların hepsi çok normal şeyler demiyorum ki. Neden kimse anlamak istemiyor ben derdimi anlatmak istedim birilerinden destek görmek istedim. Yani haklı olduğumu duymak istedim. Yanlış mı düşünüyorum diye sorayım dedim. Ne dertler var senin ki ne ki mi diceksiniz ben mi çok abartıyorum diye öğrenmek istedim. Yani fikir almak kimsenin, kimsenin aklına ihtiyacı yok elbette ama insan bazen dertleşmek ve kendi fikirlerinin başkaları tarafından da söylenmesi kendisine inancını artırıyor. Bu yüzden buradan yazdım. Malum korona günleri kimseyle görüşmek yok kime anlatcam. Ve burada her karakterde insan var sonuçta yelpaze geniş herkes le ortak fikir de olmaktan alacağım kararı daha net almak için önemliydi.
Senin özgürlüğün yok, fikrinin bile önemi yok. Sen şiddet görüyorsun. Bunu nasıl anlamassın yaşadıklarının ne kadar anormal oldugınu anlamak için senden başka herhangi bir insana bakman bile yeter. 2 üniversite bitirmişsin nasıl bunu idrak edemiyorsun en merak ettiğim de bu. Adam senin dunyayla bağlantını kesmiş, beynini köreltmiş. Seni kendine kul etmiş resmen.

Lütfen beni dinleyin. Bana bir yol gösterin. Çok bunaldım. Ben çıkış yolu bulamıyorum. 3 yıl, 3 aylık evliyim. 28 yaşındayım. Tesettürlüyüm. Çarşafı Şerif giyiniyorum Allahın izniyle. Bilgisayar programcısıyım ama eşim çalışmamı istemediği için bende çalışmıyorum bekarken sözleşmeli öğretmenlik yapıyordum daha sonra kpss yi kazandım ama tercihimj yapmadım eşim o zmanlar nişanlı m istemiyor diye. Eşim 36 yaşında. Görücü usulü tanıştık ama sevdik birbirimizi. Ama ben eşimin hasta olduğunu düşünüyorum. Yaptıkları normal şeyler değil ve onu nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Evimize ailemin gelmesine izin vermiyor. Bunun sebebi olarak biz nikahtan önce bir ayrılık yaşadık ve benim ailem kendi aldıkları eşyaları almıştı çünkü artık onlar hiç istemiyordu bu adamla evlenmemi hemen bittiği için mutlu olmuşlardı daha sonra barışıp yeniden evlenincede eşim asla istemedi ailemi. Onlar bizim yuvamızı yıktı gibi sözler söyledi. Bende daha her sey yeni zamanla düzelir diye düşündüm. Ki onun ailesi çoook berbat şeyler yapmış olmasına rağmen geçmişte kaldı dedim ben görüşmeye devam ettim ki hala yapıyorlar.

Benim ailem ise hiçbir şeyimize asla karışmıyor yani kötü bir durumları söz konusu değil ama eşim hala kin dolu. Arkadaşlarımın, komşularımin, akrabalarımin gelmesine de izin vermiyor eve bir iki komşum var ayda alemde onlara izin veriyor. Bir tek onun annesi ve kardeşi gelebilir bizim eve onun için. Ben hep ağırladım onları ama bir kere bile babama bir kahve ikram edemedim kendi evimde. O kadar canım acıyor ki kardeşlerim bayramlar da bile ablalari na gelemiyor. Markete gitmeme izin vermiyor. Hatta söyle söyleyeyim beni tek başıma hiçbir yere yollamiyor. Hafta da bir gün aileme götürüyor sadece. Para konusunda cimri harçlık istemek zorunda kalıyorum sürekli. Çocuk gibi. Tv izlemek yok. Dizi film her şey yasak. Yani bunlar i yapmak istersem boşanalim diyor hep. Ben onunla mutlu olamayacak miyim? Hiçbir şeye izin vermiyor. Çocuk bile istemiyordu. 1 aydır sadece istemeye başladı oda çok içten bir istek değil henüz her an vazgeçebilir. Gezmeye arada götürüyor ve ağzımdan burnundan getiriyor. Etrafa hep kötü kötü bakıyor her an birini döverek gibi ve benim kafamı bile kaldırmama izin vermiyor.

O kadar korkuyorum ki hep yere bakmak zorunda hissediyorum. İnsanlar a hep beddua ediyor herkes ölsün istiyor bir tek biz kalalım diyor dünyada. Perdeleri açmama bile izin vermiyor. Sürekli gergin agresif ve azarci. Benim canım artık çok yanıyor. Bitsin istemiyorum ama nasıl onun normal biri olması için yardımcı olmalıyım bilmiyorum. Annesi nde de bu tarz şeyler var hep beni bir şeyler le suçlardı. Benim tavaları mı sen mi çizdin demişti bir kere. Yani ona öyle söylüyorlarms. Olmayan şeyleri olmuş gibi düşünüp inanıyor ve ona göre bana tavır alıyor. Mesela benim onlara büyü yaptığıma inanıyor çoğu zaman benim yaptığım hiçbir şeyi yemiyor. Eşim de öyle çoğu zaman bir şey dökülünce ve bozulunca benim bilerek yaptığımı iddia ediyor ve ceza veriyor. Mesela 1.5 sene boyunca bal almadı eve. Benim balı çöpe döktüğümü düşündüğü için. Daha o kadar çok şey var ki. Nasıl anlatsam. Nasıl yazsam ben bilmiyorum.

Eşyaların yerlerine bile karışıyor. Her şeye ne gerek var onu alma bunu buraya koyma vs. Konuşacak pek kimse yok. Aileme anlatamıyorum onlar hiç istemediler evlenmemi anlamislardi ama ben çok geç gördüm yada düzelir biraz anlayışlı olur beni uzdugunu fark eder sandım. Ama çok merhametsiz. Sürekli azar hakaret. İçim acıyor dediği her şeyi yapıyorum ama yine de mutlu değil. Hep daha fazlasını istiyor benden. Benim hep eksik olduğumu yanlış olduğumu söylüyor. Hep itaatsizlikle suçluyor. Saygısız olduğumu söylüyor. Allah şahidim olsun ki her sözünü dinliyorum. Ama hep bir eksik bir kusur buluyor hep sabrediyorum ama sürekli ağlıyorum çünkü üzülüyorum. Ben aile olmak için evlendim ne ailemi istiyor nede kendi ailesi beni istiyor çocuk ta istemiyordu 1 ay öncesine kadar ben anne olmak istiyorum diye ağladım yıllarca ama o sen bir gün çeker gidersin çocuk yapmayalım diyordu. Artık çıldırcam böyle evlilik hayatı olmaz anlatamıyorum hep dua ediyorum zamana bıraktım ama bende ozeniyorum aile görünce bizde aile gibi yaşayalım istiyrum çok şey mi istiyorum . Lütfen yardım edin. Elimden bir şey gelmiyor evden çıkamıyorum çıksam nereye gidip kimden yardım alcam hiç bilmiyorum ki zaten. Şimdiden cevap verenlerden Allah razı olsun inşAllah.

Canım öncelikle kapalı olman açık olman veya çarşaflı olman hiç fark etmez... Bu detayı bizlere vermiş olman bile sürekli kendini açıklama isteğinden ileri geliyor. Ben kötü biri değilim neden eşim böyle diye kendinden detaylar verme ihtiyacı hissediyorsun, bunun nedeni de kusura bakma ama o cahil eşin...

Ne demek televizyon izlemek yasak, ne demek pencereden bakmak bile yasak, ister açık olan ister kapalı ne zannediyor bu kendini... ve sen hala ben bitsin istemiyorum bu evlilik diyorsun...

Adam sana itaatsizsin demiş yaa itaatsiz ne demek köle misin sen? Her sözünü dinliyorum yemin ederim deyip bize kanıtlamaya çalışıyorsun birde... Canım benim her sözünü dinmelek zorunda değilsin, sen bir bireysin ve yapmak istemediğin seyler olabilir. hayır diyebilirsin her zaman bu seni kötü biri yapmaz...

Birde çocuk yapmak istiyorsun bu adamdan...İnan sende saglıklı düşünemiyorsun bence.. Kusura bakma bu platform sadece iyi şeyler duyacagın bir yer değil.. senin iyiliğin için söylüyorum..

Büyücü diyorlar ya sana hani... Büyü için dışar çıkıp malzeme alman gereklidir sanırım, sen dışarı bile gidemiyorsun ki neyle yapacan büyü...

Ailen seni kurtarmak istemiş ama sen dinlememişsin ki kuzum.. İlk fırsatta dışarı çıktığında git boşanma davası aç ve ailenin evine git dönmemek üzere.

İnterneti kullanıp buraya yazabilmenize hayret ettim buna nasıl izin verildi.

Tekrar geri dönüp bulmak zor geldi ama sürekli iş yapardım, bağırırlardı bana hep, sevgi görmedim yazmış önceki yorumlarda.
Ailesinin arkasında olup olmaması değil aslında benim demek istediğim.
Bir insanın bunu kendine yapabilmesi ciddi bir psikolojik probleme işaret. Bu da hiçbir zaman kendiliğinden oluşmaz, mutlaka yetişmesiyle alakalı bir problem vardır. Bazı insanların kabullenmeye eğilimli fıtratı vardır, bazılarının savaşmaya, ama dediğim gibi mutlaka geçmişten gelen bir yaşanmışlık sebebi vardır.
Ben seni anladım.

Ama konu sahibi hosuna gitmeyen sorulara cevap vermeyip hosuna giden yorumları begeniyor.
Hanı soru soruyorsun burda yokmus gibi gormezden geliyor. Bir bakıyorsun altta hosuna gidecek yorum yapılmış tak begenmıs, yanı online.
Oyuzden bana sabaha kadar ailesini kotulesın, inanmam.

Lafım sana degıl senın tespitlerinde dogru ayrıca.

Eşiniz sizi manipüle etmeyi çok iyi biliyor, arada şerbet verince dumur olup kalıyorsunuz. Bu şekilde bir hayat geçmez ama siz o kadar özgüvensiz bir hale gelmişsiniz ki bu evliliğin içinde çürüyüp gidersiniz.
Daha evlenmeden memurluğu kazanıp gitmemek de ayrı bir akıl tutulması ne diyeyim.
Burada millet ne yazsa da siz yalnızca içinizi dökmekle kalırsınız, o cesaret maalesef sizde yok.

Ben seni anladım.

Ama konu sahibi hosuna gitmeyen sorulara cevap vermeyip hosuna giden yorumları begeniyor.
Hanı soru soruyorsun burda yokmus gibi gormezden geliyor. Bir bakıyorsun altta hosuna gidecek yorum yapılmış tak begenmıs, yanı online.
Oyuzden bana sabaha kadar ailesini kotulesın, inanmam.

Lafım sana degıl senın tespitlerinde dogru ayrıca.

:KK9:

Evlenmeden once de farkindaymis, yukarida bir yerlerde bahsetmis. Evlenince duzelir sanmis. Simdi de cocuk olunca duzelecegini ve cok iyi bir baba olacagini dusunuyor. Onu da yukariya yazmis. Yetiskinlere uzulmuyorum da bencillikle yapilmis o cocuklara korkunc uzuluyorum. Ne desek bos. Gecmis olsun.

Sanırım kendi hakkıma giriyorum doğru söylüyorsun. Nedense çok güvensizim kendime karşı artık onsuz olamazmışım gibi geliyor. Bir ara çok iyi oluyor beni çok mutlu ediyor gezmek eğlenmek istediğim şeyleri almak gibi ama sonra bir şey oluyor ne oluyro bilmiyroum kötü kalbi ortaya çıkıyor artık psikolojim bozuldu onun dengesiz ruh halinden
Eşiniz bipolar olabilir mi acaba onu bir psikiyatr a gitmesi için ikna edemez misiniz. Benim de erkek arkadaşım bu tarz davranışlarda bulunuyordu o yüzden söylüyorum ve size tavsiyem son bir çabayla dr a gitmeye ikna edemezseniz çekmeyin bu adamı sizinde psikolojinizi daha beter bozmasına izin vermeyin. Eliniz ekmek tutuyor aileniz yanınızda çok şükür

Her şeyi düzeltmek için uğraşırken birde evlatsız olmak çok daha zor geldi hep yıllarca benim için daha iyi olur diye düşündüm hep ama şimdi korkuyorum ya daha beter olursa hayatım diye. Çünkü bir çocuğun onu degistirecegine asla inanmıyorum. Sadece ben kendi dünyamda evladım la mutlu olurum diye düşünüyordum hep. Çünkü denedim gidemedim madem çekiyorum bu gelgitli halini bari çocuklarım olsun Anne olmaktan mahrum kalmayayım dedim. Çünkü o asla evladına kötü olmaz kanından olan herkes kıymetli. Hatta çocuk olursa bana da bu kadar karışamayacagini kendisinide biliyor mecbur tek çıkacağın zamanlar olacak ama çocuk olduğu için sıkıntı olmaz o zman onunla gidersin diyo kendi de çünkü beni değil onu bir şeyler den mahrum etmek istemez asla. Ama hep dua ediyorum eğer benim için daha kötü olacaksa elbette olmasın henüz bir şey yok zaten ben sadede hormon olarak çok istiyroum elimde değil anne olmak isteği 😔

Cocugu düsündügün yok ama. Kiz olursa ayni sorunlari yasayacak. Bir yere gidemeyecek. Havuza bile giremez yok mayosu, bikinisi var diye. Okuldan arkadasi olamaz oglan diye. Sen televizyona bile bakamiyorsun, babani agarlayamiyorsun. Ama minacik bir çoçugun bu yükün tasimasini isteyip hemde esini degistirmesini istiyorsun.

Oglan cocugu olursa bu defa esine benzer. Psikopat bir sekilde büyür o cocuklar. Ama sen sakin geri kalma annelik duygularindan! Esin narsist ise, sende bencil olmus olursun.

Ha bide dinden felan dem vurma, kpss'ye girip tercih bile yapmamak nedir? Niye milletin hakkina girdin o zaman? Milyonlarca insan her sene bir umut diye o sinava giriyor haberin varmi?

:KK9:

Evlenmeden once de farkindaymis, yukarida bir yerlerde bahsetmis. Evlenince duzelir sanmis. Simdi de cocuk olunca duzelecegini ve cok iyi bir baba olacagini dusunuyor. Onu da yukariya yazmis. Yetiskinlere uzulmuyorum da bencillikle yapilmis o cocuklara korkunc uzuluyorum. Ne desek bos. Gecmis olsun.
İnsallah kocası yapmaz cocuk.
Konu sahıbı ıcın yapılacak bısey yok

Eşiniz bipolar olabilir mi acaba onu bir psikiyatr a gitmesi için ikna edemez misiniz. Benim de erkek arkadaşım bu tarz davranışlarda bulunuyordu o yüzden söylüyorum ve size tavsiyem son bir çabayla dr a gitmeye ikna edemezseniz çekmeyin bu adamı sizinde psikolojinizi daha beter bozmasına izin vermeyin. Eliniz ekmek tutuyor aileniz yanınızda çok şükür
Esı neden bıpolar olsun? Sevmiyor olamaz mı?
İlla hastalık mı lazım bu sevgisiz davranıslara?
Sevmiyor yanı dumduz sevmiyor, imkansız mı?

Ilk yorumumda ınsallah fakesındır dedım bende. Cunku bir insan bunları yasayıp duzeltmeye calısmaz. Nasıl bosanırım falan der. Yol arar sorar.
Cocuk asla istemiyorum baskı yapıyor cocuk ıcın der. Cunku adam kurban bulmus cocukta istemelıydı ama, bu açıdan akıllı davranmıs ilginc derece ve istemenis.
İnanırım mutlaka vardır boyle ınsanlar Allah kurtarsın hepsını ama, elli altmıs yasında uc koca cocuktan sonra degıl.
Omrunun baharındayken.
O kismi okumadiniz sanirim
Adam demis ki " bir gun cekip gidersin cocuk yapmayalim"

Herkese tek tek cevap yazmak çok zor o yüzden buradan ortak yazıyorum. Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Bundan sonra yazacak olanlara da Teşekkürler. Kimisi kızdı bana kimisi acıdı kimisi anlam vererek akıl verdi. Elbette herkesin hayatta bakışı farklı ama size söyle bir izlenim vermiş olabilirim Doğulu veya cahil bir aile vs. Asla ben izmirliyim eşim bodrumlu. Eşim mühendis bende programci iki üniversite bitirdim. Ailem de tek bir kişi boşunma demez kimse eşimin bu anlattıklarımı bilmeseler bile sevmiyorlar. Akrabalarım herkes dahil buna. Ve ben bu anlattıklarım anormal diye yazdım zaten normalim değil bunlar sadece bu kadar şeye bile katlandım her şeyin ileride iyi olacağını düşündüğün içim demek istedim ona rağmen olamayacak mi acaba diye sormak istedim. Ki benim bekar olduğum dönem de bu tarz acı anılarla dolu. O zmanlarda da ailem den sevgi saygı anlayış görmedim şimdi aklıma geldikçe deliricek gibi oluyorum oraya da gidesim gelmiyor diyorum ki sanki orası daha mı iyi. Evlenince kıymetli oldum onlar için. Eşim için de gidecek oldum mu kıymetli oluyorum. Diyorum ki ben de mi problem niye herkes yanındayken sevmiyor kıymet bilmiyor. Benim aileme de çok fedekar oldum okuldan gelirdim küçük kardeşlerim vardı annem yetisemiyrodu ve ben üstümu bile değişmeden çamaşır ser bulasik yıka sofrayi topla çocukları uyut evde olduğumda evi supur sil misafirler gelince her şeyi yap hiç ama hiç ders çalışacak vakit bulamazdm hep evde olduğumda yatana kadar şunu yap bunu yap ki denmeden yapardım ama yinede kıymet yoktu sürekli bana bağırıp bunu niye yapmadın bir işe yara inine girip durma gibi hakaretler asla bir yere gidemezdim okul hariç neler çektim. Her defasında ailem bir gün kıymetimi bilecek diye sabrettim şimdi de eşime aynısını yapıyorum o yüzden alışmış sanki vücudum ama artık beynim kaldırmıyor. Hiç kimsenin beni anlama ihtimali yok etrafimda. Şunu bilin ki bu konuyu açarken ben zaten eşiğin üzerindeydim yani ne içeride ne dışarıda gitmeye hazır ama kalmakda ister gibi çünkü hayatım boyunca yaşadığım her şeyi düşündükçe bir adım içeri giriyorsam bir adımda dışarı atıyordum ve sonunda eşik de kaldım. Artık kendimi iyi hissetmiyorum gitmek istesem de gitmeyi isteyeceğim bir yer yok ki..

Öncelikle tabi ki bu bir evlilik değil. Evlilik hayat arkadaşı olmak demektir, birbirinin isteklerine saygı duymak, hayattan zevk alması için çabalamak, mutluluğunu istemek vs vs. Siz sadece karı kocasınız, HAYAT ARKADAŞI değilsiniz. Öncelikle bu evlilikten ne beklediğini düşün ve bu beklentilerinin ne kadarı mevcut hayatınızda. Sonrasında zaten kararınızı verirsiniz.
Madem aileniz ile ilgilide sıkıntılarınız var (saydıklarınız yine de ailenizle yaşamanın, eşinizin yanında olmaktan daha iyi olacağını düşündürüyor) gitmek istediğiniz bir yer değil. Hayatınızı yeniden düzene sokmak için bir süre idare edip yaşayacağınız yer olur en azından, bir basamak yani.

Ailenizin yanında çalışabilir ve geleceğiniz için bir şeyler yapabilirsiniz, sonrasında bir ev tutar kendi başınıza, kendi kararlarınızla mis gibi bir hayat yaşarsınız. Ama eşinizle yaşadığınız sürece kendinizle ilgili bir adım öteye gidemezsiniz, çalışamazsınız, sindirilerek köle psikolojisine daha çok girip öz güveninizi tamamiyle kaybedersiniz. O zaman başkaları size yaşadığınız hayatın çekilmez olduğunu söylese bile, siz buna inanmazsınız. Gözünüzle birlikte algılarınızda kapanır. Hele birde çocuk sahibi olursanız evliliğe mecbur devam etmeyi düşünürsünüz, Şimdi sadece kendi hayatınız için savaşırken, birde çocuk için iki kat çaba harcamanız gerekir.

Bakın ben kızıma "bir erkeğin seni sevip sevmediğini senin hayatına olan saygısından, hayallerine ulaşmanda ki çabasından anlarsın. Eğer sırf kendi egoları için senin hayatına hadsizce müdahele ediyorsa bencildir, onun için parmağını bile kıpırdatma. 10 yıllık evli de olsan gözün gerçekleri görmeye başladığı anda bitir" derim. Aynı şeyi sizin içinde söylüyorum eşiniz size saygı duymuyor ve aynı zamanda egolarına rağmen mutsuzluğunuzu görmezden geliyorsa sizi sevmiyor. Eşiniz mühendis olacak kadar okul gördüyse, bir kadının özgürlüğü hakkında da bilgisi vardır ama sırf işine gelmediği için uygulamıyordur. Bencilliğin tepe noktası yani. "Bu dünya, çarklar benim taleplerim için dönüyor, hayatıma giren herkes buna hizmet etmek zorunda" diyor yani. Ve siz bu talebin hizmetkarısınız, böyle bakınca şimdi ayağınız içerde mi dışarıda mı??? Zaten o eşiği geçin, ben böyle bir hayatı nasıl kabul ettim diye kendinize kızmaya başlayacaksınız.

Ayrıca daha 3/5 yıldır hayatınızda olan bir adamın egolarına katlanmaktansa, bu günlere gelmenizde büyük emeği olan, size can/kan veren, okutup altın bileziği kolunuza takan ailenize katlanın. Hiç değilse sevabı kat be kat olur. Hem belki de aileniz sevgisini nasıl göstereceğini bilmiyordur, çocuk yetiştirme konusunda yeterli bilince sahip değildir. Açıkcası burada çoğumuz karnı doysun, sağlıkla büyüsün yeter diyen anne baba çocukları olarak büyüdük. Bu onları kötü anne baba yapmaz, bilinçsiz anne baba yapar. Hoş ilkokuldan sonra sizi bir tekstil atölyesine verip eve para getirmenizi beklemek yerine, üstüne para harcayarak geleceğinize yatırım yapmışlar. Bu maddi manevi emektir, ayıp etmeyin derim.

Son düzenleme:
Back
X